Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz nyikszi #89940 üzenetére

    Attól is függ, hogy mit akarsz csinálni. Viszont azt már nem írtad le pontosan, nem mutattál screenshotot a lemezkezelőről sem stb.

    Egyébként a beépített eszköz (pl. lemezkezelő) olyan szempontból biztonságosnak mondható, hogy eleve korlátolt és amit enged, az nem különösebben rizikós. A partíció méretének csökkentéséhez a kötet zsugorítása, a növeléséhez pedig a kötet kiterjesztése opciók használhatók. Viszont az utóbbi csak akkor, ha a hozzáadni kívánt lemezterület particionálatlan (nem lefoglalt). Plusz akkor, ha közvetlenül a megnövelni kívánt kötet után helyezkedik el. Tehát pl. ilyen korlátok vannak benne. A külső particionáló programok akkor jönnek jól, ha az előbbi korlátok áthidalására van szükség, mivel azoknál nincsenek ilyenek. Népszerű particionáló program ilyen célra pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool.

    Ha fontos adatokról van szó, akkor viszont a hivatalos szöveg az, hogy előtte biztos ami biztos alapon tessék mentést készíteni az adatvesztés elkerülése érdekében. De ha valaki tudja mit csinál és megfelelően oldja meg, akkor akár anélkül is működik a dolog. Aki nem, az meg inkább mentsen előtte!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák