- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
félisten
-
eastsider
nagyúr
válasz szabonagyur #23051 üzenetére
jelenleg 100 mega szabad hely van a C-n. nem telepítek programokat a C-re, de mégis kevés a hely... (pl. most egy adobe terméket telepítenék a D-re, de a C-ről is kellene neki 250mega hely. (lassan egy éve használom a rendszert...)
esetleg valami mód a takarításra? temp, stb fájlok törölve vannak. nincs semmi program a C-n. egyszerűen tele van -
Lenry
félisten
válasz eastsider #23052 üzenetére
c:\Users\<felh.neved>\AppData\Local\Temp\
c:\Windows\Temp\
c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
c:\ATI és/vagy c:\NVIDIA
mappák tartalma törölhetőha nem használod a hibernálást, akkor indíts egy admin jogos cmd-t, és add ki a powercfg -H off parancsot, ez letiltja a hibernálást és törli a RAMod méretével megegyező hiberfil.sys-t
a lapozófájlt is átteheted a másik partícióra
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
veterán
hi all!
Lenne olyan kérdésem, mikor én meg vettem a notit és feltettem rá a win7-et, ő magától felrakott nekem minden drivert : VGA, LAN, HÁLÓ stb... tehát semmilyen ASUS-os cuccot én nem pakoltam rá, kérdésem az lenne érdemes -e az ASUS-os drivereket feltennem rá? vagy hagyam így ahogy van, mert végülis minden jól müxik...
amúgy K51AC noti + win 7 proff
THX!
3njoy the Lif3
-
Lenry
félisten
-
félisten
Szia!
Sztem az asus-os driverek tényleg feleslegesek ha mindent felismer a win7!
DE! és itt jön a lényeg vannak cuccok amiket érdemes felrakatni vele!Az ATK001-et a win nem ismeri fel update-ról nekem lejött de az nem volt jó a géphez és állandóan hajtott a gépet...Így az asus-osat rakattam fel vele.
Valamint van jópár asus cucc amit érdemes felrakni, pl a power4gear aminek az aprólékos beállításaival sok percet lehet nyerni az aksi számára, de a hotkeyek sem mennek csak az asus cuccaival -
veterán
válasz szabonagyur #23056 üzenetére
atk az mi?
Meg ami érdekes, hogy van fent asus oldalán chipset driver is, azt nem kéne feltennem? Lehet gyorsabb lenne a noti is..
3njoy the Lif3
-
félisten
AZ ATK drivert pontosan nem tudom mire jó....de nekem ha rosszat használtam akkor pörgött állandóan a venti meg a proci.
Meg mivel nem annyira régi a géped így a driverek sem régiek, szal én a lemezről raknék fel igazából drivereket is, egyedül a vga-hoz szedném le az ati.com-ról.
De ez csak az én véleményem meg tapasztalatom, és ahogy már itt is láthattuk a legfrissebb driver nem mindig jobb, meg updateról nem jönnek le a programok amik jól jönnek néha[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabonagyur #23058 üzenetére
Én nem érzékelem hogy pörögne a proci meg a venti, ahhoz nem nyúlok inkább
de a CHIPSET DRIVERT nem érdemes feltenni ? asus oldalán ezeket találtam
AMD High Definition Audio Device
AMD High Definition Audio Device for Win7 64 bitAMD NB Filter Driver for Win7 64 bit
AMD AHCI Driver for Win7 64 bit
Utóbbi 2 nem tudom mi lenne....
MONITORNÁL is eszközkezelőben PNP monitort ír ki.
Nem tudom ezt nem lehetne -e valami jobbra frissíteni ?[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
félisten
-
veterán
válasz szabonagyur #23060 üzenetére
ezt értem, csak nem a kérdésre válaszoltál
LENRY neked mi a véleményed a chipset dologról... ?
illetve megtudnád mondani " utóbbi 2 az mi lenne"
THX!
3njoy the Lif3
-
nagyúr
Az első a NorthBridge-hez kell. (csipszet driver)
A második meg AHCI-hez. Az meg a vinyókhoz kell, hogy le tudd választani.
(google a barátod. )"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
eastsider
nagyúr
köszi!
ezek már mind törölve voltaka hibernálást még csak nem is engedi a gépem.. lefagy, amikor indulna... de ez már az elejétől így van. elviselem.
közbe rájöttem, hogy az adobe ps lightroom a C-re menti a több gigás katalógusfájljait, ez kavart be... hirtelen felszabadult 10 giga hely...
-
polonic
félisten
válasz szabonagyur #23060 üzenetére
Inkább gyártóktól kéne leszedni egyesével. A telepítő cd-ken kőkorszaki driverek leledzenek.
-
kisorosz
tag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom Win7 Ultimatetel, és van egy asztali gép win7 Pro-val. Hálozaton kartam megosztani a fájlokat, mindkét irányban írást/olvasást,de a fenéért nem sikerül.
A két gép látja egymást a hálozaton (noti WLAN-on, asztali kábelen csatizik routeren),még a megosztott mappákat is látják, azonban a mappákba már nem enged belépni( feldob egy ablakot, hogy nincs hozzá engedélyem, kérjem a hálozati rendszergazdától hálozati hozzáférést).
Egyedül a nyilvános mappákba enged belépni.
Probáltam létrehozni Otthoni csoportot, azonban ha az egyik gépen létre hozom, akkor a másik gép azt nem látja, és a másik gép is csak azt ajánlja fel, hogy hozzak létre én is otthoni csoportot, azt nem hogy csatlakozzak a meglévőre.
Valami tipp?"Listen, you lot,you're all whizzing about,it's really very distracting. Could you alljust stay still a minute? Because IIIIIIIIII AAAAAAAM TALKIIIIIIIIIING!" (Doctor Who - S05E12 - The Pandorica Opens)
-
Hunyus
senior tag
Grafikus processzor tulajdonságai
Videokártya Intel 82945G Graphics Controller 0 [A-2]
BIOS verzió Build Number: 1295 PC 14.12 02/17/2006 17:49:39
GPU kódneve Lakeport-G
PCI eszköz 8086-2772 / 1014-02F6 (Rev 02)
Busz típusa Integrált
GPU órajele 400 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 1 (v2.0)
Pixel árnyalók 4 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel kitöltési sebesség 1600 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 1600 MTexel/mp -
félisten
válasz polonic #23064 üzenetére
Lehet h 2 hónappal, fél évvel régebbiek vannak, de az asus-nál a driverek sorrendjének is van nagy jelentősége, és egy hozzá nem értő elcseszheti az egészet...Driver cc meg felrakja ami kell és olyan sorrendbe ahogy az jó is. De ti tudjátok, ez csak saját asus noti tapasztalat....
-
Hunyus
senior tag
válasz Sub-ZeRo #23046 üzenetére
Ilyen az alaplap. Az a baj hogy a vga-nak útba lenne a cpu hűtő is,meg a pci slott mellett van kb 1cm-re az alaplap táp csatija is,és a vga-k hűtése meg ugye pont a táp csati fele lógnak.
-
Lenry
félisten
válasz Hunyus #23066 üzenetére
ez bizony GMA950.
hardveres Transform & Lightning nélkül, ami pedig nélkülözhetetlen már a DX7-hez is. a Quake3-at talán elviszi, újabbal fölösleges próbálkozni is.valami egyfoglalatos, vékony hűtős kártya sem fér be? akármi... egy GeForce2 többet ér annál az integrált sz*rnál. komolyan.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
zoli80bp
csendes tag
Csak érdeklődés szinten lenne pár kérdésem:
1.Ultimate x64 win7 alatt ha a bitlockert egy meghajtó kötetén használom, és utána újrarakom a win7et, utána tudja majd olvasni/unlockolni az újratett windows a régi win7-tel elkódolt kötetet ?
2.Nincs TMP-s chipem az alaplapomon. megadtam egy jelszót, és lementem az USB-re a kulcsot amivel lehet unlockolni a kötetet. A kérdés annyi ezzel az usb-s dologgal kapcsolatban, hogy ez az usb-kulcsbeolvasás ugyebár nem kötelező ha unlockolni akarnám a kötetet (akkor kell csak ha elfelejtem a jelszavam?) és csak egy jelszó elég.
Szóval ha újrateszem a wint, és nincs meg az usb-n lévő file, de tudom a kódott, attól még unlockolhatom a partíciót? vagy mindenképp kell az új windows felrakása után is az USB-s cuccos?
3. Több számítógépbe betehetek (win7-alatt ) , unlockolhatok csak jelszóval egy bitlockerrel lekódolt vinyót?
4. több vinyó/partíció kulcs-file-t rátehetek egy usb meghajtóra? azaz több kulcs-file-t is tárolhatok egy usb-n? úgy is látni fogja a rendszer?
(ha esetleg már voltak ezekre válaszok, sorry, de nincs sok időm keresgélni
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
flying1
csendes tag
sziasztok,
Megvettem ezt a szutykot, persze nem tudom feltelepíteni.
win xp simán felmegy, win 7 hu 64bit home premium nem. intel e 7300 proci, 4 giga ram, gigabayte ga-x48ds5 , két gagyi pci-es (7200gs és hd4550, mindkettő gigabyte) videokari (3 monitor van a gépre kötve, azért kell 2).
feltelepszik hosszú kínlódás után, első indításnál kék halál, persze nem látom mi, nem tudom hogy tudnám kikapacsolni az újraindítást, mert biosban nem találtam.
utána meg már az se bekapcsol, kiírja hogy hiba lépett fel az előző indításnál, és választhatok mit csináljon (teljes, csökkentett mód). ezután kiírja hogy nem lehet folytatni a telepítést, újraidnítja, és elkezdi újra telepíteni, a ciklus pedig újra kezdődik....
nem olvastam vissza mind 75000 hozzászólást, csak pár oldalt biztos volt már hasonló hiba. Nagyon bosszan, ez az első Windows amit megvettem, pont azért hogy ne kelljen szarakodnim, törni, aktiválni, erre meg fel se megy. win 95 óta vagy 5 gépre 20szor telepítettem wint sose volt gond semelyikkel. bármilyen tanácsot nagyon köszönök!!
(ui. soha többet nem veszek meg egyetlen szoftvert se, mostantól minden lopni fogok, azokkal sose volt még gond)
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Az a baj hogy 1cm hűtésű vgak vannak átlagban,és az már sok,mert a tápcstitól nem fér el már a vga hűtés.Azon agyaltam hogy a slotot kéne feljebb emelni valahogy,és akkor a műanyag tápcsati felett már elférne a vga hűtése is.Pl mx440 stb vgat nem akarok tenni bele igaz az elférne,de nem lennék előrébb azzal se,egy 88gt-vel már megelégednék
-
nagyúr
Hát ha az AHCI-it nem is, mert laptop, a másikat felrakhatod, de ha eszközkelzelőben nincs olyan hardver, amit nem ismer fel, csak akkor. Amúgy meg szépen felismer mindent a 7. A hangon kívűl. Szerintem felesleges. Nekem mondjuk asztali gépem van, és ott csak a hang meg vga van fent. Semmi alaplaip driver. Ha felrakod, akkor felrakod.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Hunyus
senior tag
válasz szabonagyur #23072 üzenetére
Nem igazán értem mit értesz az alatt hogy "tükrözve".Ha arra gondolsz hogy nem én csináltam a képet akkor igen.Nincs mivel le kattolnom a lapot,ezért kerestem a neten egy ugyan olyat és azt linkeltem be ide.
-
pzstm
titán
válasz flying1 #23073 üzenetére
(ui. soha többet nem veszek meg egyetlen szoftvert se, mostantól minden lopni fogok, azokkal sose volt még gond)
ilyen hozzáallással ne sok segítséget remélj[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
nagyúr
válasz flying1 #23073 üzenetére
Szerintem nem egyszerre a 2 karival kellene telepítened, hanem csak egyel. Utána meg Megcsinálni a hybgrid megoldást, mert szerintem az lesz a bibi...
Minek 3 monitor
[link]Ja a procid tudja a 64 bitet?
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Lenry
félisten
válasz szabonagyur #23072 üzenetére
ez ilyen integrált lap, hülye elrendezéssel, és sajnos tényleg így áll
-
félisten
válasz Hunyus #23076 üzenetére
A tükrözve úgy értem h ha ránézek a képre máshogy van elrendezve minden foglalat mint ahogy az szokott lenni, tehát olyan mintha a lapot berakod a házba és nem jobb hanem bal oldalra kéne azt rakni mivel úgy jönne jól ki a csatik helye, de ez csak ilyen kis észrevétel volt semmi gond nincs a lappal, csak a képről ez jutott eszembe
-
Hunyus
senior tag
válasz szabonagyur #23082 üzenetére
Teljesen jól látod,ez ilyen "IBM csoda".Sajnos hiába van rajt pci slot ddr2 stb,nem arra tervezték hogy....Inkább ilyen irodai gép,no mind1,majd lessz vele vmi
-
Laccoss
addikt
Ezt úgy nevezik hogy BTXes lap. Fordítva vannak rajta a dolgok, és a processzor foglalat is el van forgatva. Rendszerint nem a ház jobb, hanem bal oldalára szokás felszerelni, és egy szélcsatorna is szokott a processzorhoz kapcsolódni a megfelelő hűtés érdekében. [link]
-
félisten
-
polonic
félisten
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy az idétlen microsoft update miért nem képes felismerni milyen telepített office alkalmazások vannak. Ezzel gondolom nem csak én találkoztam már. Office 2007 professional van, de én ebből csak powerpoint-ot, excel-t, word-öt használom, erre települnek publisher-hez, infopath-hoz, outlook-hoz frissítések. Ez már nagyon régóta így van. Miért nem képesek megcsinálni azt, hogy csak a telepített alkalmazások frissüljenek.
-
Sziasztok!
Lenne egy "kis" problémám. Tegnap feltettem az IBM X40-emre egy Win 7 Home Prof.-ot. Minden szép volt és jó, egészen mostanáig, amikor is dobott egy kék halált. Oké, semmi gond, kikapcsoltam a gépet. Visszakapcsolom, BIOS képernyőn még túljut, de utána csak egy villogó kurzor jelenik meg. Semmit nem csinál, egyedül a ctrl+alt+del parancsot fogadja el (értelemszerűen újraindul, de ismét csak a villogó kurzorig). Mit lehetne vele csinálni? Nagyon nincs kedvem a ma estémet is Win 7 telepítéssel eltölteni...
Köszi szépen előre is!
Szerk.: furcsa, mert ha lecsukom a noti tetejét, elmegy sleep-be a gép. Ha sokáig nem nyúlok hozzá, eltűnik a villogó kurzor, ha megnyomok egy billentyűt, visszajön. Tehát mintha menne a háttérben a Win... Érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
válasz szabonagyur #23088 üzenetére
Bocs, Home Premium-om van. Elírtam.
-
félisten
-
bobalazs
nagyúr
Silverlight updatet nem tudom felrakni mert ezt a hibát adja.[
L:/dl/upc/2010-06/09/110225_i1c5btet0in5qzik_capture.jpg]Nincs visszaállitási lehetőség, mert képfájlból raktam tegnap újra a windowst.
-
válasz szabonagyur #23090 üzenetére
Eredeti, vinyó hibátlan, tuning nincs, a memóriával lehetnek gondok viszont, mert tegnap vettem. Viszont úgy is próbáltam indítani a gépet, hogy kivettem az új memóriát, és ugyan úgy produkálta a hibát.
-
félisten
-
válasz szabonagyur #23093 üzenetére
Köszi, megpróbálom még a rendszervisszaállítást, hátha segít. Igen, maga az újrahúzás hamar megvan, de a programok visszarakása sok idő meg energia sajnos... Köszi a tippeket!
pukkancska: köszi, az van, megpróbálom!
pzstm: épp az van folyamatban Gondoltam azért előtte rákérdezek, hátha van tippetek, mitől omlott így össze, és miért csak a villogó kurzorig jut, miért nem ajánlja fel a csökkentett módot, stb.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz ^Clown #23095 üzenetére
Win7 DVD-ről bebootolva , majd Repair-re (Javításra) kattintva?
IDE-AHCI mód közötti "kapcsolgatás" BIOS-ban? Esetleg nincs valami külső periféria rádugva?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
bobalazs
nagyúr
válasz ^Clown #23095 üzenetére
Miért nem csinálsz úgy mint én?
Van egy 20 gigás particióm rajta az op rendszerrel.
Másik partición a programok.
Képfájlt csináltam Ghostal a 20 gigás particióról. Bármikor visszatölthetem 8 perc alatt, és a programok is működnek. El kell felejteni a fél órás (+óra telepítés) telepítés szarokat! -
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest