Akkor hajrá. Termeljék szorgosan! 
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Akkor hajrá. Termeljék szorgosan! 
Az Apacer egy ismert memóriagyártó cég, szerverekbe is gyártanak. Saját memóriachipjeik nincsenek, de nem rossz minőségűek a cuccaik. Nem mondom, hogy mesés a kompatibilitásuk (mint mondjuk a Kingmax / Corsair / Crucial cuccoknak), de korrekt a termékpaletta.
AMD mellé azonban 2000MHz-es modult csak akkor válassz, ha tisztában vagy vele, hogy soha sem fog annyin menni. 1600-1700MHz / alacsony időzítés az elérhető reális eredmény.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Nos,ha már így a memóriáknál tartunk akkor szerintetek melyiket vegyem ?
890GX Extreme3 lapba kerülne
30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

Köszi az infót! Nem tudok dönteni. Még az is lehet, hogy vissza kerülnek hozzám a CORSAIR-ek. Ettől a kompatibilitástól félek egy kicsit, de szívesen kipróbálnám azokat a modulokat. Később pedig nem biztos, hogy rosszul jönne a 2000Mhz. 
Piloss: Ahh. Keményen esnek az árak. 
[ Szerkesztve ]

Jaja,éppen itt volt már az ideje 
30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.
Egyiket se. Kingmaxot vagy Corsairt vegyél. Esetleg Ősembertől Crucial-t..
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu
Most nézem, milyen rég (júniusban) adtak ki friss BIOS-t a 850GX Extreme3-hoz... Nem mintha stabilitásbeli problémák lennének, de egy atomtuning BIOS jöhetne. 
HGyu

Ilyenek vannak neked is?
Ezekkel szemezgetek még. Ha holnap elkelnek a régi corsair-ek, lehet, hogy ezt választom inkább a CSX helyett. Elég baráti az ára is.
Az az APACER sem rossz, csak a kompatibilitás amitől félek. Ez a bőség zavara.
De ha visszajönnek a régi corsair-ek akkor szerintem maradnak azok.
[ Szerkesztve ]
Olyanom van, szintén 1600MHz, csak CL9-9-9-24 @ 1,8V. Kinézetre is pontosan megegyezik.
HGyu

Szerintem én is emellett döntök. Persze hétfőn elválik.

Asszem egy ilyen mellett döntök,viszont feltűnően olcsó,remélem nem fogom semmilyen hátrányát látni 

Eddig bizonyítottan mennek a lapban
SX CEC 1333-1600Mhz ezek1600mhz-n cl7-ben mennek,Kingmaxok,OCZ Black 1600 Mhz(sok a hibás,de ha megy akkor jó)cl8,nem tudni,hogy megy e cl7-ben,de 1.7 nem volt elég neki...Mushkin Blackline 996801 2000Mhz-s és ennek is megy a 1600Mhz CL7(tarsoly fórumtársnál).Persze ehhez kell egy jó proci is amiben jó fajta a memória vezérlő,de ez már más tészta.Tapasztalataim szerint a megfeloldott prociknál többet kell trükközni,hogy egye a memóriákat...
[ Szerkesztve ]
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

csákány mindenkinek !!!
látom van kérdőjel mindenkiben rendesen memória terén , ha most vennék ramot ez lenne a döntésem 1600mzh 1.65v és cl7 -el indul a többit hozzá lehet igazítani és jó az ára :
http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=2&s=Alkatrészek&product_id=309292
Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)
HaZsolt fórumtársnál 1333MHz/CL9 Crucial Ballistix Tracer szalad 1333/CL6-ban ilyen deszkában, stabilan egy 965BE mellett. Illetve mikor milyen processzora van. 
Nálam Corsair Dominator 1600/CL9-9-9-24 @ 1,8V szalad 1,911V-on CL7-7-7-20 1T időzítéssel, 1600Mhz-en, 1055T Thuban mellett.
HGyu

Jó az a Crucial,főleg,hogy cl9-ről cl6 ig le lehetett vinni,mondjuk a Csx-nek is megvan a 1333mhz 6-6-6-19-1t.Nekem most egy Muskin Redline az álmom.28 ropi ami nem is olyan vészes és ami igen durva,hogy megvan neki a CL6 1600Mhz-n.Pontosabban 6-8-6-24 1.65v-n...szerintem 1.9 körül összejönne az a valós cl6,mondjuk 6-6-6-21-1t.Azért az meredek időzítés
Kis érdekesség.Van ez az új őrület BootRacer néven(Ez az új 3Dmárkt az SSD szakkörösöknél
)ami értelem szerűen a gép indulását hivatott mérni.1600Mhz cl9-en 33-mp alatt állt talpra a gép,cL7-en 28mp.Azért az majdnem 20% ami nem is kevés...

Sziasztok!
Hatalmas nagy sz@rban vagyok.
Van egy Asus M2N-E SLI alaplap benne 4gb ram, Dual 2,26 proci.
Gyári hűtőventik 530W -os táp.
A következő történik: Bekapcsolnám a gépet, DE csak a vinyó, a táp indul el, a procc hűtő venti felpörög aztán leáll. Se kép, se hang. a többi cucc meg pörög, megy tovább rendesen.
A monitor még be sem kapcsol. Ramokat egyenként kiszedtem, semmi nem változik.
Videokari: 8600GT
Sajnos semmit nem tudok tesztelni másik gépben.
Mi a szent Sz@rt csináljak? Tud valaki valami S.O.S megoldást? PLS
NAGYON SÜRGŐS LENNE!!!!! THX!!!

Bocsi! De ennek ITT a helye!!! Ne OFF-old ezzel a topikot.

Azt nem vágom,hogy miért pont ide...sem Asus sem pedig Intel
Ettől messzebb már nem is lehetnél 

Sziasztok !
Az Asrock 890GM Pro3 lappal kapcsolatban van valakinek tapasztalata ?
Ez a lap is összeakad a Samsung F3 -al ?
Lap (és proci) vásárlás előtt állok...és a 785G szérián is gondolkodtam...
Köszönettel: lambda5
...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!
Nem lapok, hanem az SB850 inkompatibilis a Samsung HDD-k egy bizonyos idő előtti, még frissítetlen firmware-ével.
A specifikációinál megleled, SB850-es-e a lap. De nagy valószínűséggel az. Amúgy meg egyszerű a firmware frissítés, ne parázz emiatt.
HGyu

Szert tettem egy ASRock 890GX Extreme3 lapra (még várom a procit és a memóriát szóval még nem üzemképes), olyan kérdésem van, hogy azt integrált GPU-ját (4290-es) és egy 5770-es radeont rá lehet-e bírni az "együttműködésre" (hyrid crossfire)? Ha igen, hogyan?
Ha úgy hozza az élet, hogy bekaptál egy pofont, fel kell állni, számon kérni attól kitől kapod!

Nem
Csak HD5450 el működne

Köszi a gyors választ! 
Ha úgy hozza az élet, hogy bekaptál egy pofont, fel kell állni, számon kérni attól kitől kapod!
Még HD5470-nel sem? 
HGyu

Jó,rosszul fogalmaztam,azt kellett volna írnom hogy csak alsó kategóriás kártyákkal működik
Én sem voltam benne biztos, azért ilyen vonakodva adtam elő a kérdésem. De összeraktuk a tuti igazságot... 
HGyu

ÚJ BIOS !!!!!

890 ex.3
[ Szerkesztve ]
Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

Ja így már értem 
(#677) tarsoly74:
2.50
Update LAN boot ROM to V2.35.
Hát nem változtattak túl sokat,de legalább még foglalkoznak vele
[ Szerkesztve ]

sziasztok
ma rendeltem egy Asrock 890GX EXTREME3 lapot x4 955 procival és 4 giga Kingstone 1600 as rammal... jó választás a ram, vagy más márka jobb lenne?
Asrock 890GX Extreme3 AMD Phenom II X4 Black Edition 955 3,65GHz DDR3 4096/1600MHz Kingston Kit2 460GTX 1Gb Gigabyte OC DDR5 GV-N460OC-1GI AeroCool Vx-E Pro Philips 32PFL5605H Win7 Enterprise 64 bit

Na ezt nézzétek->870ICafe 965Be@4080Mhz.Azért nem rossz egy full.belépőszintű laptól,nem? 
Remiel : Feljebb olvashatod,hogy milyen memóriákkal van tapasztalatunk... 
[ Szerkesztve ]

Corsair DDR3 Dominator CMP4GX3M2A1600C9 4GB KIT i5
Ha jól tudom az i5 jelzés csupán annyit jelent hogy 1,65 v-on működik,igaz? 

Valószínű,hogy kompatibilitást jelöli,mint a low voltage,lévén,hogy az Intelek nem bírják 1.7(vagy a körül
) felett a feszt...

Nosza skacok. Idő közben nekem is megjöttek a ramjaim. Megérte várni egy kicsit, mert 4 ropival olcsóbb lett.
Atom stabilak. Egy jó pár finomítást már megcsináltam és teszteltem rajtuk. CL6-ban nem röffennek, de 7-7-7-19-en CR 1T ben mennek alapfeszen eddig zokszó nélkül, már prime Blend teszt 2 órája eddig hibamentes. A proci az plafonon van (3.7Ghz), NB freki 2400-on (ezen még próbálok tolni, ha a ramok tesztje lefutott.). Kellemes kis memóriák!
Jah, CSX CEC OC 1333 lett belőle.

Pontosabban 1,65 fölött nem szeretik de akkor valószínű AMD-ben is működne,ha csak ennyi az eltérés.

1600 cl6 ban nem röffenek?
Piloss :Én már a max tunig határra gondoltam 
[ Szerkesztve ]

1600-as tesztek még csak a napokban lesznek vele. Feljebbi határokat még nem feszegettem. Eddig csak 1333 és alapfesz volt.

Nagy meglepetés nem fog érni.Azt fogja tudni,mint ami a tesztekben le van írva.Én vettem egy nagy levegőt és elsőre 1600Mhz 7-7-7-20-1t-1.8-n próbáltam,majd úgy is maradt.1333Mhz 6-6-6-19-1t ha jól emlékszem 1.8 alatti értékkel is megvolt.Nagyon jófajta kis ramok ezek.Magas vagy alacsony hűtősek?

Magas. Az a típus amit linkeltem feljebb. 1600Mhz-em érzékelsz bármi féle gyorsulást? Vagy csak a progik mutatnak nagyobb értékeket?

Egy kicsit gyorsabb az indítás Booth Racer-rel mérve,de csak egy hajszállal.Játékok és egyébb programok alatt szerintem nem észrevehető(max.win rar).

Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy Aida 64 használok és az alaplaphoz kiír valami Aux-ot és az mindig 120 fokos mi lehet az?
Asrock 890GX Extrem 3, Phenom II x4 955 BE 3,7Ghz 1,4v, Geil Value Plus 1600Mhz cl8, Gigabyte HD 6850, Corsair HX520W, Samsung 500Gb, Seagate ST3500418AS 500Gb , Cooler Master RC590, Windows 7 64 bit

Aida?
Egykori everest előd volt ha jól tudom. Everest ultimate edition-t használj inkább. Aux-nak pedig azt hiszem a tápot jelöli. Annak pedig kicsi a valószínűsége, hogy a hőmérsékletét ki tudja pontosan írni.

Ez új AIDA!! Nézz utána...Akkor táp lenne hmm..érdekes!! Azért köszi!!
Asrock 890GX Extrem 3, Phenom II x4 955 BE 3,7Ghz 1,4v, Geil Value Plus 1600Mhz cl8, Gigabyte HD 6850, Corsair HX520W, Samsung 500Gb, Seagate ST3500418AS 500Gb , Cooler Master RC590, Windows 7 64 bit
Hali!
870Extreme3 helyett érdemes inkább 880extreme3-at venni, mert nekem a 870 4+1 fázisú tápellátása nem túl acélos? A 880 viszont 8+2 fázisúval rendelkezik. Komolyabb procik túlhajtásánál nem kevés az a 4+1, mert egy ph II X4-et szeretnék bele tenni, amit húznék is.
[ Szerkesztve ]
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...

Nekem nem volt kevés a 3.9Ghz-ra.De nézd meg ezt->[link].Amúgy pont az általad említett 2 lapban nyúztam meg a procit és semmi különbséget nem találtam. Ez az Extreme3 kis tesója és az eredmény magáért beszél.amúgy több helyen bebukott ez a 8+2 vs 4+1-es dolog és eléggé parasztvakításnak tűnik az egész.Itt volt is egy cikk a PH-n.de sajnos az istenért sem találom(talán 04ahgy fórumtárs írt róla,de erre nem esküszöm meg
) Persze lehet,hogy van benne valami,de az extreme tuningnál jöhet jól.Amúgy a 880Extreme3-is jó lap.Azt vedd amelyik jobban tetszik... 
A 870extreme3 jobban tetszik, mert olcsóbb és nekem tökéletesen megfelel. Ezt a gyenge tápállatás onnan veszem, hogy 4 fázisú az én lapom és nagyobb fogyasztású(pl q6600) alá kevés...
Megpróbálom megkeresni azt a tesztet.
Megnéztem egy tesztet a 870extreme3-ról. Érdekes, hogy játékokban néha kevesebbet kapott és az idle fogyasztása is elég magas. 880extreme3 és a 870extereme3 között, inkább az előbbi felé hajlok, de ez attól is függ mennyiért tudom őket beszerezni.

Nézegettem azt a tesztet én is,de kicsit sántít az egész.Össze vissza ugrálnak az értékek,és a fogyasztás meg totál irreális,bár a tesztben említik is,hogy valami nem stimmel az értékekkel.Ez ugyan olyan megalapítás,mint hogy tuningba nem az igazi.Érdekes,mert nálam nagyon jól megy,ők meg max 3.8ghz-t tudtak vele...Lehet a nagy tudorok kicsit nem vágják a dolgot?
Mellékesen én is a 880-ast akartam először,de inkább maradt ez,mert a két lap között én nem sok különbséget vettem észre(és főleg pénzügyi okok miatt,mert szegénység van).A két lap között 4 ropi különbség van 880->[link] 870->[link] (Én tőlük vásárolok,nagyon korrekt csapat)
[ Szerkesztve ]
Sokat segítettél, köszönöm. Majd még anyagi helyzetemtől is függ, hogy melyiket veszem, de legalább vmennyire megismertem a lapokat. Lehet, hogy 870extreme3 lesz belőle, mert nekem 5k is sok.

Szívesen!
Én is 880 vagy inkább 890-eset akartam,de hát ez van...viszont én ettől a laptól kevesebbet vártam és kellemes csalódás volt.Azt hiszem egy szem hiba volt eddig ilyen lappal.Ott a hangkártya nem akart működni,de más hibáról eddig nem halottam.

Üdv Emberek!
Olvasgattam az előzményeket, és lenne pár kérdésem(nem vagyok az a profi a témában):
szóval szemezgetek ezzel a 890-es szériával, nagyon tetszik, meg jókat írtok róla, csak azt szeretném tudni, hogy (mivel én nem vagyok az a tuningolos típus) ha nem akarok nagy tuningot akkor elég a 890 GM pro 3, vagy sem?
Illetve(mivel még komolyabb dolgom nem volt integrált Vga-val), ha teszek még hozzá egy másikat(pl. az enyém egy Sapp. 4830) akkor együtt dolgoznak-e, javul a grafikus teljesítmény, vagy csak ha hybrid cross-ba vannak kötve?
Azért kérdezem, mert az öcsémnek van egy 790-es pro alaplapja egy Sapp. 4850-el és nagyon szépen hasít rajta, még az új játékok zöme is, pedig nincs hybridbe.
Esetleg lehetne valahol egy táblázatot, vagy némi infót látni, hogy milyen Vga-kal lehet hybrid kötést végezni, vagy teljesen haszontalan, és felesleges a dolog?
Előre is köszi a hozzászólásokat!!! 
" Saggitis hungarorum libera nos domine!!! "