Hirdetés
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz Milestone2 #8897 üzenetére
én is így jártam a 166-ra 4szer töltötte le a 240-et egyszer sem települt
aztán feltettem a 240 iso-t, de nem lehetett aktiválni
volt egy 122-es mentésem, arra simán ráment a 240 update, de a fele app nem működött
aztán találtam egy 130-at, de az meg nem talál 240-es frissítést
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
pruzsi
őstag
Üdv! Szeretném felrakni kérdésem hogyha van eredeti kulcsom lehet tiszta telepítést végezni elfogadja úgy a kulcsot vagy csak frissíteni lehet,továbbá ha frissítem programok megmaradnak?
-
törölt tag
Mit értesz azon, hogy eredeti? Ezen Windows 10 op rendszerek hivatalosan csak a Windows Insider Program résztvevői számára érhetők el. jelenleg nem alkalmasak arra, hogy egy meglévő win7,8,8,1 op rendszered frissítsd.( Elméletileg.) Az majd még később jön. A hivatalos megjelenés után.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz premete #8893 üzenetére
Gabe-nek szegeztek pár kérdést: [link] [link] [link]
"Builds 10162 and 10166 will no longer be offered over Windows Update, and whatever build you’re on will show as “up to date” if you check for new builds. ISOs for build 10162 will be taken down from the http://insider.windows.com site and prerelease keys will no longer activate builds." [link]
Ezért nem aktiválódik azoknak, akik most telepítik a rendszert, és (hivatalosan) nincs olyan kulcs, ami aktiválná a 10240-et, csak a megmaradt aktivált állapot játszik.
CharlieDrop problémájára is ez a válasz.
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom mi történt, de ma délután már kétszer pusztult el a vezetékes hálózati kapcsolatom. Bal alsó sarokban a net ikonon sárga felkiáltójel. Hiába próbáltam letiltani, majd újra engedélyezni a hálókártyát, az sem segített, csak a restart windows
Erőlködök itt a Win10-el, de csak nem akarja azt, hogy én erre váltsak. Meg fog maradni így, külön HDD-n, ha még sokat szórakozik, lehet, megyek vissza Win7-re, aztán majd télen ránézek megint.
Az az 5-6 dolog, ami van, és nem tetszik a Win10-ben, az úgylátom már nem fog változni, és ahogy a dolgok állnak, későbbi windowsokban is csak egyre rosszabb lesz
-
premete
veterán
válasz #58000384 #8906 üzenetére
Ha elolvastad volna amit írtam, nem emlegetnél kulcsokat.
Nálam is így volt, és sok ezer embernél. Az lehet, ahogy írtam, hogy kell LEGÁLIS windows 7 SP1, vagy Windows 8.1 kulcs a gépben, vagy ezek alól az isoból a setuppal frissítést futtatni, és aktiválódik.
Bemásoltam azt is, hogy windows 10 alatt 2 kulcs található nálam, a windows 8.1 pro és a windows 10 insider kulcs, holott isoról telepítettem, szűz ssd-re, és semmilyen kulcsot nem adtam meg.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
alfa20
senior tag
Ha nem akarom, hogy egy frissítés lejöjjön (HD audio), mert telepítés után elmegy a hang, azt nem lehet valahogy letiltani? 8-nál egyszerű, mert csak kivettem a pipát amit nem akartam frissíteni, de itt nem lehet.
Letiltottam a driverek automatikus frissítését csak félek, ha jön egy frissítés a rendszerhez, le fogja szedni azzal együtt."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
Petyyyyy
addikt
Pedig pont ezen gondolkodtam a napokban. A 10166 és az "RTM" is annyira fürge egy régi 80-as SATAII lemezen, hogy öröm nézni. Át akartam tenni SSD-re, hadd essen le az állam, de úgy fest ez bukta utca 8.
Ó, és persze most hogy RTM az eddigi Insider pályafutás alatt először kaptam hibát a rendszer használata közben. Csekkolni akartam van-e valami update, erre egymás után háromszor is kidobta ugyanazt az üzenetet. El is feedbackeltem screenshot-tal együtt.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
westlake
félisten
Akinek kell egybegyúrt angol Pro-Enterprise 32-64-bit telepítő (16384), az dobjon egy privátot.
Kibontottam egy 16386-os telepítőt, de nekem az is 16384-es.
Mondjuk nem sokat számít, mert egyből töltődik le WU-ről a KB3074663, amitől 16387-es lesz.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Most telepítettem egy Pro-t és egy Enterprise-t, mindkettő gyárilag 16384-es volt, de a KB3074663 telepítése után mindkettőből 16387-es lett.
#8914: Én is beállítottam, hogy hagyjon a WU a hülye driver-eivel, ettől függetenül minden szart feltelepített.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
worxland
addikt
-
csixy
addikt
az edge még mindig belefagy az index kertészetbe
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
premete
veterán
Ki lehet lépni az insider programból és aktiválva marad a gép? Rányomtam a kilépésre, és engedte, az előző buildeknél nem élt a lehetőség:
Windows 10240, isoból, szűz ssd-re, Dell OEM W8.1 pro volt rajta eredetileg, semmilyen kulcsot nem adtam telepítéskor, hiába kérte. Első netre lépéskor aktiválta magát.
[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Воланд
titán
válasz premete #8923 üzenetére
en kileptem es aktivalt maradt. persze semmi garancia nincs arra, hogy nem ad ki jovoheten az ms egy uj buildet majd azzal parhuzamosan egy frissitest, ami visszavonja a 10240 aktivaciojat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
szundybence
aktív tag
válasz Petyyyyy #8916 üzenetére
Pedig pont ezen gondolkodtam a napokban. A 10166 és az "RTM" is annyira fürge egy régi 80-as SATAII lemezen, hogy öröm nézni.
Nekem pont ez a gondolatom, hogy az Eee netbookomon lévő w7 starter a w10-re történő frissítés után vajon gyorsabb, ugyanolyan, esetleg lassabb lesz-e? Tudom, még nincsen 29.-e, de azért nagyon kíváncsi lennék a válaszra. ha valaki tud korrekt választ adni, kérem tegye meg!
-
pzstm
titán
válasz szundybence #8927 üzenetére
gyorsabbat sokkal ne várjál, picit igen, ott leginkább a régi proci/chipset a szűk keresztmetszet.
Szóval picit jobb lesz
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Petyyyyy
addikt
Nézd, ha nincs szétbarmolva a rendszer - mindig elolvasod mit kérdeznek a telepítők és használsz CCleanert a registry karbantartásához (is) -, akkor valószínű nem lesz szembeötlő különbség.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Borisz76
veterán
Valaki használja meglévő rendszer mellett ?
Teszem azt egy HDD/SSD - 2 partíció és egyiken Win7/8 másikon Win10.
Vagy úgy ahogyan én tervezem:
2 db 256 GB-os SSD egyiken Win 8.1 másikra tervezem a Win10-et.
Csak érdekel, hogy úgy működik e mint régen mikor még Win98 és WinXP-m volt és boot alatt megkérdezte, hogy melyik rendszert szeretném használni.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Ivan15
senior tag
most ez egyertelmü: minel több szolgaltatas fut a hatterben annal nagyobb eröforras kell -a legtöbb szolgaltatast a legujabb nyujtja Ezert ugyanazon a gepen a regebbi win7 fog gyorsabban futni. Esetleg közvetlenül telepites utan gyorsabbnak tünik w10, mivel az uj install utan naplozas meg nullan all, a registry is a legkisebb. Amint többet hasznalod majd erezhetöen lassul majd pl a boot -olas. A regebbit ugyanugy lehet ujrarakni es akkor az lesz a gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Garancia semmire nincs, én arra tippelek hogy 29.-én jön egy frissítés, amivel a preview kulcs eltűnik, és a másik kulccsal aktiválja magát a rendszer (tegnap írtam, hogy kiírta a windows az eredeti, w8.1 kulcsomat is).
powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey"@Borisz76: igen, ugyanúgy működik.
[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
törölt tag
-
Thome
veterán
Meggyőzött az Edge a sebességében. Már csak kiegészítő supportálása kell hozzá és FF lecserélve teljesen.
-
MODERÁTOR
A kedvenc szoftvereim ami 100%-ban kompatibilisek a jelenlegi 8.1-el az kompatibilis lesz a 10-el is?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
pzstm
titán
Ha csak valami nagyon idiota programkod nincs bennük akkor igen.
Sokat segit, ha felsorolod őket, s tudnak rá valaszolni, hogy kinek van azokkal tapasztalata Win10 jelenlegi buildje alatt
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
törölt tag
válasz premete #8912 üzenetére
Tudom, olvastam De ez már nem működik, legalábbis elvileg, meg erről írnak fórumokon, kommentekben. Twitteren is sokan írták, hogy ha fejen álltak, akkor sem tudták aktiválni, se laptopon, se SP3-on, se asztalin.
A hibás kurzort pedig az Nvidia driver okozza, a neten mások is írták, jelenleg (elvileg) készül rá a javítás. Érdekes, hogy a nagyító használata mellett átmenetileg megszűnik a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz #58000384 #8940 üzenetére
Pár órája próbáltam, és működik: letöröltem az ssd-t, töröltem az összes recovery particiót, feltettem a w10 10240 isot, nem adtam meg semmilyen kulcsot, mégis aktiválta magát első netre lépéskor. Én is utánaolvastam a neten, azt írják többen, hogy LEGÁLIS windows 7 SP1/Windows 8.1 esetén működik, friss telepítésnél és frissítésnél is a kulcs nélküli történet, kms aktivátorok és hasonlók esetén nem.
Ki kellene próbálni annak, akinél nem működik, persze az is fontos lehet, hogy uefi-e, illetve a kulcs benne van-e a gépben gyárilag.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
premete
veterán
-
moonguru
őstag
válasz Borisz76 #8930 üzenetére
Szia!
Én 8.1 enterprise (próba) verzió mellett használom!
2 HDD-n, az egyiken a 10 a másikon a 8.1 a fastboot-tot kikapcsoltam!
A váltás a két rendszer között úgy történik (nálam) hogy újra indítást kérek, majd mikor újra indul F11 és boot meghajtó választás!
Lassu, de biztos módszer és így nem piszkítanak egymásba!
Ui:
A BOOT alatt nem kérdez semmit, de én így szeretem!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest