Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Angel2014 #6639 üzenetére

    Szerintem egyértelműen leírtam.
    - Ha EFI módban tud és akar boot-olni, akkor elég a másolás. Sőt, ilyenkor jobb is direkt nem telepíteni az NT6 boot kompatibilis MBR kódot, hogy véletlenül se BIOS módba boot-oljon, ha amúgy EFI módban szeretne a felhasználó.
    - Ha csak BIOS módban tud, vagy UEFI-vel is így szeretne, akkor nyilván szükséges az MBR. Ilyenkor pedig érdemes FAT helyett NTFS-el formázni, mert így véletlenül sem fog EFI módban boot-olni, ha amúgy BIOS módban szeretne.
    Ez egy szerintem elég körbebiztosított eljárás a véletlen user error és BIOS/firmware anomáliák közt is. Persze működhet a "hybrid" mód is, mikor egyaránt boot-olható a cucc tetszőlegesen BIOS és EFI módban is bár az picit bonyolultabb (előállítás és használat szempontjából is), mert az MS MBR boot kódja jobban szereti az NTFS-t, mint a FAT-ot, az EFI firmware viszont csak a FAT-ot érti meg, és ilyenkor kellő bizonyossággal kell rávenni az alaplapot, hogy a nekünk tetsző módban boot-oljon.
    Szerintem Win8 óta mindenképp érdemes az EFI módot hazsnálni, ha az alaplapi firmware EFI módja bugmentes, illetve támogatja a Secure Boot-ot. Na és persze, ha clean install-t tervezünk végrehajtani, vagy már eleve GPT particióink vannak...

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák