Hirdetés

Dual Play

Hirdetés

A Dual Play egyes modern, passzív-polarizációs 3D képalkotási eljárásra épülő televíziók és monitorok által kínált speciális szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a kijelzőn egyidőben két, egymástól tökéletesen eltérő képi tartalom fusson, és a felhasználók ezek közül az egyiket teljes képernyőn láthassák.

Dual Play
Dual Play

Ehhez nincs másra szükség, mint egy speciális szemüvegre, amelynek mindkét lencséje egyformán vízszintesen vagy függőlegesen polarizált. Ugyanis a tévékészülék a két különböző tartalmat ily módon, azaz a páros és páratlan sorokat horizontálisan vagy vertikálisan polarizálva jeleníti meg a képernyőn, tehát a tévénéző, ha viseli ezt a kiegészítőt, ezek közül csak az egyiket látja.

Viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a felbontás értelemszerűen feleződik, tehát még a Full HD tévéken is el kell felejteni az 1920x1080 képpontot. Mint a nevéből is kikövetkeztethető, ez jelenleg csak játékoknál működik, így nincs arra lehetőség, hogy amíg valaki a tévéműsort nézi, addig más mondjuk internetes oldalakat böngésszen.

Hirdetés