Hirdetés

Computex beszámoló - 1. rész

Gyártók

Minden idők legnagyobb Computexeként hirdették meg az idei, 26. rendezvényt. A rosszmájúbbak szerint ez csak afféle jóindulatú túlzás és legfeljebb csak az ingyenregisztrálók száma növekedett, mert egyre többen jönnek rá, hogy milyen úton-módon juthatnak tiszteletjegyhez és már az első naptól kezdve be a kiállításra. Mindemellett a kiállítás valóban elég nagyszabásúra sikeredett, mert 1500 cég 2900 standot állított fel, ami mindenképp rekord, és még mindig a Computex a második legnagyobb számítástechnikai kiállítás a világon.

Hirdetés

A tudósítás azokat az érdekességeket és újdonságokat tartalmazza, amelyeket a hírekben még nem írtunk meg – a teljesség igénye nélkül szemezgettünk a standok kínálatából.


Pár szokásos helyszín és a környék

Processzor és videokártya

A nagy gyártók újdonságait alaposan kiveséztük híreinkben, szó esett az Intel P965 Express chipsetjéről, az ATI háromkártyás rendszeréről, illetve a Computexen elhangzott NVIDIA bejelentéssel egy időben már a GeForce 7950 GX2 cikkünk is megjelent. Az NVIDIA-nak ez a dupla kártyája – melyhez sajnos továbbra sincs hivatalos SLI driver – számtalan videokártya-gyártó standján megjelent, kivétel nélkül teljesen referenciaformában és csak egymagában.


AMD és Intel


ATI és NVIDIA

Chieftec

A Chieftec újdonsága a GX-01-BBB ház, fekete és ezüst színben, mely gyakorlatilag csak egy új előlapot jelent, 270 fokban nyitható ajtóval. Egyelőre még nem kapott fantázianevet sem a sorozat. A kisebb szerverek számára álmodták meg a Smart szériát, melynek itt látható képviselője a WH-01B-B névre hallgat. Mérete lábastól 540 x 205 x 460 mm, súlya 11 kg, és az a különlegessége, hogy 8 darab merevlemez fogadására képes. A sok merevlemez hidegen tartásáról egy 38 mm vastagságú 12 cm-es ventilátor gondoskodik. Opcionálisan további két 9,2 cm-es építhető bele.


GX belső – megszokott Chieftec igényesség


Balra a GX, jobbra SH midi torony ajtóval


WH szerverház és Mesh szériás házak mindenféle méretben

ViPower

A ViPower három újdonsággal rukkolt elő a Computex alkalmából. A jobb híján RAID-doboznak keresztelt, narancsszínű VPP-25211R tartóba két darab, 2,5 colos SATA merevlemez helyezhető, a dobozt pedig eSATA csatlakozóra lehet kötni. Ilyen módon könnyen cserélhető, külső, mégis kulturált megjelenésű tárolót kapunk. A Smart Dongle névvel fémjelzett termékcsalád egyszerű, gyors megoldást kínál külső merevlemez használatához a tartókba szerelgetés mellőzésével: egy egyszerű kis doboz, mely a számítógéphez USB 2.0-n csatlakozik, őrá pedig típustól függőn eSATA, SATA, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes IDE merevlemezek csatlakoztathatóak közvetlenül (VP-9218, -9248, -92148, -94148). Szintén újdonság, hogy elkezdték a mini, hordozható speakerek forgalmazását, meglátjuk, ezek eljutnak-e Magyarországra.


Külső merevlemez-keretek


RAID-doboz

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés