Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Nite #133724 üzenetére

    A Rufus a GPT-UEFI sémánál alapértelmezetten FAT32-re formázza a pendrive-ot, ha nagyobb az install.wim fájl 4 GB-nál, akkor van csak NTFS opció, ami nem meglepő. Ilyenkor használja az UEFI-NTFS módszert, ami létrehoz egy FAT fájlrendszerű segédpartíciót rajta a szükséges boot fájlokkal és úgy már működik a bootolás UEFI-nél NTFS-t nem támogató hardvernél is, de csak kikapcsolt Secure Boot mellett. Ha esetedben nem, akkor vagy valami nem megfelelően lett beállítva, vagy buta a laptop, a rajta lévő UEFI, ennyi.
    Az MBR-BIOS séma is NTFS-re formázza a pendrive-ot, ami Legacy/CSM szerinti bootoláshoz és telepítéshez oké is, ellenben UEFI szerintinél csak akkor, ha az adott laptopnál támogatja az NTFS-t az UEFI firmware, ellenkező esetben nem, ez is le lett már írva, linkelve világosan az előző válaszokban.
    + Ha már említetted előzőleg a letöltött ISO felcsatolását a fájlkezelőben és a tartalmát 1:1-ben a pendrive-ra másolni módszert, akkor az értelemszerűen most is opció lehet, FAT32-höz - ha UEFI-s telepítés a cél és annál csak FAT16/32-t támogat a laptop - előtte darabolni install.swm fájlokra stb., ez is világosan le van írva a linkelt anyagokban.
    + Ott van pl. a Ventoy, annál a létrehozás és a szükséges partíciók létrejötte, valamint előtte a Secure Boot támogatás bekapcsolása után elég csak rámásolni magát az ISO-fájlt és kész, mehet a bootolás CSM/UEFI szerint.

    De amúgy nem világos mi szükség az előbbi ragozására ha az MCT-vel készített telepítési adathordozó bootol, illetve ha "SYSTEM_PTE_MISUSE" hibaüzenet van, akkor azt kellene megszüntetni a BIOS/UEFI-ben a megfelelő opció be/ki kapcsolásával, szükség esetén frissíteni stb., lásd az alábbi leírást.

    How to Fix the SYSTEM PTE MISUSE BSOD on Windows?

    Ahol ha annál a laptopnál nincsen ilyen lehetőség, illetve advanced módban sem, akkor kb. ennyi volt a történet, vissza lehet adni a tulajnak, vesződjön vele ő tovább, vigye be egy márkaszervizbe, aztán ott majd megoldják, ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák