Aktív témák
-
nagyúr
válasz csaboo #34099 üzenetére
Hát lehet kimozgolódott a helyéről, hogy rászkódott, egy vga ki-berakást azért megpróbálnék, meg minden kábelt ellenőrizni, hogy jól passzolnak-e.
(#34100) Blazkowicz:Ezekért felesleges vissza raknod, ha a 7 jól fut a gépen. Ezek olyan dolgok, hogy megszokod a végén meg nem is veszed észre.. De te tudod.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni.
Az a problémám,hogy raktam a gépbe egy másik vinyót,enyhén bad sector-os,és azóta a minialkalmazásaim eltűntek.Tehát az asztalra ki lehet rakni,de van amelyik nem látszik,és van amelyiken csak színes vonalak vannak.Mi lehet a probléma?A Win másik vinyón van,az hibátlan.
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Szeretnék Office 2007-et telepíteni egy gépre, ahol 3 felhasználó van, egy admin, kettő általános jogú. Én naivan azt hittem, h ha az admin fiókból feltelepítem, akkor onnantól a másik két fiókból is használható lesz, de nem így van.
Szépen kiírta, h nem ehhez a felhasználóhoz lett telepítve és vmi olyasmi, h futtassam le itt is a telepítőt. Meg is próbáltam, de a szokásos javítás törlés, meg talán a hozzáadás volt. Kipróbáltam a javítást, de nem h nem lett jobb ettől, most még az admin fiókból megnyitva is a fenti szöveg fogad. van ennek vmi trükkje vagy elsiklottam egy nyilvánvaló dolog felett, netán nem is lehet így megcsinálni mindhárom fiókra?Ill, hol állítható, h pl az adott vagy az általános jogú fiókban mit lehet csinálni és mit nem?
Let's begin, de gozaimasu!
-
Воланд
titán
Bármelyik mappán jobb egérgomb, tulajdonságok, azon belül biztonság fül. És innentől jó szórakozást. Ez a rész ami korántsem egyszerű a w7 (mondjuk más ms oprendszernél sem az) alatt. Ha itt mindent megfelelően beállítasz nem kell vírusirtó a gépre (ne kérdezd hogyan, eddig én sem jöttem rá a pontos beállításokra), mert idegen alkalmazások képtelenek lesznek fájlokat létrehozni/törölni/módosítani. Nagyon röviden: biztonság fülön belül --> Speciális --> Engedélyek módosítása --> ezen belül Felhasználók kiválasztása, majd Szerkesztés és ezen belül vannak a lényeges beállítási lehetőségek.
Szerk.: Jah még egy, több lehetőség: futtatásba secpol.msc, Helyi házirend --> Felhasználói jogok kiosztása.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Воланд #34106 üzenetére
Egyet kihagytam: futtatásba gpedit.msc azon belül Felhasználó konfigurációja --> Felügyeleti sablonok. Itt pl le lehet tiltani a vezérlőpultot, meg hasonló dolgok.
_ak_: Nincs mit. Office? Nem vagyok benne biztos, de szerintem mindegyik felhasználónak külön kell telepíteni. Ugye alapból belerakja a dokumentumokba, hogy melyik felhasználó hozta létre és ez szerintem nem működik, úgy, hogy ha csak egy felhasználónak telepíted.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
őstag
Sziasztok!
A mai nap az nem az én napom, az már biztos.
A laptomon neteztem és kerestem egy progit a telefonomhoz. Azt hittem megtaláltam, de valami brutális vírust telepítettem a gépemre 2 mp alatt. Amikor előugrott egy ablak, hogy fenyegetéseket talál a gépemen..., a vírusírtó és a műveletközpont "x"-elve, rendszervisszaállítás hazavágva, tudtam hogy baj van. Szerencse, hogy az xp ott volt egy másik partíción, gyorsan átmentettem a lényeges dolgokat egy mobilrackre és format C. A win 7 nem települ fel erre a partícióra. Ezek után töröltem az öszes partíciót és újakat hoztam létre a win7 telepítővel. Az XP-t fel tudtam tenni, de a 7-st csak félig, azaz amikor telepítés közben újraindul, már nem tud betölteni.
Az a hibaüzenet, hogy " nemrég bekövetkezett hardver vagy szoftverváltozás lehet..."
" a win nem töltődött be, mert hiányzik vagy sérült egy kritikus rendszer-illesztőprogram"Fájl: windows\system32\drivers\wdf01000.sys
Állapot:0xc00000e9A HDD topikban kértem segítséget olyan program után kutatva, ami "valósan " letörli a vinyót, mert szerintem a sima formatot meg a partició törlést valahogy túlélte az a szemét vírus.
Esetleg ötlete valakinek, hogy újra telepíthető legyen a 7-s a HDD-re?
-
őstag
Ja igen, azt tanácsolja, hogy használjak telepítőlemezt és a javítási funkciót. Ezt meg is próbáltam, de azt írja ki, hogy " A rendszer-helyreállítási beállításoknak ez a verziója nem kompatibilis a windows javítani próbált veztiójával" Ez elég vicces, hisz még be sem fejeződött a telepítés, de a kismanók elvarázsolták a telepítőlemezt.
-
-
Воланд
titán
Akkor töröld le a rendszergazdai fiók alól az officet. Általános fióknál setup.exe-n jobb klikk, futtatás rendszergazdaként (itt, ha van beállítva, akkor kérni fogja a rendszergazda jelszavát) és így telepítsd. Jah, rendszergazdai fiókból jelentkezz ki, ne felhasználóváltással lépj át a másik fiókba.
Heffi: Eredeti, vagy robin hood edition a w7?
-
őstag
Telepítő lemezt használtam. Először csak addig futtatam, míg a partíciókat megcsináltam és kiléptem a telepítőből. Feltettem az XP-t az egyik partícióra, majd újra indítottam a 7es telepítőjét és elkezdtem a telepítést a neki szánt partícióra. fájlok másolása, kibontása, frissítések alkalmazása megtörténik, újraindul és akkor jelentkezik a korábban leírt probléma.
-
Воланд
titán
-
dudasj
tag
Én win telepítés közben nyomok egy shift+F10-et, a feljövő parancssorba beírom a taskmgr -t, itt tallózással kiválasztom az eszközkezelőt (Windows\system32\devmgmt.msc) és itt ha látok olyan eszközt amit a windows telepítő nem tud alapból felrakni (Bluetooth driverrel, daemon tools scsi meghajtójával és ilyesmikkel szokott ilyen gondom lenni) akkor törlöm őket vagy felinstallálom innen őket, és a telepítő újbóli futtatásakor már így a Win se akad el bennük.
-
őstag
válasz dudasj #34119 üzenetére
Máshol lesz a gond, mert ugyanerre a hardverre ugyanezt a telepítőt már töbször használtam. Működött rendesen. Biztos vagyok benn, ha beledobnék egy másik vinyót, simán fel tudnám telepíteni arra. Mivel azomban egy kicsit idegbeteg vagyok, inkább ezt a szabadesés érzékelős HDD-t hagynám a gépben. Most próbálkozok valami mélyebb törléssel a lemezen, aztán majd meglátjuk.
-
Matt-OPT
aktív tag
#34069-re valaki?
-
Troy.
addikt
Miért van az hogy egyik felügyeleti eszközt sem tudom elindítani?Néha ha rákattintok akkor azt írja, hogy a Windows intéző leáll - A windows intéző újraindul. Ha jól sejtem akkor az explorer.exe áll le, indul újra. Ötlet?
.
-
nagyúr
Megfogod, minden elindított programot kikapcsolsz, majd feladatkezelő, kinyomod az explorer.exe-t, majd ctrl+alt+del és feladatkezelő, új feladat és explorer.exe, beírod, majd ok, vagy enter. Hátha jó lesz.
Virágbolti win, vagy erkó?
Nekem mondjuk sokáig maga a magyar op. rendszer csinálta ezt, és nem tudom miért. Mármint az explorer exe leáll hülyeség. Ez még xp alatt volt. Mikor angol xp-t szereztem ez a tünet eltűnt örökre.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ezzel a gonddal küzdök. Tudom hogy ez itt leginkább win7 totyik, de mivel ma felraktam xp-re a szkenner driverjét és ott hibátlanul működött, kénytelen vagyok azt feltételezni hogy a win7 szivat. Légyszi mondjatok valami használható ötleteket, fontos lenne hogy működjön a szkenner, és az is hogy ezért ne kelljen minden ilyen alkalommal xp-t indítanom.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Inv1sus
addikt
Hellobello mindenki!
Szeretnék venni a "64bit Windows 7 Home Premium HUN OEM" változatot ebből a csodás rendszerből. Arra lennék kíváncsi, hogy hol lehet a legolcsóbban hozzájutni Szegeden vagy Kecskeméten, illetve webshopon keresztül. Privibe is jöhetnek válaszok
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
válasz WonderCSabo #34132 üzenetére
Magyar verzió?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
_ak_
addikt
válasz WonderCSabo #34132 üzenetére
Ott a dobozos kerül annyiba mint nálunk az OEM? Vagy vmit nem értek. (HP-t néztem)
-
_ak_
addikt
válasz WonderCSabo #34136 üzenetére
áhh, szvakat sem találok hirtelen. mindegy, ezt azért jó tudni.
-
divot
veterán
Üdv!
Mielőtt nekem zuhannátok: végig nyálaztam, átnéztem, kerestem, de nem találtam.
Szóval:
Samsung N150-es T-mobile-os netbook és gyárilag telepített Win 7 starter. Ami nem bír leállni. Csak pörög-pörög a leállás, de semmi.
Megnéztem a futó folyamatok beállítását: mindegyiknél be van pippentve, hogy a win lelőheti. Rohadtul idegesítő.
Öklet?
-
ddanger
aktív tag
Hi!
Végigfutottam a topikot, találtam is ilyen kérdést, de nem kapott rá választ az illető.
Lenne nekem három partícióm. Elsőn Xp másodikon ubuntu, és a harmadikra tennék fel egy win 7-et, de valószínűnek tartom, hogy nem fogja tudni simán kezelni a win 7 bootmenu a három oprendszert, és a telepítés után gondjaim lesznek az elérésekkel.
Valaki csinált már ilyet, van tapasztalat? Tudtok nekem mondani esetlegesen felmerülő problémákat és rá megoldást?
üdv. ddanger
-
bobsys
veterán
Nem dob fel egy ablakot miutan elsotetult az asztal, hogy varni kell valamelyik programra?
Registrybe megprobalhatod letrehozni az alabbi kulscotHKEY_USERS\Default\Control Panel\Desktop alatt hozd letre az AutoEndTask (reg_sz) kulcsot es legyen az erteke 1
ezutan erdemes modositanod a WaitToKillAppTimeout erteket, ez mondja meg, hogy mennyit varjon a win mielott kilovi a be nem zarodo folyamatot (kuld egy kill signalt), az ertek az millisecundum tehat 1000=1 masodperc
Az utolso pedig a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control alatt a WaitToKillServiceTimeout erteke szinten millisecundumban, ez szabalyozza, hogy mennyi ido alatt kell leallnia egy servicenek, alapbeallitasban 12 000 meglehet probalni ezt csokkenteni mondjuk 5000-re
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Psychonaut
veterán
-
ddanger
aktív tag
válasz WonderCSabo #34143 üzenetére
Ok, utánanézek hogyan kell.
Thx.
-
félisten
Pen-ről hogyan tudom levenni az elsődleges pari jelzőt? Próbálkoztam USB telepítéssel, az más hogy nem ment.
(#34144) bobsys! Amit írsz az már Xp alatt is szépen működött. Ez jó arra a "problémára" hogy kilépéskor pillanatokra előjön (minden gépen a házban) hogy várakozik valami host task-ra? Feleslegesen nem bántanám új 64bitesemet.
Más: a verziószám kiírás óra fölé működik win7 alatt is? Thx![ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Воланд
titán
válasz Kolondrum #34149 üzenetére
Pendrive: diskmgmt.msc, szerk.: most nézem, nálam is minden lemezt elsődleges partícióként jelöl.
Verziószám: regedit --> HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop --> PaintDesktopVersion kulcs értékét nulláról egyre kell változtatni.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest