- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEOSIGNAL
tag
válasz FireKeeper #22800 üzenetére
elég ha nem a tulajdonságra nyomsz hanem kétszer a tcp re.Próbát megér
de egyébként VPN-en nem is biztos hogy,engedni fogja.Távoli asztal?[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz NEOSIGNAL #22801 üzenetére
egyetemi háló, de távoli asztalra is jó lenne otthonra. a gondom az hogy amíg aktív a VPN addig nem megy a net, csak a belső háló címeit érem el. elvileg meg lehet csinálni hogy menjen szimultán a kettő, de ahhoz bele kell turkálni a beállításokba. a gond csak az, hogy nem megy.
szerk: ahogy látom ez másoknál is fennálló probléma, csak még az MS nem méltóztatta javítani.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
NEOSIGNAL
tag
válasz FireKeeper #22803 üzenetére
asszem ha beágyazod egy l2tp tunelbe a vpn-t akkor mennie kell de nem biztos.Más részről valőszínűleg úgy sincs jogosultságod ilyesmit állítani
-
GEPESZ66
veterán
Korábban írtam, hogy HP laptopra raktam a WIN10-et, minden jól működik, viszont az eszközkezelőben 1 kérdőjel volt.
A WIFI gombot nem lehetett ki-be kapcsolni.
A HP honlapján nem találtam a drivert, ezért felvettem a HP-val a kapcsolatot chat formájában.
Megadták a linket, ahonnan letudtam tölteni. Felraktam, s most ez a gomb is jól működik.
Viszont a laptop terméktámogatási oldalán elég sok egyéb WIN10-es driver van.
Minek adják ki ezt a sok HP drivert, ha a WIN10 telepítés során mindent felismer, s telepíti is ezeket a drivereket? -
HeyTchiki
csendes tag
Cortana tud magyarul?
-
King Unique
titán
Nem próbáltam még a Windows To Go szolgáltatást. Ilyenkor megmarad a belső vinyón a rendszer, vagy az egészet áthelyezi a külső meghajtóra, azt se tudom...?
Én USB 3.0-ás külső merevlemezre a WinToUSB programot használtam, amivel simán felment a Windows 10 és futtatható volt a külső meghajtóról. -
kezo0
addikt
-
András.
tag
Sziasztok!
Egyik pillanatról a másikra felcserélődtek a fényerőállítás gombjai, ha töltőn van a laptop (felfele gombbal csökken, lefele gombbal nő a fényerő, bár a csúszka nem ezt jelzi). Akkuról rendesen megy. Miért lehet ez?
-
raidx
őstag
A tegnapi frissítés kicsit megváltoztatta a rendszert. A legfrissebb AMD catalist futtathatósága eltűnt Teljesen beépültek az opciói a rendszerbe. De sok apró változás tűnt fel, pl. jobb klikk az asztalon és a menübe ott a god mode. Megint megjelent a 2 ominózus mappa de most még nem szaporodik a tartalom.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #22660 üzenetére
Sajnos nem jó ez médiadatfolyamos/upnp-s megosztás... mkv filmeket nem játszik le így a médiabox.
Szóval kénytelen leszek valami megoldást találni a rendes hálózati megosztásra...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Воланд
titán
válasz King Unique #22814 üzenetére
a wtg egy szuz rendszert telepit a kulso meghajtora.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
MODERÁTOR
Üdv!
Tegnap tisztogattam kicsit, és letöröltem két alkalmazást, amiről azt gondoltam, hogy valami next-next-finish telepítéskor valahol bennfelejtett pipa hozadéka, mert azon kívül fogalmam nem volt mik azok. Nos az egyik restartot kért uninstall után, megtettem. Majd később mikor böngésznék veszem észre, hogy furák a betűk a böngészőben. Nem mindenhol, de most a szerkesztő ablakban ahova írok, vagy a hsz szövegek pl igen, de a szerkesztő ablakon kívüli szövegek meg pl jók, mint voltak.
Sajnos azzal is ezután sikerült szembesülnöm, hogy noha 8.1 alatt be volt kapcsolva a rendszervisszaállítás, win 10 upgrade után ez kikapcsolt, így visszaállítani nem tudok. A két program nevét megint csak nem, az egyik valami webio(tudom, ilyen van, de nem ez) vagy hasonló, a másik meg valami youtube-hoz hasonló nevű valami blokker azt hiszem.
Nem tudom, ezek okozhatták-e, meg leírni sem jobban a dolgot, de ha valaki ebből sejti miről beszélek, igazán kisegíthetneIlletve esetleg meg lehet valahogy nézni, miket unistalláltam legutóbb?
Mondjuk a képeken így pont nem nagyon látszik a különbség..
Olyan, mintha nem lenne cleartype a bevitt szövegen(paintbe se), vagy más/kisebb lenne a betűtípus de a weblap bevitt, fix szövegein meg igen. Vagy hülyeséget mondok? Cleartype csekkolva, elvileg ok, be van kapcsolva.
Ja, amúgy Opera, de Edge is ilyen..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Rasiel
senior tag
-
raidx
őstag
válasz King Unique #22814 üzenetére
Az USB-n egy Win 10 Iso és a rendszered beállításai lesznek. Ezt bár milyen gépen használhatod ami képes lenne a Win 10 fogadására. Persze 32 bitesen nem megy a 64 bites. Az eredeti állapot mindenhol megmarad. A Win az USB kütyüről fut. Ezért kell valami gyorsabb eszköz ami lehet pen, kártya, HDD. A pennél ajánlott a Windows To Go emblémás (gyorsabb mint az átlag). Az így létrehozott rendszer terjesztése jogi következményekkel jár csak saját használatra! Több módszer is van a To Go létrehozására nem csak az időkorlátos Enterprise telepítése.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
steele80
senior tag
Hogy lehet beállítani a W10-et úgy, hogy ne automatikusan frissítsen, hanem értesítsen, hogy rendelkezésre állnak frissítések, és azt én töltöm le és telepítem? A frissítések telepítési módja beállításoknál, csak automatikus és értesítés újraindítás ütemezéséről opciót találok. Egyáltalán lehetséges ez?
-
King Unique
titán
válasz Воланд #22824 üzenetére
Értem, kösz.
Tehát a local rendszer és termékkulcsa 1.1-ben megmarad, a WTG-os meghajtóra meg pl. külön termékkulcs kell gondolom, ha vki tartósan akarja használni?(#22827) raidx: másik fórumtárs azt mondta, hogy szűz rendszert tesz rá, ezek szerint nem?
Igen, vannak WTG hitelesített pendrive-ok, amik vsz gyorsabbak. Amúgy külső USB3-as külső vinyóból meg vsz mindegyik megfelel a követelményekhez, bár azokból is vannak hitelesített modellek.
"Az így létrehozott rendszer terjesztése jogi következményekkel jár csak saját használatra!"
saját használatnál gondolom arra célzol, hogy ezt is be kell külön aktiválni, nem lehet a gazdarendszer termékkulcsával használni?De majd vsz teszek vele egy próbát.
-
Воланд
titán
válasz King Unique #22832 üzenetére
wtg csak enterprise valtozatban erheto el, ahol van mennyisegi licenc.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Воланд
titán
válasz King Unique #22834 üzenetére
wtg pendrive-ot nem tudsz letrehozni pro verzio alatt. az education meg ugyan az, mint az enterprise. wim fajl kell a pendrive elkeszitesehez, a fent levo rendszerrel nem csinal semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz King Unique #22836 üzenetére
hogy modositani tud a wtg inditasi beallitasait....
-
thomasa
senior tag
Bocs, ha volt már, de Összefoglalóban nem találom, win 10 upgrade frissítés 75%-nál várakozik, majd hibaüzenet, ez mitől lehet? Win 8.1-es új gépet frissítenék.
-
Noninnyó
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy tisztán telepített Win 10 Pro rendszer, ami - elnézést, ha warezes a téma - KMSPico-val lett aktiválva. Viszont úgy néz ki, hogy tudnék szerezni original rendszert is. A kérdés az lenne, hogy utólag a Vezérlőpult / Rendszer alatt, ahol be lehet írni másik kulcsot, megadhatom-e majd az eredetit, be fogja-e aktiválni? Vagy újra kéne rakni az egész rendszert, és már telepítéskor szépen bepötyögni?
Köszönöm! -
Bali27
addikt
Valaki windows 10-en próbált már SSD-t Raid0-ba használni? Ha igen akkor vannak tapasztalatok?
Programok Ps Indesign, játékok betöltési ideje... -
King Unique
titán
válasz Воланд #22837 üzenetére
Igen, jogos, valóban sok opció nincs abban a párbeszédablakban...
(#22839) Noninnyó: igen, biztos, vagy ott, vagy gépházban meg tudsz másik kulcsot. De előtte az okosító vackot szedd le!
(#22842) t72killer: vmit lehet a háttérben mókol, de ha leszedi és marad netán utána szemét, azt egy MBAM simán kipucolja.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Noninnyó #22839 üzenetére
adminként futtatott parancssorba:
slmgr.vbs -upk
slmgr.vbs -ipk xxxx-xxxx-xxxx-xxxx (ide a kulcsot)Amúgy nem tudom,h a kmspico mennyire mentes a kártevőktől/csinál-e backdoort az ember rendszerébe, ha a legcsekélyebb gyanú felmerül, h nem tiszta, akkor inkább újraraknám.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
W. A. Lacky
tag
Sziasztok!
Figyelmetlen voltam, nem vettem észre, hogy nem itt, hanem a W7 topicban tettem fel a kérdésemet.Nos, én hagytam feltelepülni a W10-et, működik is kis hibákkal; pl.: - nem tartja meg a képernyővédő beállításait. A következő bekapcsoláskor ismét alaphelyzetbe áll, azaz nincs képernyővédő; - nem hajlandó engedni a másik - XP-s - gépemről történő nyomtatást, hiába a megosztás, sőt az XP-s gépemnek nem engedi kezelni a W10-esen lévő fájlokat. Fordítva minden működik; - állandóan a szememre veti, hogy nincs bekapcsolva a Windows Defender, de bekapcsolni nem engedi; - hiába kapcsolom ki az értesítések, mégis mindig értesít.
Ha valaki esetleg tudna tanácsot adni, azt igen megköszönném, mert egyelőre:W. A.
-
raidx
őstag
El vagyok szomorodva! Jelezte a Win, hogy frissítések várnak letöltésre és a rengeteg frissítés között ott a Defender is. Nem lehet attól megszabadulni hiába van fent az Avira és kikapcsoltam csoportházirendbe, tiltottam regisztribe és Ultimate Windows Tweakerbe mire megszünt zaklatni és most tessék, megint itt van. Minden indításkor hosszú percekig 100-on pörög minden mert malvert keres a Defender, holott van malver védelem telepítve! Úgy látszik nem érdekli a másé. Mikor telepítettem az Avirát, szépen eltünt a defender majd hetek múlva bekapcsolódott az avira mellett. Azóta küzdünk! Nem tudom, az MS letiltó progijával ki tudom e tiltani. Most frissítés ként érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
Úgy látom nem jutottunk elörébb Windows Defender témában. Sajna kaptam itt két tippet is, hogy lehetne inaktiválni a defendert de egyik sem működik. Bár inaktiválni tudtam mert ki van kapcsolva de mindig a bejelentkezésnél kidob egy ablakot a Windows Defender hogy mivel nincs(ő szerinte) más malware írtó ezért kapcsoljam be. Ennél nagyobb baj ne legyen de akkor is.
Bár a vezérlőpult->Security...-ben minden ok ő szerinte(az általam telepített virusírtó) is de mégis erőszakosan csak az övét akarja.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
Döglött Róka
veterán
válasz W. A. Lacky #22844 üzenetére
Miert van meg xp-d? Es miert van halozatra kotve?
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
t72killer
titán
válasz LeslieG Jr. #22846 üzenetére
Hm, esetleg próbálkozhatsz az Avira újrarakásával, hátha "tudatosul" a rendszerben, hogy van rendes védelem...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
W. A. Lacky
tag
válasz Döglött Róka #22847 üzenetére
Mert így működött korábban az itthoni hálózatom a W7-tel. Meg kívánom őrizni.
W. A.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz t72killer #22848 üzenetére
raidx kolléga az Avira virusírtós. Nálam most a 360 Total Security van, de ahogy látom teljesen mindegy milyen más virusírtót telepít fel az ember ő csak a Windows Defender-t ismeri el. Jogos...mert saját márkás termék. Biztos valamikor javítják.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs