Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#5001) smiti válasza Vigneau (#5000) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem volt vele, ez csak most jött elő. Pedig eleinte mikor olvasgattam ezt a topikot hogy kinek milyen gondjai vannak én csak szimplán boldog voltam, hogy engem minden nyűg elkerült.

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#5002) gfefe válasza smiti (#4999) üzenetére

gfefe
(őstag)

Nyomd már ki a c&q opciót... nálam húzott procinál hasonló jelenséget az okozott. :U

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#5003) Vigneau válasza gfefe (#5002) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az nem csak 18-as szorzó felett bolondul meg? Mintha valahol belefutottam volna olvasás közben... :F

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#5004) smiti válasza gfefe (#5002) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

De eddig ezzel sem volt baj és nem hiszem hogy ez bootolási - indulási hiba oka lehet. :( Most ráadásul minden alapon van mióta a 965BE van a gépben.

(#5005) gfefe

gfefe
(őstag)

Nekem a mostani athlon2 vel fordul elő 3800mhz táján....
És ennek a procinak a szorzója a 18 hoz képest igen csak távol van :)

EGy próbát megér...

(#5006) smiti

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Na vettünk egy külső merevlemezházat és így ki tudtam próbálni.

Elképzelhető ugye hogy a merevlemez a baj?

(#5007) Vigneau válasza smiti (#5006) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nofene, ilyen hamar megadta magát a Hitachi?

(#5008) _DiEGO_ válasza smiti (#4999) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Ha törlöd az eredetileg fizikai C-t , akkor máris a következő azaz a D lép a helyébe... átvéve elsődlegességet... hiába látszólagosan ujra C lesz a volt C mégis a rendszerindító fájlok a D-n lesznek... ha így teszel , akkor kapcsold be a rejtett ikonok mutatását és majd látod, hogy mennyi rendszer fájl lett/ van D-n...

Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan Lb@szni: na ehhez már számítógép is kell .

(#5009) gfefe válasza smiti (#5006) üzenetére

gfefe
(őstag)

Ennyi hibának nem szabad lenne befojásolni az indítást....
Alap járaton (tuning nélkül) se indul mindíg a gép?

(#5010) Milka 78 válasza gfefe (#5009) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Alapon használja,de tényleg nem kéne befolyásolnia a winyónak ezt az egészet.Bár azért érdekes,hogy még ropogós a cucc de már 90%-on van...az ezer éves Maxtor 250-es winyóm(ami azért nem egy sikerült széria) is ennyin van,de azt már ronggyá használtam(bár az is volt rendszer winyó és gond nélkül megy).

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#5011) kukinyo válasza _DiEGO_ (#5008) üzenetére

kukinyo
(őstag)

És ha valaki már elkövette ezt a hibát,akkor mi a megoldás?

A korrupcióval szembeni tehetetlenséget elnevezték demokráciának.

(#5012) smiti válasza Vigneau (#5007) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Az még hadján, most ez lett belőle mire lementettem a képeket:

(#5013) szunya1 válasza smiti (#5012) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez de szép kis kép pff,de legalább gariztathatod és kiderült mi volt a hiba.

(#5014) _DiEGO_ válasza smiti (#5012) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Ejnye . de hamar leamortizálódott ... Hitachi pedig nem épp erről nevezetes... :Y

De látnom nem az első particióján van most sem a Win :U Adatmentés és minden partició törlése ! És egy próbára csakis ezzel a HDD-vel egy szűz újra-particionálást én még eszközölnék... nem mondanám 100%-ra , hogy ekkora a baj ...

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de valamit igazán hatásosan Lb@szni: na ehhez már számítógép is kell .

(#5015) smiti válasza szunya1 (#5013) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Most ennek nem igazán tudok örülni, jobb lett volna ha a lap a hibás.

_DiEGO_ - Igen én is csak jókat olvastam róla pont ezért esett erre a választásom.

(#5016) szunya1

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is a 3 vinyómból csak a Hitachi nem tökéletes.

(#5017) _DiEGO_ válasza kukinyo (#5011) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Sajna csakis az amit most fentebb tanácsoltam... Soha NE töröljünk elsődleges rendszer partíciót ... csak formázzuk meg ujra ... telepítés előtt. Win7 adja a lehetőséget ...

(#5018) smiti válasza _DiEGO_ (#5014) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt miből gondolod, hogy nem az elsődlegesen van?

(#5019) _DiEGO_

_DiEGO_
(senior tag)

F: <<--- ezen kellene lennie rendszernek , ha minden a helyén van ! Ja és Logikai particiót sem ajánlatos létrehozni , ha vendégvinyókat rakunk gépbe ... Nálam minden HDD-n a particiók elsődlegesek... :K
E: itt van a DVD-RW

[ Szerkesztve ]

(#5020) _DiEGO_ válasza smiti (#5018) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Hja a Hitachira értettem... nem a Seagete-n lévőre ...

(#5021) Shady313 válasza smiti (#5018) üzenetére

Shady313
(fanatikus tag)

Ha szeretnél a winyóra egy Low LEvel Format-ot (én tanácsolom, hogy mégtöbbet megtudj) töltsd le az MHDD nevű programot és bootolj DOS-ból. A legjobb, ha a winyó AHCI-ből IDE-be át van kapcsolva.

Miután a progi elindult Shift+F3, a megfelelő számmal a winyót kijelölöd.

Majd a következő parancsokat add meg neki:
clrmbr
erase

Szépen letúrja neked a winyót és meglátjuk utána mit mutat a sentinel. Sok sikert!

(#5022) _DiEGO_ válasza smiti (#5018) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Az a Seagete is inkább háttértárnak , illetve vésztartaléknak jó :K

320 GB
5400 rpm
Cache 8 MB

Win7 -nek meg inkább 40-50GB - mint 30....

(#5023) smiti válasza _DiEGO_ (#5022) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Azért a nejem Dell laptopjából csak ne dobjuk ki a merevlemezt jó ? ;)

(#5024) tarsoly74 válasza _DiEGO_ (#5019) üzenetére

tarsoly74
(tag)

a tied még mindig jobb mint az én rendszer vinyóm, mert nekem sentinel 0% ír ki :Y
az első bekapcs. óta

Lemez modelszám :ADATA SSD S511 60GB
SSD Vezérlõ : SandForce SF-2200
Jelenlegi hõmérséklet : 31 °C
Mûködési idõ : 3 nap, 0 óra
Becsült hátralévõ élettartam : 0 nap
Kondíció : 0 % (Meghibásodás várható)
Teljesítmény: 100 % (Kiváló)

Meghibásodás várható - Attribútum: 231 SSD Life Left
Azonnali merevlemez csere szükséges.

elméletileg elnyűtttttttttttttt, de 1 perc után :F

[ Szerkesztve ]

Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

(#5025) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

az a-data felé jeleztem és lám csodát másnap irtak is :

ha jól szuperál ne foglalkozzak vele : sentinel stb. uninstall :U

(#5026) _DiEGO_ válasza tarsoly74 (#5025) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

SSD :C

Majd ha a frissebb Sentinelek támogatják már SSD-ket , akkor nézesd vele .... addig igen Delete ,Uninstall tényleg ...

Próbálj egy régebbi Everest-et feltenni és nézed meg konfigod - besem tud azonosítani hardvereket ... Régebbi CPU-Z GPU-Z ugyanúgy nem alkalmasak a mai hardverekhez... ezért kell frissíteni őket is.

[ Szerkesztve ]

(#5027) _DiEGO_ válasza _DiEGO_ (#5026) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Hard.Disk.Sentinel.Pro.v3.60 már elméletileg normálisan fel kell hogy ismerje, képes felismerni és megjeleníteni az SSD egészségi állapotát is. Így kideríthető, mikor válik szükségessé az eszköz cseréje az elhasználódás miatt. Különböző típusú SSD-k támogatása folyamatosan kerül a szoftverbe. Ha bármilyen SSD-t vagy hibrid tárolót használ, kérjük használja a Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót. Ezen riportok segítenek a további fejlesztésben, hogy a Hard Disk Sentinel minél teljesebb körű támogatást nyújtson bármilyen típusú adattároló esetén.

A Solid State Disk egy mozgó alkatrészeket nem tartalmazó adattároló, mely a merevlemezeknél jobban tolerálja a fizikai behatásokat és rázkódásokat. Használatukkal kapcsolatban viszont egyéb problémák merülhetnek fel: az írási műveletektől az adatterület "kopik", így sok írás és törlés során az adatterület elhasználódhat. A "wear leveling" funkció ezt a hatást hivatott csökkenteni de teljes mértékben nem nyújt megoldást. Az SSD-vel kapcsolatban fellépő másik probléma, hogy a ritkán használt adatokat idővel "elfelejti". Ennek megelőzésére ajánlatos az eszköz teljes felületét időszakosan újraírni (felfrissítési célból), de ez természeténél fogva a tároló élettartamát csökkentheti.

Feleslegesen nagy méretet több okból NE vegyünk... magam is egy 60GB-ost csakis ... Win7 + a kedvenc játékom és pár heti szinten használt proggi... minden mást HDD-re.

[ Szerkesztve ]

(#5028) Vigneau válasza _DiEGO_ (#5026) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 3.60-assal nálam nem jelentkezett semmi felismerési probléma. :K

smiti:
Kíváncsi vagyok, hasonló gond sújtja-e majd az 500-asom... :F

[ Szerkesztve ]

(#5029) gfefe

gfefe
(őstag)

Na nekem ma jön meg a Seagate Barracuda 1,5TB vinyóm :)

HA pár nap alatt megdöglik akkor az asrock lap a hibás, de mivel ez a 4. asrock lapom az elmúlt 2 év alatt (és egy se csinált ilyet) kétlem, hogy bármi baj lenne...

JAvaslom vinyót vissza garba és csók... :U

Apropó, hogy kérdezzek is... az UCC menüpontot vagyis a mag aktiválást hogyan tudom elérni? csak mert automatikusan kifagy (nem indul be a gép) ha a biosban engedélyezem... ez azt takarja, hogy esélytelen aktiválni? akár a 3. szintü gyorsítótárat se? :U :F

[ Szerkesztve ]

(#5030) Milka 78 válasza tarsoly74 (#5025) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Na ezért nem ssd-zek.Öreg vagyok már efféle izgalmakhoz,függetlenül attól,hogy jó e vagy nem.A frász kerülgetne az ilyen infóktól,mint amit te kaptál,meg hogy ne vegyem figyelembe a hibaüzit...Az új gépembe is marad a Velocy Raptorom rendszer vinyónak.Persze lassabb,de legalább nyugiba vagyok tőle.

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#5031) tarsoly74 válasza Milka 78 (#5030) üzenetére

tarsoly74
(tag)

egy kicsit utánna néztem a sentinel nem támogatja a smart-ot 100 értékről menne lefele az élettartam nekem meg gyárilag 0 , nincs miből fogyjon :F
aida 64 serint meg a hőfok szenzor szar 1 fok :DDD

na majd az uj verziók :R

amúgy 100-as a teljesítménye, nem is gondoltam, hogy egy vinyó ennyire tudja fogni a vasat pedig még a raid 0 is kipróbáltam két wd.-wel, de még meg sem közelítették ennek a teljesítményét :R

(#5032) _DiEGO_ válasza gfefe (#5029) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Igen , ezek szerint ez a Athlon II X3 425 -öd nem négymagosítható - van akinek sikerült X4-re de L3 már nem nyitott ki ... elég az úgyis - szépen meglehet rántani... tesztek miatt nem érdemes , ne a tesztnek akarj megfelelni - hanem a proci a játékoknak és alkalmazásoknak.... azaz neked feleljen meg ;)
Csak merem gondolni, hogy alapórajelen próbáltad , ugye ? :U a négymagosítást ...

Jah , látom hogy Turbo UCC -vel fagy - mert az elméletileg megpróbál mindent tuningolni :D

BIOS-ból kell és először csak a 4. mag aktiválását .... ha megyen akkor csak a húzást.

[ Szerkesztve ]

(#5033) gfefe válasza _DiEGO_ (#5032) üzenetére

gfefe
(őstag)

Alap órajelen próbáltam... sajna nem megy se így se úgy....
Na de most 3600 on használom (télen majd 3800 on a hűvösebb idő miatt) de jó lett volna pár gamehez a + kraft... de hát ez van...

Amúgy ajánlom mindenkinek a figyelmébe a jobb vinyókat azzal is lehet teljesítményt kisajtolni... ma üzemeltem be egy az adatlapomban levő 1,5 TB os vinyót és elmondhatom, hogy sokat gyorsult a rendszerem bár tény, hogy egy wd blue 320GB os 8mb gyorsítótárral rendelkező csöppségről váltottam....

Bele se gondolok mi lenne egy tiszteséges ssd-vel.... na de majd 1x :)

(#5034) _DiEGO_

_DiEGO_
(senior tag)

Én most rendelek egyet SATA3-ast , beszerzési áron megkapom ... csak még nincs itt boltban.... azt sem tudom mit hoznak :DD Márka : A-Data Sata III 30K magassága lesz...

[ Szerkesztve ]

(#5035) gfefe válasza _DiEGO_ (#5034) üzenetére

gfefe
(őstag)

Én is úgy rendeltem, hogy ha bár nem sokat hoz a vinyók terén a konyhára de akkor már 64 mb gyorsitótár és sata3 felület legyen és 115mb os olvasási és írási értéket produkál.....

előző felét tudta csak :B

Te ssd-d ezt überelni fogja rendesen... pláne ha valami ujjabb... nekem netbookban van egy 32 gb os, de ég és föld volt a csere a gyári vinyóhoz képest annó...

[ Szerkesztve ]

(#5036) _DiEGO_ válasza gfefe (#5035) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Persze csak akkor veszem meg, ha megéri nekem ... mert van benn egy SATA II 64GB-os 3hónapos , aki elakarja adni szintén SATA III-ast vesz , meg gondolom már nagyobbat... lehet, hogy a SATA II lesz , ha jó áron adná :C rendszer + egyetlen game lesz rajta ... Remélem holnap már többet tudok...

(#5037) Piloss válasza smiti (#5012) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Nekem is ilyen HDD-m van, szerencsére nálam eddig tökéletes

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#5038) smiti

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem ide...

[ Szerkesztve ]

(#5039) kukinyo

kukinyo
(őstag)

No ma megkaptam az új 880G-met.Nem is variáltak vele,kicserélték.Igaz hogy 3 hétig tartott,hogy ez sok vagy kevés :F
Ezen már alapból az 1.20-as bios van.Illetve UEFI.

[ Szerkesztve ]

A korrupcióval szembeni tehetetlenséget elnevezték demokráciának.

(#5040) Wolfy_

Wolfy_
(tag)

sziasztok!

nalam rendszeresen olyat csinal a gep wi7 alatt, hogy bejelentkezes utan nem talalja a halozatot (az alaplapi kalokartyat hasznalom), unknown network-ot ir ki. ha nyomok az adapterren egy disable-t, majd utana egy enable-t, akkor meg vidaman megtalalja a halozatot. szedtem le nemreg driver-t a realtek honlaprol, hatha a cd-n kapott driver-rel van a gond, de a jelenseg meg mindig fennall.

az alaplap tipusa 870 extreme3.

van valakinek valami tippje?
elore is kosz!

[ Szerkesztve ]

(#5041) gfefe válasza Wolfy_ (#5040) üzenetére

gfefe
(őstag)

Ez win bug lesz.... driverek uninstal... takarítás és legfrisebb feltesz....
Ez megoldja szerintem.

Többieknek:
Apropó! 790x északi hidas lapoknál volt patch amivel lehetett a cf melett sli-t is használni... na ez a 870x es lapoknál is található mert én nem leltem ezidáig.

(#5042) _DiEGO_ válasza Wolfy_ (#5040) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Én emezt a drivert használom , nálam rendben van :K

[RTL8168E/RTL8111F driver]

(#5043) _DiEGO_ válasza gfefe (#5041) üzenetére

_DiEGO_
(senior tag)

Ide nézz be : [link]

[link]

[ Szerkesztve ]

(#5044) gfefe válasza _DiEGO_ (#5043) üzenetére

gfefe
(őstag)

THX rátaláltam :) az 1.5 béta már jó a mi lapnkhoz is :) Most már csak tesztelni kellene :)

(#5045) _DiEGO_

_DiEGO_
(senior tag)

Egy jó kis ASRock vasba :
Folyadékhűtéssel lesz kaphatónéhány típus Bulldozer CPU

Az AMD-hez közel álló források meglehetősen érdekes hírekkel szolgálnak, amelyek azt állítják, hogy a gyártó felsőkategóriás FX sorozatú Bulldozer processzoraihoz léghűtés helyett komplett folyadékhűtő rendszert mellékel majd. Hasonló megoldáson már az Intel is gondolkozik ugyancsak felsőkategóriás, Core i7-3000-es sorozatú Sandy Bridge-E processzorainál.Az AMD legfőbb célja a folyadékhűtés alkalmazásával az, hogy a felhasználók számára hatékony processzorhűtést kínáljon, de ezzel együtt a processzor tuningját is elősegítse - jobb hűtéssel hatékonyabban kihasználható a termékben rejlő tuningpotenciál. Nem utolsó szempont, hogy a folyadékhűtő segítségével a processzorok presztízsét is emelni szeretné a vállalat a felsőkategóriás megoldásokat kereső felhasználók szemében.
[Antec KÜHLER H2O 620 Liquid CPU Cooler]
[Csomagoljuk ki]
Maga az Antec Kühler H2O 620-as kompakt folyadékhűtő rendszer 151 x 120 mm-es hőleadó radiátort alkalmaz és rézből készült folyadékhűtő blokkal rendelkezik. A hőleadó radiátoron elhelyezett 120 mm-es átmérőjű légkeverő a percenkénti 1450-es és 2000-es közötti fordulatszám tartományban üzemel. Az Asetek-kel közösen kifejlesztett termék tulajdonképpen bármilyen modern asztali processzor hűtésére alkalmas. A gyártó állítása szerint a Kühler H2O 620 átlagosan 20%-kal hatékonyabban hűti a processzort, mint a hagyományos léghűtők. Nincs kizárva, hogy az AMD speciális igényekkel áll elő és módosíttatja a Kühler H2O 620-ast, sőt, az is lehet, hogy idővel hatékonyabb folyadékhűtő alkalmazása mellett dönt. Az átlagos, összeszerelt és folyadékkal feltöltött folyadékhűtő rendszerek 60-70 dollár körüli összegbe kerülnek, így egy folyadékhűtőt is tartalmazó Bulldozer processzorcsomag ára könnyedén lehet 300-400 dollár. Mivel ezeket a processzorokat többnyire azok veszik, akik nagy teljesítményre vágynak és nem riadnak vissza némi tuningtól sem, így jó döntés lehet az AMD részéről, hogy rögtön folyadékhűtő rendszert is mellékel az adott processzorhoz, így megkönnyítve a tuning mesterek dolgát.

(#5046) Vigneau válasza _DiEGO_ (#5045) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ötletes megoldás, dicséretes gondolat gyártó részéről. Bár én még egy tálcás verzióval is beérném, csak már itt dolgozna a gépemben. :K

(#5047) gfefe válasza Vigneau (#5046) üzenetére

gfefe
(őstag)

Az a sajnálatos, hogy a 870 es lapokba nem lesz jó.... na nem baj... egy x6 is bőven feldobná a konfigom megrántva mint atom :D

(#5048) Vigneau válasza gfefe (#5047) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hacsak nem R2.0-s. Igaz, a lapom sem az - de amint kijön, meglátjuk mi lesz nálam a házban. Mivel lap és CPU csere lesz, így vagy maradok a zöldeknél, vagy... ;)

(#5049) gfefe válasza Vigneau (#5048) üzenetére

gfefe
(őstag)

Hát az én 870 Extreme3 lapom alig ha 2.0 :DDD

DE ne vicceljünk már soknak ilyen sincs.... na meg az adatlapomban levő konfig.... :U

[ Szerkesztve ]

(#5050) Vigneau válasza gfefe (#5049) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most nézem, neked 4*2GB RAM-od van. Érezhető volt a változás játékok terén? Valamint milyen feszültséggel és időzítéssel hajtod őket?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.