- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
keresgéltem a google-ben, de nem találtam választ, sem megoldást a dologra.Windows 10 van a laptopomon és, ha alvó módba teszem, majd onnan visszatérek bead egy felületet, hogy bejelentkezés. Nekem nincs jelszó beállítva, direkt. Hogyan lehet elérni azt, hogy ezt a plusz enter-nyomást, hogy "bejelentkezés" megszüntessem? Szeretném, ha alvó módból egyből az asztalra lépne.
Azt már sikerült kikapcsolnom, hogy bekapcsoláskor automatikusan bejelentkezzen.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
törölt tag
válasz FerNandor #64401 üzenetére
Mi is sokáig keresgéltük erre a kérdésre a választ, ez nálunk megoldotta ezt a problémát:
Be kell állítani neki egy jelszót majd ez után kikapcsolni, hogy ne kérje.
Ezek után nem kellett többet "enterezni" egyből az asztalra jelentkezik be.
Azt csak később vettük észre, hogy a rendszerindulás is mérhetően felgyorsult ennek hatására.
HA jól emlékszem a "bejelentkezéshez szükséges" rész, majd csak akkor jelenik meg ha a jelszó beállításra kerül, addig ott felül nincs semmi.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mit lehet kezdeni azzal, hogy úgy kb. 10-ből 6 esetben ha lekapcsolom a TV-m amit monitornak használok, akkor többet nem ad rá képet a videokártya? Csilingel az eszközkezelő, aztán ennyi volt... Ilyen esetben csak a power gombbal leállítás működik, majd reboot.
Nem hiszem, hogy a TV + VGA + HDMI kábel triója lenne a felelős a jelenségért, mert ugyanezen a gépen Linux alatt ilyen nem történik meg, ott mindig van kép.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
FerNandor
őstag
válasz #18193920 #64402 üzenetére
Sikerült, köszönöm. Szuper, alvóból is egy szempillantás alatt az asztalra kerülök. Köszönöm a segítséget. Annyival kiegészíteném, hogy ezt követően a netplwiz futtatása utáni ablakban ismét ki kell szedni a jelszó kérő pipát.
Még mondjuk azt is jó lenne kikapcsolni, hogy ha bekapcsolom a gépet meg se jelenjen a PC neves köszöntő oldal, mielőtt az asztalra lép.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
raidx
őstag
válasz FerNandor #64401 üzenetére
Állítsál be jelszót és futtatás netplwiz értelem szerűen pipa ki és megadod a jelszót, Ez automatikusan bejelentkeztet. Majd a javasolt "Soha" beállítást is végezd el, az meg az ébredéskori jelszó kérést tünteti el.
Itt a jelszó kérés ébredéskor, Nem szükséges jelszó.
Elkéstem!
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
FerNandor
őstag
Köszönöm neked is.
Arra van esetleg ötlet, hogy bekapcsoláskor egyáltalán ne mutasaa a pc-neves ablakot, mielőtt bejön az asztal? Ott már nem kér így semmi jelszót, automatikusan tovább lép az asztalra. Csak jelen állas szerint bejön egy kék oldal és a beállított pc-név.
-
core i7
addikt
Na Október 17-edikén jön Az Őszi frissítés
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki tud olyan klonózó programot,amivel 1ik tabletről tudok átrakni win-t másik tabletre pendrival?
Eddig amit próbáltam az nem volt jó.Avatar
-
Dumi86
senior tag
válasz #18193920 #64402 üzenetére
Köszi ez nekem is jól jött,eddig nem tudtam hogy így kell
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
raidx
őstag
válasz FerNandor #64406 üzenetére
Arra nincs ötletem. Nekem nem mutatja a PC nevét.
Bekapcs. Megjelenik az ASROCK felirat. Feléled az UEFI, Indul a Win. kb háromszor körbefordul a gyöngysor és az asztal megjelenik. Pár másodper még betöltődik pár dolog, (VGA, Net, Vírusirtó, Pár widget) és mehet a munka. JA! Nálam működik a gyorsboot! Nem mértem de kb. 20-25 másodperc lehet.
Asrock AM1B ITX, QuadCore AMD Athlon 5370, 2200 MHz, 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM , KINGSTON SHFS37A120G (120 GB, SATA-III).
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
nicu71
addikt
válasz core i7 #64407 üzenetére
annyira tudtam hogy késni fog,persze szeptemberre igérték csak ha igy lett volna akkor már augusztus végén nagy fanfáros csinnadrattával jelentették volna be ,de nem volt csak a néma csönd.Na mindegy ,csak jó legyen ahogy szokták mondani
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
ArthurShelby
addikt
Win10-re frissítésnél még mindig él a 30 napos visszaállási lehetőség az előző rendszerre?
Ha igen, esetleg van valami mód ezt a 30 napot kijjebb tolni?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Markizmark
addikt
válasz Markizmark #64399 üzenetére
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
GEPESZ66
veterán
Fiam gépére a Windows Update ezt nem tudja telepíteni.
Melyiket telepítsem ezekből:különbözeti vagy összesítő?
[link] -
Bacusuz
addikt
Sziasztok
otthoni csoportba nem tudok belépni, pedig a jelszó jó.
egyik gépről sem, csak gondolkodik hosszan.
Hogy tudnék új csoportot létrehozni?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
A vihar kb. 1 hónapja tönkre tette a tékomos 3925-ös routert és azon keresztül az alaplapi ethernet kártyát is!
A routert kicserélték. Vettem egy TP-LINK TG-3269 PCI hálózati kártyát. Ekkor még win7 volt a gépen, jól is ment. Ma 10 pro-ra frissítettem a gépet, ami simán lefutott. Ám hálózat nincs! A kártya dobozán - amit most néztem csak meg - csak win8 ig van drájver! A Win10 Realtek PCI GBE Family Controller #2-nek látja a TP-s kártyát. A driver szerinte a legfrissebb! A routeren ég a zöld led a csatlakozás mellett. A gépben lévő kártyán is világít 2 zöld led, a másik kettő nem. Van valamilyen ötletetek? Álljak vissza win7-re? Vagy milyen hálókártyát vegyek!Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
Debilon
addikt
válasz eax1650 #64424 üzenetére
mondjuk én is jártam így, villámcsapás után az alaplapi hálókártya elszállt, aztán lapcsere lett a vége, mert bár ugyan látszólag "rendesen" működött minden, mégis teljes szívás volt az egész..
szerintem nálad is ez lesz a megoldás
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
eax1650
aktív tag
-
eax1650
aktív tag
válasz Debilon #64426 üzenetére
A win7 alatt kiválóan ment a TP-Link 1000/100-al. Van PCI szabad helyem 3.
Hálókártyát viszont nem igen találtam 10 alá - nagyjából 2 órája.
Ha más nem, visszamegyek a win7-re. Ezért még nem cserélek alaplapot.[ Szerkesztve ]
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
eax1650
aktív tag
Itt nincs valami kompatibilitás izélgetés mód?
-
eax1650
aktív tag
-
Zolee_70
senior tag
Sziasztok, egy kis segítség kéne.
Frissen összerakott gépre (Ryzen5 1600) raktam egy win10-et. Minden tökéletes, viszont a hálózaton levő NSA-t csak részben látja. Zyxel 325v2.
Az NSA segédprogramjával hozzáférek a szoftveres részhez, de a fájlokat nem látja. Médiaeszközök között ott van, de a számítógépek között nincs.
Otthoni hálózat kell neki? Oda nem tudok belépni, mert nem tudom a jelszót. Másik hálózaton levő gépet viszont látja...
Köszi előre is.
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
raidx
őstag
válasz Zolee_70 #64432 üzenetére
Otthoni csoport jelszó: https://technet.microsoft.com/hu-hu/library/find-homegroup-password-2(v=ws.11).aspx
Otthoni csoport részletes: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish
-
SP4C3
veterán
Mely domain-eket tegyem tiltólistára, hogy ez a tetves, mocskos, telibevert csúcstechnológiás hulladék software ne zabálja napokon kereszül a sávszélt?
Egy másik win10-es pc van a hálózaton és ha be van kapcsolva, akkor minimum ilyet produkál:
Ez a hulladék mellett még van egy bajos android telefon, ami ha csatlakozik ugyanerre a hálózatra wifin, akkor folyamatosan tölt fel 3kbit/s sebességet hagyva a többi eszköz számára.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
eax1650
aktív tag
válasz King Unique #64437 üzenetére
Tudnátok PCI hálókártyát javasolni, ami win10-es drájverrel is rendelkezik? Holnap venni kell!
-
beci43
senior tag
Hello Urak!
Újabban nem kapcsol a rendszerem (Win 10 Pro) energia takarékos üzemmódba.Hiába a beállítás,már VGA drivert is cseréltem,csak nem kapcsol le a monitor.Esetleg valaki help?
-
eax1650
aktív tag
iTec USB 3.0 Gigabit Ethernet adapter például a LAN ezen keresztül megy a gépbe?
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Az otthoni PC-m lassan másol a pendrivre.
--WD Blue 1TB 3.5"/64MB/7200/SATA3
--Kingston HyperX Fury 120GB 2.5"/SATA3
--Intel Dual Core G4400
--ASRock 1151 H110M-HDS
--Kingston DDR4 2133
--Win 10 home 64bit
Az ubuntu 16.04.3 van egy Acer aspire 5738zg laptopon,
és gyorsabban másol.
Esetleg a miértjét tudjátok?
Midkét gépre alap program van tepítve.
Csak böngészek. -
eax1650
aktív tag
Dolgoznom kell! Visszament a Win7 U!
Köszönöm a fáradozást és a segítséget mindenkinek!
Nem adom fel! 4 perc alatt visszatért a Win7.
Magam is kutatom a továbblépési lehetőséget, de ha valakinek van konkrét javaslata szívesen veszem!Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
King Unique
titán
válasz cooi11 #64446 üzenetére
Pont a lényeges infók nincsenek megadva, így csak találgatni lehet... Az meg nem sokat számít, hogy egy másik hardveren gyorsabban másol a pendrive. Na meg számszerűleg megint nem lett megadva, hogy pontosan mit is jelent ez... Akkor lenne igazán releváns infó, ha ugyanazon a gépen lett volna tesztelve a másik operációs rendszerrel.
Másrészt a fájlmásolás csak egy dolog, de ugyanakkor a szintetikus tesztek is lényegesek. Ugyanis utóbbiak mutatják meg, hogy mire (lenne) képes az eszköz, ellenben a másolásnál több lehet a zavaró tényező. Amúgy a pendrive pontos típusa sem ártana, hogy a gyártó által megadott értékekhez lehessen viszonyítani. Aztán (egyes) PC-ken általánosan a hátlapi USB-portok használata javasolt, mivel az előlapi portoknál előfordulhatnak problémák.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest