Hirdetés

Asus VivoTab RT – az első Windows RT-s fecske

Hirdetés

Próba

Akinek úgy kerül a kezébe a az Asus VivoTab RT, hogy nem használt még előtte Windows 8-at, az első percekben nagyon el lesz veszve, ugyanis az eddigi, pusztán érintésen alapuló megoldásokhoz képest merőben új, „besimítható” vezérlőmozdulatokról nagyon kevés információval szolgál az operációs rendszer. Még szerencse, hogy az Asus feltett egy kézikönyv alkalmazást, amiben szépen bemutatja az egyes vezérlési elemeket, alapvető trükköket. Aki viszont úgy fog neki a Windows RT-nek, hogy előtte aktívan használt Windows 8-at, annak hozzánk hasonlóan katarktikus megvilágosodási élményben lehet része. Itt az érintőfelületen, kézbe fogva, ölbe véve értelmet nyernek az oldalról simítások, a lezáró képernyő és a többi olyan kezelési eszköz, ami asztali gépen vagy notebookon furcsának tűnt.

A kezelőfelület villámgyorsan működik, szerintünk nagyon mutatós, kellő mértékben testre szabható, némi gyakorlással nagyon hatékonyan használható. Egyik érdekessége a valódi multitask, amikor egy alkalmazás (mondjuk chatprogram akár videohívással) a képernyő oldalára dokkolható, miközben a többi részen másik alkalmazás (mondjuk internetböngésző) fut.

A gyári alkalmazások mellett kapunk pár Asus extrát is: e-book olvasót, internetkapcsolattal működő, magyarul is beszélő szótárat, egy olyasmi jegyzetfüzet-alkalmazást, mint az előtelepített Microsoft OneNote, három évig ingyenes, 32 GB-os Asus Webstorage online tárhelyet, és az asus@vibe alkalmazást, amivel jobbára zenéket hallgathatunk meg.

Új, táblagépen eddig nem tapasztalt felhasználói szintet jelent a Windows RT desktop felülete – és ez az a pont, ahol a táblagép átvált convertible eszközbe, mert ilyenkor elsősorban a külső billentyűzettel és touchpaddel célszerű használni. A desktop felület legfontosabb alkalmazása az Office irodai csomag, amit előtelepítve megkap minden Windows RT-s eszköz, és alapvető funkcionalitásában szinte teljesen azonos a notebookokon és asztali számítógépeken megismert változattal, így sokan régi ismerősként köszöntik majd.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés