Nah vettem én is egy ilyen gyöngyszemet: 890FX-Deluxe 3
Nagyon elégedett vagyok vele. Volt már szinte minden márkájú lapból elég sok, kivéve Asrockból. Az Asusok jöttek be a legjobban, de általában tele vannak fölös funkciókkal és mindenféle csicsamicsával. Az MSI-kkel én mindig csak bajban voltam, többé nem veszek. Ami még jó volt az a Gigabyte, és az Albatron. Most mindenképp 890FX-es lapot akartam venni. MSI bazi drága és ódzkottam is tőle, a crosshair formula az szép és jó, de olyan dolgokat tud, ami nekem egyszerűen nem kell (az olcsóbb Asus meg egyszerűen szar)... Gigabyte szintén drága, és akkor megláttam ezt. Egyrészt baromi szép (ok, nem szépségre veszem, de akkor is tetszett), funkcióiban pont azt tudja ami nekem kell, jobb a proci tápellátása mint az olcsóbb asusé (ami úgy olcsóbb h drágábnb ettől), több rajta a sata3, usb3, ráadásul ott a chipseten az aktív hűtés melegebb időkre. Mellesleg gondoltam hogy lehúzom, de végül is nem tettem mert nincs is hangja. Lényeg, hogy ha kellene, szükség lenne rá, ott van rajta.
OCZ Black Edition 1600Mhz cl8-as 2x2Gb ezt a memót vettem hozzá, és egy 965BE procit. Mindent megevett elsőre, ramok gyári értékre 8-8-8-26 1600 1T, procit egy kóbor gondolattal egyből toltam 3.8Ghz-re, NB 2.4Ghz. Ez csak így egy első beállítás volt, ment minden elsőre, de mivel a procimon is még a gyári hűtője van (42-45fokon megy, sztem nem is durva), nem is piszkáltam azóta. De az az érzésem simán tud többet is.
Azt hiszem a következő alaplapom is Asrock lesz, mert nagyon fullos, jó cuccokat ad korrekt áron.
Tehát összességében ajánlom mindenkinek, kb 1.5 hónapja van meg, és azt kell mondanom ez egy k*rvajó lap!