Méregdrága mini laptopokkal készül a Panasonic

A Panasonic bejelentette, hogy február végén forgalomba kerülnek a Let's note J10 jelzésű mini laptopok, melyek a kialakítás szempontjából netbookra hasonlítanak, de elmondható, hogy határozottan vastagabbak. Ebből kifolyólag nem is Intel Atom processzor kapott bennük helyet, de ne ugorjunk ennyire előre.

Hirdetés

A 10,1 hüvelykes kijelző 1366x768 pixeles felbontással dolgozik, emellett a termékek 4 GB-os rendszermemóriát kínálnak. A kommunikációs lehetőségekről Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és WiMAX gondoskodik, továbbá a laptopokon található még egy SD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó, egy USB 3.0-s interfész, illetve egy HDMI kimenet.

A Panasonic Let's note J10 modellek közül az alapváltozatba Intel Core i3-2350M processzor kerül, míg a gyorsabb modell esetében a Core i5-2435M lesz jelen. A rendre 2,3 és 2,4 GHz-es órajelen ketyegő, 35 wattos TDP osztályba sorolt termékek két processzormagot tartalmaznak, az IGP szerepét pedig a HD Graphics 3000 tölti be. A vállalat az akkumulátor üzemidejéről nem beszélt, de az már kiderült, hogy az előbbi, 250 GB-os HDD-vel felszerelt megoldás 1546 dollár lesz, míg az utóbbi verzió 128 GB-os SSD-t kapott, így az ára 2192 dollárra emelkedik.

A mini laptopok nem tűnnek strapatermékeknek (mint a Toughbookok), illetve ezt konkrétan a Panasonic említi, így az árazás alapján nem tudjuk eldönteni, hogy a masinák milyen piaci rést céloznak meg.

Előzmények

Hirdetés