Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lacibacsi

    addikt

    válasz Jag #152080 üzenetére

    Megint egy olyan példát hozol, ahol nincs írott szabályrendszer. Ha a te áldott jó lelkednek az a szimpatikus, akkor állj be a gyengébb csapatba. Nemes tett, elismerem. de ha az erősebb csapatba állnál sem mondanék mást, mert azt is megteheted. Úgy felelsz meg a saját erkölcsi normádnak, ahogy akarsz. De amikor írott szabályrendszerről beszélünk, akkor ne gyere már nekem erkölcsi kérdésekkel.

    (#152084) dokee78 Nem csak neked szólt. Mindenkinek szólt, aki az erkölcsi kérdésként kezel valamit, ami nem erkölcsi, hanem jogi kérdés. Hogy az adott jogszabály (jelen esetben játékszabály) erkölcsös-e vagy sem, arról lehet vitatkozni. Az élet ezer területéről tudnánk szabályokat idézni, amik sok embernek (akár a többségnek is) sérti az erkölcsi normáját, de attól még a szabály az szabály. Amúgy feltételezem, hogy te modok nélkül játszol, mert ha egy is van fent, akkor már megbukott az elved, ugyanis a modok kivétel nélkül adnak valami előnyt. Vicces is lenne, ha azért tenne fel valaki egy modot, mert az hátrányt okoz neki...

    (#152085) Jag A "morálisan megkérdőjelezhető" nem jogi kategória. Neked nem tetszik, meg nem tetszik még száznak, vagy ezernek. Tökmindegy. Ha nem ütközik a szabályrendszer által meghatározott feltételekbe, akkor az szabályos akkor is, ha közben akármennyien gondolják morálisan megkérdőjelezhetőnek. És bár lehet, hogy te nem tettél említést csalásról, de a történet onnan indult, hogy topiktársunkat konkrétan lecsalózták a lövegirány jelző mod miatt.

    Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Új hozzászólás Aktív témák