Hirdetés

Xtrfy XG-M2 egér: nindzsáktól ajándékba

Kipróbáltuk az egyik legismertebb e-sport csapat közreműködésével tervezett játékos egeret.

Külső

Lassan már tényleg közhely, hogy mennyire népszerűvé vált az e-sport: nemcsak egyre több, az IT-ben szerepet vállaló cég aggat, ha kell, ha nem gamer feliratot bizonyos termékeire, de a különböző versenyzők és csapatok számára elérhető szponzori pénzek is rohamosan növekednek, sőt már az is felmerült, hogy a 2024-es olimpián a hivatalos versenyszámok között is feltűnjön. Mindennek járulékos következménye, hogy a cégek a gamereknek szánt termékeket igyekeznek népszerű csapatok, játékosok neveivel eladni – gondoljunk csak például Fatal1ty-re.

Hirdetés

Sok esetben persze ezek a termékek csak nevüket kölcsönzik az e-sportolóktól, hiszen például alaplapok tervezésekor nem valószínű, hogy egy civilben teljesen más területen dolgozó embertől túl sok tanácsot kaphatnának mondjuk a VRM részleg kialakításához. Van azonban egy-két olyan szegmens, ahol a játékosoktól érkező input nagyon hasznos lehet – és ilyen terület a beviteli eszközöké. Ezek közé tartoznak az egerek, tesztünk alanya, az Xtrfy XG-M2 esetében pedig a svéd Ninjas in Pyjamas volt az, akik nevüket adták a szerkezethez.

Külső és felépítés

Egy játékra szánt egér tervezésekor több út áll a gyártó előtt: az egyik, hogy telenyomja extrákkal a készüléket, 10-12 makrózható gombot, szoftvert és más extrákat pakol bele és mellé (ilyen például a Razer Naga Epic Chroma), a másik pedig, hogy minimalista irányt vesz, és csak a legszükségesebbeket kapjuk (mint tette a Fnatic a Clutch G1-nél). Az Xtrfy egyelőre az utóbbiban hisz, az M1, az M3 és a most tesztelt M2 egerük is abszolút fapadosnak tekinthető, ami az extrákat illeti.


[+]

A szóban forgó egér egy teljesen átlagos méretű dobozban érkezett, amelyben kényelmesen elfér maga az egér, illetve a szorosan összehajtogatott, integrált tépőzáras szíjjal összefogott kábel. Ezen felül csak egy rövid leírás lapul a dobozban, szoftver vagy más kiegészítő nem jár az M2-höz, és a weboldalról sem tölthető le.


[+]

Ha első, de akár második ránézésre ismerősnek találnánk az XG-M2-t, akkor nem a szemünk káprázik, ezt a formát megtalálhatjuk más gyártónál, ami rögtön felveti azt a kérdést, hogy mit tett ehhez hozzá a NiP. A dizájn mindenesetre visszafogott, nem találkozunk különleges megoldásokkal, állítható méretekkel. A burkolat selyemfényű fekete műanyagból készült, ami mérsékelten hajlamos a koszolódásra, hosszabb távon valószínűleg ki is fog fényesedni. Az alapvetően sima felületű egér a két oldalon kapott némi „érdesítést” a jobb fogás érdekében.


[+]

A két főgomb nem külön egység, egyszerűen csak a műanyag burkolat hajlékonyságát kihasználva nyomhatjuk le őket. Harmadik gombnak természetesen a görgőt használhatjuk, extraként pedig két kisebb billentyű került a hüvelykujjunk alá. Ellentétben a nyáron bejelentett M1 változattal, az XG-M2 szimmetrikus formát kapott, de azért nem hívnánk kétkezesnek, az oldalsó gombokat ugyanis bal kézbe fogva csak nagyon kényelmetlenül érjük el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xtrfy

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés