- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
harmincas
tag
Az első oldalon lévő táblázatban az áll, hogy a Win 8-ban (nem az RT-ben) is benne van az integrált Office. Tudtommal ez nem így van.
-
Radványi
aktív tag
Ezt is vartam tole hamarosan nagyon jo rendszer lesz belole, foleg ha meglesznek az appok is.
-
Taranti
senior tag
Mondjuk más források "Office15" néven emlegetik.
Viszont ez csak megerősíti bennem azt, hogy PC-n nem fogom leváltani a Windows7-et. A 8-as egyszerűen nem nekem készült. Ez pedig így a legolcsóbb megoldás.[ Szerkesztve ]
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
janos1988
addikt
Valóban égető szükség van egy ilyen hibrid megoldásra, ami a pc és a táblagép közé ékelődik be?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
franc0
őstag
Ezt sokan mondják, akik még ki sem próbálták.
Bármilyen képernyőn vagy, a Win+D kombóra azonnal a régi, megszokott asztalon találod magad.
Cserébe gyorsabb, jobban van ellátva driverekkel és vannak fancy extrák.
Ráadásul most egyes SSD-khez ingyen mellékelik.
Szerintem ígéretes rendszer, engem meggyőzött. Ezért is vettem nemrég Windows Phone-t.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Gusztáv
addikt
Remote Desktop van rajta, mert sima Win 8-hoz már megvan a Metro-s app. Domain-be tud csatlakozni, vagy ez csak a Win 8 pro-s tabletek kiváltsága marad?
Laci
-
LOL, te galántai vagy?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
fordfairlane
veterán
Persze, hogy az Office 15 nem része a Windows8-nak. A Windows RT változat is valami non-commercial licenszelésű valami, vállalati alkalmazása így elvileg nem megengedett.
A cikkhez: A Windows RT-nél az RT rövidítés jelentése nem tisztázott. Az új alkalmazásplatform neve WinRT, azaz "Windows Runtime", ez a Windows 8 része is. A Windows RT eredeti neve Windows on ARM lett volna, ami kifejezőbb volt, hogy miez, és hova szánják. A Windows RT elnevezés szerintem megtévesztő.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
-
Angel1981
veterán
Hasonló bennem is megfogalmazódott.
Illetve; miért akar egy tablet ennyire subnotebook lenni? Akkor tényleg mi szükség rá, mint külön eszköz?"Dokkolós vagy egyéb (USB, Bluetooth) billentyűzettel kiegészítve egy Windows RT-s tablet tökéletesen elvégzi azokat a feladatokat, amikre korábban netbookot vagy kis notebookot választottunk, sőt külső monitorral lényegében asztali gépként is közel olyan kényelmesen használható, mint egy klasszikus PC."
Ez számomra azt sugallja, hogy "itt ez a remek cucc, de hogy igazán használhasd, vedd meg hozzá még ezt, meg azt, meg amazt, meg még amazt is".
Akkor már nem egyszerűbb maradni a régi, bevált dolgoknál, mint PC + notebook?[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Október 29-én már Surface-re le lehetett tölteni frissítés formájában a végleges Office 2013 RT-t.
és érdekes módon a beépített SkyDrive szinkrinizálás is kimaradt
Ezt este megnézem, de én egész szombatona Skydrive-os doksimat szerkesztgettem majd mentettem vissza a felhőbe.....szóval vagy nem egyre gondolunk vagy a cikk ferdít.
A Wordben egyelőre csak alig több mint egy tucat nyelv helyesírás-ellenőrzője működik (a magyar nem), de ez a végleges verzióban bővülni fog.
Ezt majd elmesélhetnétek, mert végleges Office 2013 RT esetén magyar doksinál felajánlja hogy download, de csak a Windows language settings része jön be....este megnézem ezt is...
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
csiribacsi
tag
hát próbálkoznak, de az androiddal már nem képesek szerintem felvenne a versenyt annyira elöl jár már...
Üdv. Ádám
-
smkb
őstag
Mi a helyzet az megvásárolt alkalmazásokkal? Mennyire átjárható WP8, Win RT, Win8 ? Vagyis, ha veszek egy alkalmazást WP8-telefonomra, azt le tudom tölteni gond nélkül és használni a Win RT tabon (arm-arm)? Amikor vásárolok egy alkalmazást, az eszköztől függő verzióban vettem e meg, vagy általánosan és attól függően, hogy az x86 Win8-as az eszközöm akkor amennyiben létezik ilyen verzió, akkor azt tölti le? Vagy neadjIsten minden eszköztípusre meg kell újra vennem? Ugye nem ez utóbbi, mert ez über mélytorkos lenne (droidon ugye összevissza tudom bármilyen eszközömre installálni, ha egyszer megvettem, legyen az miniPC stick, tab, telefon, kamera, mosógép stb).
szerk: mennek e ezen az RT verzión pl a WP7 alá megvett alkalmazások?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A WP es a Windows RT nem atjarhato. A WP-s alkalmazasok konnyen portolhatok Windows RT-re, de mas UI-t igenyelnek, nyilvanvaloan. Tehat mivel a WP-s programok nem mennek Windows RT-n vagy Win8-on. Ha van egy programod, ami Windows Modern UI-n fut, akkor az jo esellyel megy Windows RT-n es Windows 8-on is. Tehat ha megveszed RT-re, akkor letoltheted Win8-ra is, es vice versa.
Tehat mondjuk Apple eseteben az OSX-es programot nem toltheted le tabletre vagy telefonra, de a telefonos programok (asszem) mennek tableten is (bar ertelme nincs). Windows eseteben a desktop es a tablet kozott van atjaras, a telefon a kulon vilag. Android eseteben meg ugye nincs desktop, az egy alapvetoen mobilra szant OS, amit fel tudsz hekkelni rengeteg hardverre.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nobela
senior tag
válasz csiribacsi #18 üzenetére
"az androiddal már nem képesek szerintem felvenne a versenyt annyira elöl jár már"
Huhh, egy megszokott értelmes hozzászólás...
Tudod, valaha a "videójátékozás" szinonimája volt a "playstation-özés".
Aztán jött valami XBox....(Egyébként rengeteg területen FÉNYÉVEKKEL az android előtt jár - pl. Office integráció).
[ Szerkesztve ]
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
Tgun
csendes tag
Immáron egy jó hete nyúzom a VIVO TAB RT-t és azt mondom hogy nagyon jó a cucc. Üzemidő, súly,.. verhetetlen. Főleg este használom lefekvés előtt. Kellett vagy 2-3 nap mire ráéreztem az ízére de teszik ez az érintősdi. A böngészésnél ha nem tudom eltalálni a kapcsolót, akkor belezoomol az ember, ezt is nagyon gördülékenyen csinálja a tábla. Szkennel magazinok pdf-ben, nem nagyon akad meg tőle. 2-3 naponta új alkalmazás jelenik meg hozzá, van jó pár magyar is. A szakácskönyvet vettem le tegnap, meg egy ebook readert. De van fenn MS full játék is, csak még nem volt időm kipróbálni. Az is ingyenes. WIFI-n keresztül divx filmet gond nélkül viszi, a hangja is nagyon jó. A méretéhez képest. Az mkv-t még nem támogatja, de biztos arra is lesz majd valami app.
Én nagyon megszerettem. Azóta a laptopomat be sem kapcsoltam.
"A gyengék fegyvere az erőszak."
-
mrhitoshi
veterán
Mondjuk annyira nem állnak szarul az alkalmazásokkal: Ez volt Nov.6-án.
Ami baromira tetszik nekem abban, amit az MS kínál, az az egész ökoszisztéma. Nagyon eltalálták azt, hogy mi kell a mostani piacnak. Csak így tovább.
PS4
-
smkb
őstag
"A WP es a Windows RT nem atjarhato."
Ha így van az elég szomorú. Azért az elég gáz, ha pl megveszek egy játékot, akkor az nem megy a telefonon, vagy nem megy a tableten? Vagy hogy? Droidon meg IOS-on ezek keresztbekasul mennek, pont ez az egyik lényege az adott ökoszisztémának, hogy nem kell ötször fizetnem ugyanazokért.
"Android eseteben meg ugye nincs desktop, az egy alapvetoen mobilra szant OS, amit fel tudsz hekkelni rengeteg hardverre."
Miért kellene hackelni? Natívan támogat billentyűzetet, egeret, ezerféle usb eszközt stb, az égvilágon semmit nem kell hekkelnie a gyártónak egyszerűen csak megfelelő driverekkel az adott céleszközhöz fordítja, tökmindegy, hogy mobil e, desktop e vagy akár csak egy vasaló.
" a telefonos programok (asszem) mennek tableten is (bar ertelme nincs)."
? Mi az, hogy nincs értelme? Mitől telefonos egy program és mitől nem telefonos? Nem azt kérdeztem, hogy egy wp7-8 caller letölthető egy winrt tabra, sé van e értelme
"Tehat mondjuk Apple eseteben az OSX-es programot nem toltheted le tabletre vagy telefonra"
Tiszta sor, totál más ökoszisztéma az OSX meg IOS. Ügyel is rá az Apple keményen, hogy véletlen se metszék egymást, ne lehessenek egymásnak konkurensei. Azonban az MS a Win8/WP8/WinRT-mint nagy csodás közös ökoszisztéma hirdeti. Akkor ez miez így? Itt azt várnám el, hogy adott az alkalmazásbolt, és ott ha megveszek egy alkalmazást, akkor ez menjen már legalább az armos tabon (WinRT) és a telefonon is (most az tökmindegy, hogy a storeban a háttérben 10 féle programverzó van, különféle eszközökre fordítva, és adott eszköznek megfelelőt tölti le installáláskor), de nehogy már megkelljen vennem 2 szer ugyanazt....igazán akkor lenne szép ha a metro ui-ra épült programokból ha megveszek egyet, az mindhárom pltformon megy és mindháromre letölthetem.
Tehát akkor valakinek van tényleges fogalma arról, hgy pontosan hogy megy ez a Win8/WinRT/WP8 ökoszisztémában?
-
fordfairlane
veterán
Azonban az MS a Win8/WP8/WinRT-mint nagy csodás közös ökoszisztéma hirdeti.
Az MS-nél a tablet - desktop vonal az átjárható, az iOS-nél és az Androidnál a mobil - tablet, főként azért, mert az alkalmazásbázis MS esetén a desktop, iOS , Droid esetén a mobil.
Szerintem a mobil - tablet átjárhatóság életképesebb, mivel a felhasználói interfész e kettőnél sokkal közelebb van, mint a desktop vonalon, ahol nem ujjal, hanem mutatóeszközzel + keyboard shortcutokkal lehet az alkalmazásokat vezérelni.
+ nehogymár ezek az okádék csempék legyenek mindenhol, inkább elmegyek péknek.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
félisten
Nezd. Jopofa dolog, hogy a telefonos program megy tableten, a Google szerint ez oke, az Apple szerint nem annyira (tamogatott, de nem ajanlott), a Microsoft szerint nincs ertelme. A Microsoft szerint annak van ertelme, hogy a desktopos dolgok mennek tableten, az Apple szerint ennek nincs ertelme, a Google-nek meg nincs desktop oprendszere, tehat nyilvan nincs velemenye. Mindket megkozelitesben van valami. Neha jo, hogy egy telefonos program megy az Android tableteken, de altalaban eleg gazos a vegeredmeny, mert egy 4"-ra kitalalt felulet hulyen nez ki/rosszul hasznalhato 10"-on. Viszont neha hasznos. A Microsoft azt valasztotta, hogy ez egy kulon vilag, oszerintuk a desktopos programok legyenek hasznalhatoak tableten is.
> Mitől telefonos egy program és mitől nem telefonos?
Attol, hogy mashogy van kitalalva a kezelofelulet. Gondolj bele, hogy mondjuk egy telefonos jatek, amit a ket huvelyujjaddal kell iranyitani, ertelmetlen desktopon. Miert is futna Windows 8-on?
> Tiszta sor, totál más ökoszisztéma az OSX meg IOS. Ügyel is rá az Apple keményen, hogy véletlen se metszék egymást, ne lehessenek egymásnak konkurensei. Azonban az MS a Win8/WP8/WinRT-mint nagy csodás közös ökoszisztéma hirdeti.
A Microsoft nem hirdeti azt, hogy a WP8 meg a Win8 kompatibilis. Az IOS/OSX eseten is egy az okoszisztema, de nem ugyanaz a platform. Az Apple ID tamogatott iOS-on, OSX-en. Az MS account tamogatott WP8-on, Windows RT-n, Win8-on. Pont ugyanaz a helyzet. Az okoszisztema nem ugyanaz, mint a kodszintu kompatibilitas. Sem az Apple, sem az MS eseteben. Megegyszer, hatha nem esett meg le: pont ugyanaz a strategia, csak a vonal nem a desktop-tablet kozott van meghuzva, hanem a tablet-mobil kozott. Az, hogy neked melyik a szimpatikusabb, az a te dolgod. Az Android azert kakukktojas, mert a Google is nyilvan latja, hogy desktopon kozel hasznalhatatlan, de nincs mas neki, egyelore.
> Tehát akkor valakinek van tényleges fogalma arról, hgy pontosan hogy megy ez a Win8/WinRT/WP8 ökoszisztémában?
Van, kerdezz, ha valami nem vilagos.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
vinibali
őstag
ARM
meg ócccsssóóságBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
rudi
nagyúr
Sajnos, már nincs nálam a VivoTab, de lehet hogy még visszakapom, akkor ellenőrizhetném az office dolgokat. Múlt kedden adtam vissza a gépet, akkor még semmi látható módon nem szólt, hogy hello itt a végleges office. A nyelvcsomagból szerintem nem 100%, hogy azonnal az első körben jön a magyar. Az Asus gépe, bár kereskedelmi forgalomból volt, a beállítós menüje angolul ment és nem is talált magyar nyelvi csomagot. De a Win RT felépítéséből adódóan ez is könnyen bővülhet magyarra. Szerintem a kettő simán össze is függhet, amikor leszedi a magyar nyelvi keretet az oprendszerhez, akkor leszedi majd a helyesírásellenőrzőt is.
A SkyDrive szinkron kapcsán arra gondoltam (és az a hivatalos MS oldalról van), hogy a Wordben beépített SkyDrive szinkron nincs meg, talán épp azért mert oprendszer szinten úgyis szinkronizál.
Illetve lenne egy kérdésem Surface kapcsán: szövegbevitelnél felajánlja a kézírás felismerést? Mert az Asus gép nem tette (egyik videón mutattam is, hogy inaktív a kézírásfelismerés).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Szerintem ez a platformok közti átjárhatóság egy olyan dolog, ami nagyon könnyen az igényekhez igazítható. Ha lesz rá valódi igény, akkor szerintem megoldhatónak a bolt olyan átalakítása, hogy a WP alkalmazás megvásárlása feljogosítson a másik két platformon elérhető (esetleg máskép igazított felhasználói felületű) verzió ingyenes letöltésére. Majd meglátjuk, hogyan alakul.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
pzstm
titán
ezt elküldenéd esetleg privátba is nekem?
(este mire későn hazaérek elképzelhető, hogy el fogom felejteni már )
Windows update-en keresztül, optional update kategóriában tölt le 5xx megát a végleges office
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
sorry a dupláért csak lejárt az időm. Kézírásfelismeréssel kolleganők már bohóckodtak, szóval tud olyat, bár nyilván magyar ékezetes karakterek megfekszik a gyomrát
-
pzstm
titán
emlékeim szerint billentyű jobb alsó sarkában lévő ikon segítségével lehet választani a bill elrendezések közül. Tán négy van, ebből az egyik a kézírásfelismerés
-
félisten
-
pzstm
titán
-
pzstm
titán
nyilván nem. De kíváncsian várom az első eladási statisztikákat, és az apple fanboyokat mikor ujjal mutogatnak majd, hogy iPad-ből mennyivel több fogyott(nyilván "pár" országgal többen érhető el, de ezt nem fogják észrevenni)
-
arty
veterán
nocsak, MS visszasírja az IE6 idején fennálló böngészőmonopoliumát?
fantasztikus lenne megint az a világ... remélem ordasat hasalnak ezzel az egész w8 vonallall (phone/rt/asztali).
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
törölt tag
"A Microsoft pillanatnyilag az egyetlen, aki a telefontól a tableten át a nagyteljesítményű asztali számítógépig egységes és egészen jól használható felületet biztosít, akár az eszközökön is átívelő online felhasználói fiókkal. "
Nem számít ez már semmit. Csak egy böngésző kell és minden fontos adatomat elértem. Ennyit erről a hatalmas előnyről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410, 14" FHD IPS, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 1TB NVMe SSD, WIN 11, Számla, Garancia
- Microsoft Surface Pro 11 Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz
- Dell Latitude 7400 2in1, 14" FULL HD Touch, i7-8665U CPU, 16GB RAM, 512GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GA
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest