- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bat777
csendes tag
válasz Claude Leon #17648 üzenetére
hali
Csomagütemezésre használom a cfossped-et, mindenhol ezt használom, elvileg ez erre szolgál.
A hálózaton nincs senki más csak én, meg egy másik gép és noti, de azok nincsennek bekapcsolva, egy olyan bridge van feltéve vagy mi, h a hálókártya számát kell megadni neki és az alapján enged fel, tehát más nem tud felmenni rá, ha mi be nem engedjük, sajnos ez a sulinetes net szar itt nekünk, évek óta küszködünk, feltöltés max 4kbyte, az is rekord, mailt meg ilyeneket csak a titkárnő outlookjával tudunk küldeni, mert az küldi ha kell egész nak, gmail meg freemail-en keresztűl nem is lehet csatolni semmit, mert magszakad, vagy időtúllépés történik, már telefonáltam többször nekik, de azt mondtak, h nincs semmi a nettel. Na mindegy, egyes gépeken megvan a 3-4 megás net... csak a vezetéknélkülin szarakodik, a másik két gépen türhető, csak ezen az új notin szarakodik, mármint az a problema amit írtam..
hol tudom megnézni ezeket az adatokat, h mennyi a hibás csomag, meg, h a végpontokat hogyan tudom beállítani, h jó legyen? win7 van.mérés:
Letöltés gyorsasága: 584,92 kbit/s (73,12 kB/s) - van 3-4 mega de az nem jön át ide
Ping: 60ms68ms108ms
Stabilitás: 9.2 %[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
válasz bat777 #17651 üzenetére
Pontosan milyen kártya is van a gépedben, milyen driverrel?
Persze megoldást szerintem nem találunk majd, de érdemes körbejárni.
Tapasztalatom sajnos csak a régi atherosommal van, annál a saját szoftverével lehet ilyesmit nézegetni, intelnél biztosan nem tudom hogyan menne.Ja, ha a stabilitás 9,2%, akkor ne is számíts semmi jóra, nyilván már kevés a jelszint stabil kapcsolathoz.
[ Szerkesztve ]
-
bat777
csendes tag
válasz Claude Leon #17652 üzenetére
atheros ar9285 wireless network adapter
az illesztőprogramhoz is az atheros van írva
-
Claude Leon
senior tag
válasz bat777 #17651 üzenetére
Azért az az 584kbit sem egy túl jó érték a 60ms-os pinggel, feltöltésre mennyi adódott?
Esetleg kipróbálhatnád egy antennás stickkel, hátha stabilabb.
Akkor az atheros-client-utility kellene, abban van valami diagnosztika.
Persze ezt is csak XP-n használtam, nem tudom, hogy wint7-re felmegy-e.[ Szerkesztve ]
-
bat777
csendes tag
válasz Claude Leon #17654 üzenetére
feltöltésnél a teszt nem ad ki eredményt, de ftp-n a suli tárhelyére max 4kiloval tudok feltölteni, de feltöltés hibája az nálunk lehet, mert a suli területén sehol sincs feltöltés.
de ha ennyi a letöltés, akkor a utorrentben a letöltés miért jön stabilan 400 kilo körül, ezt nem értem, elvileg átjön annyi letöltés, és a böngészőben miért nincs meg ez a sebesség... ha elindítom az utorrentet, és hiába lekorlátozom 300 ra, akkor is elvileg marad még letöltés, d ekkor a böngésző szinte meghal, használhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
válasz bat777 #17655 üzenetére
A torrent, ha jól értelmeztem, UDP-n megy, az kevésbé érzékeny a válaszidőre, de generál akkora forgalmat, hogy más már nem jut szóhoz.(nem sávszélességben, hanem csomagmennyiségben, igazából ezzel kell dolgozni a hálózati eszközöknek, a sávszélesség már csak egy lehetséges végeredmény. Van olyan soho router, ami már 200 egyidejű kapcsolattól gyengélkedik, már pedig még többezerrel is elboldogul)
A cfosspeed nélkül, ha még nem próbáltad, kipróbálhatnád, van hálózat, ami nagyon nem szereti (pl. ha a saját ütemezése más szempontok szerint válogat)
Ja, a torrent sebesség 400kbit, v kbyte?
[ Szerkesztve ]
-
bat777
csendes tag
válasz Claude Leon #17656 üzenetére
annó mikor feltelepítettem a notit szinte meg se mozdult a net, utánna tettem fel a cfos-t azóta jobba net sokkal, lehet netezni valamennyire... szerintem ez nem problema
-
D013
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. T-home-os netem van itthon, egy régi, kis teljesítményű és kis méretű asus router szolgáltatta eddig a wifit a házban.
Most cseréltem egy Tp-Link TL-WR741ND-re. Az itthoni PC kábelen keresztül kapja a routerről a netet. Mindent ugyanúgy állítottam be mint a régi routeren PPPoE-> név, jelszó, de nem tudok netezni. Valakinek valami ötlet? Előre is köszi. -
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, gyors kérdésem lenne: az új alaplapokon nem igen van már hagyományos pci slot csak az a pici pci-e 1x-es slot.
Ebbe lehet kapni wlan kártyát? Ha igen, mire kell figyelni? Melyiket ajánljátok? Vagy ti ezt hogy oldjátok meg?
-
-
-
Tomi7887
aktív tag
válasz Core2duo6600 #17663 üzenetére
Nem tudom megoldani Hát ez az. Asztaliba kellene. De most akkor van "mini pci" foglaltos és "pci express x1" is külön-külön? Nem értem én ezt. nekem meg csak egy sima pci-ra lenne szükség
-
-
legenda
válasz Core2duo6600 #17663 üzenetére
usb csatolással is létezik nagyon ütős; link
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.A problémámmal már egyszer írtam: "Sziasztok.
Van egy SMCWBR14-G2 routerem.Ma valamilyen oknál fogva elkezded xarakodni.Egyszer csak megszűnik a net és maga a wifi -s és az UTP-s net is.Mintha kikapcsolna a router.Mi baja lehet?Ma már 2-szer megcsinálta és mikor kihúzom,majd újra bedugom az áramot aztán megy.A 2 meghalás között kb.4-5 óra telt el."
Csak annyi a különbség,hogy figyelgettem a routeremet.Előfordul,hogy töltéskor dob le,de úgy is ledobott már,hogy nem volt semmi csinálva,csak simán neteztem.
Mi lehet a baja?Lehet már ki kellene dobni aztán venni egy újjat?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
válasz PLaci58 #17668 üzenetére
Akkor te melyik routert javaslod?
Én ezt néztem: TP-Link TL-WR841N router .Ez szerinted jó?
http://pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr841n-router-16256
Csak az az én bajom,hogy nekem a noti csak b/g-s.Ne lehetne n-st csinálni belőle valahogy?vagy csak felgyorsítani az adatátvitelt?
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
addikt
Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, ha USB-s WLAN vevőt használok, akkor van valami plusz dolog amit el kell végezni ha portot akarok továbbítani?
Amég vezetékesen használtam addig jó volt, de mióta USB-s vevővel használom, azóta minden port zárt.
Valaki esetleg tudna segíteni?
A routerem TP-Link TL-WR340G, a vevő pedig TP-Link WN422.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
addikt
válasz fatal` #17675 üzenetére
Nem kell újraindítás. A tűzfalat mindjárt nézem.
Vírusírtót, tűzfalat kikapcsoltam, nem segített. Az újraindítást mindjárt megnézem, hátha az.
Reboot barátunk sem segített. Mindjárt vadászok másik drivert a vevőhöz.[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
-
atti1848
senior tag
Mondjuk vennék egy ilyet hozzá?
TP-Link TL-WN727N hálózati csatoló(támogatott szabványok: 802.11 g/b/n,Adatátvitel: 150 Mbps)
vagy
TP-Link TL-WN861N hálózati csatoló
vagy egy bővitőkártyahelyes wifit?Vagy ki lehet notin belül cserélni a wifit?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz PLaci58 #17678 üzenetére
DHCP-nél nincs beállítva a fix IP kiosztás, de most beállítom. Amúgy pedig az a baj, hogy a portot használó program is zártat ír ki, és ebből kifolyólag játékokban nem tudok hostolni.
Na, beállítottam a fix IP kiosztást 192.168.1.102-re, még most sem jó.[ Szerkesztve ]
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Meg szeretném szüntetni a kábeles kapcsolatokat a lakásban, amihez az asztali gépet is WIFI kapcsolattal kellene ellátnom a notik mellett. A netem 120 megás UPC, így mivel a routerem N-es, adódik a lehetőség, hogy egy USB N-es adapterrel oldjam meg a feladatot. Azonban nem találtam arról semmit, hogy egy ilyen USB adapterrel milyen valós sebességet lehet elérni. (Egy Netgear 3100 típust néztem ki) Reálisan át tudom vinni rajta a 120 megás netet?
21 éve a Prohardveren! ™
-
Claude Leon
senior tag
válasz kirkri #17682 üzenetére
Nem tudod.
Az egy dolog, hogy a fizikai kapcsolat pl. 300Mbit-es, a protokoll végén marad 80, jobb esetben akár 100Mbit az adataidnak, elég sok mindenfélével kell közben foglalkozni a rádiócsatornán.
Esetleg több AP-val (jól megválasztva a csatornák felosztását), munkaállomásonként másikra csatlakozva, összesítésben előfordulhat, hogy kihasználod.[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz kirkri #17682 üzenetére
Az az N-es router milyen sebességű WAN csatlakozóval rendelkezik, mert ha 100 Mbites, akkor kizárt a dolog. Úgy szoktam számolni, hogy megfelezem az adott sebességet, tehát egy 100 Mbites csatlakozón 50Mbit a reális maximális sebesség egy irányba (letöltés) (ez kb. 6MByte/s; egy 54 Mbit-es wifin kb. 2,6 , MByte átlagban). (Megadott sebesség / 2 / 8 az elméleti maximum; MByte/s). Ehhez hozzájön még, hogy hány gépet használsz egyszerre azon az N-es csatornán.
N-es routerhez N-es adaptereket érdemes használni! Szerintem a laptopokban levő G-s adapterek eleve visszaveszik a sebességet G-sre. (ez csak a saját véleményem )[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
legenda
válasz PLaci58 #17685 üzenetére
nem csak a saját véleményed, hanem egyértelmű, hogy hibába n szabványos a router, ha az ellenoldal csak g szabványos, akkor csak g szabványos kapcsolat tud felépülni, mert visszafelé van kompatibilitás, viszont erő felett nem képes dolgozni egy g szabványos modul, tehát nem kezeli az n szabványos kapcsolatot!
ellenben sok 100-as router képes bő 80 megabit/sec környékén átnyomni wan -> lan/wlan irányban, szerencsére nem mindig kell felezni azt a 100 megabit/sec elméleti maximális sebeséget!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kirkri
addikt
Van valakinek gyakorlatban tapasztalat sebesség értéke is? Nem mindegy az sem, hogy 100 vagy 80 mega...
PLaci58:
A WAN port 1000-es.
kali:
N-es router, N-es USB lenne. Csak sebesség tapasztalat nincs a témában.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
legenda
válasz kirkri #17687 üzenetére
van nagyon sok tapasztalat, de a használt eszközökön, firmware és illesztős verziókon, illetve beállításokon kívül annyira környezeti tényezők [távolság, falak száma és milyensége, nagyobb (fém)tárgyak, más zavaró wifi hálózatok jelenléte...stb] függvénye a valós wifi átvitel, hogy látatlanban nehéz megsaccolni, lehet, hogy sak 60 megabit/sec megy át, lehet, hogy 70 vagy 80, netán 90, de felette már nem nagyon jellemző, csak extrém esetekben!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PLaci58
addikt
válasz kirkri #17687 üzenetére
Ha minden N-es és Gigabites, akkor simán át fogja vinni a 120-es netet.
Még az én számításom szerint is 150 Mbitet tudnia kellkali!
Nem akarok vitát kezdeni, de úgy tudom a gyártók a teljes sebességet adják meg, ami 2 irányú és egy irányba csak a felét tudják.
Van tömörítés is az átvitel során, de én tömörített fájlokkal szoktam próbálni (használni), ehhez még hozzájön a PC-nél a gyorsító tár, ami kis fájloknál szép eredményeket hoz.
Még nem sikerült a gyakorlatban átlépni az elméleti sebességeket
1,5 Gigás avi fájlok valahogy nem mennek át gyorsabban."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
legenda
válasz PLaci58 #17689 üzenetére
rosszul tudod!
wifi hálózaton nem fogja átvinni router által szórt hálózaton a 120 megabit/sec netes sebeséget wan -> wlan -> ellenoldal irányban, még 100 megabit/sec sebességnél is sokan tapsolnának! azt ne keverd ide, amikor két wifi eszköz csatlakozik egy routerre, és azon két eszköz között mozgatsz adatot wifi hálózaton, mert ott azért valamivel jobb sebesség is elérhető, mint amit említettem, de ahhoz a netes sebességnek semmi köze!
javaslom elolvasni ezt; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PLaci58
addikt
Mint mondtam, nem vitatkozni akarok
Majd igyekszem még tanulni. A linken azt olvastam, hogy egy 54 Mbites wlan-on nem lehet elérni a 2x27Mbitet, csak 20-24-et. Az N-es routenél a 150-et én is elméleti maximumnak mondtam. Ha jól számolok, akkor ez 75-90%. 150-nél az 112,5-135 Mbit/s."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Claude Leon
senior tag
válasz PLaci58 #17691 üzenetére
Ne okoskodjál, olvasd inkább el mások tapasztalatait
Szerintem.Azt pedig igazán elfogadhatnád, hogy mivel ez nem vezetéken megy, kicsit más protokoll szerint folyik az adatcsomagok átadása, ez pedig sok időbe kerül, ha alaposabban utánanézel, minél nagyobb a fizikai adatsebesség, annál több "időt" igényel a protokoll, ezért lehet, hogy b-nél még több, mint a fele maradt, g-nél kicsit kevesebb, mint a fele, n-nél pedig közelít a harmadához az egységnyi idő alatt szállítható, neked hasznosnak tűnő adatok mennyisége a fizikai kapcsolattól várható mennyiségnek.
-
And
veterán
válasz PLaci58 #17691 üzenetére
("egy 54 Mbites wlan-on nem lehet elérni a 2x27Mbitet, csak 20-24-et."
Abszolút nincs 2x27 Mbit, ez egyszerűen nem igaz. Semmit nem kell felezni, vagy kétszerezni. A 150 Mbps pedig nem valami elméleti maximum, hanem ugyanolyan fizikai szintű jelzési (szimbólum-) sebesség, mint a g-szabvány 54 Mbps értéke. Nem azért nem lehet elérni, mert elméleti, hanem azért, mert a hasznos adat mélyen bele van csomagolva, ill. ebben a formában - vagyis megszakítás nélkül - ez a sebesség csak igen rövid tranzakciók erejéig létezik. Az a bizonyos 75-90% meg nem tudom, honnan jön.) -
kirkri
addikt
válasz Claude Leon #17692 üzenetére
Az általad belinkelt táblázatban azok az értékek százalékosan értendőek, vagy tényleges Mbps értékek? Csak azért kérdezem, mert az én D-LINK DIR-685 típusú routerem szerepel a listában 43,9-el, de ez Mbps értéknek nem felel meg a saját tapasztalataim alapján, mert 80 körülit folyamatosan mérek.
21 éve a Prohardveren! ™
-
addikt
válasz Cucuska2 #17681 üzenetére
Kipróbáltam egy programot, iForward a neve. (nem, semmi köze nincs az Apple-höz)
Ezzel megnyílt a port. Mivel a routerhez nem nyúlt, ezért valami szoftveres probléma van. Tűzfal és vírusírtó nélkül nem jó, a kutya máshol van elásva.
Esetleg valaki tudna segíteni?Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
bandras0226
aktív tag
Üdv!
A földszinti lakásban van egy wifi router. Milyen eszközt kell vásárolni hogy az emeleten
lévő asztali géppel lehessen netezni?
A kábel felvezetése egyenlőre nem megoldható."Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest