- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
-
addikt
válasz Blackhole13 #100340 üzenetére
Üdv!
Hasonlóan jártam anno én is, valamikor kb. 3 ével ezelőtt. Nekem akkor, egy Audio GD NFB-15-ös DAC-om volt, ami Win 7 alatt szépen működött, sőt 2015-ben, a Win 10-re történő frissítéskor se volt gond, de valamelyik nagyobb verzióváltás után többet nem lehetett megszólaltatni, pedig a hazai forgalmazója, még fimware-t is frissített rajta, így kénytelen voltam eladni.
Amennyiben a profilodban lévő cuccról van szó, akkor próbáld meg ezzel a driver-el: [link]
A driver telepítésekor meg próbáld meg a "Nincs szükség az illesztőprogramok aláírásának a megkövetelésére" módban, a Gépházon keresztül. [link]"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
karldergroße
senior tag
válasz karldergroße #100350 üzenetére
Most a frissítések kezelsénél tart 20%-on. Reggel 9 óta telepít. El kell mennem, el kell vinnem a laptopot. Mi lesz a frissítéssel , ha lecsukom a laptopot?
-
karldergroße
senior tag
válasz karldergroße #100356 üzenetére
Lecsuktam, de frissít tovább, azóta gy százalékot ment, 21%... Ilyet még nem b...tam.
-
legenda
válasz csaba1203 #100355 üzenetére
Nekem a laptopon a töredéke idő alatt lefutott a komplett frissítési folyamat, pedig a netünk csak 120/10 Mbps, bár azt nem is néztem, mekkora fájlméretű állományt töltött le, de gyorsan települt, az a lényeg, bár viszonylag gyors SSD...stb. van a munkaállomásban.
Este frissítem a feleségem laptopját is, remélem azzal is minden rendben lesz utána, ahogy most.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Storms
őstag
Üdv
1803-ról 1809-re történő frissítés után(windows update-en keresztül) a driverek is megmaradnak ugyanúgy visszateszi őket a windows?
A windows.old mappa olvastam ,hogy egy idő után törlődni fog, ez igaz? Nem kell akkor vele foglalkozni?ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
VGYke
addikt
Win10-Office problémámra szeretnék ismét rákérdezni.
Nincs megoldásom, pedig próbáltam mindent (Office topikot is), meg az Office programok Outlokoon kívüli (mert ott nincs hiba és nincs kedvem 2 fiók 6-8 e-mail beállításával szórakozni) eltávolításával, újra telepítésével.
Most azzal próbálkoznék, hogy a hiba óta jött Office frissítéseket kellene eltávolítani, win10 alatt. Na ezt nem tudom hogyan kell.
És ha sikerül eltávolítani, de nem a frissítés a hiba oka, újra telepíthetők, azaz ismét megjelenik itt: ?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Redneck
nagyúr
Május első hetében raktam fel a 1809-et. Nem pakoltam tele a rendszert, nagyon stabil, letisztult, így megtetszett. A korábbi MS-es tapasztalataim, és a fórumon olvasottak miatt, rányomtam a frissítések szüneteltetésére. Június 27-ig eltolta őket, de a funkciófrissítésre és a minőségi frissítésre is beállítottam 3 nap halasztást.
Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó. Mindenképp kell? Megmondom őszintén én nem akarok megint 0-ról telepíteni, ezért állítottam be a halasztást. Ha továbbra is ezt a verziót szeretném használni, meddig tehetem meg gond nélkül? Legalább egy kicsit még nem váltanék, ez nagyon bejött.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Kékes525
félisten
válasz Redneck #100362 üzenetére
"Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó. Mindenképp kell? "
Nem, nem kell mindenképpen. Szomorú is lenne...
Frissítsd nyugodtan a meglévőre és csak akkor csinálj tiszta telepítést, ha valamilyen gond van. Azt is megteheted, hogy vársz. Különösen akkor, ha az új funkciók között nincs olyan, ami feltétlenül kellene. Eget verő újdonság nincs benne, ezért szerintem érdemes még várni.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
seger
addikt
Tudna valaki segíteni?
Adott egy win7 és telepítve lett rá egy xerox nyomtató. megosztva lenne egy másik gépen amin win10 van.
Egyszerűen nem tudom csatolni a win 10-re, mert mindig azt írja, hozzáférés megtagadva.
Előtte egy hp 2055DN volt használva, hiba nélkül ment...csere után, xerox hozzáférés megtagadva.
Mi lehet a baj???
-
Redneck
nagyúr
válasz Kékes525 #100364 üzenetére
Én is erre alapoztam, és nincs benne olyan ami érdeklne. Csak június végéig tudom eltolni a frissítést? Mi lesz így a biztonságot érintő kisebb csomagokkal? Csak elméletben érdekel, de meddig használhatnám a 1809-et ha úgy döntök, egy verziót kihagyok?
-
King Unique
titán
Ha legalább Pro kiadást használsz, akkor a gépházban könnyen tudod halasztani, illetve külön csak a funkciófrissítéseket is. Vagyis az utóbbi esetben nem a 35 napos teljes szüneteltetésre és nem a 30 napos összesítő frissítések szüneteltetését kell piszkálni, hanem a frissítési csatornánál beállítani a nem célzottat és a funkciófrissítéseket max. 365 nappal elhalasztani. Ezzel a módszerrel simán ki lehet hagyni 1-2 build upgrade-t, de közben havonta ugyanúgy kapja a rendszer az összesítő frissítéseket, ezáltal naprakész marad. Valamint ha megnézed a Windows-életciklussal foglalkozó leírást, akkor láthatod, hogy egy-egy verzió 18 hónapig támogatott a Home és Pro kiadások esetében, valamint az őszi Enterpsie és Education kiadásoknál 30 hónapig. Tehát nem feltétlen kötelező évente 2x váltani az újabb Windows 10-verziókra. Illetve az aktuális 1903-as verziónál meg pláne nem, mivel a funkciófrissítések külön késleltetése nélkül (már nincs is olyan opció a gépházban) is használható az adott verzió a 18/30 hónapos támogatás végéig. Max. ehhez hasonló értesítést jelenít majd meg a rendszer, ha elérhető és a felhasználó belegyezésével opcionálisan telepíthető az új verzió.
A klasszikus "tiszta" telepítésnek (clean install) akkor van értelme, ha pl. valami komoly gond van a rendszerrel, egyáltalán nem bootol stb. és inkább jobb tiszta lappal kezdeni. De ha jól működik, akkor csak azért nyilván nem kell újratelepíteni, mert kijött egy új vezió. Pont erre való a funkciófrissítés (build upgrade), amivel közvetlenül lehet upgrade-elni az új verzióra úgy, hogy megmaradnak a személyes fájlok, valamint a telepített programok és a beállítások. Igaz, néha előfordulhat, hogy nem minden marad úgy 1:1-ben, de még így is jóval egyszerűbb utólag korrigálni azt a pár dolgot, mintsem teljesen a 0-ról újratelepíteni. Legalábbis ha valakinek egy belakott rendszere van, akkor mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz King Unique #100369 üzenetére
Köszönöm az infót! Hétvégén beállítom, jó lesz nekem ez a build még egy darabig.
-
TRob1
veterán
Szedd le manuálisan és tedd fel úgy. (Szerintem annyi hely ehhez elég kellene hogy legyen... de ettől függetlenül ez elég kevés c-re)
(#100362) Redneck:
"Azt olvastam hogy a tiszta telepítés a frankó."
Hol olvastad?
Én meg azt hogy gáz mindig Tiszta telepítést csinálni.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
törölt tag
Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy 900 millió gépen fut Win10, az lenne a furcsa, ha nem lenne olyan a neten, akinek gondja van vele. Szerintem ne másokat less, hanem próbáld ki magad, mert géptől és felhasználástól is függ, hogy lesz-e bármi probléma. Azért kapott a 1903 javításokat is, például különváltak bizonyos folyamatok, amik javítják a kereső és a start menü megbízhatóságát is. Korábban linkeltem egy teljes listát magyarázattal.
Ha a WU megjeleníti a frissítést, akkor nem vagy érintett a kompatibilitási problémákban. A frissítés után 10 napod van eldönteni, hogy megfelel-e, ha pedig nem, akkor pár perc alatt (SSD) visszateszi a 1809-et, és az újnak nyoma sem marad. Aztán nyugodtan ki is hagyhatod ezt a kiadást, ha szeretnéd.
Ettől függetlenül ha a jelenlegi rendszered tökéletes, akkor egy biztonsági mentés mindenképpen ajánlott. Ha nem is akarsz külső programot használni, ott a beépített, amit a helyreállító menüből is használhatsz. Később lehet bármilyen problémád, akár vírusfertőzés is, így pedig gyorsan visszarakhatod a jól működő rendszered.
-
törölt tag
A 900 millió gépről jut eszembe bárcsak a kisebb régiókkal is foglalkoznának. Természetesen nem várom a Cortana tudjon magyarul, nem beszélgetni akarok. A számolás alapműveletek, árfolyamváltás, mértékegységváltás, webes kereső, akár csomagkövetés, járatkövetés is mehetne minden régióval. US, UK régióval kényelmes Win gomb és írhatod is a szorzást, átváltást.
szerk. A világos témát aki használja megszokta valaki egy nap alatt? Még nem tudom eldönteni nem tetszik vagy csak nehéz elszakadni a megszokott fekete tálcától, start menütől. Váltogatom még. Egyébként Settings-ben tehették volna a Themes menübe, ha már Windows blogon is light theme-ként emlegették és nem a színek közé. Onedrive ikont is még fordítani kell. A Snip&Sketch ablakmód funkció bekerülése jó. A Sandboxot nem sikerült beüzemelnem, valami nem tetszik neki a gépemmel. (mindegy nem fontos)
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
a tegnap esti telepítési mizéria után ,ma reggel , adatlementés után, rávett a lélek, hogy tisztán, friss telepítéssel újrategyem a Windows10-et immár a friss,májusi kiadással.
Fel is települt, de aztán jöttek/jönnek a gondokA : bejelentkezés után nem akar csatlakozni automatikusan a WiFI-re, pedig aktív az automatikus kapcsolódás vezérlő..
B : Minden második-harmadik újraindítás után az alapértelmezett programok visszaállnak az alap értékekre ( böngésző Chrome helyett Edge, videó a VLC helyett a Filmek+TV lesz.. )
C : ha csatlakoztatom a telefonomat az USB porthoz 2-3 percig használhatatlan a gép,mert valami 'process' lefoglalja a rendszert.. Nemcsak az én Redmi S2 telefonmnál,hanem más készüléknél is megvan a hiba.
Vagy esetleg már az én gépem kezd öregedni az új Windows - verzióhoz ?
/ AMD Phenom II X4 955 CPU , 8 GB DDR3-as RAM , Gigabyte 880GA-UD3H alaplap..Maga a gép kb 9-10 éves.. /In loving memory of Garrett Lockhart
-
legenda
válasz gerner1 #100363 üzenetére
Itt is annyi lehetett nagyjából.
csaba1203: Jó, tudom, sok helyen az is luxus lenne, de itt lehetne jóval gyorsabb is, a UPC-nél vagyunk, kérhetnénk 500-ast, van Telekom optikai is, náluk az 1000 Mbps, sőt, a 2000 Mbps csomag is elérhető ezen a címen, meg van DIGI is, bár ők csak beharangozták tavaly áprilisra az optikázást,, de végül nem valósult meg, így az 1000 Mbps csomag kérdéses, noha nem lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Atomgeszi
veterán
Hali
Adott egy Dell Notebook, gyárilag Win10-el vettem, de már szeretnék rá egy friss rendszert, mert vannak issue-k.
Megcsináltam egy 16GB-os Toshiba pendrive-ra a telepítőt.
Most beléptem a Windows-ba , hogy kikapcsoljam ezt a bitlockert. De már jóideje csinálja.
Utána a 4-es partíciót formázzam, vagy töröljem vagy mit csináljak a maradék 3 particióval? Lementettem mindent, ami kellhet, szóval mehet fel rá a szűz rendszer.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
Probáltam frissíteni a rendszert a Májusi nagy frissítéssel.
A telepítést a Windows 10 Frissítési segéddel probáltam elvégezni.
A telepítés félúton a következő hibával leáll:
Nem sikerült megállapítani hogy a gépen van-e elég hely a windows 10 telepítésének folytatására próbálja meg újra elindítani a telepítőt.
Majd kiírja, hogy
Hiba történt
A hibával kapcsolatban forduljon a Microsoft ügyfélszolgálatához. A hibakód: 0X80070002
A gépben SSD van Linuxal dual boot -ban.
Találkozott már valaki ezzel és hogy mi lehet a hiba?
-
andreas49
senior tag
-
King Unique
titán
válasz Atomgeszi #100377 üzenetére
Ha lementettél mindent, akkor alap, hogy törölni kellene a teljes lemezt, minden partícióval együtt a telepítő grafikus felületén / parancssorban (Shift+F10). Meg amúgy is javasolt törölni az előző Windows-telepítést annak BIOS/MBR / UEFI/GPT módban létrehozott kisebb partícióival együtt. Tehát nemcsak nyeglén formázzuk a C-t, aztán ennyi.
(#100378) Laszlo733:
Ha nincs elég szabad (kb. min. 10-20 GB) tárterület a rendszerpartíción (C) a funkciófrissítéshez, akkor nem meglepő, ha sikertelen a telepítés. Meg akkor sem, ha a korábban említett ismert hibák valamelyike érint és a gépházban a Windows Update jelenleg nem ajánlja fel magától a 1903-as funkciófrissítést.[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
válasz Kékes525 #100364 üzenetére
Hát az valóban szomorú lenne. A jelenlegi rendszerem utolsó tiszta telepítése valahol 2011 körül volt. Azóta megélte a 7-8-8.1-10-10.... váltásokat, meg két platformcserét (deszka, procik háttértárak), de még mindig szépen teszi a dolgát.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Laszlo733
aktív tag
válasz andreas49 #100380 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam én is a neten, de szerintem az lehet a baj forrása, hogy az Update -ból nekem eltűnt minden, így nem tudok semmit sem törölni a régi frissítésekből. Itt néha próbál frissíteni valamit, de a Win10 újraindítása után mielőtt bejönne a rendszer kiírja, hogy a frissítés nem sikerültt módosítások visszavonása, majd ha a Win újra betöltődik és letölti Update -n keresztül ugyanazt a frissítést, akkor egy spirálba kerül és állandóan csak telepít, majd visszavon.:
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Nem tűnik el a tálca mikor teljes képernyőre teszem a youtube-ot.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
tbalint3
tag
Sziasztok,
Másnál is előjön ez a felettébb idegesítő probléma, hogy a Gépház alkalmazás összeomlik, ha az "Alkalmazások és szolgáltatásokat" akarom megnyitni?
Tehát a programok telepítése és törlése vezérlőpult applet UWP/Metro/Morden UI megfelelőjét.
Az pedig különösen érdekes, hogy csak közvetlen újraindítás/friss indítás után történik ez, ha eltelik egy kb. 20 perc az indítástól akkor már jó.
Redditen már írnak róla: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/bs3k0h/settings_panel_crashes_after_1903_upgrade/
+ Én is írtam egy feedback-et: [link]Az eseménynaplóba pedig ez kerül be:
A hibát okozó alkalmazás neve: SystemSettings.exe, verzió: 10.0.18362.1, időbélyeg: 0x066bf1a5
A hibát okozó modul neve: KERNELBASE.dll, verzió: 10.0.18362.86, időbélyeg: 0xda9755c4
Kivételkód: 0xc000008c
Hiba pozíciója: 0x000000000003a839
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x94c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d5119867965b36
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\ImmersiveControlPanel\SystemSettings.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Jelentés azonosítója: 6ef4c86c-9b05-421c-998d-a57b82767719
A hibát okozó csomag teljes neve: windows.immersivecontrolpanel_10.0.2.1000_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: microsoft.windows.immersivecontrolpanel[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Kösz!
Már csak azért erőltettem a 1903 telepítést, mert idegesített ez az Office probléma. Részben újra telepítettem az Office-t, nem szűnt meg a hiba, mosz a win10-et, nem szűnt meg a probléma. Ebből teljes újratelepítés lesz..[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
karldergroße
senior tag
Egészen elképesztő. Felment a telepítés, minden működik, nem volt hibaüzenet, viszont az egész 11 óra alatt zajlott le. Nem tudom, mi tarthatott neki ennyi ideig. 3 hónapos gép, Intel 5-tel, 8 giga rammal, eredeti gyári windowsos. Ja, és ebből a 11 órából 3 és fél órát a táskámban volt a gép, lecsukva.
[ Szerkesztve ]
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy a gépemen a frissen feltelepített windows 10 nagyon lassú.
Nincs valami megoldás hogy gyorsabb legyen ? (beállítás, tweak) Frissen telepített rendszernél miket állítotok be? A merevlemez több program szerint sincs gond a smart adatok alapján. Munkára használom a gépet ezért szeretnék javítani év végére kap majd egy samsung 1tb ssdt.
Nincs valami beállítás amivel lehet javítani? Előre is köszönöm a segítséget kb közép szintű felhasználó vagyok számítógép téren.(Asus x540lj laptop):
CPU: Intel Core i3 4005U
RAM: 8gb
HDD. 5200rpm 1tb
A laptop eredeti előre telepített rendszerrel rendelkezett így eredeti kulcsal telepítettem újra media creation toolal ami windows 10 (home 64bit) 1903[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Köszi mindenkinek a választ, sikeresen felment
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
SenorGrande
senior tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem 1903-ra, azóta nagyon röcögőssé vált a gép, eltűnt a dinamika, beszaggat weboldalakon görgetés közben, szaggatnak a videók. Ilyenkor egy pillanatra felugrik a procihasználat 80-90%-ra. Mi a fityfene történhetett? Semmi ilyen problémám nem volt a frissítés előttig.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
kelna91
senior tag
A laptopom Németországból származik, és hiába állítottam át a win10 nyelvét magyarra, a hibaüzenetek és az alap programok, pl. a chkdsk németül vannak. Hogy lehet ezt átállítani? Lehetőleg angolra.
-
Land
veterán
Végig is futott, de a szükséges restart után a szokásos többszöri újraindulás játszódott le és nem települt a frissítés. Nem tudom mi lehet a hiba, de eddig elég volt a 60 gbos SSD, esetleg haca hellyel van gondja neki. Elég nagy a Windows mappa, a program filesban nincsenek nagy programok. Nem tudom mit törölhetnék..
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Cyrin
addikt
Nálam a gyerek gépén úgy elterpeszkedett ez a szaros Windows, meg gondolom a program files, hogy szinte betelt a kb 60gb ssd. Pedig minden amit tudtam és kevésbé számít a mellette lévő hdd-re van rakva. Úgyhogy tudok tapsolni a májusi frissítésnek, ami csak úgy felzabál még 12 gigát... Nincs mese cserélni kell nagyobbra. Ez az egyetlen windows-os gép a családban, utálom is rendesen...
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz karldergroße #100391 üzenetére
"11 óra alatt zajlott le" Ez elképesztően sok idő. Ott valami egyéb gubanc is lesz.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest