Újabb lépést tesz a lineáris tévézés felé az Amazon

Ha keveset fizet valaki, akkor agresszíven kapja az arcába a reklámokat.

Az online streaming szolgáltatások folyamatosan növekednek, miközben a hagyományos, lineáris televíziózás szenved. A piaci szereplők a jelek szerint kezdik elfelejteni, hogy a sikereiket annak is köszönhetik, hogy a nézőknek elegük lett a műsorokat elborító reklámokból.


[+]

A legtöbb vetélytársához hasonlóan az Amazon Prime Videón is felbukkantak korábban a hirdetések különféle ajánlók formájában, az Amazon pedig most úgy döntött, hogy még agresszívebben támad. Ha valaki nem a Prémium, azaz legdrágább csomagot választja, vagy nem hajlandó havi 3 dollárt fizetni pluszban, akkor a korábbinál sokkal több reklámot tolnak az arcába. Például ha leállítja az épp nézett filmet vagy sorozatot, akkor egyből felbukkan egy hirdetés. Emellett lesznek konkrétan az Amazon webáruház termékeit népszerűsítő elemek is, amelyeket egy gombnyomással meg is lehet majd vásárolni.

Magyarul miközben valaki nézi a filmeket, egyből áldozhat is a fogyasztás oltárán. Sőt, a pletykák szerint, ha valaki a Prime Videón keresztül vásárol, akkor jutalmakat, vagy kedvezményeket is kaphat. Valószínű, hogy ezen rengetegen fel fognak háborodni, hiszen az emberek pont azért fizetnek, hogy ne kelljen kéretlen reklámokat bámulniuk, de nagyon úgy fest, hogy ez az Amazont egy cseppet sem izgatja.

Előzmények

Hirdetés