Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz Svájcinéger #3292 üzenetére
Magán a memóriachipen van rajta a típusszám. Ezeket kell összevetni a memóriachip gyártójának honlapján lévő típusszámokkal, amelyekből kiderül, hogy 1.6ns-os vagy 2.0ns-os chipek dolgoznak a kártyán!
1.6ns: 500Mhz (effektíve 1000)
2.0ns: 600Mhz (effektíve 1200) -
-
rudeee
senior tag
válasz Silencer83 #3304 üzenetére
Kór tulaj leszel, de jó is az!
Mindig megleped az embert az újításokkal, először a 7800GT aztán meg a Core2 Duo
ui: Lehet, hogy elszállt a netes gépemben a Chieftech 360-as tápom... és már nincs rá gari... -
várnarancs
addikt
válasz Svájcinéger #3292 üzenetére
Egyáltalán tudod te h melyik rajta a ram? mert ha igen akkor írd le mindent ami rajta van. tod azok a fekete ki négyzetek amiből nagyon sok van! Elvileg találsz majd a leghisszabb sorában, annak is a legvégén 2db számot. Vagy 16 lesz oda írva vagy 20. A többit meg mgaradtól is kitalálod!
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
várnarancs
addikt
-
Svájcinéger
őstag
válasz várnarancs #3308 üzenetére
Igen, tom. Azokra kellett felrakni a zalmanhoz kapott mini hűtőbordákat.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Svájcinéger
őstag
válasz várnarancs #3308 üzenetére
Amelyiken 16 lesz az lesz a 2.0 ns, amelyiken meg 20 az lesz 1.6 ns. Jól mondom ?
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Vigneau
félisten
válasz Svájcinéger #3313 üzenetére
Pont fordítva. De adja is magát a dolog.
1.6ns --> 16
2.0ns --> 20Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Svájcinéger
őstag
válasz Vigneau #3314 üzenetére
Tom, csak vicceltem. Egyenlőre ki nem szedem a kártyát, inkább jáccok. A hétvégén talán, vagy eladom a francba, így is elég.
-
Vigneau
félisten
válasz várnarancs #3309 üzenetére
Viszont némileg számítanak az időzítések is, amit korábban is kibeszéltünk már. A 2.0-s RAM-ok jobb időzítéssel bírnak az 1.6-sokhoz képest.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
várnarancs
addikt
válasz Svájcinéger #3316 üzenetére
Má azé h vicceltél. gamelni sem rossz... Jah megvan. 1000/memek ns-e kiadja a max elvi órajelet!
-
Vigneau
félisten
válasz várnarancs #3319 üzenetére
Viszont óvatosan is kell vele bánni. Szerintem a RAM rész a legkényesebb téma a VGA-knál, ha tuningra kerül sor.
-
várnarancs
addikt
válasz Vigneau #3320 üzenetére
Én azt nem tom megerősíteni! nekem egyszerűen felmentek 540ig, és ott megálltak. Ha az ember meri állítgatni az időzítéseket akkor nincvsen gond. Én enm merem, meg sztem a legtöbben nem merik!
Szted ezeket fenntről lefelé mondom tehát meddig lehet húzni vagy lehúzn i:
7
4
5
14
5
7
cl+3
3
use twr rule
2
1,5
7
0
wr latency
0*37
27
Köcce
[Szerkesztve]Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
Vigneau
félisten
válasz várnarancs #3321 üzenetére
Ha lazítasz rajtuk, akkor van esély magasabb frekvencia elérésére. 1 értékkel emeld meg őket próbaképpen. Persze, ahogy szoktuk, az eredeti biost tedd el, hogy kéznél legyen.
-
rudeee
senior tag
-
Vigneau
félisten
válasz várnarancs #3325 üzenetére
Restart kell, ha biosból csinálod a bios flashelését. Mert a RaBiT-tal kiveszed a biost, majd átírod és utána teszed vissza. Mintha biost cserélnél. Csak az első főbb értékeket piszkáld. Ha lentebb veszed, akkor gyorsul a rendszer, ha bírja. Olyan ez, mint amikor a biosban is állítod a rendszermemória időzítéseit. A magasabb érték lassabb, de lehet, hogy tovább bírja a tuningot. Az alacsonyabb érték meg gyorsabb, de lehet, hogy a stabilitás rovására válik. Nem kötelező minden értéket egyszerre állítani. Próbálkozhatsz egyesével is, csak legyen türelmed.
-
brd
nagyúr
válasz várnarancs #3325 üzenetére
Én a BIOS-szal való szenvedés helyett inkább az ATI Tray Tools-t javaslom, ott is lehet időziitést álliitani, sőt, újra sem kell indiitani a gépet (kivéve, ha nem biirja a kártya RAM-ja a beálliitott időziitést ).
The only real valuable thing is intuition.
-
várnarancs
addikt
-
Vigneau
félisten
válasz várnarancs #3328 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani... Sajnos csak azt tudom tanácsolni, hogy Neked kell kipróbálni. Nem akarok ezen a téren butaságot beírni, mivel nincs elegendő kézzel fogható tapasztalatom.
-
brd
nagyúr
válasz várnarancs #3328 üzenetére
Alacsonyabbra állítod az időzítést (=kisebb számok), amíg bírja és megnézed, hogy gyorsult-e. Ha egy kicsit emiatt az órajelet is csökkenteni kell, az nem feltétlenül baj, de ezt is le kell tesztelni. Egyébként szerintem nem éri meg a szenvedést... Viszont jóval kockázatosabb, mint az órajelemelés.
-
várnarancs
addikt
Hát erről csak annyit. Régen az AtiToollal lehettt hútzni a kareszt msomtár alapórajelen is hibázik Így mind1 sztem h milyen időzítésen van. meg 3dmarkokat szoktam erre használni, de azok hmmmm siralmas pontokat mernnek nmemtom miést. képes a 03 mondjuk 4000 pontot menni. Szerintetek a driverben van a hiba? 5.7-et használok. Amikor régebben felraktam egy újat akkor még 1 napon belül nem volt gond, de később megint 4000 pont körül ment!!!! Így meg nem lehet tesztelni rendesen! Jah amúgy tkazmernak megjött a notija: Core 2 Duo 2ghz 4Mb, 1gb és super pi-ban 1mben 29, 384 és 2Mben meg 1:4,228sec asszem Nem semmi mi És 03ban 3440 pont asszem, X1400mobility!
-
rudeee
senior tag
válasz várnarancs #3331 üzenetére
A 3Dmark eredmények akkor ennyire kevesek, ha valami más program fut a háttérben és összeakad vele.
Vagy pedig driver gond lehetséges. -
rudeee
senior tag
válasz várnarancs #3333 üzenetére
Háát, akkor nemtudom mi baja lehet. Reméljük nem haldoklik a kártyád
Az elég furcsa, hogy már alapórajelen is hibázik a ram, ami nem egy ígéretes dolog. -
rudeee
senior tag
Mennyit fogyaszthat nagyjából egy X800GTO vagy egy XL?
-
barthag
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék hogy mostanság vett valki Sapphire X800GTO2-t. Mert most néztem hogy 45e huf. És érdeklődnék hogy 480-as maggal szereleték-é. A válaszokat előre is köszi. -
Jimmike
tag
válasz várnarancs #3280 üzenetére
Mit értesz azon, hogy nagyon szarok?
Máshol meg azt olvastam, hogy meghatározott játékokhoz (Oblivion) csak pl. 6.6 feletti driver jó.Túl fiatalon születtem, még egy éves sem voltam ...
-
brd
nagyúr
Az én GTO-m 450/565-ön, 16 pipe-pal, olyan 70-80W-ot zabál, az UPS-em szerint. Ez a nyugalmi állapot, alacsony órajelen (100/240) és a teljes terhelés közötti érték (nyilván csak a teljes gépet tudom lemérni és a procit is kivontam az értékből), plusz hozzáadva 5W-ot, ennyit biztos eszik idle-ben.
-
várnarancs
addikt
Hát jah. De mondjuk volt máér ilyen. Végülis ez csak az AtiTool. Gamekben megy rendesen 520/540-en! És 05-ben is csak ott kezd el hibázni! Amúgy ue. volt a 9800promnál! Néha ott is gyatra eredmények születtek. Felraktam egy új drivert és ment 1-2 napig, utána megint 4000 körüli
-
rudeee
senior tag
Köszi! Azért kérdeztem, mert sehol sem látni konkrét fogyasztási értékeket, és kíváncsi vagyok, hogy a proci+vga mennyire terhelheti le a Chieftech tápomat.
A proci az everest szerint ''Core Power'' 83W.
Az tény, hogy a meleg levegőt ontja magából a táp. A +12V-os egyetlen ága 17A-t tud biztosítani maximum.
Jó lenne tudni mennyire elegendő neki ez az érték, ugyanis ha húzva van a kártya, akkor szabálytalanul ki szokott lépni desktopba játék közben, ami akkor következik be ha kevés az áram.
A procinál ugyanis ezt tapasztaltam, amennyiben kevesebb feszt adtam neki az órajeléhez mérten, így ebben az esetben is erre gondolok.
A kártyám a hibázási órajelek alatt dolgozik 18 illetve 24Mhz-el, tehát nem lehet vele gond.
X800GTO 16pipa 432/546Mhz +tápcsati külön vezetéken csatlakoztatva.
Mi a véleményetek? -
brd
nagyúr
válasz várnarancs #3340 üzenetére
Szerintem sem. Örülök. Vásáró'tam bó'tbó' Nem adok.
-
rudeee
senior tag
válasz barthag #3342 üzenetére
Mindkét kártyán bármilyen mag megfordulhat, így konkrétumot nem tudunk róla mondani.
Az, hogy a specifikációkban írt 12pipa moddolható-e 16pipára az szerencse kérdése, de az biztos, hogy a PCI-e csatolós GTO esetében a 12pipa nem moddolható 99%-ban!
Az RX modellről nincs tapasztalatom. -
rudeee
senior tag
válasz barthag #3347 üzenetére
Tudtommal egyik gyártónak a hűtése sem érintkezik a memóriákkal.
Legtöbb esetben cserélik is róla a gyári megoldásokat a hangjuk illetve a GPU hőmérsékletek miatt. Egy új hűtővel membordák is járnak így azokat fel szokták ragasztani.
Ettől függetlenül sokat nem érnek a bordák, de minimálisat azért segítenek.
A legjobb gyári hűtője a HIS-nek van ami az IceQ nevet kapta.
Aktív témák
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest