Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#101) 04ahgy válasza HaZsolt (#100) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még csak egy 1,3V U(GPU) fesszel megküldött, 960/1250MHz-re húzott HD5970 + egy 1,6V-tal megkínált 4GHz-es Phenom II X4 965BE-vel próbáltam. Élvezte. Hangját alig lehetett hallani.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#102) Jim74

Jim74
(őstag)

Sziasztok!

Egy 890GX Extreme3 lappal kapcsolatban kérdezném, hogy érdemes-e lecserélni a P1.20-as BIOS-t?
Ha igen, akkor melyikre. Az Asrock honlapján csak P jelzés nélküli BIOS-okat találtam. Azok közül kell valamelyiket letölteni?
Nem kell foglalkozni azzal, hogy nincs előttük P betű?
A legújabb BIOS-szal megy a C'N'Q overclocking esetén is?
Windows alól, vagy instant flash-el csinálja a BIOS frissítést?

Sorry, hogy ennyit kérdezek, csak nem volt még Asrock lapnál BIOS frissítésem és nem szeretném elrontani. :B

Köszönöm a segítséget :R

[ Szerkesztve ]

(#103) 04ahgy válasza Jim74 (#102) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A weboldalon nincs előtte P, de ugyanaz attól függetlenül. Ha eldöntöted, melyik verzió lesz, akkor a frissítési módszernek megfelelőttöltsd le. Az 1.6-ra mindenképp érdemes frissítened, több procit támogat a lap azzal (thuban), valamint elég jól szuperál tuning alatt. Az 1.8-at is nyugodt szívvel javaslom, habár egyesek azt állítják, fagy nekik, és ők visszatették az 1.6-ot.

Én az 1.8-at használom, problémamentesen.

Mindenképp az instant flash-es megoldást javaslom, alapra állított géppel, egy memóriamodullal. Akkor nem szólhat bele a win, vagy instabilitás.

A CNQ-t nem tudom, nekem ugyan auto-ra van rakva, de a feszt is emeltem, és az órajelet is, és nem tapasztaltam még, hogy visszavenné magát a CPU, mindig maxon megy.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#104) Jim74 válasza 04ahgy (#103) üzenetére

Jim74
(őstag)

Ha idáig atomstabil volt, akkor is vegyem ki az egyik RAM-ot, ha kettő van a gépben? Nem szívesen szedném szét. :U
Viszont, ha nem megy a C'N'Q, akkor nem játszik a tuning, mert feleslegesen nem szeretném járatni 3,x GHz-en a gépet. :F

Az instantflash az úgy működik, mit a többi lapnál? Mármint, hogy a letöltött file(okat) kirakom egy pendrivra, bootoláskor elindítom az instantflash-t és a pendrivról betallózom a BIOS-t, majd frissítek?

Szerk.:
Közben megtaláltam az Asrock oldalán a "How to..."-t :DDD

[ Szerkesztve ]

(#105) 04ahgy válasza Jim74 (#104) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Atomstabil gépnél meg egyáltalán minek frissítesz BIOS-t? Ha csak nem a CNQ iránti vágy hajt... :DDD

Itt ki sem kell tallózni, megkeresi magától. :P

HGyu

(#106) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na, ma láttam egy gyári hibás 890GX Extreme3-at. :(

Sajnos ez sem tökéletes, habár elég jól megkonstruálták.

HGyu

(#107) Jim74 válasza 04ahgy (#106) üzenetére

Jim74
(őstag)

Mi volt vele a gond? :Y

(#108) HaZsolt

HaZsolt
(senior tag)

Nkemse megy C'n'Q. Egyáltalán nem lehet megcsinálni?

Xtreme 3D Team Hungary

(#109) Jim74 válasza HaZsolt (#108) üzenetére

Jim74
(őstag)

Hát szomorú vagyok :(

(#110) HaZsolt válasza Jim74 (#109) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Nyugi biztos orvosolják, idő kérdése

Xtreme 3D Team Hungary

(#111) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

valakinek van valami ötlete DDR3 2000mhz beállításnál miért nem indul el a vas ? :W

[ Szerkesztve ]

Kedvenc állatom a rántott csirke ! :)

(#112) Jim74 válasza tarsoly74 (#111) üzenetére

Jim74
(őstag)

Hogy tudtál egyáltalán 2000 MHz-ez adni a RAM-oknak? :Y

(#113) kelzsoca válasza tarsoly74 (#111) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen ram?

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#114) Jim74 válasza HaZsolt (#110) üzenetére

Jim74
(őstag)

Hát nem tudom, lehet, hogy nem fognak foglalkozni vele a fejlesztők... :(

(#115) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

alapon 2000mhz ad neki, csak nem indul el 1600-on megy stabilan ,
amugy mushkin ddr3 2000mhz 1.65V 9-11-9-27 , amd-re optimalizálva, csak ez most valahogy nem megy :(((

[ Szerkesztve ]

(#116) 04ahgy válasza tarsoly74 (#115) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Írd le kérlek, mit állítottál, milyen értékre, hogy 2000MHz-en próbálja a lap hajtani a RAM-ot. Hátha valahol ott rejlik a probléma.

Azonban az AMD procik RAM vezérlője kb. 1600MHz határán adja fel a harcot, és a hivatalosan támogatott RAM frekvencia csak 1333MHz. Erre is gondoltál?

HGyu

(#117) 04ahgy válasza HaZsolt (#110) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem ez mihamarabb, már a P1.90-es BIOS-szal megvalósul. Úgyis vágyom már egy új BIOS-ra. :)

HGyu

(#118) Jim74 válasza 04ahgy (#117) üzenetére

Jim74
(őstag)

Én is remélem, mert ha ezt megoldják, akkor jöhet végre az OC... :C

Arról ugye ne is álmodjak, hogy a RAM-okat 1600 MHz fölé tudom emelni, hiába 2133 MHz-esek gyárilag?

(#119) 04ahgy válasza Jim74 (#118) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A MHz-ről valóban ne nagyon álmodozz, AMD mellett legalábbis. Viszont egy 2133MHz-es RAM névleges feszültségen szép alacsony időzítést vihet, ezt se hagyd figyelmen kívül. Tehát csüggedni nincs okod. :D

HGyu

(#120) HaZsolt válasza 04ahgy (#117) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Énis, ugyanis nem a legfrisebb BIOS van, de frissíteni nem akarok mert nem ad számomra használható + opciót. Majd 1.9:)

tarsoly74 milyen ramjaid vannak?

Xtreme 3D Team Hungary

(#121) Jim74 válasza 04ahgy (#119) üzenetére

Jim74
(őstag)

Akkor törődjek bele, hogy 1600 MHz a vége, a CPU-t meg csak a szorzó állításával hajtsam túl (Black Edition)? A RAM-ok vajon milyen időzítéseket bírhatnak el?

Ezek a paraméterek (minden alapon, C'N'Q on)

(#122) 04ahgy válasza Jim74 (#121) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, a legkényelmesebb szorzóval tuningolni. Látatlanban nem tudom megmondani mit bírhat. Tekintve, hogy nálam az 1600MHz-es (CL9-9-9-24 1T @ 1,8V XMP) Corsair Dominator viszi 1600-on a CL7-8-7-20-at 1T és névleges fesz mellett, 160ns t(RFC) mellett, ezért a Te RAM-odból még a CL6-ot is kinézem. Az meg nem semmi. :)

Habár, lehet, hogy a vége nem lesz szép, a GEIL modulok nem szeretik az alacsony t(RAS)-t, látszik az XMP profilon és a JEDEC értékeken is. De a 22-es is szép, csak a végén nehogy az időzítésekkel való játék 22-es csapdájába ess. ;]

HGyu

[ Szerkesztve ]

(#123) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

egy kicsit bosszant, de ez nem nagyon fog menni 2000mhz-en , de az időzítéses játék nagyon tetszik már elis felejtettem, még a Bartonos korszakban játszogattam :N vele utoljára intelén nem nagyon jelentett semmit , kösz a tippet.

amugy 945-ös van benne (95w) ezt jól lehet szerintem reszelgetni, a lapot sem eszik meg a wattok :DD , egy black hűtővel , alapon 40fok, terhelve 60, mushkin ddr3 2000mhz mem. 1500mhz 6-7-6-18 id. , 1600mhz fog menni az már biztos és ezt az id. jó lenne megközelíteni :R , veszett gyors , sokáig volt intelem, de ennyi zsetonért :R :R :R
ja és két wd 640 green 64mb-s raid 0-ba hát nem semmi :C

(#124) Jim74 válasza 04ahgy (#122) üzenetére

Jim74
(őstag)

Akkor talán ez lenne a legegyszerűbb út:

- a CPU szorzót megemelem 17,5-re. Talán elmegy alapfeszen 3500 MHZ-en (CPU feszt nem szívesen emelgetném)
- RAM-nak adok 1,65V-ot (1,8-at nem igazán merek, meg nem is szeretnék) és 1333 MHz-en kipróbálom a 6-6-6-22-es időzítést. Vagy ezt az időzítést ne is próbáljam? Ha elhasal, akkor az időzítésekből melyik értéket babráljam?

Természetesen először a CPU-t tesztelem majd le, hogy stabil-e, és utána jöhet a RAM OC.

Esetleg van valami jobb ötleted, javaslatod? :R

(#125) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

én át nyálaztam az összes id. beállítást ez a leggyorsabb

turbo30-at told meg neki alapon mindent beállít és stabil
az id. -nél miden auto az elsővel játsz csak , ha nem indul 2 reset és ujra lehet próbálni nekem 6-os nyek, 7-es tuti

(#126) Jim74 válasza tarsoly74 (#125) üzenetére

Jim74
(őstag)

Köszi. (feltéve, ha az én postomra válaszoltál :K )

Mi az a Turbo30? "Az elsővel játsz csak" alatt azt érted, hogy csak a CPU szorzót állítsam?
Szerintem 1333 MHz-en, 1,65V-tal az SPD által jelzett időzítésektől jobbakat is el lehet érni.... Sőt még talán 1600-on is menne a 7-7-7-24...

Lehet, hogy először a RAM-okat kellene mégis babrálni? Az macerásabbnak tűnik...

(#127) tarsoly74 válasza tarsoly74 (#125) üzenetére

tarsoly74
(tag)

ja a fesz ne zavarjon nincs itt alap fesz. magának állítgatja nekem 1.45-ad max.-on amikor tolom a gémet nem a gólyát :U

(#128) tarsoly74 válasza tarsoly74 (#127) üzenetére

tarsoly74
(tag)

nem kell csinálnod semmit a bios --oc seting-- legfelső fül turbo 30-- legalsó sor és enter ,
ha jól emlékszem bocs most nem látoma biost :DD

mem id.-nél beállítottam mindent amit csak lehet kb. 20 variácíót ami ment sem volt gyorsabb az auto-nál csak a CL állítgattama végén , mindet mértem .

alapon 1.65v tol a memeknek

(#129) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

bocs nem oc settings hanem oc tweaker , benne rejlik ami szerintem elég mindenkinek, 30% tolás mindenre , én kb. eddig szoktam huzni mindenemet nem tovább, mert utánna már zavar a hűtés.

(#130) Jim74 válasza tarsoly74 (#127) üzenetére

Jim74
(őstag)

Hát én azt olvastam, hogy a feszeket nem szerencsés AUTO-n hagyni, hanem kézzel fix értékekre kell beállítani.

Kicsit gondolkodnom kell ám, mire megértem a mondataidat... :U

(#131) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

ha auton megy stabilan és tudja a kívánt értékeket teljesíteni akkor mehet auton, ha többet szeretnél akkor fix és kisérletezgetés
nekem elég +20% a procinak már 25% -nál egy kicsit játszadozni kell , 3750mhz is stabil volt , de egy két dolgot fix-re kellet tennem, már írtam, hogy itt hangos a BE venti azért használom 3600mhz és ez auto beállítás, mem.-nél meg CL 7, tömören ennyi :R

(#132) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

ez a vége máról , jó éjt mindenkinek :Y

[ Szerkesztve ]

(#133) 04ahgy válasza tarsoly74 (#132) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szép.

Meglesz ott a CL7-8-7-21 is, próbáld majd ki. Egész jó példány az a 945...

HGyu

(#134) Jim74 válasza 04ahgy (#133) üzenetére

Jim74
(őstag)

Ellátnál Te is tanácsokkal, ha szépen megkérlek :B

Több infóból csak sikerül összeraknom a tuti beállítást :DDD

(#135) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

7-8-7-21 -re kékült :)

7-9-7-21 +20% megy , de lassab mint 7-9-9-9-24 +22%

(#136) Jim74

Jim74
(őstag)

Felraktam az 1.80-as BIOS-t és nem találom a CPU szorzó állítási lehetőséget :W

(#137) 04ahgy válasza Jim74 (#136) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig ott van, ahol azelőtt volt, nálam legalábbis nincs hűlt helye, ott vigyorog rám a szorzó. :)
Frissítéskor elmászhatott egy bit, próbáld újra belefrissíteni az 1.8-ast. ha kész, BIOS-ban load setup defaults, majd úgy is bootolj be. Utána meg vedd ki az áramtalanított gépből egy percre az elemet. Ha nem jön vissza a szorzó, csak akkor van gond.

HGyu

(#138) Jim74 válasza 04ahgy (#137) üzenetére

Jim74
(őstag)

Tudnál egy képet csatolni, hogy hol van a szorzó, vagy egy pontos elérési útvonalat adni, mert lehet, hogy csak béna vagyok és nem veszem észre.

Viszont emeltem az FSB-t csak próbaképpen és működik így is a C'N'Q, sőt a RAM megy 1700 MHz-en (egyelőre ezt próbáltam még csak)

(#139) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

csákány figyelgetem az eredményeket, de én mindig max. szorzó mellett tettem le a voksot, belső órajelet kellene emelni 240-250 kőzzé, na ugy már szaladna rendesen ;]

a memória megy rendesen, tuti!!
a proci meg csak meditál :F

[ Szerkesztve ]

(#140) Jim74 válasza 04ahgy (#137) üzenetére

Jim74
(őstag)

Megtaláltam, vakegér voltam :DDD

(#141) Jim74

Jim74
(őstag)

250 MHz-es Bus Speed-nél sajnos nem megy a C'N'Q :O

(#142) Jim74

Jim74
(őstag)

Szóval C'N'Q tapasztalatok:

890GX Extreme3 lap, 1.80-as BIOS.

Azt vettem észre, hogyha túl alacsony a CPU szorzó (pl 12,5 X 250), akkor nem működik a C'N'Q. Egy 955 BE CPU-val néztem, hogy minél nagyobb Bus Speed-del (jelenleg 250 MHz, de még próbálgatom a határokat) beállítani a gyári CPU frekvenciát. Mivel elindult a gép és az operációs rendszer is felállt, így megpróbáltam a 14-es szorzót.

És láss csodát, itt már működött a C'N'Q :Y. Szépen levette a CPU frekvenciáját 4 X 250 = 1000 MHz-re, amikor nem volt terhelve. :Y :C

Elnézést, hogy ennyit postolok, de hátha valakinek tudok segíteni a tapasztalataimmal. :R

(#143) 04ahgy válasza Jim74 (#142) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sosem baj az, ha leírod a dolgokat. Feszültséget emeltél? Lehet, hogy a többieknek és nekem is azért nem megy a CNQ, mert mi igen.

Ja, és ugye, hogy semmi gond nincs az 1.8-as BIOS-szal?

HGyu

(#144) Jim74 válasza 04ahgy (#143) üzenetére

Jim74
(őstag)

Semmi gondom nincs a BIOS-szal egyenlőre. Csak az ****** boot képernyő :W
Nem szeretem és még nem találtam meg, hogy hol lehet kikapcsolni :W

Szokatlan még az Asrock BIOS-sza nekem.

Feszültségeket valóban nem emeltem. Nem vagyok híve. Alapfeszen szeretem a legtöbbet kihozni a gépből.

(#145) Rediii

Rediii
(újonc)

Hello!
Lehet hogy én vagyok a hülye de most vettem egy 880G Extreme3-at + hozzá egy ATI 5770-et és azt szeretném kérdezni hogy az integrált videokarit automatikusan letiltja? Vagy kell valamit szórakoznom vele

(#146) tarsoly74

tarsoly74
(tag)

ha valaki kíváncsi erre rá nézhetne : channel interleaving - 12 bit
utánna teszt :DD

(#147) HaZsolt válasza Jim74 (#144) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Boot menüpont. Full Screen logo disabled. Nekem meg sehogy se akar menni a cnQ

Xtreme 3D Team Hungary

(#148) 04ahgy válasza HaZsolt (#147) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mert te atomkoczka vagy és feszt emelsz, azért nem megy neked a CNQ, meg mert a BIOS-od sem a legfrissebb.

HGyu

(#149) 04ahgy válasza Rediii (#145) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a BIOS-od beállításait a chipset menüpontban nem piszkáltad, akkor alapesetben letilt az IGP a lapban, ha külső VGA-t érzékel.

HGyu

(#150) Jim74 válasza HaZsolt (#147) üzenetére

Jim74
(őstag)

Való igaz, hogy feszültséget nem emeltem (még) :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.