Hirdetés

Dell Vostro V131, a cingár vállalati gép

Kívülről

Pár hete teszteltük a HP 13,3 hüvelykes ProBook 5330s-t, ami egy elég különös kategóriát, a csinos, vékony, kisvállalati modellt képviseli. Sokak számára furcsa lehet, hogy egy munkagép szép és még vékony is lehet, de minden bizonnyal van erre igény, ugyanis a Dell már jó régen, még a CULV korszakban megcsinálta a szintén 13,3-as Vostro V130-at, aminek most utódját, a V131-et vizsgáljuk meg. Nagy örömünkre az unalmas, világosszürke helyett vörös változatot kaptuk kézhez, ami szerintünk egészen kellemesen fest. Olyan, mintha a masina elejét csokiba mártották volna, így kialakult az orrán egy sötét sáv, ami a szokatlan zsanér megoldással (más Dell gépeken látni hasonlót) egyedivé, jól felismerhetővé teszi a laptopot.

Jó hír, hogy a fedél és az alsó burkolat jelentős része is fémből készült, ami kellemes tapintású, emellett komolyságot kölcsönöz a V131-nek. Fogásra, érzésre nagyon egyben van a masina, ahogy ezt egy vállalati géptől el is várjuk. Bár fedele nagyon vékony, a fémnek köszönhetően alig horpad, komolyabb nyomorgatás hatására sem nyöszörög a gépház, illesztései, egyéb részletei gondosan kivitelezettek.

Egyedi kialakítású zsanérja nagyon elegánsan jár, minimális holtjátékot engedve a fedélnek. Ma már sajnos a komoly vállalati gépeken is elhagyják a reteszes zárat, ami tényleg nem szép, viszont biztonságos. A Dellnél egészen jó köztes megoldást választottak: a zsanér ereje mellett mágnes is biztosítja az egyben tartást.

Csatlakozók tekintetében jelesre vizsgázott nálunk a Vostro V131, már-már tökéletesnek mondanánk ezt a fajta elrendezést. Előre és az oldallapok elejére nem került semmi, ezáltal külső perifériákat használva sem zavarják majd kábelek egeret tartó kezünket, legyen az bármelyik. Jobbra tették a kombinált hang ki- és bemenetet, nagy örömünkre két USB 3.0 aljzatot, az analóg monitorkimenetet és az Ethernet hálózati csatlakozót. A másik oldalra kártyaolvasó, jó nagy szellőzőnyílás, a sor végére pedig 2.0-s USB és HDMI került. Hátra tették a tápcsatlakozót és a Kensington zár felfogatóját.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés