Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#451) Piloss válasza Najz (#449) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Corsair,Patriot,Kingmax,Kingston

Ezek mind jók szoktak lenni

Szvsz nincs sok értelme magasabb órajelű ramot venni,mert a teszteken kívül szinte sehol sem jelent előnyt.

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#452) Najz

Najz
(tag)

értem akkor valami 1333as lesz konkrét tipusokat is írhattok köszi :R

Lassan járj többet mész

(#453) Piloss válasza Najz (#452) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Asszem itt tudnak segíteni ;)

30 years ago, we had Steve Jobs, Johnny Cash and Bob Hope. Now we have no jobs, no cash and no hope. - PM-re legyél szíves válaszolni, különösen akkor ha te kerestél meg és abban az esetben is ha nem kell az adott termék.

(#454) Najz válasza Piloss (#453) üzenetére

Najz
(tag)

Rendben csak azt hittem vannak jól bevállt ramok asrocknál :))

Lassan járj többet mész

(#455) Mr. Six

Mr. Six
(újonc)

Sziasztok!

Szerintetek ASRock 880G Extreme3 alaplapomhoz melyik CPU-t lenne érdemesebb választani? :F
1. AMD Athlon II™ X2 260 3.2GHZ SKT AM3 L2 2MB 65W PIB
vagy
2. AMD Phenom™ II 550 X2 3.1GHz 128kb L1, 1024kb L2, Cache BOKSZ

Melyiket lehet jobban tuningolni? :F
Asrock UCC-vel az utóbbinál lehetséges a további 2 mag feloldása? :F
Milyen hűtőre érdemes lecserélni a gyáriakat? :F

Segítségeteket előre is köszi!

(#456) Najz válasza Mr. Six (#455) üzenetére

Najz
(tag)

Mr.six!
én az utobbit venném mert ha szerencséd van akkor aktiválni tudod a +1/2 letíltott magot/magokat és elég jol tuningolható darab
hűtőböl halkat akarsz vagy ami bírja a tuningot hűteni?

Lassan járj többet mész

(#457) trickyy

trickyy
(tag)

Még annyit hozzátennék Najz kolléga hozzászólásához,hogy itt hardveraprón lehet tesztelt darabokat kapni,amivel tuti menni fog a plusz 1-2 mag. 28körül már lehet kapni.

(#458) Mr. Six válasza Najz (#456) üzenetére

Mr. Six
(újonc)

Köszi :R , nekem is erre a procira esne a választásom. Hűtőből talán az arany középutat szeretném, ne legyen túl hangos, de azé hűtsön is.

(#459) szika87

szika87
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ide írok de úgy látom itt viszonylag aktívan vagytok. Szóval adva van ez az Asrock alaplap: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K10N78M
Vettem egy Asus Xonar DX hangkártyák és tegnap szomorúan láttam hogy nem tudom beletenni a karit mivel a PCI expressz foglalat mögött közvetlenül ott van a chipset hűtőbordája (ezer éve nem bontottam szét a gépet és nem is emlékeztem hogy ez így van megoldva) Mivel nem vagyok nagy barkácsoló most nem tudom mit kezdjek, gondoltam rá hogy kitöröm őket kifeszítem de nem tudom mennyire lehet ezeket törni hajlítani, flexel sem igazán tudok hozzáférni férni, meg picit az is idegesít hogy a műtét közben lehetőleg ne nyírjam ki a lapot :DDD a másik hogy attól hogy leoperálnék két hűtőbordát attól még nem melegedne annyira hogy most kárt tegyen a lapon ugye?
köszi előre is :R
üdv

Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az három legyen!

(#460) tarsoly74 válasza szika87 (#459) üzenetére

tarsoly74
(tag)

szia
a hűtést leveszed és 1mm-es koronggal lenyesed és mehet vissza, két borda nem számit
, a lapot lehet ki kell venned mert a hátulján van a pöcök amit össze kell nyomnod :)

[ Szerkesztve ]

Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

(#461) Gyufaaa válasza Mr. Six (#458) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hűtő az adatlapomon. Nagyon jó darab. Szerintem megéri az árát. :K
Proci az egyértelmű. Jó döntés!

[ Szerkesztve ]

Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

(#462) Najz válasza Mr. Six (#458) üzenetére

Najz
(tag)

Mr.Six
ezekkel nem járnál rosszul sztem és nem is drágák
tx3
212plus
freezer 7 pro

[ Szerkesztve ]

Lassan járj többet mész

(#463) Najz

Najz
(tag)

Mr.Six
itt több infót találsz a kérdésedre : milyen proci hütőt vegyek?

Lassan járj többet mész

(#464) PetAd

PetAd
(kvázi-tag)

Tegnap óta egy 880G Extreme 3, 2GB Kingmax 1600-as ram és egy Athlon x3 440-es boldog tulaja vagyok Pár nappal előtte fogyott el a lap az iponból amikor akartam rendelni és megkérdeztem hogy mire várható ők 1,5-2 hetet mondtak, ki is akartam várni de 1 hét után meguntam és 890gx-et akartam rendelni, de az meg pont aznap fogyott el amikor le akartam adni a rendelést :D
Aztán akkor döntöttem, hogy egy helyi boltból rendelem, meg is jött másfél hét alatt, hívtak hogy mehetek érte, majd 1 órával később, hogy mégse mert 870-est rendeltek. Majd újabb hét várakozás és tegnap tényleg megjött :D Hazavittem kicsomagoltam mindent majd úgy gondoltam összerakom, proci bele, ram bele... menne ha nem akadt volna el a hűtő a foglalat műanyag részében, mivel nem középre tették a bordát :DD Gyorsan vissza a boltba ahol kicserélték majd végre tényleg elindult és még a 4. mag is működik. :)
Egyébként hol lehet kikapcsolni az integrált vga-t? Keresgettem de sehol se találtam meg.

[ Szerkesztve ]

(#465) Piloss válasza PetAd (#464) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Na,örülök hogy egyre többen vesznek ilyen lapot

Int. VGA letiltás:Advanced, Chipset Configuration, Primari Graphics Adapter, és ott állítsd át arra amelyik slotban a vgad van.

(#466) PetAd válasza Piloss (#465) üzenetére

PetAd
(kvázi-tag)

Rendben, akkor az alapból kikapcsolt a másik vga miatt, azt hittem az csak a sorrendet állítja.
Nálatok is bugos kicsit a bios? Amikor bekapcsoltam az UCC-t és utána valamit állítottam a procinál akkor újraindíts után is azt írta k, hogy nyomjak x-et hogy bekapcsoljon az UCC?
Eddig meg vagyok elégedve a lappal, bírta a 275Mhz-es ref clockot is, 300Mhzen el se indult köztük meg nem néztem még.

(#467) Piloss

Piloss
(senior tag)

Na végre,most már én is 890 GX tulaj vagyok :DD

(#468) Milka 78 válasza Gyufaaa (#461) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Na,bevált az új hűtő?Nem ijedtél meg tőle elsőre,hogy passzívban megy? :)

Piloss:Grat az új deszkához.Szépen gyarapodunk :K

[ Szerkesztve ]

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#469) Piloss válasza Milka 78 (#468) üzenetére

Piloss
(senior tag)

Köszi ;)

Már csak a konfig többi része kell és indulhat a móka ;]

(#470) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Skacok!Mi a helyzet ezekkel a lapokkkal memória fronton?A mostani CSX memóriámim úgy néz ki mennek1333Mhz-n 6-6-6-20-1t-1.8v-ben viszont csak2x1gb-s kitt.Valami hasonlót,vagy jobbat keresek hozzá ami 2x2Gb és 1600Mhz-s.Ősembernél nézegettem és a felső határ 32-33ropi lenne.
Van egyszer egy OZC
egyMushkin
és még egyMushkin,de ez lehet csak a bordában tér el az előzőtől.

