- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Segítsetek pls. !
A ZTE Blade-em (ami tulajdonképp egy OSF, mivel UK-ból vettem használtan; de úgy tudom nem OLED-es) nem indul el, bootloopba került; teljesen magától, nem frissítettem, moddoltam rajta semmit.
Cyanogenmod volt rajta (a majdnem a legfrissebb; amikor pár hónapja egyszer kíváncsiságból utánanéztem, erre a telóra csak egy újabb volt, az is csak pár apró hibajavítással - épp ezért nem is foglalkoztam vele hogy utánanézzek hogyan kellene és nekiálljak frissíteni), már mikor majdnem 1 éve használtan vettem.Épp a (gyári) böngészőt használtam az itthoni Wi-Fi-n keresztül, amikor bezáródott a böngésző. Újraindítottam, de mikor elkezdtem megint begépelni a honlapcímet, megint bezárult; így gondoltam újraindítom a telót.
Azóta nem indul el.Boot elején a zöld robot még megvan, a Cyanogenmod töltőképernyő/animáció első része is (oldalról gördeszkán becsúszik egy kék robot) is, és a Cyanogenmod animáció második fele (a gördeszkás robot körül egy nyíl megy körbe) közben egy pillanatra megakad az animáció, majd "visszaugrik" az oldalról becsúszós részre.
Érzésem szerint a Cyanogenmod töltőképernyő vége felé akadhat meg (legalábbis időben, hogy valójában mit csinál a háttérben, az egy másik kérdés), mivel úgy saccolom hogy ennyi idő után már kb. majdnem be szokott jönni a főképernyő (vagyis persze csak egy pillanatra bevillanva) és a PIN bekérés.Akksi egy párszor már kiszedve; SIM, memkártya is, de sajnos semmi változás.
-
omega88
csendes tag
Heló mindenki!
Jelenleg a zte-men a swedish snow rom fut. A rom teljesen jól működik, de úgy gondoltam kipróbálnék egy Ice Cream Sandwich alapú romot, de nem igazán tudom melyik lenne jó. Számomra a stabilitás és megbízhatóság a legfontosabb, de örülnék ha minden funkció működne és az aksit se zabálná!
Tehát arra szeretnélek kérni titeket, hogy ajánljatok nekem romokat, lehetőleg indoklással!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
atesss
addikt
válasz lpburny #27302 üzenetére
Közben én is utánanéztem pár dolognak.
Sikerült belépnem a Recovery Menübe (CWM).
Nem tudsz valami részletes leírást a CWM-ről ? Olyan lenne jó, amiben kb. minden menüopció "leírása" benne van.Az első kérdés hogy ez miért lett csak így magától hirtelen ?
Mekkora az esély hogy nincs hardverhiba ?
És a legfontosabb: a telefonon lévő adatok még megmenthetők lehetnek ?
Ugyan nem volt rajta semmi olyan életbevágóan fontos dolog, de azért örülnék ha valahogy megoldható lenne.
Önmagában csak a programok újra feltelepítése, beállítása is rengeteg idő...
Találtam a CWM-ben BackUp opciót. Csak attól félek, hogy visszatöltéskor a mostani hiba is újból meg fog jelenni (visszatöltöm azt is...).
Visszatöltés esetén nem lesz probléma, ha egy újabb verziójú CM van fent, és arra töltöm rá a régebbivel készült mentést ?(A BackUp egyelőre nem ment végig, mert kevés volt a 230MB szabad hely az SD kártyán. A microSD olvasómat meg kölcsönadtam, csak visszaadni felejtették el. Mind1, elszaladok nemsokára egyért (700Ft, nem vészes), és csinálok helyet az SD-n.)
MOD:
Az ADB pontosan mire jó ? És segíthet az én esetemben ?
(Az USB hibakeresési módot ugyebár nem tudom bekapcsolni a menüben, mert nem indul el... Bár gondolom az a beállítás amúgy is független a CWM-től.)[ Szerkesztve ]
-
Gyick
őstag
Új rendszer felrakása utána töröljem a dalvik cache-t?Lehet ez a hiba hogy nem tudom a gapps-ot telepiteni?
-
lpburny
tag
-
Gyick
őstag
f.szom nem tudom elinditani ezen a szaron a play áruházt ,rakok rá cm 10-et kiváncsi vagyok azzal jó lesz-e.
-
atesss
addikt
válasz lpburny #27307 üzenetére
Még nem néztem alaposabban utána, de akkor ez jól sejtem hogy ezt jelenti:
- letöltöm a legújabb CM ROM-ot
- bemásolom a megfelelő mappába
- belépek Recovery módba (vagyis a CWM-be)
- és ott "apply update from sdcard" menüpont ("Install /sdcard/update.zip")
?A másik jó kérdés, hogy milyen verziójú Blade-em (illetve OSF-em) van ?!
Mivel nem működik, a mindenhol ajánlott Android app.-ból nem fogom megtudni...
Milyen egyéb mód van, amiből ez egyértelműen kideríthető ? -
atesss
addikt
válasz Keeperv85 #27312 üzenetére
Mármint hogy Backupot, igen.
De bízok benne, ha működik, akkor innen vissza tudom tölteni az adataimat.
Bár valószínűleg ki kell sakkozni, hol a gond, vagyis Advanced Restore-al kell majd visszaállítani.MOD:
Közben kész is lett, valami 430MB körüli.
Megcsináltam ezt is: [link] , sajnos nem segített.
Minden esetben használtam a "Report Error" menüpontot is, és átmásoltam utána az SD-ről a log-ot.
Ki tudja, talán még jól jön hogy megvan.[ Szerkesztve ]
-
baloghzoli92
csendes tag
Sziasztok
Mi lehet a probléma a ZTE BLADE-emel mert komplett házat cseréltem és azóta nem megy a proximity szenzor és már vettem bele másik proximity-t is de azzal sem megy.ZTE BLADE Proximity sensor calibrational már probáltam kalibrálni de semmit nem értem el vele.A proximity tester azt irja Availible tehát hogy csatlakoztatva van2.3.4-es Ginger Stir Fry - Gen2-es android van rajta
[ Szerkesztve ]
-
dvdbackuper
őstag
válasz baloghzoli92 #27314 üzenetére
ezzel én is ugyanígy jártam
a megoldás: a proximity sensor körül van egy vékony U alakú szivacs, azt is tedd át az új házba, működni fog utána, meg a fényérzékelőnél is van egy átlátszó műanyag bigyó, azt is tedd át -
baloghzoli92
csendes tag
És ha nincs ilyen szivacsom?A régi házat meg kidobtam
-
dvdbackuper
őstag
válasz baloghzoli92 #27316 üzenetére
hááát, megpróbálhatod helyettesíteni vhogy...
ezekről van szó: -
baloghzoli92
csendes tag
Sikerült beszereznem egyet egy rendes tagtól akitől már több alkatrsézt is vettem.Remélem jó lesz majd.
-
Gyick
őstag
Olyan problémára hogy néha gondol egyet a kijelző és nem reagál az érintésre tudtok valamit?
-
Aksomatic
senior tag
Ha fel szeretném rakni a 6os touch recoveryt, melyiket tegyem? Kell új romot is rakni?
-
Aksomatic
senior tag
és akkor hogy kell felrakni? flashelős zip nincs? amit linkeltél az nem az
-
ziyan
tag
válasz Aksomatic #27332 üzenetére
Flashelős zip, img-t egyébként fastboot-tal lehet felrakni, nem árt annak is tudni a működését
-
Aksomatic
senior tag
Tudsz nekem a fastbootban segíteni, hogy is kell használni?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Aksomatic #27334 üzenetére
Parancssorból fut, csak debug mode-ban:
adb reboot bootloader (Újraindul, majd a splash képernyőn megakad)
fastboot flash partíció lemezkép.imgPl.
fastboot flash boot boot.img
Flasheli a kernelt a boot partícióra.
Ám lehet máshogy is használni.
fastboot boot cwmrecovery.img
Bebootolja flash nélkül a CWM recovery alá, onnan meg... ha van zip akkor lehet telepíteni.
-
Aksomatic
senior tag
válasz Keeperv85 #27335 üzenetére
köszönöm válaszod ha van egy cwm.img-m akkor hibakereső mód bekapcs... mert én nem csak azzal szeretnék bootolni flashelni is szeretném.
Akkor jól értettem ez a megfelelő eljárás?
parancssor
adb reboot bootloader
fastboot flash boot cwm.img
és kész vagyok?
(mert én anno a terminal emulatorból flasheltem a recoveryt)
elnézést az értetlenkédésemért! -
Keeperv85
nagyúr
válasz Aksomatic #27338 üzenetére
Ezzel pont a recovery-t flasheled a helyre.
A rendszer az minimum két img fájl (lenne), de van ami inkább 3 vagy 4.
fastboot flash boot boot.img >> flasheli a kernelt
fastboot flash system.img >> flasheli a system partíció tartalmát
fastboot flash splash splash.img (vagy bmp) >> kicseréli a splash képernyőt
fastboot flash recovery recovery.img >> flasheli a recovery-t.
fastboot flash radio chanel1.nvm >> ez elméletileg az RF FW flashe, de nem nem használjukfastboot boot boot.img >> bootolja a rendszert a megadott kernellel, de NEM flasheli fel azt!
fastboot boot recovery.img >> ugyan az, mint az előbbi, de recovery.img-t bootol, pl. a CWM-et...Az recovery alól települ a zip csomag, amit viszont Edify script telepít fel...
-
Aksomatic
senior tag
Milyen rendszer?
És nekem ez kell valahogy így: fastboot flash recovery C:\mappa\cwm.img[ Szerkesztve ]
-
omega88
csendes tag
Heló mindenki!
Megpróbáltam feltenni a paranoid rom-ot ,de sajnos nem engedte valami ilyesmit ír ki error product.name == "blade" arra gondoltam, hogy nem ismeri fel, hogy zte blade-m van pedig egy gen2-es bladem van és nem ez lenne az első costum rom a telómon. Más romot se enged fel tenni és ha megpróbálom a recoverybol visszaállítani a backupot azt írja no file found pedig rámásoltam az sd-re a backupot és fel is ismeri. Recoveryn végig mentem a szokásos lépéseken factory reset format system stb.
Semmi nem akar működni segítsetek légyszíves!
-
Aksomatic
senior tag
És ezzel a fastboot módszerrel tudok kárt tenni a telefonomban?
És ha recoveryből akarom felrakni akkor mit tegyek? -
Aksomatic
senior tag
Hát ezzel nem lettem okosabb
-
Aksomatic
senior tag
amit linkeltek recovery zip azt csak simán install zip from sdcard menüpontból flashelem recoveryben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest