- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz MrCsiT #22296 üzenetére
persze, biztosan nem mikrolagos AMD VGA-d van, és minden esetben főzöl egy teát, mire elindul egy Win 8.1-hez képest, de ezek bagatell dolgok
Nem, már a w8.1 óta nincs AMD kártyám, mert már az r-270x-hez képtelenek voltak normális drivert írni, úgyhogy lecseréltem. Teát nem főzök, mert S3 módban tartom a gépet, úgyhogy az a tized mp mire képet ad kevés lenne rá. Az viszont igaz, hogy lassabban bootol mint a w8.1 anno de szinte biztos vagyok benne, hogy a chipset driver a ludas. Nálas sajna bejátszik, hogy a mostani konfigomra váltással egyidőben álltam át a W10-re így nem tudom a korábbi konfiggal (P9-Z68+I2500K+8GB RAM+GTX760+S840 SSD) milyen lett volna a boot idő mérve a boot tracker programmal, de most sajna 48mp amiből 12mp csak a BIOS és 35mp a rendszer töltés. Ez sok az tuti, de az is hogy ez driver gond mégpedig az Intel sara lesz a Z97-es lapkakészletekhez.
-
-
addikt
válasz szmayer1 #22300 üzenetére
A helyzet a következő, Win 7 alatt nálam se merült fel ilyen gond, a Fast Boot alapból engedélyezve volt, viszont a 10-es feltelepülése után szoptam rendesen, mert nem tudtam elérni a BIOS-t. A gond szerintem pont a bootolás gyorsaságában rejlik, vagyis azon a ponton amikor fel kellene ismernie a billentyűzetet, gyorsan túllép a rendszer, és így elérhetetlen a BIOS. Kikapcsolva meg pont a fordítotja van, szép komotosan tölt be, van ideje ismerkedni a billentyűzettel is.
Az első alkalommal ugye ott volt a friss Win 10, - a frissítés előtt csináltam egy BIOS resetet Jumperral, biztos ami biztos alapon -, szerettem volna újra beállítani a szokásos dolgokat, hát egy kicsit kivert a víz.
Már vagy hat-hétszer próbálkoztam a belépéssel eredménytelenül, amikor jött az isteni szikra , és a fiók mélyéből elővarázsolt PS/2-es csatlakozóval sikerült valahogy birtokon belülre kerülni. Ezt csak tippként írom, ha valaki úgy járna mint én.
Az Asus progival majd teszek egy próbát."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Sztlaci
aktív tag
válasz szmayer1 #22294 üzenetére
Nekem az aláírásban szereplő gépen kikapcs után 17-19 másodperc a főképernyő. A Avast még bénázik legalább fél percet, de már használható a gép, csak kicsit még lassabb.
A telepítés után (frissítés win7 pro egy hónapos gépen) 4-5 napig lassan bootolt, aztán beállt erre a kb 18 másodpercre, addig kellet neki valami adatgyűjtés. A gépházban a sok magától induló általam nem használt dolgokat kikapcsoltam. Az újraindítás lényegesen lassabb, az az igazi hidegindítás. Ha szoftver gond van, valami bénázik, érdemesebb a kikapcsolás helyett újraindítani. Ebből adódóan főleg az első időkben érdemes többször újraindítani. A kikapcsolás nem teljes tiszta boot, azért gyors.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
addikt
Na ma a főgépen nem akaródzik indulni a Windows 10, de előtte meg lekéne mentenem a dolgokat (már amit kell), mert felkínálta hogy alaphelyzetbe állítja, de persze a programokat meg nem hagyja meg, csak a fájlokat. Innaxasable Boot device, vagy valami hasonló
-
contaxg
veterán
Sziasztok,
Adott egy Acer Aspire laptop amin a Windows10 telepítése után egyáltalán nincs touchpad. Az eszközkezelő sem lát semmit. Mi a csudától lehet ez??
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Clemi
veterán
válasz ignisz #22309 üzenetére
Ez azért nem éppen a Boot idő inkább csak egy "log on" legalábbis a képről nézve, ettől függetlenül tök gyors, de gyanítom, hogy szinte semmi (vírus kereső, OneDrive, Office szinkronizáló, OneNote, Skype, utorrent ilyesmik) nem is töltődik be induláskor
Nekem ilyen, és egy rakás cucc (amiket felsoroltam) elindul a géppel
[ Szerkesztve ]
-
CartmanLand0
senior tag
Tegnap, ujratelepítés után, miután feltelepítettem mindent amire szükségem van, csináltam egy takarítást, illetve egy töredezettségmentesítést ( optimalizálást ) ... most hogy bekapcsoltam, csak úgy kíváncsiságból megnéztem .... 58%töredezettség Előző oprendszereknél nem láttam ilyet, ott általában mindig 1 vagy 2% volt mindíg ... ez másnál is így van ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
h1mpi
félisten
Megtörtént életem első rendszer visszaállítása a biztonsági mentésből, mert annyira szétesett az USB wifi stick drivere egy frissítéstől, hogy látta az eszközt, de nem ment. Nem engedte újratenni a drivert, mert azt írta a legfrissebb van rajta, de a tulajdonság fül alatt látszott, hogy nem működik... WUT?
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Nekem csak a Wifi Stickel szívat, valahogy nem kezeli megfelelően. Néha nincs netem, szétkapcsolom, majd össze és megy megint...
Illetve ma szerettem volna újratenni a Gigabyte laphoz tartozó appokat, mert jöttek ki újabbak. Ez a kedves üzenet fogad mindegyiknél:Fully electric lifestyle!
-
-
szmayer1
senior tag
válasz pendre54 #22305 üzenetére
Szia.
Ha be van kapcsolva a fast boot, és nem tudsz belépni a biosba, akkor kapcsold ki a Full Screen Logo-t. Nekem bejött, most beállított fast boot-al is be tudok lépni vezeték nélküli usb-s billentyűzettel.
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
addikt
válasz szmayer1 #22322 üzenetére
Üdv!
Most nézegetem a BIOS-t. A Boot menüben nálam van egy Boot Logo Display opció, ami alapból Auton(Adjust automatically for Windows requrement) áll.
Ezt lehetne még állítani FullScreen-re(Maximize the boot logo size), de gondolom, hogy ez nem lenne nyerő véleményed szerint, illetve a harmadik lehetőség a Disabled, erre azt írja:" Hide the logo during POST."
Az angolt nem vágom, szóval a fentiek alapján akkor a Disableded próbáljam, vagy eleve nem is erre az opcióra gondoltál?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Noninnyó
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne a tisztelt forumozókhoz, hogy adott egy Windows 7 Pro 32bit-es rendszer, és a héten vettem még memóriát, így most 4GB ramom lett. Fel szeretném tenni a 64bit-es Windows 10 Pro-t.
A kérdésem az lenne, hogy tudom-e, illetve van-e értelme első körben frissíteni a rendszert? A végleges aktiválást illetően. Vagy érdemesebb inkább egyből tiszta telepítést csinálnom, és KMSPico-zni?A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Noninnyó #22326 üzenetére
Frissíteni illegális rendszert is lehet, de attól nem lesz legális. KMSPico meg a többiek eleve nem legálisak.
Frissíteni tehát tudsz, de legális csak akkor lesz ha megveszed.
Ui.: Ahogy elnézem a géped nem mai csirke, előbb driver ügyben nézelődj, de egy upgrade advisor-ot futtass minimum.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
bolic
őstag
Rosszul járhat, ha nem jogtiszta szoftver is van a gépén: ezentúl blokkolhatja a Windows
Olvastam a korábbi hozzászólásokat és tényleg találtam összefüggéseket. Van akinek nem működik a DVD meghajtó, a programok le vannak törölve stb.
Akkor nem érdemes frissíteni Win10-re a gépemen? Akkor marad akár 50 évig a Win7.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Воланд
titán
kar, hogy a szoftver ala az ms altal kiadott jatekok, a hw ala pedig az xbox-hoz kotheto periferiak tartoznak.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
$p@rr0w
őstag
Nálam a microsoft store fontban jelöli az árakat, a Minecraft 7.7 font, érdemes forintra állítani a régiómat, olcsóbb lesz? Másik felhasználóval be tudok lépni a storeba anélkül hogy magán a gépen felhasználót váltanék?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Második gépet szeretnék frissíteni win 7-röl -win10-re. Az elsőn már win10 van és akkor csináltam telepítő lemezt is, a második gépen csak a tálcán van az ikon de még nem frissített. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám frissíteni lemezről, hogy ne kelljen újra letölteni a másik gépnek is az egészet?
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
törölt tag
Na ezért biztos kapni fogok de én első körben legalább lefuttatnám a Windows 10 Upgrade Advisor-t és megnézném, hogy esetleg van-e hozzá driver, alaplap, hang, videokártya stb. Nagyon le vannak maradva a hardver gyártók a driverekkel és ez okozza a legtöbb problémát a későbbiekben.
-
addikt
Ezt azért Te se gondoltad komolyan nem véletlen a szmájli mert, ha kíváncsi vagy, privátba tudok küldeni olyan facebookos sitokat, ahol hetente frissítik a kulcsokat, és azok használhatók is, az ottani kommentek alapján.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
t72killer
titán
válasz tom570 #22338 üzenetére
Igen, én is így tettem fel a nejem gépére, nem vacakoltam a gwx-sz@rral - főleg, hogy így eleve frissítésintegrált/kicsit kipucolt telepítőt tudtam használni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
CartmanLand0
senior tag
válasz CartmanLand0 #22314 üzenetére
Erre valaki ? Kezdjek el aggódni ?
A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...
-
Kernel
nagyúr
Kicsit le vagy maradva, amikor ez a cikk és társai megjelentek, naponta többször linkelték ide is.
Páran már fenyegetőztek is, hogy ki kellene tiltani az ilyet, miután alapvetően baromság, hisztériakeltés. Vagy megfelelően kell értelmezni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
SkyS1gn
félisten
Van már Win10 kompatibilis Power 4 Gear?
G550JK-hoz kéne.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
raidx
őstag
válasz CartmanLand0 #22341 üzenetére
Windowsok szokása, hogy figyelik mikor mit csinálsz és annak megfelelően próbálják meg az elérési sebességet optimalizálni. Ehhez viszont idő kell nekik, hogy átrendezzék a vinyót. Gyakran használtak előre.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest