Húsvétolás hardverekkel

Monitorok, egy ház, egy CPU-hűtő, egy DAC és egy mesh készlet foglalt magának helyet szombati publikációnkban.

Ház, hűtés, hálózat

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. Az árakat a cikk megjelenése előtti napon aktualizáljuk, de a jelen piaci helyzetben akár egy nap elteltével is változhat az ára a termékeknek. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Egy felsőkategóriás, szokatlan színű házzal kezdünk a Thermaltake kínálatából. A 96 800 forintot kóstáló, CTE E600 MX Hydrangea Blue névre keresztelt torony baljára és előlapjára 4 mm vastag edzett üveglap került, amelyek kapcsolódását nem töri meg acél. Az 558,5 mm magas, 270 mm széles, illetve 513 mm mély, 7 bővítőhelyes modell függőlegesen kettéosztott belsejében E-ATX-es alaplap is elfér, és míg a processzorhűtők 166 mm-es magasságig, addig a videokártyák – radiátor meglététől függően – 415 vagy 443,8 mm-es hosszig nyúlhatnak. A becsavarozható ventilátorok mennyisége tizennégy, de radiátorból is elfér benne öt darab, közülük négy akár 420 mm-es is lehet (alulra csak épített vizes rendszer esetén kerülhet egy).

Thermaltake CTE E600 MX Hydrangea Blue
Thermaltake CTE E600 MX Hydrangea Blue [+]

Adattárakból két-két 2,5 és 3,5 hüvelykes építhető be. Az üresen 16 kilogrammos géplak öt porszűrő betéttel vigyáz a hardverek tisztaságára, és jobb oldalát (is) gazdagon ellátták szellőzést segítő perforációkkal. A tetőlemezen helyezték el a kivezetéseket: egy USB 3.2 Gen 2 Type-C, két USB 3.2 Gen 1 Type-A kaput és a dupla audio jacket. A kábelmenedzsmentre bőséges helyet hagytak a 90 fokban elforgatható alaplapi tálca túlsó felén, és a tépőzáras pántokon felül jó néhány rögzítőfül segít rendet vágni a vezetékdzsungelben. Érdekesség, hogy a videokártya háromféleképp is beépíthető: a beltér közepére, "lebegő" állásban vagy kétféle orientációval felköltöztethetjük a hátsó/felső sarokba – a 400 mm hosszú, PCI Express 4.0-s riser kábel és a tartókeret tartozék. Ez még nem minden, mivel az előlapi üveget légrésekkel alaposan megtűzdelt acélelemre cserélhetjük, ha az jobban megfelelne céljainknak.

Aki egy gyárinál erősebb, alacsony profilú léghűtést szeretne vásárolni központi egységére, annak felkeltheti érdeklődését a teljesen rézből készült, 26 990 forintba kerülő Thermalright AXP90-X53 Full. A 94,5 mm széles, 95 mm mély és 53 mm magas megoldás 540 grammos bordázatát négy – 6 mm átmérőjű – hővezető cső köti a nikkelezett talphoz, a rajta ülő TL-9015R ventilátor percenkénti fordulatszáma pedig 2700-ig növelhető.

Thermalright AXP90-X53 Full
Thermalright AXP90-X53 Full [+]

A 15 mm vastag, sarkaiban rezgéselnyelő gumírozást hordó keretben forgó lapátok légszállításának plafonja 42,58 cfm, mely értékhez 1,33 mmH2O statikus nyomás és 22,4 dB-es zajterhelés társul. A külsőre a kétezes évek stílusára emlékeztető, 155 wattos TDP-ig kompetens konstrukciót Intel LGA115x, LGA1200, LGA1700 és AMD Socket AM4 vagy AM5 tokozásokra rakhatjuk fel.

Amennyiben otthonunkat egy kisebb vagyon elköltése nélkül szeretnénk Wi-Fi 6 jellel lefedni, az ASUS ZenWiFi AX Mini XD4 (W-2-PK) routerét talán megfelelőnek ítéljük. A három évre szóló garanciával 37 990 forintért begyűjthető mesh rendszer egy útválasztóból és egy hatótávot bővítő modulból áll, amelyek együttesen kb. 300 m²-es területet – négy vagy több szobát – képesek kiszolgálni.

ASUS ZenWiFi AX Mini XD4 (W-2-PK)
ASUS ZenWiFi AX Mini XD4 (W-2-PK) [+]

A 256 MB RAM-mal és 256 MB flash tárhellyel felvértezett, MIMO-s apparátus támogatja a 1024-QAM modulációt, az IPTV-t, a vendéghálózatot, az Amazon Alexát, az AiMesh technológiát, a WPS-t (Wi-Fi Protected Setup) vagy épp az AiProtection Classic védelmet (amibe például a szülői felügyelet is beletartozik), és kétsávos belső antennából kettő rejlik kültakarója alatt. A WPA/WPA2-Personal, WPA/WPA2-Enterprise és WPA3-Personal titkosításokkal barátságot ápoló, 90 x 90 x 80 mm-es megáldott eszköz 2,4 GHz-en 574, 5 GHz-en pedig 1201 Mbps-os adatáteresztéssel kecsegtet, de a flexibilitás végett két darab Gigabit Ethernet is került rá (egy WAN/LAN, egy LAN).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés