Hirdetés

NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti - telitalálat vagy izzadságszagú?

Egy Gaming sorozatú MSI kártyán vizsgáljuk az új GPU-t, és érkezett egy GTX 1070 Mini is.

Értékelés

Az NVIDIA Geforce GTX 1070 Ti, mint GPU abból a szempontból minimálisan sem okozott csalódást, amiért gyártó megálmodta, miközben a GTX 1080 tempóját sem veszélyezteti, árban pedig az AMD Radeon RX Vega 56 szintjén indul, de játékteljesítményben fölénye jelentősnek mondható. Mint kártya, az MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8G vitte tovább a Gaming sorozat hagyományait masszív és kifejezetten halk hűtésével, mely mindvégig hűvösen tartotta a kártyát.

Hirdetés

Bár másodhegedűs szerepkör jutott a Gigabyte GeForce GTX 1070 Mini ITX OC 8G videokártyának ebben a tesztben, de mérete ellenére korrekten hozta egy referenciakártya szintjét: hőcsöves, egyventilátoros hűtése is tette a dolgát, így aki Mini-ITX rendszerben gondolkodik, annak nem kell kompromisszumokat kötnie, ha ezt választja.

Rátéve a konkrétumokra: főszereplőnk a GTX 1080-nál játékainkban mindössze 6-8%-kal volt lassabb, míg az árban egy szinten lévő Vega 56-nál 12%-kal diktált nagyobb tempót. Emellé társul a hagyományosan jó fogyasztás-teljesítmény mutató, és ezen a téren nagyon együtt van a három csúcskategóriás NVIDIA videokártya.

A GTX 1070-es versenyzőnknél teljesen ugyanazt láthatjuk, mint anno az AMD Radeon RX Vega 56 tesztünknél, az akkori főszereplő ellenében.


[+]

Mindent összevetve, az MSI egyedi hűtésű Geforce GTX 1070 Ti Gaming 8G kártyája remekül sikeredett, nem igazán talál rajta az ember fogást, leszámítva, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint ennél a kártyánál nincs gyártói támogatás a túlhajtáshoz (még szoftveres profil formájában sem). Meglátjuk, idehaza hogyan alakul az árazása a kezdeti hype után, de meggyőző teljesítménye tetszett.

Másodhegedűs szerepben a Gigabyte GeForce GTX 1070 Mini ITX OC 8G videokártya azon a szinten vette az akadályokat, ahogy vártuk tőle, ráadásul ára az új, nagyobb testvér érkezése miatt mérséklődhet, de sajnos ebből egyelőre idehaza semmi nem érzékelhető. Mivel egyre többen próbálnak konzol méretű asztali gépbe konfigurációt építeni – bár legtöbbjükbe beszerelhető egy normál méretű videokártya is, de van, ahol minden köbcentiméter tér számít –, nekik végképp jól jöhet egy ilyen pöttöm VGA, de a konkrét terméknél van a piacon olcsóbb más gyártó kínálatában, így érdemes lehet válogatni köztük.

MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8G videokártya

icon

Az MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8G videokártyát a MSI bocsátotta rendelkezésünkre, a Gigabyte GeForce GTX 1070 Mini ITX OC 8G videokártyát az NVIDIA-tól kaptuk tesztelésre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés