- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Win 7 alatt FTP szerver beállításához kérnék 1 kis segítséget.
"Virtual Machine-os" win XP alatt pikk-pakk sikerült az imént, most ugyanazokat a lépéseket csináltam win 7 alatt, de csak nem akar működni az FTP.
Először az IIS a windows szolgáltatásoknál:
Aztán a routeren megnyitottam a 21-es TCP portot a Virtual Servernél, valamint az ADSL miatt szükséges DynDNS szolgáltatást is engedélyeztem.
A Total Commanderben kipróbáltam az FTP kapcsolatot a localhost kiszolgálónévvel, valamint a windows felhaszn. + jelszóval és működik!
Viszont az ftp:\\IPcím - már nem OK! Ebből kifolyólag az ftp:\\xxxx.dyndns.org sem.
Az IIS így fest jelenleg:
Hááát, nagyjából ennyi.
Ha esetleg vki tudja v. sejti hol mi nem stimmelhet, akkor lécci írjon.Köszi előre is!
Üdv!
-
dermar
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes gondom lenne a windows 7-ben
Az egerem görgője érdekesen viselkedik. A probléma a következő:
görgetem például az egeremet lefelé akkor nem folyamatosan halad a görgetés hanem mintha kicsit visszaugrana mindig. mintha kettőt előre egyet vissza így mozognaerre tud valaki valami megoldást?
nem az egér rossz minden egérrel ezt csinálja és xp alatt tökéletesen megy az egeremválaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
üdv dermar
-
pzstm
titán
válasz dermar #22105 üzenetére
Driverfrissítés? Amúgy 6-8 egérrel biztos dolgoztam már különböző Win7-ek alatt...és egyiknél sem tapasztaltam ilyet, driver nélkül sem
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Worker
aktív tag
Üdv!
Win7-et tervezek pakolni a gépemre, vsizont nem tudom, melyik vinyóra lenne érdemes felpakolni.
Két 320 gigás vinyóm van, az egyik egy jelentősen gyorsabb Samsung SATA HDD, míg a másik egy régi, lassabb IDE vinyó.
Az alap alkalmazásokon kívül rengeteget játszom mindenféle játékkal, és nem tudom, h melyiknek fontosabb a gyorsabb vinyó: a win7-nek, vagy a játékoknak (egyik vinyón lenne a rendszer, másikon a játékok)...Hogy jönnék ki jobban teljesítményt nézve? Vagy mindegy, hogy melyikre megy a win7?
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
SZATA
senior tag
Üdv!
2 kérdésem lenne (Win 7 Enterprise 32bit ENG, Built: 7600)
- Miért van, hogy normál módban a gép rendesen elindul és működik, de ha safe módban akarom indítani, akkor a bejelentkezés környékéig eljut, majd újraindul?
- Létezhet olyan, hogy egy Win7-es gép megfertőződjön Conficker-rel? Minden frissítés rajta van, és fut a legfrissebb ESS is.
A gépemben volt egy pendrive, amit utána egy dig. képkeretben használtam, majd odaadtam a tesómnak. Ő miután bedugta a gépébe egy (nem tudom milyen) védelmi sw. kártevőt jelzett (nem tudom milyet). Rakott rá anyagot, majd ismét a saját gépembe került, ahol az ESS jelezte, hogy Conficker volt az autorun.inf-ben és a Recycler könyvtárban amit törölt.
100Ft-os kérdés: Mi fertőzte meg a pendrive-ot.
- Az én gépem, holott se előtte, se utána nem volt nyoma, pedig csináltam egy full scant az ESS-sel, a WinDefenderrel, és az MS Malicious Sw Removal Tool-lal.
- A képkeret????
- A tesóm gépe, de neki akkor miért jelezte bedugáskor a vírust, és ha azon jelezte, akkor a gépen miért nem?Köszi, és bocs a kis off-ért!
-
nagyúr
válasz Worker #22107 üzenetére
Szerintem a gyorsabb vinyóra tedd a win7-et. A sata-ra. HA meg telepítesz előtte az IDE meghajtót húzd le, hogy csak a sata legyen benne. (A boot fájlt ne rakja át oda, csak azért.)
Nekem mondjuk az a tapasztalatom, hogy ha win7 egy külön vinyón jobban érzi magát.
Nekem egy 80 gigás maxtoron van és ott teljesítményben jobb, mint ha egy nagyról vágsz le egy kis darabot és úgyhasználod.dermar:Nem hiszem hogy a 7 hibája lenne. Nálam is van ilyen tapasztalat és én rájöttem, hogy az egér görgője néha nem ugrik egy kattanást, és ott rosszul érzékeli.
Szerintem az az egér hibája lesz. A másik egeremmel nekem sem volt bajom, csak most ezzel."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki az értesítési területen megjelenő ikonoknál tapasztalt anomáliára megoldást. Lehet-e ezeket valahol kezelni (törölni, stb.). Kicsit össze vannak keveredve az ikonok. Pl. Az EA Download manager ikonja 3, vagy 4 értesítési eseménynél is szerepel. A Windows Update ikon mellé meg Windows Media Player van írva...
A W7 eredeti, gép nincs húzva, vírusom 100%, hogy nincs.Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Meg lehet valahogy változtatni utólagosan a hálózati nevet?
Thx a válaszokat.
Eladó cuccaim: -
-
Steelmanus
addikt
Ugy is meglehet oldani ha csinalsz a Jegyzettombel egy *.txt-t amiben ennek kell allnia.
@echo off
taskkill /f /im explorer.exe
start explorer.exeEzutan atnevezed *.bat-re. Erre duplakatt, es eltavolit mindent az ora mellol en is ezt hasznalom Exprestart.bat neven.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szívesen.
Igen, de csak azt a 2 értéket töröld ki!
Amúgy meg ha elindítod, akkor megfog jelenni ugyan úgy, és elméletben már jó lesz utána, nem lesz össze keveredve."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Steelmanus #22117 üzenetére
-
félisten
Hali!
Olyannak nem kellene ott lenni, az biztos. De lehet, hogy van olyan MSDNAA-s változat, amit olyan userek kaphatnak meg, akik xy egyetem Zeneművészeti Karára járnak.
Na de komolyan, töröld ki simán, aztán meglátod, hogy nyavalyog-e valami, bár kétlem. Ha meg újra létrejön, akkor víruskeresés...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
Igen tudom. De csak ezt a két bejegyzést töröld!!!!:
IconStreams and PastIconsStream
Mást ne törölj ki!!!!
[link][ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #22122 üzenetére
Akkor kitörlöm, mert én "közgáz"-os vagyok
-
pzstm
titán
Neeem...esetleg olyat is eltávolít, amit nem kéne...szerintem manuálisan töröld azt az egy bejegyzést, majd nyomj egy restartot neki.
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
nagyúr
Az nem tudom mi lehet. Nekem nincs olyanom. Nem tudom milyen programok vannak fent, de gondolom abból valamelyik készítette.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Steelmanus
addikt
Nekem sincs ilyen Kulcs van benne valami vagyis nyisd meg.
Sub-ZeRo Koszi a tippet/linket az a jo benne hogy ha csak a PastIconStream-et torlom csak akkor a beallitasok megmaradnak csak az ikonok tunnek el eloluk.
Jim74 Elotte ki kellett volna menteni csupan erdekessegkeppen mert lehet valami direkt csinalta bar az ilyen kriksz-kraksz en sem turnem a regisztry-ben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steelmanus #22130 üzenetére
Szívesen.
-
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #22129 üzenetére
Próbálkoztam overclocking-gal és egy-kétszer behalt a win indítás közben és az a gyanúm, hogy ez okozta az értesítési terület problémát, meg a hangjegyes kulcsot a registry ben (Meg még ki tudja mit... )
Steelmanus: nem volt benne semmi. A csatolt képen látszik, hogy semmi érdekeset nem tartalmazott a bejegyzés.
[ Szerkesztve ]
-
doddencs
senior tag
Tegnapi naptól folyamatosan kapom azt az ablakot, hogy a gépen nem eredeti Windows fut. MSdnaa-s licencem van, elvileg ilyen gondom nem lehet, és a serialnál normálisan írja, h. aktiválva van.
Felajánlott vmi licenc updatet, felraktam tegnap, de ma megint jött az üzenet. Még vmit lehet tenni?
Előre is köszi.
Üdv.
-
-
nagyúr
válasz Steelmanus #22130 üzenetére
Kitöröltem, újraindítottam, megint ott van
-
mmdms
addikt
Win7-be hol a rossebbe van valami beépített scanner progi?
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
félisten
-
mmdms
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #22137 üzenetére
Ahh tényleg...ez fájt...
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Steelmanus
addikt
Milyen programmal probaltad a tulhajtast, nezz bele az msconfigba, vagy ha telepitve van a CCleaner akkor az Eszkozok/Automatikusan indulo... nincs.e ott valami gyanus.
Feladatkezelo mit mutat, az Osszes felhasznalo folyamatainak megjelenitese alatt?
Jobb esetben ProcessExplorer majd egy Malwarebytes' Anti-Malware telepites nem art, eleg a free is es vizsgald at a gepedet.[ Szerkesztve ]
-
-
doddencs
senior tag
még nem, valahol van még egy licenszem, csak meg kell keresnem.
amúgy ezt a nem eredeti dolgot a Windows részéről sem értem. Ha valóban úgy érzi, hogy nem eredeti, csupán annyiban nehezíti meg az életem, hogy dobálja 1-2 óránként ezt az üzenetet. na nem mintha baj lenne.
-
pzstm
titán
-
g.gergo
senior tag
Üdv!
Problémám adódott. A hiba okát nem tudom, már nem is érdekel. Szóval volt egy W7 PRO, azon egy XP mode, amelyben létrehoztam egy dokumentumot. Szóval elszállt a gép, vmi 0x.... hibát ír ki mindjárt az elején. Nem sikerült a javítás sem. Szóval lementettem Acronis-sal a szar rendszert, majd visszaállítottam egy régebbi változatot. Ezen ugye nincs rajta a XP mode.
Kérdésem! Ha felteszem újra az xp mode-t, majd a lementett imageből visszanyerem az xp mode telepítési mappáit, abból később visszatudom szedni a fájlokat, amik abban vannak? Ha igen, kb. hogyan? Thx
-
pzstm
titán
válasz doddencs #22144 üzenetére
akkor az még félig eredeti (mert tegnap hívott épp ismerős, hogy lefutott windows update, aztán elsötétült háttér ) Hát hogy is mondjam...neki nem kellett volna minden frissítést felraknia
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Arra van 5lete valakinek, hogyan tudnám w7-emet össze lőni az Ubuntuval?
A probléma az, hogy w7 látja és képes megnyitni is az ubi megosztott mappáját, de fordítva ez már nem igaz.Az ubi is látja, de hiába írom be neki a felhasználó nevet és a jelszót, mert nem fogadja el.
Arra gondoltam, hátha az a gond, hogy nagybetűvel írtam be a w7-be a felhasználó, és számítógép nevet, de most már kicsivel van írva, és így sem jó.
Másik w7-es géppel meg oda-vissza megy rendesen.Próbáltam az ubis fórumot, de nincs eredmény.
Eladó cuccaim: -
-
Worker
aktív tag
válasz Sub-ZeRo #22110 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az az igazság, h nekem is van egy kb. 8 éves Seagate 80-asom, ami valószínűleg még jól működik (legalább egy éve nem volt a gépbe), csakhogy nincs elég tápkábelem, hogy be tudjam kötni, de lehet, hogy egy tápkábel-elosztó megoldaná a problémát
Ez a dolog, h külön vinyón jobban érzi magát, még akkor is igaz, ha a kis 80-asom jelentősen lassabb pl. a SATA-snál?
Vki más is meg tudná ezt erősíteni, mert akkor pöcsölök majd vele"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
nagyúr
válasz Worker #22148 üzenetére
Persze, akkor is jól érzi magát. Azért, mert akkor a 80 gigán csak ő van. Hogy mondjam... Ott ő van, így csak a rendszeré lesz a teljes méret. Míg ha egy másik partícióra rakod + mellete van egy adat partíció, akkor majd "lassulni" fog a rendszer, mert a fej 2 felé fog mozogni.Egyszer a rendszer partícióra, egyszer a másikra. Nem tudom, érted-e amit mondani akarok. Nekem hogy külön van, + 4 vinyó van benne, így ha netezek + másolok a másik vinyókon a rendszer nem lassul, de mikor netezek és pl a win partícióra másolok, (vagy mikor volt mellette egy másik partíció, mikor egy vinyón volt, és oda másoltam) egy dvd-ét, vagy nagyobb fájlt, akkor éreztem, hogy a böngésző sem olyan gyors, mert a fej ide-oda jár.A win haldoklott, nem igazán tudtam mit csinálni, net, zene stb. De hogy külön van, már nincs ilyen problémám. Szerintem így nagyon jól érzi magát hogy külön van.
Bocs ha zavaros, dolgozom.[ Szerkesztve ]
-
fasirTTT
őstag
üdv ismét
na feltettem a EasyBCD-t hogy az W7 előtt működő XP-t betegyem a boot-ba, de nem sikerült vagy hát nem is találta
aztán gondoltam 1et és feltette ismét az XP-t hogy majd úgy biztos látni fogja.
gépindításkor XP-t automatikusan indul és mikor feltettem a EasyBCD-t hogy megcsináljam a boot menüt akkor restart után semmi nem változik :S
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest