- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8610 üzenetére
Erre és erre a hozzászólásra nem tudja valaki a választ?
A 8606-os 2. kérdésére már megvan a válasz, mert "ráküldtem" a gépre az Everestet.
A többire még mindig nincs.Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8651 üzenetére
még mindig a w98-as szkenner??
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
@lbert
tag
Köszi a segítséget.
-
bsh
addikt
válasz Sk8erPeter #8651 üzenetére
hát az attól függ, mit akarsz vele csinálni?
tápellátás: powersave-et beállítod, merevlemezek kikapcsolása X perc után. ekkor lekapcsolja a vinyót standby-ba, tápellátás marad ugyan, de az áramfelvétel az szinte nulla.
"adatforgalom" leállítás: hát mondjuk titlsd le az eszközt az eszközkezelőben...
vagy: ha ez egy eltávolítható vinyó, akkor a tulajdonságainál (eszközkezelőben) állítsd át a teljesítményoptimalizációt "cserélhető tárolóra" vagy "optimalizálás gyors eltávolításra" vagy mire (bocs, nem magyar windowsom van, nem tudom, ott mire van ez fordítva), és akkor megjelenik a vinyóhoz is egy ikon, mintha egy usb pendrive lenne vagy hasonló, és akkor ott le tudod választani. elvileg ilyenkor full kikapcsolja a tápot is és "elvileg" ki is lehet venni a gépből, de ezt azért én nem javaslom kipróbálásra -
adik
őstag
francia, es persze en nem beszelem a nyelvet, akie, az pedig nem ert hozza. hosszu mise lesz, de megnezem valahgy. (legalabb a szajbalokott registry nyelve ne valtozna!)
a vicces az, hogy tegnap meg megvolt, estere eltunt.
5ha erdekel vkit az alapszitu: noti franciaorszagban, francia winXp, francia bill, es vittem a kint elo, magyar usernek egy magyar billt)[ Szerkesztve ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, még mindig arról lenne szó... Jó ideig nem foglalkoztam a dologgal, ed most megint jól jönne a scanner, és már rohadt idegesítő, hogy nem megy... És hogy nem tudok rájönni, mitől sz*rakodik.
Találtam már hozzá drivert XP alá is, amitől nagyon boldog vagyok, mert nem kell tökölni a Windows XP és 98 "öszeházasításával", de a probléma továbbra is fennáll. És azért egy új scanner - ahogy elnéztem - nem egy olcsó mulatság...Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hű, köszi a jótanácsokat! Majd kipróbálom. A táp lehúzásával viszont asszem inkább nem játszom, mert így könnyű tönkrevágni egy vinyót... Még tini koromban kaptam ajándékba egy vinyót, és tök újonnan be akartam dugni a bekapcsolt állapotban lévő gépbe, amekkora állat voltam... Persze a vinyót hazavágtam, de az a durva, hogy visszavitték szüleim a boltba, ahol vették, és elpanaszolták, hogy már akkor se ment, amikor kipróbáltuk, és mindent jól csináltunk. A boltban ezt elhitték, és kicserélték a merevlemezt egy teljesen újra... Akkor egy életre megtanultam, hogy ezt nem szabad csinálni.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, még valami: ha a vinyót mobile rack-be rakom, és ott egyszerűen működés közben kikapcsolom az elöl lévő kapcsolót (hogy ne kapjon tápot), azzal nem megoldható?
Mert számomra az még egy egész biztonságos megoldásnak tűnik, mivel a tápellátás egyszerre szűnik meg a vinyónál, és nem bénázom a kihúzással. Vagy veszélyes így is?Sk8erPeter
-
bsh
addikt
válasz Sk8erPeter #8661 üzenetére
hát a vinyó az kibírja, csak az xp fog belefagyni, ha hirtelen elérhetetlenné válik neki egy kötet... ezért kell vele tudatni, hogy te most azt le akarod választani.
de ha mint eltávolítható vinyót állítod be, és leválasztod mielőtt kikapcsolnád (szal mint egy pendrive-ot), akkor úgy menni fog sztem.
mellesleg haverom cisnált ilyen játékot régen a jelenlétemben, és azt nem díjazta a gép, mikor csak úgy lekapcsolta a vinyóról a tápot!
ja és sata mobil rack? mert akkor azzal nem hinném, h gond lesz, de az ide az nem kimondottan hot swappable ha meg usb-s a rack, akkor meg pláne nem gond.
és még annyi, hogy ha visszarakod később a vinyót, nem biztos, hogy fel fogja ismerni, hacsak nem csinálsz az eszközkezelőben egy új hardver keresése cuccot, de ez nem biztos, csak tipp.
amúgy meg nem értem, miért nem lehet arra a fél percre kikapcsolni a gépet, amíg kiveszed/berakod a vinyót? vagy ha mindenképpen ez az agymenésed van, akkro vegyél egy külső usb-s racket![ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
válasz Boci_83 #8662 üzenetére
nem egy nvidia 8x00-es kártya ez véletlenül?
mert nekem hasonlót produkált, 15-30 perc után belassult majd teljes fagyás, én nem tudtam visszalépni az asztalra sem...
én is melegedésre gondoltam (passzív a 8600gt-m)
de kiderült, hogy valami tré van ezekkel a kártyákkal, de legalábbis a jelenlegi driverekkel tutira, felraktam az nvidia oldalán lévő bétát, és azóta nem csinálja ezt. -
lúzer
veterán
táp nélkül is adja a srác, és egész kúltúráltan be lehet építeni, szóval fixre akár, el lehet vele szórakozni.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni hogy XP-n hogy lehet dos-os indító CD-t vagy Pendrive-ot csinálni? mert nincs Floppy meghajtóm
-
Sullivan
aktív tag
van egy kis gondom a windows meghajtó betűjelekkel: az optikai meghajtók betűjele randomba visszaáll a a windows alaphelyzetre és nemtudom miért van hogy 1-2 napig is ugymarad ahogy beállítom aztán csakugy visszaáll
ez mitől lehet?
help plz -
Sk8erPeter
nagyúr
Jogos a kérdés, hogy miért nem kapcsolom-e ki a gépet. Egyszerűen csak elkezdett érdekelni, mert az egyik vinyó olyan hangos, mint egy turbina, és ha nincs szükség rá, akkor nem akarom leállítani és újraindítani a gépet, mert nálam ez sajnos egy rohadt lassú folyamat, mivel gagyi régi gépem van. Igaz, most egy kicsit húztam a procit, és meggyorsult, de már ráférne egy töredezettségmentesítés, registry-tisztítás, felesleges progik eltávolítása stb., vagy egy formattálás, de még nem szántam rá magam.
A rack nem USB-s, hanem IDE-csatolós. Majd megpróbálom beállítani Cserélhető tárolóként. Vagy hagyom a francba az egészet. Köszi még egyszer!Sk8erPeter
-
bsh
addikt
válasz Sk8erPeter #8672 üzenetére
hát akkor erre mégis a legjobb megoldásnak az tűnik, ha beállítod, hogy a merevlemezeket kapcsolja ki 5 perc tétlenség után. az energiagazdálkodásnál, tudod... és akkor kikapcsolja, ha nem használod, és bekapcsolja, ha megint hozzá akarsz férni.
-
Tanya-
tag
Szevasztok,
Távoli asztalos kérdésem lenne, megoldható vista v xp alatt, hogy ha belépek távolról egy felhasználóval akkor azt a felhasználót aki előtte ül, azt ne léptesse ki, tehát mint windows server 2003ban? Mert csak ezért van fent win server azon a gépen. S jó lenne lecserélni vistára, esetleg xp-re.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezzel csak az a bajom, hogy akkor az ÖSSZES merevlemezt ki fogja kapcsolni. A dolognak tulajdonképpen az lenne a lényege, hogy csak az egyik merevlemezt szeretném kikapcsolni, hogy a többi attól függetlenül használható legyen. De ezek szerint - eddig úgy néz ki - nem lesz jobb megoldás, mint a gép kikapcsolása, és a merevlemez lehúzása.
A lúzer által ajánlott átalakítóval az a probléma, hogy attól még gondolom kell tápot csatlakoztatni a vinyóhoz, ha van is USB-s átalakító, és ezáltal az egész tök felesleges. A tápot akkor se lehetne kihúzni a vinyóból bekapcsolt állapotban.Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #8675 üzenetére
Több variáció is lehet, pl. teszel kapcsolót egy tápkábelre
megszakítod a molexet, a földet nem kell, elég egy dupla kapcsolóVagy elrejted a külön 220-as tápot a pc dobozában, és azon van kapcsoló, megcsinálod hogy kilógjon hátul
stb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, hát ötletnek jó, de elég brutális megoldásnak tűnik... A vinyónak nem tesz rosszat, ha egyszercsak lekapcsolom a tápellátását? Nem fog tőle kicsit megzavarodni? Ki tudja, milyen kommunikációs folyamatok zajlanak a háttérben a Windows-on belül... amit nem tudok nyomon követni. De lehet, hogy csak túlparázom a dolgot...
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erre valakinek van ötlete?
Van egy ősrégi Primax Colorado Direct D600-as scannerem, ami sajnos a következő hibaüzenettel fogad: "Scanner cannot start scanning", és az ablak címe: "UI32.dll" .
Tehát az ui32.dll fájlra hivatkozva nem tudja elindítani a szkennelést. Hallatszik, ahogy nyöszörög, és el akar indulni, de egy bizonyos ponton megakad, és kiírja a hibaüzit.
Arra gondoltam, hogy driverhiba nem lehet, mert akkor meg se nyikkanna a scanner. Vagy nincs igazam?
Egyáltalán az ui32.dll-nek mi dolga a scannerrel?
A leolvasófej ide-oda mozog egy darabig, de aztán hibaüzenet.Sk8erPeter
-
harry
veterán
válasz DeFranco #8678 üzenetére
UPC jelszavak 60 naponta lejárnak, valszeg elévült, így nincs net elérésed (mármint, ha semmilyen netes cucc nem megy). Legalábbis nekem ez volt, mivel erről a jelszavas viccről nem is tudtam. Felhívod az ügyfélszolgálatot, kelleni fog az ügyfélszámod (bármelyik számlán rajta van), megmondod mi a gond, átirányítanak egy technikushoz, ő ad egy új jelszót, itt pár szerződésnél megadott adat (szül. idő, anyja neve) szükséges, ezután bejelentkezel a chello honlapján az új jelszóval, és elvileg minden okés.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Sk8erPeter #8680 üzenetére
Ha ilyen hibaüzenet van, az miért ne lehetne driver hiba? Töröld le teljesen, rakd fel újra vag keress egy másikat, és próbáld meg újra.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Kernel
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8679 üzenetére
Kapcsolós rack-et nem ok nélkül gyártanak. A kapcsoló csak a +5 és +12 Voltot szakítja meg, miközben testet fixen kap a vinyó. Ha viszont kézzel dugdossa az ember, a véletlen érintkezésekből akármilyen probléma adódhat. (Attól függetlenül, hogy testet az IDE vagy SATA kábelen keresztül is kap a vinyó, de azt viszont túl nagy áramoknak kitenni nem szabad.) A SATA szabványú tápcsatlakozót már másképp tervezték.
IDE csatlakozásnál főleg az alaplapi vezérlőn múlik, mennyire díjazza a rack használatát, menet közbeni felismerést.
Adatvesztés abból származhat, ha írunk a vinyóra, de az adat csak cache-be kerül, ténylegesen még nincs felírva a lemezre, de azért lekapcsoljuk. Ezért a cache ürítésről (szoftveres leválasztásról) a lekapcsolás előtt gondoskodni kell.
IDE rack hátuljára rá lehet dugni egy 2500 forintos IDE-SATA átalakítót is. De ezt úgy kell megoldani, hogy az átalakító számára szükséges floppy tápcsatlakozót ilyenkor nem a tápegységről közvetlenül kell rádugni, hanem a rack-en belül a kapcsoló után ráforrasztani egy floppy tápkábelt.
Így amikor bekapcsolom a rack kapcsolóját, egyszerre kap tápot a vinyó és a SATA átalakító. Ez elektromosan hotswap szempontból is így korrekt, arról nem beszélve, hogy nekem így rögtön reagált a rendszer az új eszközre, fel is ismerte azonnal, míg a kis átalakítás nélkül újra kellett indítani a gépet, hogy észrevegye.
Beépítettem még egy ventilátort is, simán a rack fölé, a fiókot pedig tető nélkül tolom be, így alig melegszik. Viszont így a venti elfoglal a rack felett egy bővítőhelyet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Threat
csendes tag
Hi! Nekem is lenne problemam, plz, help, ha tudtok.
Varok a netre (ADSL) es addig wirelesst hasznalok. Viszont a cumo (router meg miegyebek) mar megerkeztek. Osszeraktam, es fellottem a meghajtoprogijat a szolgaltatonak, csak hogy ez a resz mar le legyen tudva.
Ezek utan viszont, mindig be akart nekem tarcsazni mikozben neteztem (meg mindig wireless), ezert fogtam, es kinyirtam a kapcsolatot a francba.
innentol problema: nehany, foleg stream-el foglalkozo progim (TVU player, VeohTV) NOT INTERNET CONNECTION AVAILABLE hibauzenetet produkal mikor hasznalni akarom, pedig kozben vidaman bongeszek.
A Veoh pl.tegnap frissitett is a wirelesst hasznalva, de keresni vagy lejatszani rajta mar nem tudtam, jott a hibauzenet.
Kerlek, ha tudtok, mondjatok el mit tegyek. Gondolom, valami regsitry geba van, de nem tudom, hogyan oldjam meg.
Thx,
Threat
Threat Apatok Amerikabul
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8680 üzenetére
Volt már előtte használva? Ha nem, akkor lehet, hogy be van rögzítve a fej. Értsd: egy csavarral hozzá van rögzítve a mozgó rész a fixhez. Amikor zsír új scannert tettünk fel a gépre ott volt ilyen, előtte csak nyekegett a fej, csavar ki, és működött rendesen.
A dll részt én sem értem.
-
joki19
tag
-
DeFranco
nagyúr
várjávárjávárjávárjá! nemúgyvanaz!
A szolgáltatóm a vodafone, nem az UPC. Ott csak érdeklődés képpen jártam.
Amúgy a net megy, nincs vele gond, ami nem az az MSN a https-sel kezdődő oldalak, illetve a gmail imap. Ezek szerintem valahogy összefüggnek, és közös a hiba oka, de nem tudom mi lehet az.
A tűzfalon engedélyezve van pl. az MSN, ssl 2.0 3.0 van, tls 1.0 van, (mármint látok ilyeneket az ie-ben, és be is vannak pipálva) és amúgy minden működött, és egyik napról a másikra meg nem működik.
Nem kizárt, hogy egyszer valahova véletlenül rosszul kattintottam, de nem valószínű.
Egyszer (történetesen az UPC oldalán, de lehetett volna máshol is) azt az üzenetet kaptam, hogy a titkosításom már régi, és ezért nem eged tovább (http-ről egy https lapra).
Így már esetleg valakinek van fogalma arról, amiről nekem nem?
-
Kernel
nagyúr
-
adik
őstag
ahol a bevitel nyelve van, ott valahol van egy olyan fül, ahol a haladóbb beállítások vannak, no ott a második izét nem szabad bepipálni. Ne kérdezzétek,h ogy mi az, franciául van odaírva, nem értem, kopipaszta meg ugyebár ennyire azért nemmüxik.
köszönöm lúzer-nak az észrevételeket!Kettő, csipkebokor vessző!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na ne... Tudsz linkelni egy képet? Ez azért nagyon durva lenne, akkor ne csodálkozz, ha tényleg nem mennek a dolgok... Bár kétlem, hogy tényleg csak 32 MB RAM-od lenne. Akkor valami őskövületnek kellene lennie a gépednek. Ma már a 128 MB RAM se elég semmire (persze ez túlzás - de arra, hogy normális sebességgel menjenek a dolgok, arra biztosan nem).
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát, már rengeteg drivert kipróbáltam, de az egyiknél úgy érzékelte, mintha be se lenne dugva a scanner, a másiknál meg az említett hibajelenség fordult elő. Próbáltam már Win98 alatt is, 98-as driverrel, de ugyanaz. Az XP-s driverrel szintén. Már csak egy lehetőség maradt: felrakni a Win95-öt, és ott kipróbálni, az eredeti gyári driverrel, mert az csak a 95-re vonatkozik.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Van ilyen átalakítóm (IDE-SATA), lévén, hogy SATÁ-s DVD-íróm van, de az alaplap nem támogatja a SATA-szabványt (magyarul még olyan régi, hogy nem került rá SATA-csatlakozó). Emiatt az átalakító foglalt, még egyet már nem akarok venni... (Egyébként az átalakítóval csak annyi a bajom, hogy egy IDE-csatolót teljesen lefoglal (így nem lehet bedugni még egy eszközt a Secondary helyre.)
"testet az IDE vagy SATA kábelen keresztül is kap a vinyó" Ezt a mondatodat nem tudtam értelmezni - hogy érted, hogy "testet kap"? ("testet fixen kap a vinyó")
A szoftveres leválasztást (cache-ürítést) hogyan tudnám megoldani?
Egyébként azt nem értettem, hogy tulajdonképpen minek az átalakító? A rack így is-úgy is kap tápot. A benne lévő fiók meg egy olyan csatlakozóval érintkezik, amin keresztül egyaránt kap adatot és tápot is. Bocsi, lehet, hogy csak én voltam értetlen.
Csak amiatt kellene, mert a SATA-eszközök hotswapesen eltávolíthatók? Akkor az én esetemben viszont nem megoldható még átalakítóval sem, mert az alaplapra nem tudok SATA-eszközt dugni. (Az IDE-csatlakozó része már foglalt lesz.)Sk8erPeter
-
delirobi1
csendes tag
Nem biztos hogy jó helyre írom, de mivel nem tudom a probléma okát gondoltam jó lesz itt, hátha van itt sok okos ember.
Szval délutány írtam egy DVD-t minden simán ment, utánna egy fél óra múlva akartam még1et írni, de minden belassult, néztem feladatkezelőben és csak olyan 5-10 % ot használt a Nero de közben alul azt írja hogy olyan 70-90% os kihasználtsággal megy a proci.
Már újratelepítettem a Nero-t de semmi.
Még annyi hogy miközben ír a Tároló szint folyamatosan ugrál olyan 20 és 80 % között. És 90%nál taljesen megfagy minden.Vki ötlet?
-
Dexter68
addikt
-
Dexter68
addikt
válasz Dexter68 #8513 üzenetére
Nnnnna. Vettem mégegy winyót, újrahúznám rá az XP-t... de ha már nekiállok, úgy szeretném, hogy „röptiben”, tehát a régit addig használnám, amíg az újat be nem lőttem.
Az alaplapomnak van boot-menüje, tudom váltogatni, hogy mikor honnan bootol. De azért kérdezném tisztelettel: Hogy álljak neki? Van-e valami buktatója a dolognak?Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Kernel
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8692 üzenetére
Nem mindegy, hogy IDE-SATA vagy SATA-IDE átalakító. Ezek fordítva nem működnek.
Én olyan átalakítóra gondoltam, amely hagyományos IDE eszközt csatlakoztat SATA portra (alaplapra vagy SATA kártyához). SATA portot általában jobb ilyen hotswap célokra használni, de megoldható IDE-vel is.
Testvezeték a tápegység fekete vezetékei például. Az elektronikában egy kinevezett 0 potenciálhoz viszonyítunk feszültségeket, azt általában leföldeljük, letesteljük, földpotenciálnak nevezzük stb. Utána ehhez képest értelmezzük a +12, -12 +5 Voltot, akármit.
Gyorsítótár ürítése gondolom a betűjel egyszerű eltávolításánál már megtörténik, az Eszközkezelővel is lehet trükközni, vagy létezik a Swap Manager nevű program is. Ez láthatóan ugyanazt csinálja, mint az Eszközkezelő, csak valamivel kényelmesebben. Kívánságra eltünteti (uninstallálja) az eszközt, majd gombnyomásra újrakeresi.
http://szamitogep.hu/show/read.php?id=13534
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest