- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #82950 üzenetére
Mind3 meghajtóra ezt a beállítást alkalmaztam (cseréltem a tulajdonjogot saját nevem, mail címem - amivel a Win10 -be be jelentkezem-re) és most hozzáférek mindenhez.
gyermekobjektumok örökölhető engedélyeinek lecserélése is megtörtént.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
csaba951
veterán
válasz MaxxDamage #82951 üzenetére
Maga a művelet amit csinálsz az teljesen jó, de elképzelhető, hogy "túl sok mappa és/vagy fájl" esetén "belehal" a műveletbe a Windows. Ilyenkor próbáld meg kisebb adagokra bontani a műveletet pl. egyszerre 1-2 mappára (és az almappáikra) kiadva a műveletet.
-
MaxxDamage
félisten
válasz csaba951 #82952 üzenetére
Simán lekezeli, de előfordul olyan is amit nem tud (alsó gyerekjogok pipa esetén), de az érthető (pl.recycle.bin vagy system volume inf.és hasonló)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #82951 üzenetére
OK, végül azért csak összejött.
Az NTFS fájlrendszer ilyen, a jogosultságkezelés miatt van amikor játszadozni kell ezzel. De 1x kell megfelelően beállítani és utána már OK lesz. Amúgy Linuxnál, illetve egy pendrive-ról futattott WinPE-alapú rendszernél már kell állítgatni, azoknál nem lesznek érvényesek a beállított jogosultságok, pláne az utóbbinál. A FAT32 és exFAT fájlrendszereknél meg alapból nincs ilyen, de azok más egyéb dolgokat sem támogatnak és nem is naplózó fájlrendszerek. Elsődlegesen az egyes flash-alapú tárolókra valók, míg a belső és külső merevlemezekre inkább naplózó fájlrendszerek, mint pl. az NTFS.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #82954 üzenetére
Jah, im happy
(Reflect-el csináltam is az egész SSD-ről egy mentést)
Meg Win-nél csinálok egy bizt.mentést (mai nappal)MD
-
Doky586
nagyúr
válasz MaxxDamage #82955 üzenetére
Vajon hogy hozod össze ezeket a jogosultsági problémákat..?
Kb 20 éve használok NTFS-t (hurcolászós hddn is) de még sose volt ilyen problémám. Szándékosan elállítgattál valamit előtte? -
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #82958 üzenetére
Doky ez kb. olyan érvelés mint pl. én az utóbbi 20 évben nem voltam influenzás, pedig körülöttem sokan voltak.
Én ugyanezzel a problémával küszködtem kb. másfél éve, teleszórtam a topikot a nyvagjásommal, megoldás nincs csak megkerülés, nevezetesen én a 7-8 gép között megforduló 1 terás adatvinyót megformáztam FAT rendszerre és azóta egyik w10 se rinyál. De mondom, ez nem megoldása csak kikerülése egy élő, létező w10 jogosultság túllihegésnek. Mielőtt visszakérdez bárki, igen csak a pár w10 szarakodott, w7 és még xp meg linux is volt a buliba és egyik se problémázott soha. Csak amikor néhány gépre w10 került, na ott megszűnt a megnyitom a fájlt 2 kattintással. -
Geth
veterán
válasz tordaitibi #82959 üzenetére
Nem érvelt, csupán megjegyezte, hogy nem találkozott a problémával.
Ahogy elhangzott korábban is, egyszer kell jól beállítani.
A FAT-ra formázás csak megkerülés, ahogy írtad.
(Egyáltalán semmi meglepő nincs abban, hogy nem "rinyál", mert nincs mire, nem támogat ACL-t)w10 jogosultság túllihegésnek
Nincs semmiféle túllihegés Csak nem sikerült rendesen beállítanod a jogosultságokat, vagy valami folyton elállította egy vagy több gépen (ez nem normális működés, ott valami bibi van).Vannak ezek a bigyók, well known security identifiers, ha ebből van kiválasztva az owner, és szépen leöröklődik, akkor azt tapasztalnád, mint amit Doky586 is írt.
Ezek minden Win rendszeren létező SID-ek, viszont ha belekeveredik egy bizonyos rendszerre jellemző konkrét user vagy group, akkor jönnek a kavarások, mert a többi gépen persze nem fog létezni az adott SID (kivéve ha domainről van szó). De amint írtam, normális esetben, másolás/mozgatás során nem kellene bekavarnia, ott valami más okozza a gondot (csak fogalmunk nincs, hogy micsoda).Használd nyugodtan FAT-tal, de ezt a túllihegés dolgot ezt felejtsük el
[ Szerkesztve ]
-
-
MaxxDamage
félisten
Jó kérdés, ez pár napos "friss" telepítés.. (lap+cpu+ram csere miatt) és előtte jó volt minden
Van 2 db 8TB HDD-m (ezeken csak .mkv Filmek vannak és azokkal pl. nincs semmi gond (bárhol használhatók)
Win7 -el pl. ilyen bajom sose volt (se azelőtti rendszerrel sem) ezért én is értetlenül állok a dolog előtt... de mindent meg lehet szokni valahogy / ki lehet játszani (és ez most addig biztosan jó lesz, míg nem kell (majd 1x) új rendszer....vagy remélem tovább /majd kiderül/Volt olyan 3TB HDD-m (olcsó és régi Toshiba széria "DT01ACA***") is amin a Filmek (tele voltak) 1x csak elvesztek, mert azt írta ki, hogy formázni kell (azt nem lehetett meg kerülni sehogy...) formáztam és eladtam... (lehet arra a célra, vagy adott eszközben nem volt megfelelő a működése a HDD-nek) mind2 azonos fajta volt és mind2 ugyanazt produkálta egyszerre (dokkolóban) azóta a 8TB Archive v2. HDD-k gond nélkül mennek. (a 2x4TB P300 meg a gépbe lett rakva/véve.
MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pc360
addikt
Valakinek van egy korrekt linkje, vagy leírása arról, hogy hogy a tetves rákban kell kezelni a Win 10 fájlmegosztását, hogy a kurva LAN-on ne kelljen pendrive-oznunk? Ott van a mappa tulajdonságainál a sima Share, van az Advanced Share (eddig ezt használtam és működött), a jobbklikkes menüben ott van a Give Access, de most egyiket sem tudom működésre bírni.
Ezt a leírást próbáltam (volna) követni, de a user hozzáadásnál hiába írom be a másik gépen tanyázó user nevét, azt így önmagában nem találja, tehát elakadok. Eddig nem sokat foglalkoztam a dologgal, de végtelenül idegesít, hogy hiába nem vagyok digitális analfabéta, egy fikarcnyi segítséget sem nyújt egy ilyen zsír alap tevékenység kivitelezésében a Win. Ha a Give Access paranccsal engedélyt adok a Homegroup-nak (nem arról volt szó, hogy eltávolították?!), akkor hibákat dobál, és a \\localhost-ban a saját mappámhoz nem enged hozzáférni...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
válasz piero86 #82966 üzenetére
A NAS-ok kapcsán kiderült, hogy a régi SMB szolgáltatást kell visszakapcsolni... vagy nem? Mindegy, arról sok hsz-t láttam itt, szerintem hamar megleled a megoldást. De a fájlmegosztásról még egyetlen korrekt leírást sem prezentált senki.
-
King Unique
titán
válasz tordaitibi #82959 üzenetére
Ha több Windowszal, illetve több felhasználói fiókkal használod a külső meghajtót és ezeknél módosításokat végzel rajta, akkor előfordulhat, hogy utána újra be kell állítani a jogosultságokat némelyiknél. De pont az a lényeg, hogy be lehet, mint az előbbi példa is szemlélteti. Azt pedig nem mondanám, hogy a Windows 10 miatt van, mert korábban tapasztaltam Windows 7 és 8.1 vegyes használatnál is, hogy néha egyes fájlok, mappák törléséhez, átnevezéséhez stb. engedély kellett a másik rendszeren. Viszont eddig mindig sikerült szükség esetén pár kattintással beállítani és csak ezért nem formáztam át NTFS-ről FAT-ra egyik külső merevlemezemet sem, pláne nem FAT32-re... Akkor már inkább exFAT-ra érdemes, jogosultságok annál sincsenek, ellenben modernebb és támogatja a 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
HomeGroup már nincs, kivették, azok a menüelemek valamiért megmaradtak (bug)...
(Illetve ha volt egy működő HomeGroup, elképzelhető, hogy működik tovább upgrade után is, de például beléptetni új tagot szerintem már nem lehet.)a user hozzáadásnál hiába írom be a másik gépen tanyázó user nevét, azt így önmagában nem találja
Persze, mert csak lokális felhasználóknak/csoportoknak lehet jogosultságot adni.
Tehát belépéshez használt credential lehet GÉPNÉV\felhasználó formájú, ahol a GÉPNÉV a távoli gép amire belépnél, és a felhasználó egy azon a gépen létező felhasználó.
De megosztani nem tudsz távoli gépen lévő felhasználónak, ez igen veszélyes lenne.
Sima hálózaton ezt el kell fogadni, vagy használható például az Everyone SID, persze akkor tényleg bárki a LAN-on hozzáférhet a beállított szinten (olvasás, írás).Valójában a HomeGroup is így működött: létrehozott minden gépen egy HomeGroup felhasználót, és a jelszavakat a service hálózaton, gépek között karbantartotta, meg persze a belépéskor/kilépéskor történő "service" user-t vette fel/törölte. Nem is nagyon tudott ennél többet, például a neve is azért lett home gondolom, mert csak egy ilyen "hálózatra" csinálták meg.
(Azért írtam idézőjelbe, mert simán lehetett több LAN-on átívelő HomeGroupot csinálni, csak egy idő után a vándorló laptopok szétszórták a szigetek között a teljes hálózat géplistáját )Persze domainben sokkal jobb a helyzet, hiszen ott kap az ember domain szintű SID-eket, és minden gép ismer minden felhasználót, még akkor is, ha soha nem lépett be oda (de akár be is tudna, beállítástól függően).
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
1,Megosztod a kivánt tartalmat
2,másik gépröl \\gépnév vagy ip cim\megosztás neve pl \\pc360\users
3,hálozati profil legyen privát,tüzfalban file és printer megosztás engedélyezve.hálozati felderités bekapcsolvaping oda vissza hogy az icmp átmegy e
a megoszto gépen a hálozat ikonra kattintva megnézed hogy a saját gép amin megosztasz benne van ea netbios szokott elmászni a nbstat paranccsal kiderithetö
-
csaba951
veterán
>a user hozzáadásnál hiába írom be a másik gépen tanyázó user nevét,
>azt így önmagában nem találja,Hozd létre ezen a gépen is a másik gépen lévő felhasználót, ugyanazzal a jelszóval! Így már menni fog.
Remélem XP vagy Vista már nincs a gépek között, amikkel működnie kell! Ellenkező esetben újabb kalandok várnak. 7-el és ennél újabbakkal már nem lesz gond (ha fent van az összes patch)!
-
pc360
addikt
Köszi! Megnézegetem ez alapján. Egyébként csak saját gépekről van szó, úgyhogy nem para a belső hálón a teljes hozzáférhetőség. Simán Advanced Sharing-et használtunk eddig, nem nagyon mókoltam a Homegroup-al tudomásom szerint.
zolee001: Neked is köszi! Ezek alapok, persze, a ping is megy oda-vissza. Mármint hol osztom meg, melyik funkcióval? A hálózati mappában nem lehetett semmit meglelni, de megnézzük akkor közvetlen gépnéven.
csaba951: Ez az, amit szerettem volna elkerülni. Nem őrültem meg, két full friss Win 10-ről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
Megosztani kivánt gép mappáján jobb gomb majd megosztás
Másik gépröl network share (\\megoszto gép\megosztás
majd a felhasználonév\jelszo a megoszto gép felhasználoja és jelszava
Ha ugyanaz a felhasznév mind2 gépen akor igy kell megadni : pc360\usernév
MS accountnál mail cim jelszo -
pc360
addikt
válasz zolee001 #82976 üzenetére
Give access to van, azzal oldottam meg. De már látom, hogy ez az opció is gyakorlatilag a mappa beállítások / Advanced Sharing részét tölti ki. Mindegy, elcseszett egy dolog, és valójában a követlen \\gépnév elérhetőség használata hiányzott csak részemről. Mert ugye a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat. A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál, de igazából jó ez így Everyone-on is. Működik, ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyszer nekem is volt ilyen problémám. Újra raktam a 7-et, sp2-vel ami gyári iso-s volt, előtte is az volt fent és egyszerűen a jogosultságokkal nem tudott mit kezdeni... Állítani sem kellett semmit... Egyszerűen nem tudta a masik hdd-n lévő fájlokkal mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
MaxxDamage
félisten
Nálam nagy problémák vannak a rendszerrel...
Win betölt, passwrd-t megadom és az fogad: asztali ikonok vannak, szöveg alatta semmi, Startra rá nyomok és semmi, restartolni / kikapcsolni sem tudom.Vannak dolgok amik el sem indulnak. Mi történt a rendszerrel?
MD
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #82980 üzenetére
LAN hálózat sincs, csak WiFi.
Gepházon belül látom a szöveget, Chromeba is, de más szoftver (ami meg is nyílik) viszont nem látom a szöveget. Se Start menü, se keresés, se semmi kb. (ami elindulna)
Most megpróbálom a gép alaphelyzetbe állítását...hátha jó lesz.MD
-
Geth
veterán
A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál
Megosztásnál simán kitallózhatóak (domain nélküli hálózaton) a lokális felhasználók/csoportok (nyomni kell egy keresést valamelyik gombbal, most nincs előttem).
A fenti formátumban a megosztás használatakor (belépéskor) lehet megadni credentialt.
Ha mented, utóbbiakat lehet megtekinteni a Control Panel / Credential Manager / Windows Credentials alatt (session lejáratú).
Sőt, utóbbi felületen akár előre fel is lehet venni ebben a formátumban hozzáféréseket, ilyenkor "Enterprise" lejárat jelzi, hogy ezek a bejegyzések túlélik a logoff-ot is.
De Everyone-nál (Public megosztás) ezek nem kellenek, ez felel meg az anonim hozzáférésnek FTP világban.a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat
A felderítés SMBv1 részét képezte (Computer Browser szolgáltatás), az meg jó eséllyel (és szerencsére) nincs már bekapcsolva (a megosztón legalább a server, a belépőknél legalább a client része kell amúgy).
Cserébe van WS-Discovery, két service tartozik ide:Function Discovery Provider Host (fdPHost): ez felel a felderítésért, tehát ennek futnia kell a valahova belépni szándékozó gépeken. Nálam alapból Manual, de ha rákattintok a Networkre, elindítja magát.
Function Discovery Resource Publication (FDResPub): ez felel a megosztás publikálásáért, tehát ennek azon a gépen kell futnia, ahol megosztást csinálsz. Ez is Manual-on volt nálam alapból, ami szerintem bug, én áttettem Automatic (Delayed Start)-ra (és elindítottam).
A kettő együtt adja, hogy SMBv1 nélkül megjelenjenek újra a Network alatt a gépek.
Persze valami névfeloldás nem árt, ez lehet működő NetBIOS (alapból be van kapcsolva, én kukáztam), vagy normális DNS szerver a hálózaton, ami feloldja szépen a gépneveket is. -
nagyúr
válasz MaxxDamage #82980 üzenetére
Újratelepítés a következő lépésed.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
MaxxDamage
félisten
válasz Sub-ZeRo #82983 üzenetére
"Alaphelyzetbe állítás" megoldotta ezt a problémát.
MD
-
törölt tag
Na, én is csatlakozom a frissítéssel való küzdelemhez . Sajnos nekem határidős munka bánja...
Visszakapcsoltam a 2 Function Discovery servicet, így már látja magát a gép, hurrá!. Viszont az Ubuntus gépemet még nem látja. Mindkét gépen van a Desktop mappában egy SHARED mappa, ezekben tologattam a fájlokat.
Az ubuntus gép is "elvesztette" a másik gépet, nem listázza ki a hálózat "böngészésekor".
Mit kell tegyek, hogy megint működjön?
-
Geth
veterán
válasz #57018880 #82985 üzenetére
SMBv1-et kapcsolhatod vissza (erősen ellenjavallott), hátha azzal megy (a server része kellhet ahhoz, hogy az Ubuntus lássa a Win megosztását, a client része kellhet ahhoz, hogy a Win lássa az Ubuntus megosztását.
Ennél sokkal jobb megoldás lenne, ha Ubuntus-linuxos topikban megkérdeznéd, hogy bírható rá a WS-Discovery használatára a rendszer (mindkét irányban, tehát publikálás, felfedezés). Linuxra csak van valami, látom működni QNAP NAS-okon is, azok meg Linux alapúak (egy bizonyos fw verzióval került bele).
Vagy megpróbálhatod tallózás/böngészés nélkül, konkrét címzéssel elérni a megosztást mindkét irányban, Winről indítva pl így: \\UBU-GÉP-NEVE\megosztás vagy \\UBU-GÉP-IPCÍME\megosztás (ha a névfeloldással van baj).
Mivel a gyanú az, hogy csak maga a felderítés nem műxik, ezzel használható is, esetleg mappelhető meghajtóra az adott megosztás, hogy könnyebb legyen használni. -
Dareius
tag
Sziasztok lenne egy olyan jellegű kérdésem ha van egy asus routerem publikus IP címem lehet a ludas windows 10 abban hogy hiába nyitok portot a routeren mégsem lesz nyitott?
Amit beállítottam:
Asus router:
Mac clone -
router Virtual Server / Port Forwarding
Port Trigger
Külön megpróbáltam a DMZ-t az sem müködött.
DHCP Server
Internet szolgáltató: vidanet publikus IP-vel rendelkezem.Windows ban beállítottam a statikus IP-.t
Van amit kihagytam volna?
-
Kiskokó
veterán
Üdv.
Rákényszerültem ugye a win10 re sajnos amíg ingyenes volt nem vettem rá magam a váltásra... na de mind1 is. Amit kérdeznék,
Mondjatok már olyan tippeket trükköket amiket érdemes beállítani, kikapcsolni stb... nagyjából az alapok azért megvannak de hátha.
Illetve WIN10 van e hasonló mint WIN7 re volt ilyen ASIO vagy micsoda pakk amiben egy csomó plusz driver stb benne volt ami kellhet a játékokhoz.
Vagy ebben már minden benne van gyárilag?A másik kérdésem, a 250gbos SSD-m a komplett C meghajtóm. Erről szeretnék a már belakott WIN10-em miatt egy "másolatot" csinálni. Amit ha baj van csak vissza töltök és megy. Ehhez mit kellene tennem? Milyen programot ajánlotok stb.
Köszönöm
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Geth
veterán
válasz Dareius #82991 üzenetére
Másik kérdésre nem válaszoltál. Ha bilimbalam szoftvernek kell egy port, megcsinálod a nyitást, akkor a port nyitottságának tesztelésekor futnia kell bilimbalam szoftvernek
TCP portról van szó? Több tesztelési módszer, stb nem megy UDP-vel.
A publikus IP-ről megbizonyosodtál? Tehát a router által írt WAN IP cím megegyezik bármilyen IP címet kiíró weboldal által megjelenített értékkel?
Hogy állítottad be a routert? Egyrészt ez lehet inkább másik topikba kellene, másrészt nem írtad, hogy mit állítottál, csak felsoroltál címszavakat.
Mac clone: ennek semmi köze hozzá.
Virtual Server / Port Forwarding: ez lenne a lényeg, hogyan állítottad?
Port Trigger: ez szinte biztos, hogy nem kell
Külön megpróbáltam a DMZ-t az sem müködött: erre most csak hümmögök, szorri.Windows ban beállítottam a statikus IP-.t
Szebb lett volna, egy MAC-hez rendelt statikus DHCP kiosztás, de ez elvileg nem gond, max. ha már van ilyen cím a hálózaton, de akkor már dobálná a hibákat -
pc360
addikt
válasz Kiskokó #82989 üzenetére
Ezekre nézz rá esetleg! A leírásokat olvasd el, mielőtt bármelyikre is rámarkolsz!
• O&O ShutUp10-ban pár telemetriát tudsz letiltani. A menüben felajánlott beállítások (recommended settings) teljesen jók.
• A W10Privacy már egy kicsit összetettebb program, innen csak az utolsó fülön szoktam letiltani a Winbe beépített fölös appokat (ott mindet kipipálom, ahogy a pirosabbik screenshoton is látható), de ezt lehet manuálisan is (viszont így egyszerűbb).
• És akkor van még a Winaero Tweaker, amiben én az Alt+Tab átlátszóságot állítom, le lehet tiltani a Gép ablakba alapból odapinnelt mappákat, tiltható vele a "parancsikon" szöveg, és még sok apróság. A ZIP-ben ott van a saját konfigom is, ha érdekel. Miután importálod, kiírja szépen mindegyiket, hogy mikről van szó, de nem muszáj őket applikálni, ha nem akarod, egyesével ki lehet őket választgatni.
Ezek sem igazán kellenek, de én ennyit szoktam eszközölni. Ezen kívül én kikapcsolom a műveletközpontot (tálca jobbklikkes menü, beállítások, és rendszerikonok ki/be kapcsolása). Ugyanott megtalálod a Start menü beállításait is, ahol minden csúszka kikapcsolható, hogy letisztult menüt kapj. Nálam így néz ki pl. az odatűzött ikonjaimmal, jó kis indítópult lett belőle.
A mappa beállításiban ugyanazok vannak, mint a Win 7-ben, semmi extra. Szóval nagyon mélyen nem kell benne turkálni, ezek is inkább vizuális és kényelmi funkciók. A lényeg, hogy semmiféle fizetős tool-ra nincs szükség, mint a Revo, Yamicsoft, IObit, Wise, Ashampoo és egyéb baromságok. Az egyéb szoftverekre pedig ajánlom az oldalam egyéb kategóriáit, ha érdekel. Kedvelem a letisztult megoldásokat, és ezek megbízható, friss darabok, lehetőleg portable formában.
Karbantartásilag egyszerű a helyzet: CCleaner és lemezkarbantartó. Utóbbit főleg a nagyobb Win frissítések után érdemes lefuttatni admin módban, jópár gigát felszabadítva. Ha allergiás vagy az uninstall után hagyott mappákra, beállításokra, akkor még az egyszerű GeekUninstaller javasolható. Amúgy nincs a Windows 10-ben semmi kényszerűség, majd rájössz te is. Jobb, és szokszor az automata driver-telepítések miatt egyszerűbb rendszer, mint a 7.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kiskokó #82989 üzenetére
Először is a Windows 10 sokkal jobban ki van hegyezve játékokra mint bármelyik korábbi Windows. A GÉPHÁZ-ban kb. mindent amit nem tartasz fontosnak ki lehet kapcsolni - KIVÉVE a windows update-et azt hagyd - pl. a GÉPHÁZ - ADATVÉDELEM részben mindent ki lehet kapcsolni.
A játékok futtatására érdemes a videókártyád legfrissebb driver-ét manuálisan feltenni én még friss telepítés után ezeket szoktam és azóta egy játék sem reklamált még indításnál:
- Visual C++ Runtime Installer (All-In-One) v56
- és még ezt: DirectX End-User Runtime Web InstallerWindows mahináláshoz:
- O&O ShutUp10 mivel nekem van külső vírusvédeleme - avast free - ezért a windows update-en kívül mindent kikpacsoltam.Ennyi, windows szolgáltatásokhoz, meg a registry-hez külön nem piszkálok.
-
pc360
addikt
válasz Cs1csó #82995 üzenetére
Mondjuk a Media szolgáltatások még nyugodtan lekaparhatók a Windows-szolgáltatásokból, azt el is felejtettem írni. Úgyis saját playert használ az ember. Win 7-en ráadásul valami HTTP protokollt is futtatott a háttérben, amíg nem történt meg a kikapcsolás. Gyanítom, Win 10-en se teljesen tevékenység nélküli.
DX9-ből itt van egy teljes telepítő. Csak régi játékokhoz kellhet.
A VC++ runtime-okból itt van az összes. Elég katyvasz módon tárolja az MS ezeket, de majd megpróbálom frissíteni a csomagot, ha esetleg elavult valamelyik. Kb. fél éve ellenőriztem őket utoljára, úgyhogy nincs velük gond.
Ezen kívül 1-1 játékhoz még az NVIDIA PhysX, vagy az OpenAL kellhet.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Köszi, ez a te oldalad? Emlékszem volt már róla szó de akkor nem mentettem el a könyvjelzők közé. Amit én linkeltem AIO azért szeretem mert egy kattintás és feltesz mindent kár, hogy úgy tűnik tavaly ősz óta nem fejlesztik. Ilyen integrált telepítőt nem tudsz csinálni vagy nem tudod csinált e valaki?
-
pc360
addikt
válasz Cs1csó #82997 üzenetére
Igen. Aláírás.
Nem, minden program tök más, nem fejlesztenék köréjük telepítő-környezetet. A portable progikat amúgy is elég egyszerű backup-olni, frissíteni. Meg hát bőven elég az, hogy napi szinten párszor nekifussak a frissítésnek, feltöltésnek.
A Ninite-et ismerem, de tőlük csak erre az aloldalra szoktam néha ránézni, hogy ellenőrizzek 1-2 progi-frissítést, mert nem minden hivatalos oldalon működik jól az automata csekkolóm, illetve nem is mindenhol jelzik az aktuális verziószámot.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A VC++ Runtime-okból lehet nekem frissebbet tett fel a v56 (és a FIFA 18 meg talán az NVIDIA tett fel még magától) mint ami nálad van.
A NINITE-t ismerem, de már anno sem voltam elragadtatva. Emlékszem voltak nyelvi problémák vagy olyan modulok amit amúgy nem telepítettem volna stb. de amúgy nem rossz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest