Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#2001) Piloss válasza petike2014 (#2000) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Miért probléma hogy XMP-s?

Szerintem nincs sok köze az XMP-nek a hibához.

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#2002) petike2014 válasza Piloss (#2001) üzenetére

petike2014
(fanatikus tag)

Elvileg intel alá vannak csak tesztelve az órajelek és az 1.65v továbbá az időzítés.
JDEC szerint 1.5V 1333MHz 999272T ez tudja az amd-s lapban is.
1600 1,65v 999272T már nem tud amd-ben csak intelben (xmp profilból kiolvasva)

(#2003) szasanyi válasza Piloss (#2001) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Sztem sem lehet gond. XMP memóriák (1.5V fesszel) mennek AMD lapban, és volt is valaki aki Low Voltage RAMokat tett a lapba, amik mentek is. Fordítva már nem feltétlenül igaz, mert az INTEL CPU-kba ágyazott memóriavezérlők már meghibásodnak 1.65V RAM fesz mellett.

(#2004) Piloss válasza petike2014 (#2002) üzenetére

Piloss
(senior tag)

AMD alatt is működhet az XMP, az már más kérdés hogy nincsen tesztelve, de elvileg működik, ha meg mégsem akkor legfeljebb adsz egy kis feszt a ramoknak.

(#2003) szasanyi: Ha jól tudom csak az SB-nél van 1.5v , a "régi" i7-nél még 1.65v a határ

[ Szerkesztve ]

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#2005) petike2014 válasza Piloss (#2004) üzenetére

petike2014
(fanatikus tag)

1.75v-os feszültség mellett se ment..., sehogyan ennyi a lényeg. Elsőre azt gondoltam mivel olvastam egy cikket és úgy döntöttem,hogy kipróbálom a ganged módot, ezzel sem volt prime stabil de legalább rendesen működött a gép normál használat mellett. ungangedben fagyott 1óránként, idel-ben is. Nem találtam megoldást, vettem mushkint. Ez 1600-as és úgyis megy...(sajátban az van). A másikba gépben meg megmaradt a khx 1333mhz-en.

[ Szerkesztve ]

(#2006) Piloss válasza petike2014 (#2005) üzenetére

Piloss
(senior tag)

De legalább a másik gépben tudtad hasznosítani :)

(#2007) Milka 78 válasza embe (#1980) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Szeva!A fent említett Kingston jó választás lehet(talán egy problémás eset volt vele).Kérdezd meg Mireszt,hogy pontosan melyik Kingstonja volt,de neki nagyon jól ment. :K Az A-Data is egy érdekes szerzet,benne van a támogatásban és van akinek megy...meg akinek nem.Elég nagy a szórás belőle is és az inkompatibilitási probléma is van(ha jól emlékszem 04ahgy-nak is volt vele problémája,de erre nem esküszöm meg).A Kingmaxból a hűtőbordás az jó.Az olcsóbbik a világoskék bordás is megy gond nélkül 1600 cl8-at 1-8-1.9v körül,de a Hercules széria(fekete nyákos mikro hűtő tappancsok vannak rajta) szerintem harmat gyenge.Persze az árához képest nincs vele baj és gond nélkül megy Ganged-Ungangedbe(nálam),de egy deka tartalék sincs benne.Az 1600mhz CL9-et tudja 2t-ben.

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#2008) szunya1 válasza Milka 78 (#2007) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

A Kingmax nano szériáról nekem gyökeresen mások a tapasztalataim,simán megy fesz. emelés nélkül jó időzitéseken mindenféle gond nélkül.

(#2009) Milka 78 válasza szunya1 (#2008) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Feljebb olvashatod a tapasztalataimat.2 különböző lapban is teszteltem,de semmi változás.A memóriás topickban is volt pár ember aki ugyan ilyen problémába üttközött,tehát nem egyedi a problémám.Baromi nagy a szórás a chipek terén(tehát lutri az egész).Arra tudok gondolni,hogy van 1600 ram amire a 2000 chipek kerültek(CSX 1333mhz moduloknál ugyan ez a baj...3 fajta chippel vannak szerelve)...

Ui:Te vagy a szerencsés kivétel,meg persze Sephi kolléga :K

[ Szerkesztve ]

(#2010) sephi válasza Milka 78 (#2007) üzenetére

sephi
(őstag)

A türkiz (világoskék?) hűtőbordás kingmax és a fekete nyákos hercules nano ramok majdnem megegyeznek. (pontos típus szerint egy betű a különbség köztük) 1,5V-on stabilan tudja mindkettő az 1600 cl8-at. Igaz nagy tartalék nincs bennük, 1680 cl8, míg cl9 1,65V 1750 körül van végük.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#2011) Milka 78 válasza sephi (#2010) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Én elhiszem,de elhiszed,hogy nekem és még sokunknak egy hajszálnyit sem megy tovább? :N A cl-8 az bőven elég lenne ennyiért de csak álom...

(#2012) sephi válasza Milka 78 (#2011) üzenetére

sephi
(őstag)

Természetesen el.
Ez a szép a számítástechnikában, hogy egyáltalán nem biztos, hogy normálisan fog működni egy hardver, ha megveszed.
Én is majd kitéptem a hajam, mikor nem tudtam feloldani a 4. magot egy állítólag prestested procin, végül csere lett belőle. De 2 napig ettem a kefét, meg serényem nyomkodtam a clear cmos gombot.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#2013) Milka 78 válasza sephi (#2012) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Agyrém ez a memória dolog...most nézegettem és beszélgettem Qru mesterrel is...Hát van szórás köztük rendesen.Visszatérő dolog a Ganged-Unganged dolog és a CL8-CL9 dolog.Érdekes.Volt olyan is ami csak 1.5v-n működött rendesen,de ezeken már végigmentem...Ráadásul nem tud együtt működni a türkiz bordás ramokkal,pedig ha jól tudom mindkettő elpida chipes.Fene sem érti ezt :N

(#2014) hajtömeg

hajtömeg
(fanatikus tag)

Köhm :DDD
A 880G Extreme3-nál nem találok csatlakozót a pata vinyómhoz :U
Mivel feszítésnek nyomát sem látom,gyanítom,hogy gyárilag nincs benne :)
Van valami átalakító,amivel kompatibilissé tudom tenni a vinyóm vagy ebbe már csak SATA megy? :O
A másik kérdésem,hogy a SATA3 csatlakozók jobbra néznek a lapból, ezzel lehet valamit csinálni,hogy felém nézzenek? (Képen a fehér)

(#2015) szunya1 válasza hajtömeg (#2014) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Valóban azt látod mint mindenki más:nincs IDE csatlakozó a lapon.(ha sokáig nézed akkor sincs) :D Átalakítót lehet venni.A SATA aljzatokat max átforrasztani tudod.

(#2016) sephi válasza hajtömeg (#2014) üzenetére

sephi
(őstag)

Van hozzá ide-sata, sata-ide átalakító, azonban arról sajnos nem tudsz majd bootolni.

(#2017) Vigneau válasza szunya1 (#2015) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Se floppy - ami személy szerint nem is bosszant. ;)

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#2018) daa-raa válasza Vigneau (#2017) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak most figyelem a fejleményeket, de it a kérdés: Csak nem hazatértük?

Si vis pacem, para bellum.

(#2019) Vigneau válasza daa-raa (#2018) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ami a platformot illeti, igen - 4 év kellett hozzá Öreg Barátom. A lejáró garanciám, meg az intel árpolitikája segített visszatérni az AMD-hez. ;)
De a VGA terén még töröm a fejem: GTX 460 / HD 6850 (HD 6870) - GTX 560 Ti / HD 6950. Tudom, nem feltétlenül vetélytársak, de először igyekszem kevés pénzből megoldani a lejáró VGA garanciám, aztán ha elérhető árba kerül a második lépcső, akkor arra mozdulok.

Viszont én meg Rólad maradtam le eléggé. Mikor lettél Te Modi? ;)

[ Szerkesztve ]

(#2020) smiti válasza Vigneau (#2017) üzenetére

smiti
(őstag)
LOGOUT blog

Engem ma bosszantott egy kicsit a floppy csatlakozó hiánya, ugyanis kellett volna egy programhoz a kulcsot beadni róla. :W

Összes hirdetésem:http://href.hu/x/fb9b

(#2021) embe válasza Milka 78 (#2007) üzenetére

embe
(őstag)

Köszi a választ! Eddig még a korábbi lapjaimnál nem találkoztam memória inkompatibilitási problémával. Csak ideje hogy szívjak ezzel.... is.

„.. a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok a Kádár-rendszer primitív paródiájába beleöregedni..”

(#2022) daa-raa válasza Vigneau (#2019) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

2010.01.18. Mármint a moderátori kinevezésem ideje.

Platform szinten meg nem mozdultam semerre. AMD/ATi. Most mondjuk gondolkodnék esetéeg DDR3-ra váltáson, de alig van értelmes lap, ami az igényeimnek megfelelne...

(#2023) Vigneau válasza daa-raa (#2022) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Már egy éve? Gratulálok hozzá, bár nem tudom, sok melóval jár-e...
Piha, jól elszippantott engem a WoW - meg egyéb magánproblémák. Most kezdek újra éledezni... Én az Abit után lettem ASRock párti, de nem bántam meg. ;)

(#2024) hajtömeg válasza szunya1 (#2015) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Hm,na vettem egy sata3 vinyót rendszernek,erre most jut eszembe,hogy a régi dvd-olvasóm sem tudom hozzákötni,így egyelőre telepíteni sem tudok... :O
Sőt,ha minden igaz a hozzá kapható pci átalakító kártyával bootolni sem lehet... :W :W :W

(#2025) szunya1 válasza hajtömeg (#2024) üzenetére

szunya1
(senior tag)
LOGOUT blog

Win 7 et tudsz telepíteni pendrive-ról minden további nélkül.....

(#2026) hajtömeg válasza szunya1 (#2025) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Hát ok,ha lenne itthon 4 gigás pendriveom pl :)
Meg dvd-író előbb utóbb úgyis kell sajna...
Pedig má kvára nem akartam tovább költeni... :U

(#2027) prokxy

prokxy
(tag)

Sziasztok!

Az Ipon-ban szeretnék venni hétfőn (2011.02.07) egy AsRock 890GX Extreme4-es lapot.
Ez és a GIGABYTE GA-890GPA-UD3H között vacilltam, nekem ez jobban bejön.

Egyrészt: tapasztalatok róla? Visszaolvastam és a Samsung winyókkal lehetnek gondok, de azt megoldom. Más?
Másrészt: az Ipon-nál milyen RAM-ot vegyek bele? 1600-as akarok, kb. 20e a plafon.
Olyan kellene, ami tuti megy vele és gyors is.

Harmadrészt: a Chieftec GPS-450-101AA tápom csatijai jók ehhez a laphoz, ugye?

Várom válaszaitokat, fontos, minden! :)
Köszi,
Egy leendő AsRockos. :)

(#2028) sephi válasza hajtömeg (#2026) üzenetére

sephi
(őstag)

Kérj kölcsön egy satás dvd romot, míg felrakod az oprendszert.

(#2027) prokxy : Ha úgy köszönsz el, hogy egy leendő asrock-os, akkor Te már eldöntötted a lapvásárlást. A táppal kapcsolatban, csak 4 tűs a +12V-os ág, de elég lesz. Memóriában sajnos nagy a szórás, mindenkinek más jön be. Viszont 20k környékén rengeteg 2*2 GB ram kit közül választhatsz.

[ Szerkesztve ]

(#2029) Milka 78 válasza prokxy (#2027) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Szeva!Teljesen gondtalan lap,semmivel sem rosszabb mint a többi gyártóé,bár nekem csak a Extreme 3-ashoz volt szerencsém(kb egy előlapi panel a különbség...).Ramok terén is írtuk,hogy mi a téma,de még egyszer neki futok.
Ami tuti jól megy benne az a CSX 1800-as,de ez drága,viszont vadállat módon megy.Mushkin Blackline 996801 2000Mhz-s és ennek is megy a 1600Mhz CL7(tarsoly fórumtársnál).Kingmax Hercules 1600-as kérdéses.Van akinek itt is jól megy 1600mhz cl8-ban(nekem nem),de haknis a Ganged-Unganged módra,de ha gyárin használod akkor semmi baja.Kingmax hűtőbordás(türkiz)1600-cl8 álltalában meg van neki.A zöld ezüst bordás is jó és az CL7-et is tud ami már szép eredmény.Kingston hyperx blue 1600-asok is jól mennek akár 1600 cl8-ban(itt is volt egy két kivétel,de általánosan olcsó és jó választás).Itt azért van egy kis kavarodás,mert van belőle több is és még a többi Hyper X-típusról nem is beszéltem.Kérdezd meg mireszt,hogy milyen típusú Kingstont használt.Az eléggé jó fajta és olcsó volt.A Data is jó lehet,de volt vele baj is(anank ellenére,hogy ajánlott memória).Sajnos van benne szórás,hogy milyet fogsz ki.
Szerintem ez a két befutó:[link][link]

A tápod csatija jó(,bár neked csak 4 tűs csatid van az alaplapon meg 8 tűs ami 125w feletti prociknál,tuningnál kell) csak az a táp harmat gyenge,mert régi elavult konstrukció(2005 év végi tervezés).Nekem volt ilyen tápom és az X3 720-ast,2dvd,2winyó,4850-est elvitte,de a 4870-esnél lekapcsolt folyamatosan.Nem tudom milyen procit és vga-t használsz(adatlapon írd ki ;) ),de a tápnak a 12v-s ága harmat gyenge(Mostani prociknak,VGA-k nak pont ez a lényeg).Az egyik 14 a másik 15 amper amit egy erősebb proci és vga szerintem földhöz vág(mint ahogy nálam és még jó párunknál tette).

[ Szerkesztve ]

(#2030) ronson válasza Milka 78 (#2029) üzenetére

ronson
(senior tag)

Nekem a borda nélküli, legkommerszebb egyoldalas Samsung ramok mennek 1600MHz CL7-ben , 8500ft belőle 4GB.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#2031) hajtömeg válasza sephi (#2028) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Oké,kössz a tippet%
Jut eszembe! Nem lenne kölcsönbe egy satás dvd-rom-od? :)

RONSON! Hol vetted? mert az sztem nagyon jó ár!

[ Szerkesztve ]

(#2032) ronson válasza hajtömeg (#2031) üzenetére

ronson
(senior tag)

Ez vidéki nagyker, de olyanok az árak, mint a legolcsóbb pesti kiskerekbe.

Ezt találtam: [link]

Nekem ilyen van a gépemben 2*2GB, 1,85V-on 1600MHz CL7.
890GM Pro3 lapom van

N68C-S UCC lapban viszont stabilan ment alapfeszen 1600MHz CL6-on.

[ Szerkesztve ]

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#2033) hajtömeg válasza ronson (#2032) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Kössz ezt jegyzem,mert valóban nagyon occsó!

Nekem 880G Extreme 3.
Tök jók ezek az Asrock alaplapok,de még sokkal jobbak lennének,ha lenne raktuk legalább 1 kva IDE csatlakozó! :(((

(#2034) ronson válasza hajtömeg (#2033) üzenetére

ronson
(senior tag)

Ez van lejárt az IDE ideje.

Én rendeltem átalakítót a PIO írómhoz az ebay-ről, kemény 470Ft-ért.
[link]

(#2035) hajtömeg válasza ronson (#2034) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Ezt a dvd író hátsó IDE csatlakozóját alakítja át SATA-vá?
Ez működik a PATA vinyóknál ?

[ Szerkesztve ]

(#2036) ronson válasza hajtömeg (#2035) üzenetére

ronson
(senior tag)

Biztos működik, még nem jött meg. Eddig csak olyat használtam amivel SATA-s vinyót dugtam IDE lapra.

(#2037) hajtömeg válasza ronson (#2036) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Ilyet rendelek én is,hány nap míg megérkezik vajh? :)

Egyszer jönnék rá,hogy mi értelme van annak,hogy az alaplapban jobbra néznek a SATA csatlakozók...
Így szenvedhetek minden kábellel...

[ Szerkesztve ]

(#2038) ronson válasza hajtömeg (#2037) üzenetére

ronson
(senior tag)

Kb 8-15 munkanap, de most újéveznek a kínaiak, legkorábban 7-re ígértek feladást.

Viszont rendszer vinyónak semmiképp sem ajánlanám, mert visszaveszi a vinyó sebességét valszeg.

(#2039) hajtömeg válasza ronson (#2038) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Ez nem bizalomgerjesztőbb? [link]

(#2040) ronson válasza hajtömeg (#2039) üzenetére

ronson
(senior tag)

Nem tudom, én azért rendeltem a másikat, mert a micro atx házba ez nem fér be a táptól.

(#2041) hajtömeg válasza ronson (#2040) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Najó,rendelek énis,aztán várjuk a fejleményeket!
Reméljük kinai barátaink jól összerakták :)

(#2042) sephi válasza hajtömeg (#2041) üzenetére

sephi
(őstag)

Nekem is hasonló van, mint [ez], de én arról nem tudok bootolni. Azért egy próbát megér. Ah héten ünneplik a kínai újévet, 7-ig nem vesznek fel rendelést a dealextreme-n.
Ha esetleg Szolnokon, vagy a közelben laksz, tudok kölcsönadni satás DVD-t ha gondolod.

[ Szerkesztve ]

(#2043) ronson válasza sephi (#2042) üzenetére

ronson
(senior tag)

Nekem a fordítottról amivel sata vinyót dugtam ide portra, ment a bootolás.

(#2044) daa-raa válasza Vigneau (#2023) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Sajnos az AsRock lapok felépítése számomra nem felel meg.

(#2045) Vigneau válasza daa-raa (#2044) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi az, ami a legközelebb áll Hozzád?

(#2046) hajtömeg válasza sephi (#2042) üzenetére

hajtömeg
(fanatikus tag)

Bp-i vagyok,de köszi!
Úgy néz ki kapok egy napra egy külső DVD-olvasót,azzal felteszek mindent később meg csak megjön kínai honból.
Bár lehet a 4 tigris piacon van raktáron :)

(#2047) prokxy válasza Milka 78 (#2029) üzenetére

prokxy
(tag)

Köszi asz infót.
Kitöltöttem az adatlapot. :)

Még ezt néztem ki, de az i5 rész megzavar:
[link]

Kingston HyperX-ekből van egy rakat fent, de köszi min2 tippet.

CSX-nél erre gondolsz?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#2048) sephi válasza ronson (#2043) üzenetére

sephi
(őstag)

Nekem sajna nem ment, mondjuk az lehetséges, hogy más vezérlőchip van a tieden.

(#2049) prokxy

prokxy
(tag)

Srácok!

AsRock 890GX
Extreme 4-be, 955 BE mellé egy Corsair ram, pl ez:
[link]
Jobb, mint egy hasonló árú, időzítésű Kingston HyperX?

Vagy inkább ez?
[link]
Az utóbbi az AMD platform fülön van, de a leírásban Inteles??

Tökre elvesztem a sok DDR3-as között... :( :(

[ Szerkesztve ]

(#2050) daa-raa válasza Vigneau (#2045) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

[link] Amiről még esetleg le tudok mondani, az az eSATA. És még akkor is csak a GB GA-890GPA-UD3H az, ami teljesíti a feltételeket. Hihetetlen. Mintha visszafelé fejlődne az ipar.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.