Merevlemezek 400 és 500 GB tárhellyel

Egyéb alkalmazások, játékok

Következő tesztünkben az FC-Test által létrehozott 9006 darab 1 kB és 1 MB közötti méretű fájlt tömörítettünk be, és mindeközben mértük az időt. Mint látható, a tömörítés során nem tudtunk kimérni komoly különbséget.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a becsomagolt állományok kibontása mennyi idő alatt történik meg az egyes merevlemezeken, és itt már komolyabb mértékű különbségek jöttek ki. A két 400-as WD Caviar lett a legjobb, őket követték kisebb lemaradással a többiek, kivéve a Seagate-eket, melyek a másolási teszthez hasonlóan itt is elvéreztek.

A Ghost32-vel egy közel 6 GB méretű image fájlt (amely egy teljes Windows XP rendszert tartalmazott) töltöttünk fel a tesztlemezre, és ennek a műveletnek az időigényét jegyeztük fel. A Samsungok itt is jól szerepeltek, és így tett a Hitachi, illetve a két 400-as WD is. Az 500-as WD már komolyabb mértékben, 33%-kkal maradt le, míg a Seagate-ekkel ezúttal is nagyon csúnyán elbánt a teszt, utolsók lettek, időeredményük majdnem kétszerese az első Samsungénak. Ghostolásra a Seagate merevlemezei nem igazán ajánlhatók. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Kicsi és még kisebb adattárak

  Kipróbáltuk a Freecom 2,5 hüvelykes külső merevlemezeit és megfejeltük a tesztet az 1 hüvelykes aprósággal.

 • 750 GB-os nagymenők

  Négy gyártó 750 GB-os merevlemezeit teszteltük. Vajon a kapacitás növelése mellett más előnyökkel is jár a fejlesztés?

 • Formás WD merevlemezek

  Nálunk járt a Western Digital My Passport családjának három 2,5"-os, 250 GB-os külső winchestere.

 • 1 TB-os merevlemezek tesztje

  Újabban már az 1 TB-os tárolóegységek is jó áron kelletik magukat. De mégis, melyik a legjobb? Erre a kérdésre kerestük a választ.

Előzmények

Hirdetés