NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti - telitalálat vagy izzadságszagú?

Egy Gaming sorozatú MSI kártyán vizsgáljuk az új GPU-t, és érkezett egy GTX 1070 Mini is.

Hirdetés

MSI Geforce GTX 1070 Ti Gaming 8G

Tesztalanyunk egyenesen a gyártótól érkezett, de végleges darab, teljes mértékben megegyezik a kereskedelmi forgalomba kerülő dobozos példányokkal. Nagyjából sejteni lehetett, hogy hasonló lesz a formula, mint amit megszoktunk az MSI Gaming kártyáknál, csak a hőcsöves borda kisebb egy picivel, mint a tesztjeinkben sűrűn szereplő, szintén Gaming szériába tartozó MSI GTX 1080 Ti-é.


[+]

A TORX 2.0 ventilátorokkal operáló Twin Frozr VI hűtést kapjuk ezúttal is, így - az elődmodellekkel kapcsolatos tapasztalatokra alapozva - csendes üzemre számíthatunk. Ennek ára, hogy a VGA két kártyahelyet foglal el, de ebben a dupla magas hátoldal is közrejátszik.

A Twin Frozr VI hűtés A Twin Frozr VI hűtés
A Twin Frozr VI hűtés [+]

Kimenetekkel bőkezű volt a gyártó: három darab Displayport 1.4, egy darab HDMI 2.0b és egy darab DVI-D aljzat áll rendelkezésünkre a már említett dupla magas hátlapon.


[+]

A hőcsöves hűtés kiegészül a VRM IC-k felett álló bordával, a memóriák hűtése pedig egy alumíniumkeret segítségével valósul meg. Természetesen a hűtendő alkatrészekkel ez a két nagy felület nem közvetlenül érintkezik, hanem apró hővezető lapkákkal oldották meg a hőátadást.


[+]

A bordák és a hőcsöves hűtés alá tekintve látható az NVIDIA GP104 GPU, illetve a GDDR5 memóriák, utóbbiak a Micron műhelyéből kerültek ki. Az FBGA tokozású, 7QA47 D9TCB kódjelű modulok a katalógus szerint a MT51J256M32HF-80 chipeknek felelnek meg, melyeket 8000 MHz effektív órajelre hitelesítettek, üzemi feszültségük pedig 1,5 volt. Darabonként 1 GB kapacitásúak, tehát összesen nyolcat találunk a NYÁK-on.

A GTX 1070 Ti NYÁK-jának részletei A GTX 1070 Ti NYÁK-jának részletei A GTX 1070 Ti NYÁK-jának részletei A GTX 1070 Ti NYÁK-jának részletei
A GTX 1070 Ti NYÁK-jának részletei [+]

Tovább részletezve a látottakat, a tápellátást 10+2 fázissal álmodták meg a mérnökök, a VRAM két vezérlőjének típusjele 0923NDI, melyek gyártója a Infineon Technologies, míg a GPU oldalán M3816N végfokozatokkal találkozhatunk, és a jól megszokott SFC induktivitások köszönnek vissza. A tápellátást a PCIe foglalaton felül "kívülről" egy nyolc és egy hattűs aljzaton át biztosítja a kártya.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés