Én atomkoczka? Ugyan már, csak napi 23 órát ülök a gépnél. Ebből te már is következtetsz.
Feszemelés nélkül se ment 
Xtreme 3D Team Hungary

Én atomkoczka? Ugyan már, csak napi 23 órát ülök a gépnél. Ebből te már is következtetsz.
Feszemelés nélkül se ment 
Xtreme 3D Team Hungary

Akkor nekem valami extrahiperszuper BIOS-om van 

Hú sokat szenvedtem a RAM-jaimmal de sikerült stabilizálni. kérdezzétek meg 04ahgy-tól Viszont aki ebbe a lapba akar RAM-ot az OCZ-t GEIL-t véletlenül se vegyen. Corsairt, Patriotot Kingmaxot nyugodtan.
Xtreme 3D Team Hungary

Nekem GEIL van benne és semmi gondom nincs vele.
Te vagy az a kivétel, valamint eseted, aki és ami erősíti a szabályt.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Egyébként elmennek a fenébe a hardware gyártók...
Régebben is előfordult kompatibilitási probléma, de ami most van, főleg a RAM-ok körüli cirkusz, az hihetetlen...
Lassan már ott tartunk, hogy az ember nem mer különböző helyeken vásárolni, hanem egy üzletben összerakatja a gépet, hogy ne legyen gondja.... 
Nektek is forró tapintásra a déli híd? OC Tuner szerint MB temp 45°C. ez az alaplap melyik részére érti?

egy kicsit melegebb mint a többi alkatrész
még egy karit neki az lehűti 
[ Szerkesztve ]
Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

Helló!
valaki nem használ 890GX E3 lapban Kingmax Hercules ramot?

Szia!
Nekem 1600MHZ-es Kingmaxom van, igaz egyelőre 1333MHZ-en . 1.65V CL9 , így stabil és jó.
Amúgy a PWR_FAN az mi? Ha sima ház ventit kötök rá, menni fog?

havernak is az van ugyanolyan lapban, mint nekem, neki megy rendesen, nekem meg nem
esetleg lehet valami probléma a procim memóriavezérlőjével?

Prime Blend tesztet is bírja a Geil 1750-en?
Xtreme 3D Team Hungary

Igen, bírta. Igaz, hogy csak egy fél órát nyomattam neki egyelőre, de nem okozott gondot neki.
CPU-t sem volt időm, csak eddig "húzni". Nekem elég 3,5GHz. Ha az nem elég valamire, akkor a 4 GHz sem lesz az
.

És mennyi a HT, NB órajel? Milyen feszültségekkel érted ezt el?

Hali!
Itt pont ugyanaz a helyzet ami nálam. Én is egy ugyanilyen lapot szeretnék lecserélni.
Mi az ami az Asrock mellett szól nálad, és mi az ami hiányzik a GB-hoz viszonyítva?
Közben végigolvastam a fórumot, és nem igazán van sok bizalmam a lapok felé, főleg a HDD és RAM gondok miatt.
Itt az én lapom RAM listája
Itt pedig az Extreme
Mivel a CPU hűtőm rálóg az 1-2-es memória foglalatokra, így az 1GB-os modulok kapásból kiesnek, mert 4GB-ot szeretnék.
Éppen RAM vásárlás előtt állok, ezért fontos eldönteni az alaplapot, hiszen ahhoz választom a memóriát is.
A GB//OCZ párossal már megszívtam, nincs erre még1x szükségem.
A fórum alapján a Corsair és OCZ modulok ki is esnek a listából.

Hali!
Bár nem nekem írtad a hozzászólást, de hasonló cipőben jártam én is.
Kezdtem egy GB 790XTA-UD4 lappal, amitől anyagi okok miatt meg kellett válnom és egy nagyon olcsó 770-es Asrock lapot szereztem helyette. Aztán megoldódtak az anyagi problémáim és beújítottam egy 890GX Extreme3-at.
A BIOS-át kicsit nehéz volt megszokni, de utána már ment minden, mint a karikacsapás. Én nyugodt szívvel ajánlom. A közvetlen környezetemben 3 lap is van (egy 770-es, egy 785-ös és ez a 890-es) és mindegyik hibátlanul muzsikál. Sajnos AM3-as fronton elég problémás a RAM kérdés, de ezzel szerintem minden lap gyártónál találkozhatsz.
Pl. a GEIL-re azt mondják, hogy nem mennek rendesen az AM3-as lapokban. Ezzel ellentétben az én GEIL RAM-jaim 1750 MHz-en CL8-as időzítéssel futnak, holott 1600 MHz fölött elvileg nem nagyon mennek RAM-ok AM3-as platformon (állítólag).
Szóval én bátran ajánlom az Asrock lapokat, semmivel sem rosszabbak a Gigabytenál (sőt...
). Ha van lehetőséged, akkor mindenféleképpen olyan helyen vedd meg, ahol ki tudod próbálni a RAM-okat, hogy mennek-e.
Ráadásul a 890GX-nél nem lóg rá a CM Hyper 212+ hűtő az 1-es, 2-es RAM foglalatra, ellentétben a GB 890XTA-UD4-nél, ahol a magas hűtős ramok kizárólag a 3-4 foglalatokba voltak helyezhetők... 
Mondjuk Te 880-as lapot nézel, arról nincsenek pontos infóim. 
Megerősítem, amit a kolléga írt az előző hozzászólásban.
A Geil RAM-mal csak szerencséje volt. Nem problémás mindegyik, valószínűleg függ a dolog a hűtőborda alatt levő chipektől. Az 1600MHz-es lélektani határ sincs kőbe vésve, van proci, ami bírja felette és van ami még azt sem. Az AMD ettől függetlenül 1333MHz-et garantál, négy modul esetében pedig 1066MHz-et.
HaZsolt kolléga és magam is szoptunk az OCZ-vel, Giga és AsRock lapban is, de megsúgom, hogy (úgy ahogy a Geil esetében is) nem lapfüggő a dolog, hanem a CPU IMC az oka.
Corsairrel nincs gond, ugyanúgy, ahogy Kingmaxszal sem.
AsRock 890GX Extreme3 vs. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P pro (nálam):
- KIsebb ára ellenére tuningban ugyanott van, megjelenése is hasonlóan csinos.
- Modernebb lapkakészlet (AMD 890GX és AMD SB850).
- Natív SATA3 és 2 USB3, olcsón.
- Eggyel több hosszú PCIe, igaz csak x4, de HD5770-ig elég egy tri CFX-re, vagy GeForce számára, ami PhysX-et számol.
- Az árban benne van a most elérhető legerősebb (és még így is jól tuningolható) integrált VGA, sideporttal ráadásul, így a rendszermemória megmarad. VGA csere esetén életmentő lehet, vagy egy esetleges gariztatáskor.
- POST kijelző. Tuningnál (nekem) igen hasznos, segít kitalálni, hogy hol a szűk keresztmetszet.
- Hasonlóan szerencsés elrendezésű a lap a csatlakozókat tekintve.
- A PWM (CPU VRM) kvázi megegyezik a két lap esetén.
- Hátra kivezetett CMOS Clear.
- Jó pont mindkét lapnak a kivezethető COM port, amit gyakran használok assembly EPROM programozáshoz, és hasonlóságokhoz.
AsRock 890GX Extreme3 vs. Gigabyte GA-MA790XT-UD4P kontra (nálam):
- Nincs IDE és Floppy csati. Mindkettőt használtam, és most is használnám.
- AUTO beállításokkal tuning esetén kevésbé okosan állítja a feszeket, és a RAM időzítéseket, mint a Gigabyte. A CPU-t érintő paramétereket azonban kissé ügyesebben. A Giga több téren (HT és NB szorzó) megengedőbb volt, úgy, hogy a feszt meg nem emelte, ez vezetett instabilitáshoz.Megjegyzendő, hogy full manuális beállításokkal semmi különbség nincs köztük. Én pedig a full manuális beállítást szeretem. Mert megtehetem, mert tudom fejből.
- Kettővel kevesebb SATA csati, igaz azok a Gigabyte esetén is GSATA II-k voltak, külön chippel.
HGyu
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

A kontrára reagálnék:
- aki ilyen lapot vesz, annak nagy valószínűséggel már nincs szüksége IDE és floppy csatlakozókra. Ha valakinek mégis erre van szüksége, akkor "be kell érnie" a Gigabyte lapjával ![;]](/dl/s/v1.gif)
- a tuningnál rá kellett jönnöm, hogy ez nem C2D, itt kénytelen az ember utánaolvasni és tanulni, nem csak FSB-t emelni "vadállat" módjára
. Így számomra nem hátrány, hogy nem olyan okosan kezeli az AUTO beállításokat, mint a GB. Az AUTO beállítás a gyári értékeken való üzemeltetéshez jó. Aki meg tuningolni akar, az úgyis utánaolvas és kézzel fog mindent beállítani. Aki meg lusta utánaolvasni, az meg ne tuningoljon ![;]](/dl/s/v1.gif)
Sok Gigabyte laphoz volt már szerencsém és azok is nagyon jók voltak, de 890GX Extreme3 vs. 790XTA-UD4 összehasonlításban nálam az Asrock nyert (bár hozzáteszem, hogy a 790XTA-UD4 is egy remek deszka).
[ Szerkesztve ]

Szia!
Elnéztem a linket. Eredetileg a 890GX Extreme-t akartam csatolni, és az ő RAM listáját.
Nekem a futáros rendelés jöhet szóba, mert itt 30%-al magasabb árak vannak, és a boltokban nincs lehetőség próbálgatni.
CPU hűtő: nálam egy OCZ Vendetta 2 teljesít szolgálatot, nem szívesen válnék meg tőle.
Egyelőre elég a 4GB RAM (főleg ilyen árak mellett).
Le merném fogadni, hogy tegnap még csak 26k-ba került a lap az argep.hu szerint.

Nekem a RAM-nál 2 dolog a fontos, ami majd a lapba kerül:
1. max. 30k-ból jöjjön ki a 4GB szállítással együtt
2. cl7-es időzítést tudjon
3. min. 5 év garancia
(ezek természetesen a komp. listából kiválasztott modulokra értendők)
Válasz a pro-ra:
- a megjelenése nem érdekes, úgysem akarom nézegetni, csak használni
- ha a RAM-os feltételeket teljesíti, és a 955BE-t viszi 3,4-4 GHz között akkor OK
(persze az ésszerű fogyasztási és hőm. tartományban, de valószínűleg használatra elég lesz a 3,2-3,5 GHz bőven)
- nekem elég 1 16x-os PCI-E slot => inkább 1 erős kártya, mint a CF
(...és ez a 4890 1GB Toxic lesz remélem)
- nekem az integrált VGA nem kell, de ha már van mire jó a 4890 mellett?
- POST kijelző és PWM rendben
- Hátra kivezetett CMOS Clear rendben
- ami fontos, hogy kérnek el a kábelek majd a CM690-ben (ez a mániám, h. minden kábelt be a laptálca mögé)
Válasz a kontra-ra:
- Nincs IDE és Floppy csati: egyik sem kell nekem, így nem számít
- "[...]full manuális beállítást szeretem.": majd én is azt fogom szeretni 
- Kettővel kevesebb SATA csati, nekem max 4-re van szükségem
- SATA II-k voltak, külön chippel: ez most neked jó vagy rossz?

Hát akkor a Kingmaxot kellene megpróbálni, mert azokkal állítólag a Giga lapokban sincs gond és az Asrockban is mennek rendesen állítólag. De sajnos nincs garancia semmire. Én Samsunggal szívtam meg, de szerencsére másnap visszavittem a boltba és kicserélték Kingstonra, az hibátlanul megy (770-es lapban). A 875-ösbe már elsőre Kingstont vettem (ez volt a Samsung után a legolcsóbb), abban is hibátlanul muzsikál.
Ha ott veszed a RAM-okat, ahol a lapot, akkor esetleg a rendelésnél kérdezd meg, hogy milyen RAM-ot ajánlanak a laphoz. Ha olyat választasz és nem megy, akkor lehet náluk reklamálni, hogy ők ajánlották.
Vagy a kompatibilitási listából választasz, de szerintem az sem szentírás... 
Nincs jobb ötletem sajnos 
Hidd el, hogy hosszú távon jó az integrált VGA. engem már sokszor kihúzott volna a sz*rból, ha lett volna
. Ki tudtam volna húzni vele, azt az 1-2 hónapot, amikor még lemegy az új VGA ára. Így el kellett akkor adnom a régit, amikor még jó áron elment, de akkor az új még túl drága volt, de meg kellett vennem, mert nem volt integrál VGA-m... 
[ Szerkesztve ]

Mindenképpen a listából választok RAM-ot.
A rákérdezést feltétlen kérdezem majd, pont az általad leírtak miatt! 

Ha megadod a bolt linkjét, akkor talán tudunk tanácsot adni, hogy melyiket érdemes választani.

Még annyit hozzátennék, hogy az én GEIL RAM-jaim sem a 790XTA-UD4, sem 890GX Extreme3 támogatási listájában nincs benne, mégis mennek 
Eléggé szívás mostanában ez a RAM kérdés 

Vicces. Az én Patriotom sem szerepel
Xtreme 3D Team Hungary

Nekünk tényleg vicces, mert mennek a RAM-jaink, de aki venni akar és nem tud választani, vagy listából választott és mégsem megy, az inkább sírna...

[ Szerkesztve ]

Hát ja. Hidd el énis majdnem sírtam az OCZ-vel 
Xtreme 3D Team Hungary

"HaZsolt kolléga és magam is szoptunk az OCZ-vel, Giga és AsRock lapban is, de megsúgom, hogy (úgy ahogy a Geil esetében is) nem lapfüggő a dolog, hanem a CPU IMC az oka."
ez érdekes, nem rég kérdeztem, hogy megy -e 890GX E 3ban a hercules ramom, mert a 790XT-UD4P-mben nem stabil, játék alatt fagy, ahogy nem volt stabil a Corsair XMS3 1333 Cl9 DHX ramom sem...
miután múltkor olvastam, hogy valaki azt kérdezte, hogy okozhat -e hasonló problémát az IMC, vagy annak esetleges meghibásodása, ha meg tud, és most én is elgondolkoztam ezen
azért, ha mást nem, akkor legalább a corsair mehetett volna 1333 Cl9en 1.9Von stabilan 
Nincs valami 23.kerületi 890GX E3 tulaj itt? ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Hello!
Bár nem nekem címezted a hsz-t, de talán tudok némi információval szolgálni: Nekem is ugyanez a GB lapom van, és az OCZ 1600 MHz-es Reaper Kit 1066 MHz-en volt csak hajlandó működni benne, 1333-on fagyott, 1600-on pláne.
Ebbe a GB lapba a topicja szerint Kingmax memória kell, méghozzá ez: FLGE85F-B8MF7.
Ezüst-zöld alumínium hűtője van, cl9-es, de cl7-essel is tud menni ebben a GB lapban.
Számomra egyértelműnek tűnik hogy 2 lehetőség van:
1. nagy mázli, hogy megy egy modul, ami nincs a RAM komp. listában
2. olyat kell választani, ami benne van a listában, lehetőleg a típusszámot pontosan megnézni
[ Szerkesztve ]

speciel a Corsair XMS3 1333 Cl9 DHX benne van a QVL-ben, mégis kékhalálozott
de itt most nem ez a lényeg, hanem az, hogy lehet -e a proci miatt, illetve az, hogy megy -e Asrock 890GX Extreme 3ban
majd hétvégén letesztelem haver gépében remélhetőleg
szóval a kérdés csak az, hogy megy -e stabilan az előbb említett lapban 
[ Szerkesztve ]
Ilyet vettem, mégis szükségem van IDE, floppy, COM és LPT portokra is. Megoldom magam, LPT és IDE bővítőkártyával és USB-s floppyval. A giga drágábban butább. 
HGyu
30k-ból nem lesz CL7 RAM-od újonnan, vagy csak 1066MHz-es.
Használtan innen az apróról már elképzelhető. Amúgy hallgass rám, nem számít a CL7, egy kicsit sem érezni, sztem fontosabb a stabilitás. Tuning mellett, ha egy mezei Kingmax 1333MHz-es RAM-ot sikerül stabilizálnod 1450MHz körül CL8-ban, akkor már semmi panaszod nem lehet.
IDE csati nem fájt volna szerintem az AsRocknak sem, és el is fért volna a lapon, szintúgy, mint a floppy. A GSATA II előny, mert volt, jobb, mint ha nincs. És hátrány, mert külön chipes, és az mindig lassabb elérést jelent a natívnál.
Ne becsüld le soha az IGP jelentőségét! Amúgy van egy ún surroundwiev technológia, mikor is egyszerre aktív a dedikált VGA és az IGP, és telepakolhatod monitorral a gépet.
955BE-nel a 3,5GHz szinte biztos.
HGyu
A Kingston az a régi jó, stabil működést adja, ez a megszokott tőle. Fos chipek, semmi tuning, sem fesszemeléssel, sem időzítésben, sem sehogy. De amire specifikálták, ott stabil.
Itt az Elpida chipes 2GB-os 1333MHz CL9 modulok egy régebbi szériája kivétel, azok állóra fagytak.
A Kingmax 1333MHz CL9 működését (persze ha épp nem gyári hibás, nagyon ritka esetben) személyesen garantálom. Megkövezhet, aki ilyet vesz, minden hibátlan a rendszerében a RAM-ot is beleértve, és gondjai vannak. Sosem láttam még ezzel a RAM-mal kompatibilitási hibát. Micron Technology chipek előnyben.
Bizony-bizony, milyen hasznos is az az IGP. Dedikált VGA BIOS frissítés, eladás, garanciáztatás, bármikor bejöhet és Önnek is bejöhet. Az előrelátásból még gondja senkinek nem származott.
HGyu
A GEIL a legtöbb esetben instabil, minden frekvencián AMD-vel. Szerencsés kivételek, mint Jim74 is, vannak. LEhet hogy más gyártósorról vannak az ő modulján a chipek, vagy mittomén.
Az OCZ általában instabil, de van, hogy megy. Ez már jobban BIOS függő, de még mindig erősen alaplapgyártó-független.
1600MHz és felette, bármilyen márkájú DDR3 esetén AMD fronton: procitól függ, van akinek megy, van akinek nem. Külföldi fórumokon linkelték is az AMD bejelnetését, miszerint 2 modullal max. 1333MHz, néggyel meg 1066MHz a garantált.
Most a Thubanok memóriavezérjője az, ami kissé jobban sikerült. 2200MHz-es memóriasebességet is elértek vele neves tuningcsapatok.
HGyu
Szia.
Bár nem budapesti vagyok, de össze tudunk futni valahol.
Nekem a Corsair Dominator 1600MHz CL9-9-9-24 2T @ 1,8V memóriám 1,85V-on gond nélkül megy CL7-8-7-20 1T beállítással. Azt a procim és a lapom biztosan tudja. Ezek mellett, vagy feljebb letesztelem neked, ha egy hetet tudod nélkülözni a Herculest.
Ha kell, a Corsair is jöhet majd második menetre. 
UI.: a BIOS-om P1.80.
HGyu

Geilről tudtam, hogy nem megy, általában, OCZ Reapert havernak cserélnie kellett, de most megy neki a 4magosított procijával 1600on a kingmax ramja
Még a végén veszek egy Thubant
ez vajon az ilyen x4, szerencsével x6 thubanokra is igaz?
tehát akkor lehet, hogy ezzel a procival nem fog menni semmilyen lapban sem ilyen beállításokkal a ram? de az hogy lehet, hogy játékok alatt BSOD, tesztek meg simán lefutnak? 
A corsair már nincs meg
a többit majd PÜben megbeszéljük valamikor 
[ Szerkesztve ]
Overdrive szerint 22°C-os a CPU, az ASRock OC Utility szerint 42..Azé' nem mindegy.
Melyiknek van igaza? Szvsz az Overdrivenak, egy Nordwand üresjáraton nem hiszem hogy 40 fokon tartja..
Nektek is forróak a bordák? Üresjáratba is tök forró mint a három borda...Nm hiszem, hogye ez normális...

Nekem jó a használt is, de az árba bele kell férnie.
Bár manapság naponta ugrik, sajnos inkább felfelé az ára a hardvereknek. 
IDE csati el is fért volna a lapon, szintúgy, mint a floppy. A GSATA II előny, mert volt, jobb, mint ha nincs. - vajon miért nem tettek rá? Mennyivel jelentett volna többletkiadást 1-2 ezer forint?
telepakolhatod monitorral a gépet. - örülök, ha 1-et tudok venni, nemhogy 2-t! 
Az inkább érdekelne, hogy a 4890 és ez az int. VGA tudhat-e hibrid CF-et?
04ahgy - #185: én is a Kingmaxban bízom majd, ha találok nekem megfelelő áron
VGA BIOS frissítés, itt lemaradtam, konkrétabban mire gondolsz?
sp@rtan - #189: ez engem annyiban érdekelne, hogy most a GB lapomban az X3 710 3,4 GHz-en egy OCZ Vendetta 2-vel idle 22-23, load 44 fokos. A lap maga 44.
Ezeket az értékeket tartja vajon az Extreme3 is?

jah, látom asztalon van 
[ Szerkesztve ]

Akkor összerakom a kezem és hálát adok az égnek, hogy mennek stabilan a GEIL-ek

Tartja, athlon x4 3GHZ-en fél óra stressz után 48 fokos volt, üresbe olyan 20-30 között lehet.(minden szoftver mást ír...). Stressz közbe a lap 40-43 körül volt.

sziasztok
muszáj vagyok hozzá szólni a memória kérdéshez én kipróbáltam ötféle memóriát mind tökéletesek és hibátlanok voltak, először bios-ra nyanakodtam ami be is jött.
nem hibás a bios csak van egy kis csalás benne, alapból unganged bódban van a memória vezérlő és ez a amd újítása, 2x64 mód , tök jó meg minden.......
3 féle memóriánál tapasztaltam , hogy teljesen egyformák és mégis lassabb az egyik mint a másik, na ilyenkor jönnek a gondok 
semmit nem kell tenni csak ganged /128-as/módba átkapcsolni a memória vezérlő rá áll egy arany középútra és láss csodált oké minden, feltéve ha jók a ramok.
a memória választáshoz annyit még: próbáljon mindenki párba válogatott ramot venni, de még így sem biztos, hogy nem lesz gond szerencse is kell hozzá, de minden féle meóriát megeszik ez a lap ganged - unganged
nekem a mushkin lett a nyerő páros ddr3 2000mhz 1.65v
HT 2400mhz
cpu 1.117-1.488 v
[ Szerkesztve ]

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogyha már a BIOS-ig sem jutsz el a kompatibilitási probléma miatt, akkor b@szh@tod a ganged/unganged módot, mert nem tudod átállítani...
. Sajnos ilyenre is volt már példa Samsung RAM-mal... 
Hááát. Pont, hogy az unganged üzemmód az, ami érzéketlenebb a differenciákra, lévén, hogy egymástól független a két csatorna. A lényeg az, hogy aki instabilitást tapasztal, az próbálja átállítani a másikra. 
HGyu
Nem tud sajnos hibrid CF-et, azt csak kb azonos kategóriájú, gyenge belépőszintű karikkal tudja.
HGyu

Jim74 kösz a pozitív hozzászólást 
lehet, hogy csak bele "b@szt@d" a memóriákat, ha azok voltak egyáltalán 
[ Szerkesztve ]

Áruld már el, hogyha még a VGA-n sem jön ki jel (annyira nem szereti az adott memóriát az adott lap), akkor hogyan állítod be, hogy ganged, vagy unganged????
És képzeld, RAM-volt, amit beleraktam, sőt azt is tudom, hogyan kell összerakni egy gépet 
[ Szerkesztve ]