Hirdetés

Asus VivoTab RT – az első Windows RT-s fecske

Hirdetés

Alkalmazásbolt, kamera, akku

Ha viszont továbblépünk a gyári Microsoft és Asus alkalmazásokon, akkor nem sok mindent tudunk mutatni. Látszik, hogy a Windows RT még csak most indult el rögös útján, az alkalmazásbolt kínálata hiányos, nincs MKV, OGG vagy FLAC formátumot, feliratokat jól támogató médialejátszó, kevés az igazán érdekes játék, a magyar alkalmazás (hírek, tévéműsor, menetrend stb.) még annál is kevesebb, úgyhogy van még hová fejlődni. Ugyanez igaz az Xbox boltra is, ahol egy tucatnyi Microsoft által fejlesztett, korábbi Windows játék RT-re fordított változata, Xbox 360 játékok bemutatója és Xbox felhasználói profilunk található. Külföldi (mondjuk USA) területi beállítással előjön az Xbox zene és film szolgáltatása is.

Nagyon egyszerű, de egészen jól használható a Windows RT kameraszoftvere, amit az Asus saját programjával egészít ki. Ebben már némileg több a beállítási lehetőség, de pl. zoomot nem találtunk benne. Az viszont tetszett, hogy a kamera oda élesít, ahol hosszan megérintjük a képet, utána már bárhol rövidet rákoppintva elkészíti a fotót.

A hátlapi, 8 megapixeles kamera megfelelő, nem túl sok és nem is túl kevés fény mellett egészen értékelhető képeket csinál még közelről is (makró). Amikor viszont kicsit összetettebb viszonyokkal találkozik, mint például párás levegő, jelentősen nagy fénykülönbség a kép egyes részein, tükröződés, akkor már sem a fókusza, sem a képminősége nem áll a helyzet magaslatán.


Alkalmanként egy-két kattintáshoz, Facebookon megosztáshoz jó lesz ez a szint, többre rendszerint nem is használják egy tablet kameráját. Nagyjából ugyanez mondható el a filmfelvételről is: jó fénynél használható anyagot készít, de csodát nem szabad várni tőle; egy 720p-s minta letölthető innen.

Megvizsgáltuk azt is, mennyit bír a VivoTab RT akkumulátorról. Nagyfelbontású videót nézve teljesen reális az Asus által megadott, kilencórás üzemidő, sőt mi ennél nagyjából egy órával többet kaptunk 720p-s filmrészletünket pörgetve. Intenzív internetezés mellett erős nyolc óráig kitartott a 25 wattórás telep, és ne feledjük, a dokkolóban van még egy 22-es, ami majdhogynem megduplázza az üzemidőt. Játékoknál, komoly terhelésen nagyjából hat órát bírt az Asus VivoTab RT.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés