- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
@lbert
tag
válasz csakegyreg #8797 üzenetére
A windows media playert felejtsd el!
Nekem a nero show time szinte mindent lejátszik. Kevés dolog fog ki rajta.
Próbáld meg más lejátszóval, vagy kodeck-kel. -
n00n
őstag
lúzer: Nem tudom, h ez most konkrétan mi, mert Bart Pe a neve, de konkrétan egy Windows 5.1. A mérete kb 160 mega. Linket nem tudok adni, mert már nagyon régen szedtem le a netről és nem emlékszem, h honnét.
VIC20: Köszi, de már megoldottam.
@lbert VLC Player, szinte mindent visz !codec-ek nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
hahajdu
aktív tag
Xp alatt milyen rendszerkarbantartó (regcleaner-optimizer, defrag etc.) programokat használtok?
hunpad.com
-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
Furcsa szokást vett fel az XP-m az utóbbi időben. Programok telepítésekor illetve kicsomagolásakor a .cab kiterjesztésű fájlokra hibát jelez. Ha valaki találkozott már hasonló problémával és tud rá megoldást akkor segítsen. Előre is köszönöm. -
Steelmanus
addikt
Bar ez nem a kozvetlen link de ott van az oldalon a progihoz kapcsolodo link is.
Ezt csak azert kuldom, mert ahhoz hogy aranylag jol mukodjon kell egy-ket dolog.
Egy leiras a sok kozul: -
csakegyreg
tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz csakegyreg #8797 üzenetére
[Parvonalról okoskodik]ez nem úgy van, hogy a gépen tárolja a licensz kulcsot? tehát ha átteszed másik gépre a file-t akkor nem megy, mert nincs hozzá letárolva a kulcs a "b" gépen? nekem akkor volt ilyen, amikor sok éve okosan Milleniummal wma-ba grabbeltem audio-t. azóta sem játssza le semmi, mert védve van, a kulcsok meg már az örök bitmezőkön nyugszanak[/Partvonalról okoskodik]
-
lúzer
veterán
-
@lbert
tag
Erre tud valaki mondani valamit nekem?
-
bnss
veterán
válasz Steelmanus #8809 üzenetére
Nem, ez egy USB modem, miután felismerte az XP, utána arról telepedik ez a kis program.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
brd
nagyúr
2 lehetőséged van:
1. Megszerkeszted az OperaDef6.ini-t úgy, hogy a Multi User sorba 1-est írsz a 0 helyett.
2. Uninstallálod és telepíted, vagy uninstall nélkül másik könyvtárba telepíted az Opera-t és ott, ahol a könyvtárat adod meg, hogy hová telepítse, ott nem rakod be a pipát.The only real valuable thing is intuition.
-
Steelmanus
addikt
-
lúzer
veterán
-
zoltanz
nagyúr
Érdekes a Windows XP Media Center 2005-be mért tudták beleintegrálni a Media Player 10 is pl. . De ha gyorsabb lesz az XP az SP3 -as frissítés után, talán felmegy bár azért nem várok nagy csodát tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ginew
aktív tag
vki irjon már vmit....azthittem itt azért konyitanak az ilyenhez.... [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs a hülye kérdésért, de mi lenne, ha egyszerűen visszavinnéd valamelyik T-Pontba? Nem elképzelhetetlen, hogy akár egy vírus megtámadta a rajta lévő alkalmazást (telepítőprogramot), és azóta használhatatlan. Elvileg a garanciával ingyen meg kéne javítaniuk: jobb esetben csak kicserélik a rajta lévő, azóta esetleg használhatatlanná vált programot egy hibátlanra.
Rosszabb esetben meg valami mást ajánlanak.
Csak azért gondolok erre, mert ha több gépen is kipróbáltad már, akkor kizárásos alapon csak az USB-s eszközzel lehet gond. Normális esetben ahogy bedugod, automatikusan indulnia kellene a proginak, ami rajta van (én is telepítettem már).Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
Rosszul hitted, alig páran vannak ilyenek és ők nem mindig érnek rá.
Ami ott megsérült, az sajnos nem a boot része, hanem a registry (egy része). A win ebben tárolja az összes információt a beállításairól (és sajnos a legtöbb program is ide hányja be). Ha ez a file megsérült, akkor ezt megjavítani tudtommal nem lehet (és ha meg is lehetne, a hibás részében tárolt információ akkor is elveszne). Marad a javító telepítés, amit úgy tudsz elindítani, hogy egy normális telepítést csinálsz egészen addig, ameddig kiírja, hogy a windows előző verzióinak keresése, ekkor elvileg megtalálja az összes telepített win-t és felajánlja, hogy kijavítja neked; ott kell, azt hiszem, J-t nyomni (magyar telepítővel), de alul kiírja.The only real valuable thing is intuition.
-
akaido
addikt
válasz hahajdu #8804 üzenetére
1. CCleaner [link]
2. HDD Administrator [link]
3. J.V 16 Power Tools 1.3 (anno RegCleaner) [link]Még több programot is találsz a szaktotyikban: [http://prohardver.hu/tema/registry_cleaner_programok/hsz_1-100.html]
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
cadarn
tag
Hi az a gondom hogy van egy 500gb-os HDD-m amit az xp feltelepüléskor csak 130gb-nak ismertfel és formázott le, most egy másik winyóról bootoltam xp-re és tudnám formázni az 500-asat de emgint csak 130asra, aza kérdés hogyan tudnám leformázni az 500gb-os winyón xp-alatt valódi méretére (tudom hogy valamivel kevesebb lesz mint 500gb nade nem 130)
előre is köszi ty
''Ez kizárt dolog mert nem tudom!''
-
VIC20
őstag
Nem működik az a tanács, amit korábban kaptam: hiába indítom újra a Total Commandert, ugyanúgy nem tud belépni egy csomó könyvtárba és nbem tud törölni egy csomó fájlt. Mi a fenét tud az Explorer, amit a TC nem? Vagy valamilyen hiba van a gépemben?
-
-
-
lúzer
veterán
Pqmagicot felejtsd el gyorsan!
regedit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\ParametersÉs a következő kulcsot hozd létre:
Azonosítónév: EnableBigLba
Adattípus: REG_DWORD
Érték: 1Ja, és újraindítás
[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
roly7
tag
Hello. Lehet kicsit le vagyok maradva, a napokban véletlenül rábukkantam a win xp sp3-ra és gondoltam fel telepítem csak az a gond, hogy amit találtam azt nem tudom felrakni, mert angol.Nem tudna valaki megajándékozni egy linkkel ahol a magyra van fent? Vagy egyáltalán jó az sp3, használta már valaki, mik a tapasztalatok? Köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Steelmanus #8839 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy ezzel bizonyos esetekben vigyázni kell.
Arról van szó, hogy az alaplapod nem ismeri automatikusan (vagy nincs beállítva, hogy ismerje) a 48 bites címzést. (ez kell a 127 GB feletti rész használatához). [bővebben]
Ezt az XP felül tudja írni (konkrétan átveszi a teljes lemezkezelést), a lentebb ismertetettek alapján.
Gond akkor lehet ha:
a) valamilyen módon XP-n kívül használod a gépet (ne adj' isten DOS, vagy win2000; linuxnál nem tudom mi van)
b) átrakod a winchestert egy olyan gépbe, ahol ez nincs beállítva
a) és b) esetben is, ha írni próbálsz adatot, akkor a 127 GB feletti rész túlcsordul (ha addig tele van), és kezdi elölről 0-tól. Ott eredetileg a FAT tábla volt, de most már nincs, mert felülírta, így elköszönhetsz az adataidtól.
A particionálás nem segít, fizikailag ugyanaz marad a helyzet.
Erre figyelj, csak óvatosan. Én már egyszer jártam hasonlóan.
-
akaido
addikt
válasz hahajdu #8828 üzenetére
Itt van még két progi. Mindkettőt kipróbáltam: alapos "takinénik".
http://www.glaryutilities.com/[link]
http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html?Str=download[link]Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
cilo9
aktív tag
Sziasztok!
Gyors segítségre vagy ötletelésre lenne szükségem. Bekrepált a win xp (szerintem 32 bites).
A probléma: tegnap este telepítésre került az inter win video nevezetű program és ez megbolondította az xp-t.
Tünetek: a virusírtó (f-secure) trójai virust talált, leírtani nem lehet vele. Rendszervisszaállítás visszatette a telepítés előtti helyzetet, de továbbra is állandóan telepíteni akarja magát a program, ami nem megy, mert állandóan erre hivatkozik, hogy olyan hálózati erőforrásra lenne szükség ami nem elérhető. folyamatosan telepíteni akarja magát, de ugye nem megy, alkalmazás indító parancsikon van az asztalon, de eaprogit nem indítja, a program files-ban nem szerepel a progi, uninstall fájl sincs, miközben vagy 5 mappája van a gépen, amit nem enged törölni az xp.
Most csökentett módban való mappa törléssel próbálkozunk, még nem tudom hogy sikerül-e mert egy barátom szív a problémával, én telefonon próbálok segíteni, de kezdek kifogyni az ötletből.
Win újratelepítést kivéve van valami javaslatotok vagy ötlet, amit érdemes megpróbálni???
Előre is köszönöm!
Üdv, Cilo
-
kockasrác
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Az volna a kérdésem, hogy most raktam a gépembe egy új 500GB-os SATA-s winyót, amire a régi ATA-s maxtor 120GB-osról áthúztam az adatokat. Ezek után szeretném a winXP-t újrarakni, úgy hogy formázom a 120 GB-os winyót, és az eddigi 3 partícióból csak 2-t csinálok. Tehát ez megoldható-e és hogy az adatok ugye nem vesznek el a másik winyóról?
És hogy érdemes-e valamit csinálni a format C: előtt még, vagy nem?
Leírná valaki, hogy hogyan kell csinálni
Gép:Abit NF7, SATA RAID 2 Port PCI Host, AMD Athlon XP 2500+, 1 GB Kingston RAM, 500GB SATA Samsung HDD, 120 GB ATA Maxtor HDD, GeForce FX5600,
Előre is kösziCsak 10 féle ember van: Aki érti a bináris kódokat, és aki nem
-
lúzer
veterán
válasz Steelmanus #8808 üzenetére
Oké, sikerült és műxik elsőre!
köszi!MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Relevance007
csendes tag
Helló
Ma újratelepítettem a Windows XP-t, és nem megy az Automatikus frissítés. Másnak műkdöik?
Kösz.
-
Dufresne
addikt
Sziasztok!
Kérdésem, hogy a Lomtár nincs kinn az asztalon és sehol sem találom, még az asztali elemek között sem, ahol ki lehet pipálni, hogy jelenjen-e meg a sajátgép pl.
Van fenn a gépen Tweak UI de abban nem találtam erre vonatkozó beállítást, persze lehet csak én nem vettem észre
Szóval a kérdés, hogy hol lehetne a lomtár ikonját visszahozni a gépre, vagy hogyan?
Köszi előre is -
PazsitZ
addikt
válasz Dufresne #8848 üzenetére
[link]"61. Ritkán, de előfordul, hogy a Lomtár ikonja eltűnik. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben (regedit) lépjen a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace kulcsra. A bal oldali ablaktáblában kattintson az egér jobb oldali gombjával a NameSpace kulcsra, és válassza az Új, majd a Kulcs parancsot. Írja be pontosan a következő szöveget (egy sorba, szóközök nélkül ): {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}, és nyomja meg az [Enter] billentyűt. A jobb oldali ablaktáblában kattintson az egér jobb oldali gombjával az (Alapértelmezett) értékre, és válassza a Módosítás parancsot. A Karakterlánc szerkesztése panelen az Érték mezőbe írja be a Lomtár szöveget, kattintson az OK gombra, és zárja be a szerkesztőt. Kattintson az Asztalra, majd az [F5] billentyűvel frissítse."
[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest