hai!
ismerős a problémád. bár nekem 880 chipset, de a hangkari ugyanaz a Realtek ALC892.
régebbi gigabyte lapomnál, ugyanilyen hangkártya esetében, volt egy tickbox, amit ha bepipáltam, előlapi csatlakozás után némította a hátlapot. Most egy asrockom van, amiben ugyanaz beépített hangkártya van, ugyanannyi csatornával, és az asrock oldaláról letöltött drivert használva NINCS ilyen tickboxom, sőt, a jack dugókat sem tudom már címezgetni össze-vissza, mint a gigánál.
option 1: lehet, hogy ez egy - bár névileg egyezik a kártya neve - másik széria, és ez egyszerűen nem tudja ezt, ha lehozom neki a csillagokat, akkor sem.
option 2: meg lehetne próbálni másik driverrel, de gyanítom, rossz irány lenne, főleg hogy te már az eredeti realtekes drivert is kipróbáltad. én azt még meg sem próbáltam.
próbáld meg egy másik, hangcuccokkal foglalkozó topicban rákérdezni, hogy van-e olyan progi ami szoftveresen kiberheli ezt a dolgot. persze szólj ide is hogy van-e ilyen! 
ASROCK 880GMH U3S3 | AMD 565BE | VTX3D 6850 1GB | 4 GB KINGSTON 1333 | CHIEFTEC 450W | STEELSERIES KANA BLACK | LG W2261VP | M-AUDIO OXYGEN 61