2017. október 18., szerda

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Mire elég ma egy régebbi médialejátszó?

Nálunk járt a netes tartalmak elérését is biztosító Mede8er MED600X kompakt asztali médialejátszó.

Mede8er MED600X3D

A hazai forgalmazótól kapott információk szerint idén végre befutnak az új Mede8er asztali médialejátszók, amire állítólag azért kellett ennyit várni, mert a régebbi modellek még teljesen jól megállják a helyüket manapság is. Kíváncsiak voltunk, hogy ebből mi igaz, tehát hogy hogyan is teljesít mai szemmel egy ilyen termék, úgyhogy kölcsönkértük a már több mint két éves MED600X3D-t, hogy tegyünk vele egy próbát.

Mede8er MED600X3D
Mede8er MED600X3D [+]

A jelenleg divatosnak számító készülékekkel szemben nem támogatja a 4K tartalmak megjelenítését, és az Android platform is hiányzik belőle. Viszont a tapasztalataink szerint ezeket a funkciókat még egyelőre csak egy szűk felhasználói kör igényli, úgyhogy ettől még bőven képes lehet arra, hogy kielégítse egy viszonylag nagy réteg elvárásait. Egészen pontosan azokét, akiknek alapvetően az a fontos, hogy a Full HD, HD tartalmakat hibátlanul lejátssza, illetve ha úgy adódik, meg tudjanak nézni egy pár YouTube videót, hiszen azért néhány netes alkalmazás futtatására ez a masina is képes.

Hirdetés

Korrektül megtöltött doboz

A használati utasítás, üzembe helyezési útmutató és távirányító mellett szorítottak helyet a dobozban egy-egy HDMI és AV kábelnek is, ami ugyan alapelvárás lenne, mégis jó néhány gyártó hajlamos kihagyni a pakkból.

Mede8er MED600X3D Mede8er MED600X3D
Mede8er MED600X3D [+]

A kis gumitappancsokon nyugvó, szokványos, téglatest alakú MED600X3D 14 centiméter széles, 12 centiméter mély és 4 centiméter magas, tehát ha nem is tartozik a legapróbb médialejátszók közé, sok helyet nem foglal, kellően kompakt ahhoz, hogy akár egy kisebb táskába is beleférjen.

Mede8er MED600X3D
Mede8er MED600X3D [+]

A díszítőelemek használatát nem vitték túlzásba, hiszen mindössze a céglogó kapott helyet a frontfelületen, a bekapcsológomb mellett. Az eszköz oldalára építettek két USB 2.0 portot egy SD kártyaolvasóval együtt, a hátulján pedig egy-egy optikai digitális audió, komponens, kompozit, Ethernet és HDMI 1.4 csatlakozónak szorítottak helyet. A fémből készült, szellőzőlyukakkal dúsan megszórt, strapabírónak tűnő készülékház matt fekete borítást kapott, aminek köszönhetően az összhatás elegáns, visszafogott. A Wi-Fivel ellátott készülékbe Realtek RDT1186 (750 Mhz) processzort, 512 MB DDR3 RAM-ot és 512 MB flash memóriát építettek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.