Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#6251) Piloss válasza csongi (#6248) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Jah, tulajdonképpen olyan mint egy ramdisk. A memóriából lecsípett részből csinál egy particiót, és odairányítja a böngésző gyorsítótárat, a temp fájlokat, meg egyéb dolgokat

Leszedni sem bonyolult, nekem legalább is nem volt az, csak előtte a progiban ki kell kapcsolni mindent.

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#6252) _DiEGO_ válasza Piloss (#6251) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Ha lesz ilyen lapom - én inkább 1GB -t is nekiadok ... sebesség a lényeg :C :R

Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan Lb@szni: na ehhez már számítógép is kell .

(#6253) _DiEGO_ válasza Endless (#6250) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Nincs engedve véletlen a Surround mód ? ha berakted a VGA-t ? mert lehet állítani - Enabled és Disabled , plusz még van UMA , UMA+IGP , IGP vagy valami hasonló beállítás ...

Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan Lb@szni: na ehhez már számítógép is kell .

(#6254) _DiEGO_ válasza csongi (#6248) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

XFast RAM - Teljesen optimalizálja a memóriahasználatot

Annak érdekében, hogy hatékonyabban kezelhesse memóriája erőforrásait, az ASRock kifejlesztette az XFast RAM-ot – egy titkos fegyvert, ami elegánsan megoldja a memóriához kapcsolódó feladatokat. Nem csak kihasználja az elpocsékolt memóriát, az ASRock XFast RAM egy sor fejlett funkciót kínál. Létrehoz egy virtuális lemezt, ahol az ideiglenes fájlok és a gyorsítótár fájlok tárolhatóak, így a webes alkalmazások és a nagy fájlműveletek sokkal gyorsabban működhetnek.

Az XFast RAM-ot úgy terveztük, hogy a felhasználó kezelhesse az elpocsékolt memória teljes méretét Windows® 32-bit operációs rendszeren, javítva a webes kiszolgálás élményét, akár 5-szörösére gyorsítva az alkalmazások sebességét és csökkentve az SSD-k vagy HDD-k elérésének gyakoriságát, így növelve azok élettartamát. Az XFast RAM segítségével az ASRock alaplap család fantasztikus teljesítményre van hangolva, és kiváló az órajel növeléshez!

[XFast RAM]
Az XFast RAM az ASRock Extreme Tuning Utility (AXTU) része.

Én tuti hogy nagyon hatékonyan alkalmaznám ... :C ilyen olcsó és sok ramból akár 1gigányit is neki :R

(#6255) Piloss válasza _DiEGO_ (#6252) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Én kipróbáltam, sok változást nem vettem észre, úgyhogy inkább leszedtem

Am a mostani lapoddal is megteheted ugyanezt, a RAMDisk nevű progival

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#6256) csongi válasza Piloss (#6255) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam is ment és semmi érdemlegeset nem vettem észre, csak annyit hogy kevesebb lett a arm mennyiség. és ezt most vettem észre hogy mondtad.

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#6257) Piloss válasza csongi (#6256) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Akkor gondolom le is szedted :)

(#6258) csongi válasza Piloss (#6257) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Mint a szél ! :)

(#6259) _DiEGO_

_DiEGO_
(senior tag)

Nah én meg felraktam ...és adtam neki 2GB-ot a 8-ból .... FF-ot kapásból ide telepítettem :) uhh - katt és máris fennáll ... gyors mint atom .

[XFartRAM]

(#6260) Piloss válasza _DiEGO_ (#6259) üzenetére

Piloss
(senior tag)

De neked azért az SSD is besegít :D

(#6261) csongi válasza _DiEGO_ (#6259) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

FF? Fire fox? Én nem szedek le 2Giga ramot egy böngészőnek. :)

(#6262) csongi válasza rába d12 (#6225) üzenetére

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

A többiek leírták hogyan old meg az OP rendszered telepítését. Amennyiben IPG-t használod a hátsó lemez használata javasolt. elég sokat tud tartani oldal irányba rajta amíg rá feszegeti az ember a monitor csatlakozót. Egyébként DVI és D-Sub a csatlakozók neve.

(#6263) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Most raktam össze egy új konfigot 870 Extreme3 R2.0 lappal, és a következő problémát nem tudtam még megoldani.

ALC892-vel van szerelve a lap, és ha bedugom a hátlapra a hangszórót akkor szól. Ez idáig rendben. De ha bedugom a fülest az előlapra, akkor is szól. Tehát szól a hangszóró és a füles is.

Amit szeretnék az az lenne, ha bedugom az előlapra a fülest, a hangszórót kapcsolja le. Próbáltam az asrock oldalán lévő driverrel, és a legfrissebbel is ami a realtek oldalán van fent.

Semmi eredmény, ami ezt megoldotta volna.

Próbálva lett a ház kimenetével is, és a benne lévő scythe panellal is. Úgyhogy az előlapi kivezetéssel nem lehet gond.

Ha valakinek van már tapasztalata ilyennel annak megköszönném a segítséget.

(#6264) sultansmith válasza antikomcsi (#6263) üzenetére

sultansmith
(kvázi-tag)

hai!

ismerős a problémád. bár nekem 880 chipset, de a hangkari ugyanaz a Realtek ALC892.
régebbi gigabyte lapomnál, ugyanilyen hangkártya esetében, volt egy tickbox, amit ha bepipáltam, előlapi csatlakozás után némította a hátlapot. Most egy asrockom van, amiben ugyanaz beépített hangkártya van, ugyanannyi csatornával, és az asrock oldaláról letöltött drivert használva NINCS ilyen tickboxom, sőt, a jack dugókat sem tudom már címezgetni össze-vissza, mint a gigánál.

option 1: lehet, hogy ez egy - bár névileg egyezik a kártya neve - másik széria, és ez egyszerűen nem tudja ezt, ha lehozom neki a csillagokat, akkor sem.

option 2: meg lehetne próbálni másik driverrel, de gyanítom, rossz irány lenne, főleg hogy te már az eredeti realtekes drivert is kipróbáltad. én azt még meg sem próbáltam.

próbáld meg egy másik, hangcuccokkal foglalkozó topicban rákérdezni, hogy van-e olyan progi ami szoftveresen kiberheli ezt a dolgot. persze szólj ide is hogy van-e ilyen! :))

ASROCK 880GMH U3S3 | AMD 565BE | VTX3D 6850 1GB | 4 GB KINGSTON 1333 | CHIEFTEC 450W | STEELSERIES KANA BLACK | LG W2261VP | M-AUDIO OXYGEN 61

(#6265) antikomcsi válasza sultansmith (#6264) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Értem, köszi!

Azt hittem, ez manapság már alap dolog egy "új" cuccnál, főleg, mert a régebbiek is mind tudták.

Még csak azt sem mondhatom, hogy eltévedtem a beállítási lehetőségek sűrű erdejében, mert UEFI-ben is egyszerű, mint a faék, és a driver sem különb.

(#6266) sultansmith válasza antikomcsi (#6265) üzenetére

sultansmith
(kvázi-tag)

én is alapnak gondoltam, de végülis nem minden szürke marha farka tarka.

ASROCK 880GMH U3S3 | AMD 565BE | VTX3D 6850 1GB | 4 GB KINGSTON 1333 | CHIEFTEC 450W | STEELSERIES KANA BLACK | LG W2261VP | M-AUDIO OXYGEN 61

(#6267) wwenigma válasza sultansmith (#6264) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ha bios-ban atallitod a HD audiot, vajon megjelenik-e?

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#6268) antikomcsi válasza wwenigma (#6267) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

UEFI-ben 3 opció van.

Bekapcsolva - Kikapcsolva - Auto

Első kettő egyértelmű, az auto meg annyit tesz, hogy mindaddig be van kapcsolva, míg nem teszel bele pci-os hangkártyát.

Front panelt meg vagy engedélyezed, vagy nem.

És ki is merült a lehetőségek tárháza.

(#6269) wwenigma válasza antikomcsi (#6268) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Front panelt engedelyezd es akkor lesz checkbox hogy mind a 2 kimeneten mast jatszon le, de ahogy olvastam neked az automatizalas kene. Marad az hogy kezzel atkapcsolod a lejatszoeszközöknel.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#6270) antikomcsi válasza wwenigma (#6269) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha nincs engedélyezve a front panel, akkor nem szól.

Nem kell, hogy mind a 2 kimeneten mást játsszon le, az kell, ha bedugom előre a jack-et, némítsa le a hangszórókat, amik hátra vannak kötve.

Nincs mit állítgatni, vagy kapcsolgatni, nincs rá lehetőség.

(#6271) rába d12 válasza =HG= (#6212) üzenetére

rába d12
(újonc)

újraraktam a wint igen

(#6272) rába d12 válasza =HG= (#6223) üzenetére

rába d12
(újonc)

Helló! köszönöm a segítséget, jelentem sikereket értem el!!!

teljes törlése a winyónak, majd újból gyors formáztam
majd telepítettem a wint
utána a többi programot, és legvégül partícionálás.
net működik, a 2 gép még nem látja egymást, viszont a régi winyót látja már, csak a dzsampet kellett levenni róla és anélkül berakni.

Köszi a segítséget!!!

(#6273) rába d12 válasza voyi (#6217) üzenetére

rába d12
(újonc)

köszi a segítséget van siker!!

(#6274) =HG= válasza rába d12 (#6272) üzenetére

=HG=
(tag)

:DD Naaaa uggggyyeeeeee !!?? Ha a két gépet nem sikerül összehozni, nagyon ne keseredj el, mert azt nem eccerűű!...szerintem...

(#6275) _DiEGO_ válasza rába d12 (#6272) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

a 2 gép még nem látja egymást,

Hogyan nem látja egymást és hol ? Neten keresztül , vagy otthon 2db szgép ? És hogyan akarod összekötni őket ? Routerrel , Hálózati Switch ? nélkül ...

Kis segédlet : [link]

[ Szerkesztve ]

(#6276) GAbre

GAbre
(őstag)

Üdv!

Vki tudja miért csinálhatja a gép azt,h ha sok fájlt másolok,akkor kékhalállal ledob.Listázza a memóriát.

Igaz,h húzva vannak a memóriák,de dos-os memtesztel is pl 8 órán keresztül is eggyetlen hiba nélkül ment.
Prime teszt is órákig megy minden gond nélkül.

Esetleg alaplapi chipsettel lenne gond?Vagy az ucc kavar be?

(vinyók 100/100asak)

Zte blade és Skate tokok olcsón!

(#6277) =HG= válasza GAbre (#6276) üzenetére

=HG=
(tag)

Memteszt csak a memóriát teszteli, az alaplapi összetevőket nem. Prime sokáig stabil, akkor szerintem fájl másolásnál nem szabadna kékhalálozni...Én vinyó hibára tippelek, de ezer dolog lehet.... :U
Próbálj esetleg valami vinyó stress tesztet csinálni

[ Szerkesztve ]

(#6278) _DiEGO_ válasza GAbre (#6276) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Miről és mire másolsz ? memória túlcsordulás ? Van lapozófájl adva ? még ha csak 512MB is ? ( én is adtam ennyit , mert mindig akad valami , ami szereti ha van)

[ Szerkesztve ]

(#6279) _DiEGO_ válasza GAbre (#6276) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Esetleg próbálj váltani UnGanged és Ganged között - próbát megér :K

Vagy 1T helyett vissza 2T -re :R

[ Szerkesztve ]

(#6280) grozikiki válasza Gabe123 (#5685) üzenetére

grozikiki
(újonc)

Szia. Nekem is ilyen lapom van négy napos. Három napig volt hangom, azután nekem sem működik a hangkártya, ugyan az a jelenség mint nálad. Újraraktam már én is mindent, de egy fikarcnyi hang sem jön ki. Azután érdeklődnék, hogy neked hogy sikerült megoldanod, garancia vagy valami beállítási probléma? Válaszod előre is köszönöm!

(#6281) _DiEGO_ válasza grozikiki (#6280) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Hali !
Szerintem irj neki egy PM-et... de ide kérd a választ - másoknak is jól jöhet :K

(#6282) galaxyS

galaxyS
(újonc)

van egy 890GX Extreme 3-as lapom, és az érdekelne hogy fel kell-e tenni a WIN7-re chipset drivert, mert a hivatalos asrock weboldalon a letöltéseknél nem találtam , viszont az AMD.com-on találtam egy drivert.
[link]

vagy elég az alap WIN7-es driver?

(#6283) Gyufaaa válasza galaxyS (#6282) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Ez a legfrissebb, így érdemes.

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#6284) =HG= válasza galaxyS (#6282) üzenetére

=HG=
(tag)

Én feltettem, de semmi változást nem észleltem ! Ártani nem árt!

(#6285) galaxyS

galaxyS
(újonc)

Sziasztok!. Vettem egy SSD-t . és be kellett állítanom az ACHI modot. ez meg is történt.. viszont mi az az AMD ACHI BIOS MOD (be kell-e kapcsolni vagy nem)? mert ezt alapból Tiltja.
köszi.

(#6286) voyi válasza galaxyS (#6285) üzenetére

voyi
(tag)

Ha úgy telepítetted fel a win7et,hogy biosban ki volt kapcsolva az AHCI, akkor registryben kell windows7ben beállítani az ahci-ra vonatkozó bejegyzésnél:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services

A bal oldalon kiválasztod az msahci-t, a jobb oldalon pedig a Start kulcsot - jobb egérgomb, módosítás. A kulcs értékét 0-ra állítod, majd OK.

majd újraindítani a géped és biosban bekapcsolni az AHCI módot.

Ezután a windows automatikusan felteszi neked az AHCO drivert.

[ Szerkesztve ]

Nem a szándék a lényeg, hanem a fontos. megbízhatóságom: http://href.hu/x/fa8u | http://href.hu/x/fa8t

(#6287) _DiEGO_ válasza galaxyS (#6285) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

NEM kell - azt Disabled -re .

(#6288) Endless

Endless
(kvázi-tag)

Egyik haverom vásárolt nemrég egy 880GM-LE lapot hát vannak vele gondok....hogyan tudom beállítani BIOS-ban, hogy ha kikapcsolom a gépet a monitort és a billentyűzetet is kikapcsolja? Nem értem ennek alapból ugy kell lennie de itt nem..pedig nem volt piszkálva a rendszer...

Nem az a paraszt aki mezítláb száll fel a villamosra, hanem aki rálép a lábára!***

(#6289) _DiEGO_ válasza Endless (#6288) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Elosztón lenyomod a kapcsolót .... pl.

Az uj vasak mind ilyenekek... Azzal hogy kilépsz Windózból - számítógép kikapcsolása - az nem áramtalanítja a gépet , erre ott van az a kis kapcsoló a tápon , amelyiken van persze - azzal lelehet ... HA úgy gondolod - akkor "kikapcsolt" számítógép gyanánt - USB porton töltheted fel akár mobilodat , mert 5V rajta marad min az első kettő netán 4 USB csatin akár ...

Szóval nincs ott baj - az úgy helyes ... teljes áramtalanítás - főkapcsolót le és akkor semennyit nem fogyaszt ... rengeteg ismi van ezzel így , hogy abban a tudatban van/nak , hogy ha kilép - akkor azzal kikapcsolta a gépet ... :(

szerk.:

Sőt a régebbi lapokon is ezt meglehet oldani , mert ott a lehetőség - csak átkell JUMPER-elni 1-2 helyett 2-3 -as portra , hogy 5V -ot kiadja az adott portra ... de ott sem volt áramtalanítva soha ...

[ Szerkesztve ]

(#6290) _DiEGO_ válasza Endless (#6288) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Azért csodát nem kell várni egy 14e Ft-os vastól nem véletlen LE butított ... egy alap konfignak , irodai gépnek megfelelő választás ... nem véletlen lett így megalkotva .

Én max 95W procit tennék e lapba - memófoglalat sem véletlen 2db ... arra kell felhasználni amire tervezték ... akkor sokáig teszi dolgát .

(#6291) Endless válasza _DiEGO_ (#6290) üzenetére

Endless
(kvázi-tag)

Nem is vár tőle csodát de a másik gépe kb.10 éves egy nagyon régi lappal és azzal simán kikapcsolja a monitort és a billentyűt. Ezzel pedig no signal-t jelez..

Nem az a paraszt aki mezítláb száll fel a villamosra, hanem aki rálép a lábára!***

(#6292) sultansmith

sultansmith
(kvázi-tag)

üdv!
vettem egy alpenföhn brocken procihűtőt az 565 BE-re, am amikor bekapcsolom, és jönne az egy rövid sípszó, és az op rendszer betöltés, egyszer csak elsötétül a monitor, és nem történik semmi. Bios csipogásom sincs...
mi lehet a baja? megpróbáltam proci nélkül elinditani a gépet, ekkor a kép sem jött be, ergo nem hiszem hogy a proci. memoriát is próbálgattam, kijelezte, ha az nincs benne... mit rontok el? a procihűtőt már vagy 3x le és felszereltem, hátha túl feszesen van rajta, vagy valami, de semmi változás...
jahm, és a bios sem hajlandó bejönni, nyomkodom az f2-t, és mikor kellene az uefi, elsötétül.

(#6293) Omli85 válasza sultansmith (#6292) üzenetére

Omli85
(lelkes újonc)

Bios reset?

Esetleg nem sérült valami a hűtés cseréje során, VGA nem mozdult el ?

Asrock 870 EXTREME 3 R2.0, Phenom II 960T BE Unlock x6 OC4,1GHz, GEIL BLACK DRAGON KIT4 CL9 1600MHz 16GB DDR3, Gigabyte HD6870 OC 1GB GDDR5, Chieftec DT700, 2x WD 640 Sata2 32MB, Samsung 40" UE40D5500RWXXH

(#6294) sultansmith válasza Omli85 (#6293) üzenetére

sultansmith
(kvázi-tag)

beletettem egy másik lapba a procit,indul mint a szélvész, kicsit megnyugodtam.

bios reset megvolt már :S alaplapi vidkarival próbálgatom már.

szétszerelem az egészet, és újra összerakom, hátha valami x faktor...

[ Szerkesztve ]

(#6295) kjani18 válasza sultansmith (#6292) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

Proci nélkül semmilyen lap nem fog elindulni.
Valszleg valami érintkezési hiba lesz...

nem mindegy, hogy kábelezve, vagy kibelezve...

(#6296) sultansmith válasza kjani18 (#6295) üzenetére

sultansmith
(kvázi-tag)

na de hol és merre keressem azt a kontakt hibát? még egy tünet: a hdd és a power led is folyamatosan ég. (a power még oké, de hdd nem villog,hm...)

(#6297) kjani18 válasza sultansmith (#6296) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

minden csati ki - be, esetleg kitisztítás, stb.
Voltam már úgy, hogy ki kellett szednem a házból, asztalon egyenként összeépíteni, mire rájöttem mi volt a gubanc...

(#6298) sultansmith válasza kjani18 (#6297) üzenetére

sultansmith
(kvázi-tag)

ide kábel volt a ludas, köszöntem szépen a tippeket! :D

(#6299) kjani18 válasza sultansmith (#6298) üzenetére

kjani18
(tag)
LOGOUT blog

van az úgy... :K

(#6300) O_L_I

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok,
Van itt bárkinek 890GM Pro3 r2.0 lapja Bulldozer procival?
Vannak kisebb gondjaim vele és jó lenne látni más tapasztalatait.

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.