[ Szerkesztve ]

(#471) HaZsolt válasza Milka 78 (#470) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

NeEEEEE. OCZ-t ne. Nekem nem volt stabil a gép vele. Mushkin nemtudom, hogy szereti-e az AMD-t. Crucial RAM-ot vegyél.

Xtreme 3D Team Hungary

(#472) tarsoly74 válasza HaZsolt (#471) üzenetére

tarsoly74
(tag)

csá

nekem ez van :http://www.mushkin.com/Memory/Blackline/996801.aspx

megy mint a szél egy jó ideje és ha megunod az amd-t i7-sel ki is tudod
használni :(((

ja és itt árulják :
http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=2&s=Alkatrészek&product_id=289930

i

[ Szerkesztve ]

(#473) Gyuri27 válasza HaZsolt (#471) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] azért ezekkell el lehet lenni.
Amúgy meg ha egy lap biosa kaksi akkor vehetsz bele bármilyen ramot. Vagy megy vagy nem. Ezért kell a lap supportját megnézni.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#474) Milka 78 válasza HaZsolt (#471) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Ajajaj.És hol tudtad stabilizálni?Ez érdekelne bővebben is...A lényeg nálam az alacsony időzítés lenne.Nekem CSX van és 7-7-7-21-2t-ben vígan megy,bár én 6-6-6-20-1t-ben 1333Mhz-n használom.Ez alá nem adnám.Crucicalba nem láttam hasonló paramétert sem,de a Mushkin az zsivány és 30 ropiért meg is lenne.Ez a max amit kiadnák érte.Lehet inkább veszek még 2x1gb CSX-et 24 roppancsért 10 év garival,mert az legalább megy és már kitapasztaltam.Csak attól félek,hogy 4 modullal nem lesz meg a CL6 :F Basszus,pedig az OZC benne van a suportban :((( Nevetséges,hogy ilyen para ramot venni a gépbe :W Pl.a CSX-em nem szerette a Giga lapot,de ebben a deszkában szárnyal.Jól emlékszem,hogy pont a minap kérdezősködtél cl6-os 1333Mhz-s memóriákról?

tarsoly74:Az szép és jó,hogy megy,de nekem cl 6-os memória kellene és amit belinkeltél(9-11-9-27)nekem kicsit lassúcska.De legalább működik AMD-vel,köszöntem. :K

(#475) Dracula válasza Najz (#462) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Hello!

2. gépcserére vennék egy x550-est, és kérdésem, hogy a gyári hűtő mennyire jó és főleg a hangja milyen? Referenciaként a C2D-men egy Freezer7 Pro van, a régi AMD-n pedig egy Freezer 64.

Üdv!

Dell E6410

(#476) tarsoly74 válasza Milka 78 (#474) üzenetére

tarsoly74
(tag)

lehet, hogy 9-11-9-27 -es, de 2000mhz-en

1333mhz-en még 5-ön is megy, de nekem meg az lass :DD ú

el játszadoztam vele rendesen ezek az értékek a leggyorsabbak és stabil is !!!

valaki villanthana egy komolyat everestbe, had játszadozzak még egy k :C icsit

[ Szerkesztve ]

(#477) Gyufaaa válasza Dracula (#475) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Megteszi. De a többihez nem hasonlítható. A gyári hűtés nem a hangtalanságáról híres. Alapon megteszi, vagy ha feszhez nem nyúlsz. De ha van más alternatívád, akkor nincs min gondolkodni. :U

(#478) HaZsolt válasza Gyuri27 (#473) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Ja azzal már jól lehet tolni. De nem éri meg szerintem. OCZ-t én DDR2-nél kedvelem.

(#474) Milka 78 válasza HaZsolt (#471) üzenetére
CL 6-6-6-15 90ns 90ns 1T @1333MHz 1,675 volt feszt kér. 64 bites prime stabil ment vele 24 órát.

Xtreme 3D Team Hungary

(#479) Milka 78 válasza HaZsolt (#478) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Ezt az OZC tudta?Nekem ezzel az eredményel nem is lenne nagy bajom.Amúgy én aszinkronba hajtanám és csak kis szorzót tolok a procinak.Aszinkronba tovább bírják a ramok,legalább is ezt olvasgattam...

(#480) Milka 78 válasza tarsoly74 (#476) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Ez azért eléggé alkalmazás függő.Nálam nagyobb tudásúak is úgy határozták meg,hogy általános használatnál 1333Mhz cl6 nagyjából partiban van az 1600Mhz cl 8-al.1600Mhz 7-7-7-21 szintén a 2000 9-9-9-27-el.Amd-nél ha nem fsb-vel tolod,hanem csak szorzóval(mint én) olyan nagyot nem dob a megahertz emelése,viszont az alacsony időzítések sokat dobnak.De ha 1333Mhz-n cl 5 és ha még ráadásképpen 1T akkor az a nekem való ram.Ehhez még hozzávesszük,hogy amit én néztem ki az 1600Mhz-n tudja a cl6-ot akkor nagyon nyalánk kis memória lehet! ;] Szerintem meg is van a befutó gyártó :C

(#481) HaZsolt válasza Milka 78 (#479) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Dehogy tudta ezt. OCZ Reaper-em volt 4 GB nem tudott semmit se, csak fagyni. A mostani Crucial RAM-jaim tudják ezt.

Xtreme 3D Team Hungary

(#482) Milka 78 válasza HaZsolt (#481) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Közben rájöttem.Itt olvasgattam amiben látok is relációt,hogy nem is a lap csinálja a gebaszt,hanem a proci memória vezérlője.Most cseréltem procit és lás csodát.A CSX memóriáim megtáltosodtak,holott eléggé problémásak voltak eddig.Lehet még is OCZ lesz.1600Mhz-s Blacl Edition ReadyOlvasgattam külföldi oldalakat és egész jókat írnak róla.Kizárólag AMD-vel tesztelték,benne van a memória listában(nem lehet ráfogni,hogy nem kompatibilis),egy skac használja most is ugyan ilyen 870-es lappal mint az enyém és miden okés vele,1.65v cl8 ami igen csak sanszos cl7-re kis feszemeléssel,de ami a legfőbb dolog,hogy ahová az egész gépem garis,ott csak ez van értelmes áron és róluk tudom,hogy ha ne adj isten valami gebasz van szó nélkül cserélik.Max. hozok még 2x1Gb CSX-et azt kész.Rambazárt is nézegettem,de ez a garis intézés nem nekem való.Pedig jók az árak :K

(#483) alázógyík

alázógyík
(őstag)

Sziasztok!

ASRock 870 Extreme3 lapom van.
Bármit csinálok, nincs hang. Se hátul, se az előlapi jack csatin.
Mit kellene tennem?

Egyszerű a válasz ha kérdezel.

(#484) alázógyík válasza alázógyík (#483) üzenetére

alázógyík
(őstag)

Elfelejtettem, hogy WIN7 32bit az OP. rendszer.
Honlapról leszedett driver van telepítve.

(#485) Gyufaaa válasza alázógyík (#484) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

A vezérlőt, amit feltesz, alapértelmezettnek a speakerek vannak beállítva? Lehet véletlen a digitális kimeneted van alapértelmezettnek beállítva. :U

(#486) alázógyík válasza Gyufaaa (#485) üzenetére

alázógyík
(őstag)

Ezeket néztem én is, de semmi. Ugye lehet változtatni, hogy milyen kimeneten jöjjön a hang/digitális-optikai-3.5 Jack/. Nekem az úgy mond normális "speaker" kimeneten semmi.
Érzékeli rendesen a fülhallgatót is, mikor rácsatlakozom az előlapira. De hang ott se jön.

Lehetséges lenne, hogy gyárilag ennyire kuka legyen a hangkártya? :F

(#487) Milka 78 válasza alázógyík (#486) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Szeva!Nekem minden okés vele.Minden kimenetet leteszteltem és megy.Felraktam az oprendszert,driver cd be és jött is a hang egyből.Valami meghalódott ott...

(#488) alázógyík válasza Milka 78 (#487) üzenetére

alázógyík
(őstag)

Akkor elég hamar meghalódhatott, mert tegnap csomagoltam ki a dobozából. :DDD
Most nem vagyok a gépe előtt, csak este leszek. De még megnézem, hogy az előlapi panel nem kavarhat-e be neki.
Én is a hozzávaló drivert telepítettem fel. :K

(#489) Gyufaaa válasza alázógyík (#488) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

A speaker menüben is be van kékkel pöttyözve, hogy alapértelmezettként azt használja? :U Érdekes jelenség. Nem hinném, hogy gyárilag már rossz lenne.

[ Szerkesztve ]

(#490) Gyufaaa válasza Gyufaaa (#489) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Én még egy dolog felett mindíg értelmetlenül állok és hiányolok. Miért nem lehet portonként állítani a hang kimeneteket. Ezt nem vágom. Gigáéknál lehetett. :(((

(#491) alázógyík válasza Gyufaaa (#489) üzenetére

alázógyík
(őstag)

Be van/volt.

Megnéztem, és az összes analog kimenet kuka. :W
Fasz@, már küldhetem vissza. :O

[ Szerkesztve ]

(#492) Dracula válasza Gyufaaa (#477) üzenetére

Dracula
(senior tag)

Értem, de nem a saját gép lesz, hanem másé. Csak netezés, munka, ilyesmi. De
nem akarom, hogy hangos legyen neki. Inkább akkor veszek hűtést, csak mintha főleg BOX-os AM3-as procikat árulnának mindenhol. Persze tartaléknak jó...

Üdv!

Dell E6410

(#493) Gyufaaa válasza alázógyík (#491) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Hmm. Próba képpen feltettem az oldalról leszedett driver. Hát mit nem mondjak, f@szán szétb...zta a beállításoklat. Elég bugos. :W Visszapakoltam ami a cd-n van. Azzal semmi probléma. :U

(#494) Gyufaaa válasza Gyufaaa (#493) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Jahhjj. A gyárival most már működik a Fill funkcióm is. Zsiir. Ezt hiányoltam eddig! :C

(#495) Milka 78 válasza Gyufaaa (#494) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Közben én is próbálkoztam és az oldalról szerzett driver elég tré :((( Ajánlott a gyári cd-t használni :K

(#496) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Sziasztok!Próbálta ezeket a lapokat valaki 4 memória modullal?Egyes giga lapoknál volt olyan gríz,hogy ha 4x1 gb memóriával megküldték,totál instabil lett.Itt mi a helyzet?

(#497) Gyufaaa válasza Milka 78 (#496) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

Itt egyenlőre nem próbáltam. Az előző giga lapomnál viszont telített és probléma mentes volt. :K Most gondolkodom vagy 2x2gb-on pluszba, vagy 2x4gb-ba ezek helyett. Így jól jön az infó nekem is, hogy itt mi a helyzet. :K Tapasztalatokat ide.

(#498) Milka 78 válasza Gyufaaa (#497) üzenetére

Milka 78
(őstag)

Szerintem ne nagyon erőltesd azt a 8GB-t,mert nem sok értelme van,sőt...EZTolvastad már?Eléggé meglepődtem rajta,már ha lehet neki hinni.

(#499) Hightec

Hightec
(újonc)

Sziasztok!Holnap venném a gépem. Játékhoz kell semmi másra. M3A770DE vagy 880GM-LE vegyem szerintetek? (1 ezres a különbség).A 880 ba turbo ucc ucc igp ...,de matx.Nem sok tapasztalatom van e téren.A segitséget köszönöm.

(#500) Gyufaaa válasza Milka 78 (#498) üzenetére

Gyufaaa
(PH! addikt)

No. Ezt még nem láttam. Hát igen. Elgondolkodtató a 4 modul illetve egyáltalán a 8g. De azért egy teszt még beleférhetett volna 2x4gb-os modullal. Nah, de sokat akar a szarka. :P De hasznos kis cikk. Kösz a linket! :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.