IFA 2017: méltó utódot kapott a Lenovo Yoga 910

A Yoga 920 mellett a kínai cég leleplezte a Yoga 720-at és a Miix 520-at, és villantott két érdekes VR-szemüveget is.

Fél éve teszteltük a Lenovo Yoga 910 átalakítható notebookot, és szinte tökéletesnek tituláltuk – most pedig megjelent az utód, a Yoga 920, amiről egyelőre persze csak remélni tudjuk, hogy még jobban sikerült. Maga a gép persze maradt az, ami elődje volt, azaz egy 360 fokban körbehajtható kijelzővel szerelt csúcskategóriás átalakítható noteszgép, immáron azonban Kaby Lake-R alapokon.


[+]

A részletesebb specifikációkat illetően a csúcskiépítésbe Core i7-8550U kerül, 16 GB memóriával és 1 TB-os PCIe SSD-vel. A kijelző esetében maradt a 13,9 hüvelykes képátló és a választható 4K/Full HD felbontás, viszont a panel körüli kereten tovább vékonyított a gyártó, ez most már mindössze 5 mm széles, az érintésérzékeny felület pedig ujjunk mellett az új Lenovo Active Pen 2-vel is kezelhető. Némileg módosult a külalak is, eltűnt az éles peremű bemarás, a cég híres „óraszíj-zsanérja” azonban megmaradt, mint ahogy az ujjlenyomat-olvasó is. Fontos változás azonban, hogy a konnektoroknál rendelkezésre álló két Type C port immár Thunderbolt 3 képességgel is rendelkezik.


[+]

A készülék egyik érdekessége ugyanakkor, hogy a folyamatosan működő mikrofonoknak és a Cortanának köszönhetően akár alvásból is felébreszthetjük hangutasítással. A Yoga 920 októberben kerül boltokba, induló ára pedig 1329 dollár lesz. Alapesetben három szín (platinaszürke, bronz és réz) közül lehet választani, de készül különleges, Star Wars témájú fedéllel is, egyik verzióban a lázadók, másikban Birodalom „címerével”.

Hirdetés

A 920 kisebb testvére a Yoga 720, amely most egy 12,5 hüvelykes változatot kapott. Ez külsőleg a már eddig is elérhető 13,3 és 15,6 hüvelykes modellekhez hasonlít, és hardverben sem történt különösebb előrelépés, maradt a hetedik generációs Core CPU (maximum Core i7-ig), a legfeljebb 16 GB RAM és az 512 GB-os SSD. A kijelző Full HD felbontású, a csatlakozók sora pedig egy DisplayPort-képes USB 3.1 Gen 1 Type C konnektorból és egy USB 3.1 Gen 1 Type A portból áll. A gép fő vonzereje egyébként alighanem hordozhatósága lesz, tömege ugyanis 1,15 kg. Az új, kis méretű 720 októberben jön, induló ára 649 dollár lesz.


[+]

Végül az utolsó az új notebookok sorában a Miix 520, ami nem körbeforgatható, hanem leszedhető kijelzővel rendelkezik, az így táblagéppé alakuló masina pedig mindössze 880 gramm. Ebben a 9,9 mm vastag egységben 12,2 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző van, nyolcadik generációs Core CPU, illetve a csúcsmodell esetében 1 TB-os SSD és 16 GB RAM. Ebbe a készülékbe is kerültek a Yoga 920 kapcsán említett, a gép alvó állapotában is működő mikrofonok a Cortana használatához. A Miix 520 esetében az ár 1000 dollárról indul, és ennek megjelenése is októberre várható.


[+]

Végül pedig jöjjön a Lenovo saját Windows Mixed Reality szemüvege, ami Explorer névre hallgat – tudása és specifikációi persze nem sokban különböznek a versenytársaktól, azaz külső szenzorok nélküli működésre és oldalanként 1440x1440 pixeles felbontásra számíthatunk. Az árazás tekintetében a szemüveg önmagában 350, kontrollerekkel pedig 450 dollár lehet, a megjelenés pedig októberre várható. Az Explorer mellett egyébként a Lenovo egy másik, hasonló terméket is bemutatott, Mirage néven, ami ismét a Star Wars rajongók szívét és pénztárcáját célozza.


[+]

Ez a készülék – egyelőre – a Star Wars: Jedi Challenges játékkal használható csak, és a hozzá tartozó, fénykard-markolatot formázó kontroller segítségével tudunk a saját környezetünkben megjelenő Sith lovagokkal és más ellenfelekkel megküzdeni. A Mirage, szemben az Explorerrel, nem PC-vel, hanem telefonnal működik, novemberben érkezik és 200 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés