- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz Rebirth II. #22600 üzenetére
Tedd fel az EasyBCD nevű programot, és az overview illetve Detailted (Debug mode) -nál mit ír? Másold be, vagy csinálj róla képet.
-
< CyberBob >
őstag
válasz Steelmanus #22590 üzenetére
Az érdekes ha ilyen különbözően működik más gépeken. Én pont azért használom az ESS-t mert gyakorlatilag nulla a gépigénye pedig minden max-ra van állítva benne.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Rebirth II.
tag
válasz Laccoss #22601 üzenetére
Debug:
Windows Boot Manager
--------------------
identifier {9dea862c-5cdd-4e70-acc1-f32b344d4795}
device partition=\Device\HarddiskVolume4
path \bootmgr
description Windows Boot Manager
locale hu-HU
inherit {7ea2e1ac-2e61-4728-aaa3-896d9d0a9f0e}
default {cd44b70a-f97a-11dd-8f08-b517e8b2dd73}
resumeobject {cd44b709-f97a-11dd-8f08-b517e8b2dd73}
displayorder {cd44b70a-f97a-11dd-8f08-b517e8b2dd73}
toolsdisplayorder {b2721d73-1db4-4c62-bf78-c548a880142d}
timeout 30Windows Boot Loader
-------------------
identifier {cd44b70a-f97a-11dd-8f08-b517e8b2dd73}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows 7
locale hu-HU
inherit {6efb52bf-1766-41db-a6b3-0ee5eff72bd7}
testsigning Yes
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {cd44b709-f97a-11dd-8f08-b517e8b2dd73}
nx OptInOver..:
There is one entry in the Vista Bootloader.
Bootloader Timeout: 30 seconds.
Default OS: Windows 7Entry #1
Name: Windows 7
BCD ID: {current}
Drive: C:\
Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe
Windows Directory: \Windows -
Jhericho
tag
válasz Sub-ZeRo #22599 üzenetére
az a furcsa hogy az integrált soundmaxom is elvileg támogatja a 4.0 és 7 alatt semmi! a joyport meg akkoris kell nekem basszus ha esetleg letöltök egy win7 vagy vista drivert a egy másik ugyanilyen felépítésű kártyához az használható hozzá?
Windows lefordítva apacsra: Sápadtarcú várni homokóra.
-
csabyka666
veterán
Üdv újra!
Egyszer már elsírtam itt a bajom, de nem kaptam érdemben választ rá, talán most több szerencsével járok!
Olyan problémám van, hogy teljesen véletlenszerűen bedöglik az Aero a notin. Ez annyit jelent, hogy amikor ráviszem az egeret a tálcán lévő alkalmazásokra (én normál nézetbe használom, mint ahogy a régebbi Windowsokban volt, tehát nem az a kis ikon van ott, ami alapból a Win7-nél...), akkor ugyebár kiszínesedik, de amikor leviszem róla az egeret, akkor ugyanolyan marad, és kiír pár dolgot az épp' aktuális alkalmazásról...nos, ez nagyon zavaró bír lenni. Újraindítás vagy kijelentkezés után megint jó, de nincs erre valami megoldás/javítás?A Win7-em, nem buherált, már amennyire a krekk buherálásnak számít...
Találkozott valaki a problémával?
VGA driver kizárva, mert Windows Update sem talál újabbat.
Köszi!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
pukkancska
tag
válasz csabyka666 #22605 üzenetére
Csak 1 tipp:
Ha alaplapi integrált VGA kártyád van, akkor van adva neki elég memória? -
Steelmanus
addikt
válasz < CyberBob > #22602 üzenetére
Nezd en nem kardoskodok az ESS ellen, es orulok ha valakinek esetunkben Neked siman es gond nelkul mukodik. En amugy a celszoftvereknek vagyok a hive vagyis ha mar cserelek virusito/tuzfal kombot, akkor ket kulon programot hasznalnak, de megelegszek a beepitett tuzfallal, ha beakarnak jonni a gepre "komoly" emberek azok siman kikerulik az ESS-t is.
A virusito pedig szerintem egyeni dolog. -
-
negyedes
addikt
válasz csabyka666 #22605 üzenetére
Regebben nalam is volt,de mostansag em jott elo. Feladatkezelobol od ki az explorer.exe, majd indisd ujra(new task). Nem tudom mennyire egeszseges ez a winnek. Vagy kiveszed a kulombozo effekteket. Mast nem igazan van.
Igen ki kell probalgatni, de a services.mscben allisd le oket egyenkent!
[ Szerkesztve ]
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
nagyúr
válasz Jhericho #22604 üzenetére
Nem értem? Ha egy audigy drivert szedsz le hozzá? Az nem lesz úgy jó. Live drivert nézz hozzá, egy másik verzió számút...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
Üdv!
Legális Vista Home Premium-ról lehet ingyenesen frissíteni Win 7-re?
Valahol olvastam még régebben erről és most aktuális lenne. -
csabyka666
veterán
pukkancska: 256 megát enged a bios, annyit meg is adtam neki.
negyedes: ezek szerint nem egyedi problémáról van szó.
Próbálgatom akkor azt, amit mondtál, talán vezet valami eredményre. Vagy max írok a Microsoftnak, bár nem tudom, mennyire érdekli őket a problémám.MOD: mégis találtam egy újabb drivert az Update-n, leszedtem, feltelepítettem. Meglátjuk, valamit változik-e, de szerintem esélytelen.
Érdekes, hogy a PartyPoker kliense előszeretettel dögleszti meg, de most már akkor is beakad, ha el sem indítom a Party-t.Köszi a tippet mindkettőtöknek!
Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
addikt
-
P3TR!CK
senior tag
Na, hosszas keresgélés után megtaláltam, hogy mi okozza a 60-70%-os processzor használatot. Most már csak az a kérdés, hogy oldjam meg ?
A neten találtam egy nagyon jó "guide"-ot, amit végigkövettem, és meg is lett az eredménye.
A nagy CPU használat oka az "ACPI.sys" !
Itt egy kép:
ACPI CPU HasználatMostmár csak az a kérdés, hogy mit tudok vele tenni ? BIOS-ban kell valamit állítanom ?
-
Morden24
nagyúr
válasz grabber #22618 üzenetére
Jó, hát azért az szerintem feltűnik, ha valamivel módosítottad a Win-t (ha ténylegesen nem valami előaktivált, bios-hackelt, crack-elt vagy egyéb módon nem legálisan aktivált Windows-ról van szó - tudniillik a WATU mindössze annyit tesz, hogy az ismert módszerek mellé további 70-nel okosítja a WAT-ot).
Egyébként nem passzióból faggatlak, hanem az érdekelne, hogy mi okozza a gondot, mert ha valami dokumentálható összeakadás, azt nem árt jelenteni(#22619) hackeeeee: Többek között ezért is érdekelne.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
nagyúr
válasz hackeeeee #22622 üzenetére
Nekem is az office 2007-van fent és mégsem csinál ilyet. Mitől függ? Amd, intel?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Morden24
nagyúr
válasz P3TR!CK #22620 üzenetére
Van a BIOS-ban beállítási lehetőség ezzel kapcsolatban elvileg. Tedd disabled-re az ACPI-t.
(#22623) Sub-ZeRo: Ez az ACPI, szóval nem hiszem, hogy sok köze van hozzá konkrétan az Office-nak.
(#22624) grabber: Írtál felül rendszerfile-okat (pl.: témák vagy valami hasonló), illetve végeztél registry-módosításokat akár kézzel, akár valamilyen szoftveren keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
-
P3TR!CK
senior tag
válasz Morden24 #22631 üzenetére
Nos, érdekes helyzet állt fel.
Bementem a BIOS-ba, két ACPI lehetőséget találtam, mindkettőt "Disabled"-re raktam. Ezután a Windows 7 egészen addig nem indul el, amíg vissza nem rakom "Enabled"-re mindkettőt. Csak annyit ír a Win 7, ha "Disabled"-en vannak, hogy "A Windows betölti a fájlokat." Megjelenik egy csík, végigszalad, és újraindítja a gépet, és így tovább, egészen addig még vissza nem kapcsolom.
Ötlet ?
-
addikt
válasz Morden24 #22634 üzenetére
active x-et csak egyszer kell letölteni.
Update frissíti magát.Kiírja ellenőrizzem le.felmegyek honlapra,nem eredeti.Töröltem a frissítést.
Most felmentem a honlapra,hogy ellenőrizzem,de kérte hogy töltsek le valamit.Telepítette mintha program lenne.Leellenőriztem hamis jött ki.
Active x-et csak 1x kell telepíteni nem?Nem azt telepítettem szerintem+a lényeg a lényeg,megnéztem újra és nem eredeti.Telepítés nélkül nem tudtam megnézni. -
Morden24
nagyúr
válasz grabber #22635 üzenetére
Na jó, akkor most már plíz mondd el, hogy pontosan milyen frissítést teszel fel, törölsz le és akármi, mert én speciel nem ittam meg az esti célzóvizet, és nem értem
Igen, az activeX-et egyszer kell telepíteni.
(#22633) P3TR!CK: BIOS-ban be van kapcsolva (yes-re állítva) a "Plug&Play OS"?
(#22637) P3TR!CK: Őszintén? Tököm tudja...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz grabber #22638 üzenetére
Na, így már értem. Tehát akkor valóban a WATU-ról volt szó (KB971033). Nos igen, azt telepítened kell a webes validáláshoz.
Akkor tulajdonképpen az volt a problémád, hogy nem validálta a Win-edet, ameddig fel nem tetted ezt a frissítést? Merthogy engem megzavart az, hogy te azt mondtad, hogy leszedtél egy frissítést, ami az én szótáramban uninstallálást jelent.
(#22640) P3TR!CK: Mert ha nincs, akkor kapcsold be. Honnan tudjam fejből, hogy melyik menüpont?
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
XP-n volt egy olyan lehetőség hogy a hálózati helyeken jobb gomb és számítógép keresése opció.
Hetesen van ilyen funkció? Mármint számítógép keresése?
Romani ite domum.
-
P3TR!CK
senior tag
válasz Morden24 #22643 üzenetére
Na, ez most már kezd egyre érdekesebb és idegesítőbb lenni. Megpróbáltam a PnP-t "Yes"-re tenni, és az ACPI-ket "Disabled"-re, de ugyan úgy nem indul el. SŐT(!), mondom megpróbálom újratelepíteni.
Erre a Windows 7 DVD amikor elkezd boot-olni, közvetlenül a "Windows is loading files..." után ez a kedves képernyő fogad:
Ilyenkor mi a f*sz van ?
-
félisten
-
Steelmanus
addikt
válasz P3TR!CK #22644 üzenetére
Az ACPI-nek szerintem semmi koze a dologhoz tedd vissza Enable-re mert arra konfiguralta magat a W7 tehat addig nem indul el amig nincs Enable-en. Az felel pl az egesz Energia semakert. Allits vissza mindent a BIOS-ban ugy ahogy, volt amit talaltal a neten az felrevezetet.
-
P3TR!CK
senior tag
válasz Steelmanus #22648 üzenetére
De követtem egy leírást, és kimutatta, hogy az "ACPI.sys" használja a processzort. Akkor most mi van ?
-
Steelmanus
addikt
válasz P3TR!CK #22649 üzenetére
En pedig megneztem a lapodat es abban az all hogy
O/S Compatibility: Windows Vista Windows XP vagyis azert ment rendesen Vista alatt mert arra van driver, persze ettol fuggetlenul kellen mennie W7-el is -szerintem - csak az a a JMicron chip drivere lehet hogy ludas a dologban, mert lehet hogy ujabb verziot tett fel a W7.
Amugy milyen drivereket telepitettel, mert irtad. Ja a masik en egy idore proba kedveert lehuznam a ATA-s Nec DVD-RW-t, csak a SATA legyen radugva a lapra.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest