Hirdetés

Upright Pose – ülj már egyenesen!

Sokan ülünk egész nap a számítógép előtt görnyedve, az Upright pedig azt ígéri, hogy megóv minket ettől.

Bevezetés, külső

Az egész napos számítógép előtt ülés rendkívül egészségtelen, nem véletlenül ajánlja minden szakember a rendszeres felállást, nyújtást és egyenes hátat. Ez azonban mit sem ér, ha nincs a közelben senki, aki időről időre figyelmeztetne ezekre. Az Upright nevű startup terméke azt állítja, hogy legalább az egyenes gerincet biztosítja, megóvva bennünket a görbe hát hosszabb távú következményeitől. Közel másfél hónapot töltöttünk el vele, hogy kiderüljön, akarjuk-e mi ezt.

Alapelv

Az Upright Pose működésének alapja nagyon egyszerű: hátul a derekunkra tapasztva érzékeli gerincünk görbületét, és ha ezt a kalibráció alapján túl nagynak érzi – ergo éppen görnyedten ülünk, elmerülve a munkában –, akkor vibrálással jelzi, hogy egyenesedjünk fel. Mindezt persze nem egész nap, hanem meghatározott ideig, és ez az időszak minden nap egyre hosszabb, hogy hátunk izmai folyamatosan erősödjenek és memóriájuk javuljon.

Az Upright Pose töltővel
Az Upright Pose töltővel [+]

Külső

Az Upright Pose, bár viselhető eszköz, nem igazán arra készült, hogy egész nap rajtunk legyen, hanem csak az „edzések” ideje alatt kell hordani. A készülék maga egy nagyjából 10 cm (108 x 37 x 22 mm) hosszú, hajlékony, középen kidudorodó szilikongumi darab, amelynek hátoldalán a töltéshez szükséges két érintkező és a rögzítést biztosító tépőzár található.


[+]

Ez utóbbival persze nem bőrünkre, hanem az arra ragasztható, egyszer használatos másik tépőzár-félre tapad. A kütyü kidudorodó közepe rejti a ki- és bekapcsológombot, illetve a visszajelző LED-et, amely a töltésről, a működésről és a Bluetooth-kapcsolat állapotáról is tudósít.


[+]

A csomag tartalma még egy közel gömb alakú és viszonylag nehéz töltő, az ehhez tartozó micro USB kábel, 60 darab, hátunkra tapasztható tépőzáras „matrica”, valamint néhány alkoholos kendő, hogy lemoshassuk bőrünket, ha szükséges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés