- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziyan
tag
válasz kukinyo #28250 üzenetére
Most, hogy mondod, átraktam a sim karim bele, és valóban... már ki is javítottam, köszi a bugreportot még ma este feldobom az újabb teszt verziót, az előzőhöz képest a kernel változott (akit érdekel a technikai része, ott a githubom, bár a mai dolgokat még nem raktam fel), ami talán a legjobban észrevehető, hogy a méréseim (és elméletileg is) szerint ~0.5mp-vel gyorsabb a hozzáférés a kamerához
[ Szerkesztve ]
-
fntastic
aktív tag
sziasztok! van itt más is akinek a blade home gombja nehezen benyomható már? nekem igen nem tudtok olyan szoftverröl aminél a képernyö alján van egy gombsáv? ami mindig ott van és nem nem talar ki semmit az apppkból?
-
ziyan
tag
Itt is van, továbbra is tesztelési célokra: [link] (csak a kernel változott, az viszont sokat).
Ha minden megfelelően működik, ez lesz a végleges verzió
-
MichaelRaven
csendes tag
Ha végre megjön az új digitizer, összehasonlitom ziyan romját a Kongsta féle cm10.2 vel
De bízok a magyarokbaVan valakinek fehérváron egy felesleges új digitizerje?
Márton
-
ReSeTer
senior tag
Hú de régen írtam már ide
Na szóval, az a gond van, hogy lassú a telefonom. Nem most kezdődött, már vagy egy éve. Azóta volt már 4x rom csere, dalvik cache meg minden ilyesmi ürítése (ami elő volt írva a rom TELEPÍTÉSÉHEZ anno), de ugyanúgy akad a 2.3 főképernyő, meg úgy a böngészőben is olyan lassan írja a betűket amikor írok (késik 1mp-t mire megjelenik a betű). Kipróbáltam a 4.1-et is, azzal még rosszabb.
Esetleg valami trükk van? Vagy valamit tisztítani kellene? Memória kártya nincs most benne, mert megadta magát 1 hete, de vele és nélküle se változott a sebesség. Volt a kezemben másik blade is, tehát tutira nem lehet arra fogni, hogy gyenge a telefon maga, (és vegyek új mai telefont 2 maggal stb...).
Köszönöm aki segít!
[ Szerkesztve ]
-
heidricha
őstag
sziasztok!
jó rég nem jártam erre, a felhasználó elégedett volt a telefonnal, vagy ha nem, akkor nekem nem mondta.
most viszont lecserélte, a Blade egyelőre visszakerült hozzám - jól meg is lepett, hogy közben használható 4.1 jött be képbe, mikor otthagytam, akkor a 4.0 sem érte el a használható szintet.
Eszembe is jutott, hogy ha a gyengélkedő hw gombokat sikerül kicsit "megolajozni", akkor a nemrég vett akksi mellé még egy hátlap is kellene, és itt az őj telefon a legkisebb gyereknek!
Vett már valami hátlapot, jó tapasztalatokkal? Egy linket kérlek, ha van ilyen, ne sajnáljatok tőlem!
Nagy köszönet a CM10 készítőjének (ziyan), a ROM egyelőre remek darabnak tűnik, SIM ugyan momentán nincs a telefonban, de minden másra teljesen jó! Jól látom, hogy a legfrissebben 3-as kernel van? Arra jó sokat kellett várni, este fel is teszem, hogy gyűljenek a tapasztalatok!
Ja, más is kérdezte már, de az sd-ext támogatás teljesen hiányzik, vagy csak valami beállítás kellene hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
ziyan
tag
válasz fntastic #28275 üzenetére
Sajnos nincs, viszont ha folyamatosan ébren tartod a telót (például [link]), akkor bármelyik gomb megnyomására felkel, de hamar leszívja az akksit... CM7-ben van erre opció, de nálam sosem működött (úgy tudom, hogy a Blade szeret aludni, ezért a power gombon kívül minden mélyen alszik azaz áram sincs a többi gombban).
(#28276) heidricha
Sajnos még mindig csak 2.6-os kernelünk van, bár ahogy néztem, több ugyanilyen SoC-jű telónak is van már 3-as kernele... hmm, majd egyszer megpróbálom átportolni valamelyiket, de semmit sem garantálok, a sok-sok időn kívül komoly tudásra is szükség van az ilyesmihez, amelynek elsajátítása még folyamatban van[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma észrevettem egy hibát. Persze lehet, hogy egyedi eset. Szükségem lett a gps-re bekapcsoltam, használtam csak a pozíciómat kellet elküldenem valakinek. Aztán mentem tovább a dolgomra. elővettem a telefont felébresztettem és azonnal meg is fagyott. csak az aksi ki-be tudta életre kelteni. aztán ezt még 3x megcsinálta. amikor eszembe jutott a gps. 4. próbálkozásra sikerült kikapcsolnom fagyás előtt. Azóta tökéletesen működik. Lehet hogy csak nálam van a hiba. De korábban a régebbi romoddal nem volt ilyen gondom. Holnap tesztelem újra. majd beszámolok az eredményről.
-
fntastic
aktív tag
Hmm, lehet van benne valami amit mondasz, mert nálam is GB-n van olyan opció, hogy Volume-ra ébreszti a telefont, de nem veszi. Akkor ez kilőve.
De még a soft gombokért lehet felrakok egy 4.0+t, mondjuk a te szoftveredet, csak megvárom akkor amíg kiadsz valami stabilt, mert nem szoktam egyébként cserélgetni, a mostani is már több, mint 1 éve rajta van. -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Blade, ami nem bootol be, viszont az FTM-es gyári mód bejön rajta. Tudna esetleg valaki linkelni nekem egy gyári ROM-ot, ami Exe fájlból feltehető? Egy független ROM lenne a legjobb, mert nem tudom, hogy milyen függő a készülék. Előre is köszi!
-
törölt tag
Nem, mert nem tapasztalható olyan gyorsulás ami a bizonytalan működést ellensúlyozná. Ráadásul én egy olyan verziót fogtam ki. Ami 633-on is instabil. 650-nél már fagy azonnal. Ezért csak alap órajelen használom.
Most próbáltam ismét a gps-t bekapcsolás után akadozik, A feloldás után is 5-6 mp kell ahhoz hogy az alapképernyő megjelenjen. Délután újra rakok mindent, kíváncsi vagyok ha csak rom van feltéve akkor is csinálja-e? -
Defy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Szereztem egy telót amin CyanogenMod-7 20130301 Mightly-Blade rom van rajta.
A kérdésem, mit csináljak, hogy működjőn rajta a Gmail és a play áruház.Köszi!
-
elfelejtette
veterán
Szia!
Én nem találom a beállításokban ezt a tablet finomhangolás menüpontot...
Amit a #28246-ban írtál, a gomb kombinációs partícionálást, annak az a lényege, hogy nem muszáj olyan romnak lenni a telefonon, amiben van system update menüpont? Csak mert ebben a 4.1-es romodban sincs.
És még1 kérdés: Múlt héten kétszer is előfordult , hogy a telefon megállította az időt. Konkrétan kétszer is úgy kelt fel alvásból, hogy kb. 40 percet késett. Ez mitől lehet? Az órajel 245-633MHz között van, tehát még 122-re se raktam le, és nem használok deep sleep jellegű aksi kimélőt sem.
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ziyan
tag
válasz elfelejtette #28289 üzenetére
Szia,
Beállítások -> rendszer -> navigációs sáv mutatása.
Igen, a gombosnak az a lényege.Az óra hiba pedig velem is előfordult, szerencsére elég ritkán, CM9-CM10.1-ig mindenen, de hogy mitől lehet... sajnos kb. lehetetlen megmondani próbáld meg kézzel beállítani az órát az automatikus beállítás helyett, hátha attól úgy marad.
-
fntastic
aktív tag
Na felkéne raknom egy 4+-os androidot a pengémre, melyik a legstabilabb verzió?
/Gen2-n van most, partició modosítás nélkül, szal ha ezen módosítani kell, akkor segítsetek lécci / -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van egy Blade 1-es készülékem, telenoros, de már továbbadtam családtagnak, viszont szeretném frissíteni, mert a 2.2-es Androidra már sok alkalmazást nem lehet telepíteni.
Melyik verzióra érdemes? Csak egy szimpla, stabil ROM kellene.
Soha nem csináltam még ilyen rootolás dolgot, de most ezzel a készülékkel nincs már vesztenivalóm, ezért kíváncsiságból kipróbálnám.
Jól látom, hogy az összefoglalóban nincs leírás laikusoknak arról, hpgyan kell lépésről lépésre csinálni ezt a ROM-olás dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz BomiBoogie #28298 üzenetére
Szia!
Emlékeim szerint tettem bele legalább linket hozzá, de ha nem akkor óriási melléfogást követtem el.
Rootolni külön nem kell a custom romokhoz, teljesen felesleges. Ami viszont kell az minimális szinten a parancssor/terminal alapvető ismerete, illetve egy működő adb & fastboot páros. Ezek az android SDK részei, a platform tools mappában rejlenek egyaránt a Windows és a Linux alatt. ITT találsz egy kicsit ortodox leírást Linux alá ezekről a beállításokról. Windows alatt annyiban könnyebb, hogy csak el kell indítani az SDK-t és letölteni a platform-tools-t.
Ha már üzemkész az adb és a fastboot, akkor kell még egy custom recovery és a rom, amit fel akarnál tenni (zip fájlokban van). Első körben felteszed a romot az SD kártyára, mjad a parancssorban meg kell keresd az adb(.exe)-t. Ha megvan és fut akkor sorban:
adb devices
Ha itt nem jelenik meg az eszközöd, akkor ki van kapcsolva a készülékben az USB hibakeresés. 2.2 alatt nem emlékszem fejből merre van, de valami Alkalmazásfejlesztés menüpont rémlik. Esetleg nincs fent a driver.
Ha viszont megvan a telefon és kiírta a nevét, akkor át kell bootolni bootloader módba, amit ezzel a paranccsal lehet:
adb reboot bootloader
Innen az adb elveszti a kapcsolatot a készülékkel és a fastboot kéne működésbe lépjen. Parancs:
fastboot devices
Ugyan arra jó, mint az adb párja, csak ez más nevet kell írjon. Ha nem ír, akkor nincs meg a bootloader drivere még...
fastboot boot IDEARECOVERYfájlod neve éskiterjesztése. Pl ha az cwm.img, akkor
fastboot boot cwm.img
Elindul a custom recovery. Itt most válaszd ki a backup and restore lehetőséget (hang fel, hang le a mozgás a menüben, home az "enter"), majd a backup to external SD card-ot. Ezzel a gyári romot kimenti a folyamat előtt, így nem kell attól félni, hogy ha rossz lenne a másik, akkor adtunk a... egy pofont.
Miután megvagy, menj vissza a főmenübe, majd: wipe data. Ezután menj a mounts and storage menüpontra, majd format system.
Ezzel üresre törölted a felhasználói területet és eltávolítottad a rendszer túlnyomó részét.
Menj az install zip from SD card menüre a főmenüben, majd Choose zip... Keresd meg a korábban az SD-re tett romot. Várd meg még települ. Vissza a főmenübe, majd reboot system now.
Várd meg még felkel a rendszer. Minden lépés után lehet egy lista, amiben sok "NO" szerepel, közte egy "YES". Értelem szerűen a "YES"-t válaszd.
Ha felkelt a rom, akkor már használható is. A CM alapú romoknál szükség van egy GAPPS nevű csomagra is a Google szolgáltatások telepítéséhez. (Play stb..stb...).
Szerintem ennyi kezdésnek elég. Szólj, ha valami nem érthető, vagy elakadnál.
[ Szerkesztve ]
-
ruppotlan
tag
válasz ruppotlan #28032 üzenetére
Most került csak pont az ügy végére. Jól jártam, választhattam egy másik telefont mert ehhez nem kaptak alaplapot, így egy Huawei Y300 tulajdonosa lettem, újabb 2 év garival... Elég lazán számlázgatnak én úgy vettem észre, de azért gálánsak is tudnak lenni szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest