- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nekem B450 lap van, de a PSP driver nekem sem megy fel. Ami azért érdekes, mert a korábbi már fenn van, amit még valamikor tavaly telepítettem.
A CSM nekem sincs bekapcsolva, mert tényleg minek, ha nincs semmilyen olyan hardverem, ami indokolnál a visszamenőleges BIOS kompatibilitást? A CSM ui. arra való.
Régesrég, valamelyik videókártyánál volt utoljára az, hogy be kellett kapcsolni, mert ahhoz a kártyához nem volt UEFI, csak BIOS. -
félisten
-
N_A_S
veterán
válasz szabonagyur #6353 üzenetére
Mint mondottam nekem a 10-es verzió bevált, a másik meg az hogy itt olvasgatva a témában, a gyári win is elég f@s még. De lehet amúgy hogy a Rufus volt régi verzió, és ezért nem lett jó a telepítőm. Most csináltam egyet a legújabbal, és megyek is Revit tesztelni
https://tinyurl.com/phnas
-
félisten
-
thotzoltan
tag
válasz King Unique #6349 üzenetére
Az általatok javasolt módszerrel raktam fel a Windows 11-et,és gyönyörűen működik,semmi gondom vele.Pedig 2.generációs I7-es processzor van benne.. annyi huncutságot csinált a telepítés,hogy az Optimusnál kivette a pipát,és csak az NVidia videokártyát látta az eszköz,az integrált Intelest nem.De semmi más..szuper...! Jó,furcsa,hogy a tálcán összerendeztek mindent,kerestem a kikapcsolást... de manuálisan is kikapcsolhatod... Még nem szeretnék megválni a gépemtől,örülök,hogy fut rajta rendben..
-
thotzoltan
tag
válasz King Unique #6294 üzenetére
első körben az SSD-én csináltam egy plusz particiót,arra telepítettem,és amikor működött rendben,csak aztán tettem fel véglegesen..nálam a HDD csak tároló..
-
N_A_S
veterán
válasz szabonagyur #6355 üzenetére
Neked lett igazad -egyelőre-
Marad a gyári ISO, megint nem ment fel Revire az AMD driver pack, pedig egyszer már valahogy sikerült
-
N_A_S
veterán
Mondjuk jó lenne valahogy Debloatolni a rendszert
-
törölt tag
válasz King Unique #6349 üzenetére
Egy nagy rakás *** a W11,mondom ezt úgy hogy csak a gyári ISO fájlt többször is felraktam,a tákolmányokat csak VirtualBOX-ba nézegettem..... és pár napot használtam a hivatalost, a W10 jobban pörög sokkal, pedig hivatalosan nem is támogatja a 3 generációs i7 CPU-mat. Rendben nem hivatalos gépre rakom a W11-et,de ne legyen már lassabb a W10-nél pedig a 11 is 10.0.xxxxx a build száma.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #61872278 #6361 üzenetére
Igen, pont ez a lényeg, hogy mondod ezt nem először itt otthon a fotelból nagy általánosítva 1-2 PC-n történő kipróbálás alapján, amik ha nem is felelnek meg maradéktalanul a hivatalos rendszerkövetelményeknek + a driveres támogatás sem oké, akkor pláne nincs miről beszélni. + Mások nemrég leírt pozitív tapasztalata meg ugye megint csak árnyalja a "rakás ***" véleményt, valamint ami nemrég volt téma itt, ott is csak a gyorsindítást kellett kikapcsolni - ami W10-nél is okozhat leállítási/egyéb problémát - és utána már oké volt a leállítás, nem kellett csak amiatt régebbi Windowsra visszaállni.
-
törölt tag
válasz King Unique #6362 üzenetére
Sose kapcsolom ki a gyorsinditást, nincs is gondom azzal, gyorsan áll fel tőle a gép+BIOS-nál is a fast boot be van kapcsolva. 20mp boot idő nem is rossz egy ilyen géptől
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #6364 üzenetére
Érzésre lassabb...
-
félisten
-
Xelo
addikt
válasz #61872278 #6363 üzenetére
csak hogy legyen ellenpélda is: több gyengébb, hivatalosan nem támogatott gépre telepítettem már windows11-et (ismerősöknek, barátoknak), senki nem tapasztalt semmiféle lassulást. az én laposomban bár van tpm 2.0, a proci i7 7700hq, azaz pont nem támogatott, és ugyancsak szuperul fut a windows 11.
-
AtHoS
nagyúr
válasz #61872278 #6363 üzenetére
Sajnos fastboot működésére érzékeny néhány driver és rezidensen futó egyéb program, melyek nem megfelelőn működnek fastboot használata melletti kikapcsolás utáni használatkor.
pl. AMD VGA driver-en keresztül "tuningolt/finomhangolt" beállítások elfelejtődése
read-only mode on the forum
-
qolu
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg Ubuntu és Windows 10 van a gépemen egy grubbal dualbootban.
Szeretnék 11-re frissíteni, de secure boot problémám van.
Az uefibe engedélyeztem a secure boot-ot, vagyis legalábbis a mezőben az van hogy windows uefi, de még mindig azt írja, hogy "a számítógépnek támogatnia kell a biztonságos indítást" Mit tegyek ezzel? -
Első körben ments le minden fontos adatot. Egy lemez van a gépben, vagy több? Ez azért fontos, mert a Windows településekor szeret belepetézni több lemezbe, vagyis telepítéskor csak az a lemez legyen a gépre dugva, amin a Windows van.
Az UEFI-nek a része a secure boot, de attól hogy az UEFI be van kapcsolva, még nem következik automatikusan, hogy a secure boot is. Pontosan milyen alaplapod van?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
Sziasztok,
olyan jelenséggel találkoztatok már, hogy az alt+tab használata közben egy programban kijelölök egy adatot ctrl+c-vel (szöveg), alt+tab-al váltok a böngészőre és ott az előzetesen "beállított" kurzorhely-ről elugrik a chrome személyre szabása és beállításai 3 pöttyre (mintha az alt+F kombinációt ütném be) de csak a 3 "pöttyön" áll a "kurzor" (kék körrel kijelöli), nem nyílik le az ablaka is.
Chrome és Edge alatt is csinálja. Tök mind1 milyen oldalon vagyok a böngészőben.
Jelentkezik úgy is, ha pl. word-ben jelölök ki szöveget ctrl+c-vel, 1-2 váltás után megint azt csinálja, hogy felugrik a pöttyökre. Másik billentyűzettel is próbáltam, ugyanez.
Van amikor kijelölnöm se kell semmit, pl. egy képet nézek a fényképek alkalmazással, visszaváltok a böngészőre és elugrik.
Remélem érthető valamennyire a probléma, Windows 10 alatt nem találkoztam még vele.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
N_A_S
veterán
A Realtek audio driver kicsit bajosan ment fel, minden újraindításnál újra és újra elindult a telepítő, de amúgy most megy minden szépen egyelőre.
A TPM Security mintha disabled lenne, de már nem tudom hol láttam. Az úgy rendben van?
-
KaitouP
nagyúr
válasz Evil Snowman #6331 üzenetére
Azt hiszem megoldódott, köszönöm!
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
-
modflow
veterán
Feltettem a Windows 11-et, de a Gigabyte appcenterben a SIV-et nem tudom telepíteni, mindig azt írja sikertelen.
Ez szabályozná a gépházban lévő ventiket, amik így most nagyon zúgnak.
Hogy lehet itt a SIV-et telepíteni? -
Beaumont
aktív tag
Nekem volt Gigabyte alaplapom és nem nagyon híres a driver-ek frissítésével kapcsolatosan. BIOS még úgyahogy rendben, de a drivereik... Egyébként egy Z490-es lapom volt, ott gond nélkül tudtam telepíteni a SIV programot. Legalább is nem elékszem semmilyen elakadásra.
"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
King Unique
titán
• Windows alapvető beállításainak ellenörzése (1. pont)
• How to Disable or Enable Secure Boot on Your Computer via ASUS UEFI BIOS UtilityElső lépésként értelemszerűen meg kellene nézni, hogy milyen bootolási mód szerint van telepítve a Windows 10. Ha UEFI, akkor van miről beszélni és ez esetben csak be kell kapcsolni az UEFI BIOS menüjében a Secure Boot funkciót. Ha rejtélyes módon Legacy (CSM) szerint lett telepítve a Windows 10 modern hardverkonfigurációra, akkor viszont nyilván nincs miről beszélni és a Secure Boot használatához először értelemszerűen UEFI-sre kellene konvertálni...
Másik opcióként megoldható némi trükközéssel (clean install esetén már nem kell) a követelményeknek nem megfelelő PC-kre is a Windows 11 telepítése, viszont ha csak az adott PC-nél eleve támogatott UEFI + Secure Boot megfelelő beállítása hibádzik, akkor azt célszerűbb inkább rendezni.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Próbáltam net nélkül telepiteni a win 11-et de a fiokba valo belépést illetve a pin kod beirását nrm tudtam kikerülni,mint a win 10 nél. Ez valoban igy vsn vagy én nem csinalom jol.
-
King Unique
titán
válasz Remekelek28 #6386 üzenetére
Mármint azt akartad írni, hogy helyi fiókkal akartál telepíteni Microsoft-fiók helyett, ahol az utóbbi Windows 11 Home kiadásnál eleve követelmény, de megoldható akár anélkül is a telepítés, lásd az alábbi útmutatókat
• How to Install Windows 11 Home with Local Account And No Internet
• How to install Windows 11 Home without a Microsoft accounttPro kiadástól viszont eleve nem téma, mivel ott kiválasztható aktív internetkapcsolat mellett az offline (helyi) fiók létrehozásának lehetősége.
• How to Use Windows 11 without a Microsoft Account
Vagy másik lehetőség Microsoft-fiókkal telepíteni és használni a Windows 11-et, ahol akár utólag is lehet helyi fiókra váltani, bár a Microsoft-fiók amúgy is szükséges minden funkció teljes körű használatához, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz King Unique #6387 üzenetére
Semmilyen fiókkal nem szeretném.. A chrome-ba van a fiokom..
-
King Unique
titán
válasz Remekelek28 #6388 üzenetére
Valamilyen felhasználói fiókot márpedig létre kell hozni a telepítésnél, máskülönben használni sem tudod a W11-et, de ugyanúgy van W10-nél és rendszerint más desktop OS-eknél is, nem világosan mégis honnan jött ez a felhasználói fiók nélküli használat...
-
Remekelek28
őstag
válasz King Unique #6389 üzenetére
A win10 nél,hol kellett bármilyen felhasználoi fiok telepitesnél? Siman végigfutattam net nélkülma jelszot is kihagyhattam.. Egy pc nevet kellett csak beirni.
Egy fiok max akkor kell,ha már netezek is.. De még ott se feltétlen... Nem is értem,hogyan nem értitek amit irni szeretnék. -
HARDVERAPRÓD
válasz Remekelek28 #6390 üzenetére
Amiről te beszélsz, az helyi fiók, jelszó nélkül, ez megy win11 alatt is.
Egy fiok max akkor kell,ha már netezek is. Ezt viszont én nem értem…
-
King Unique
titán
válasz Remekelek28 #6390 üzenetére
A Windows 10 telepítésénél ha ilyet csináltál, akkor is ki kellett választani előtte az offline (helyi) felhasználói fiókot / offline módban automatikusan az offline (helyi) felhasználói fiók létrehozását ajánlott fel a telepítő, majd megadni a felhasználó nevét és a jelszót, ami után létrejött a telepítésnél egy offline (helyi) fiók automatikus bejelentkezéssel, stb., ott sem az volt hogy felhasználói fiók nélkül telepítettél, ahol ugyanez megoldható akár a Windows 11-nél is, lásd az előző válaszban leírtakat, az ezt szemléltető útmutatókat. Az viszont, hogy a kedves user nincsen tisztában a felhasználói fiók fogalmával, már egy másik dolog...
[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
Üdv. Uraim, olyan kérdésem van, h. a Win 10- ről való frissités Win 11- re automatikus, ( irja, h. megfelel a renszer a követelményeknek ) tehát gondol egyet a rendszer és magától felfrissiti magát, vagy nekem kell valamilyen módon eszközölnöm, kérnem?
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
King Unique
titán
válasz LackoMester #6393 üzenetére
• Ha megfelel a PC a követelményeknek, akkor Windows 10 alatt megjelenik a gépház Windows Update menüben a Windows 11-re történő frissítés lehetősége, ami nyilván csak opcionális és nem teljesen automatikusan, akkor történik meg az upgrade Windows 11-re, ha a kedves user értelemszerűen rákattint a "Letöltés és telepítés" lehetőségre.
• Ha nem jelenik a gépházban a Windows 11-re frissítés lehetősége, akkor megoldható manuálisan is a W10—►
W11 upgrade, ahol ehhez a telepítési segéd is használható, stb.
• Ha nem felel meg a PC a követelményeknek, akkor is megoldható trükközéssel a W10—►
W11 upgrade és a tiszta telepítés is, ahol az utóbbinál már trükközni sem kell a V1-es ISO óta (bővebben).
• Az előbbiek egyébként már számtalanszor le lettek írva, ki lettek tárgyalva itt, lásd topik keresője...[ Szerkesztve ]
-
LackoMester
addikt
válasz King Unique #6394 üzenetére
Ha megjellene az amit linkeltél nyilván tudom mit kell tennem, nade ez nélam nincs. köszi
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
qolu
csendes tag
válasz King Unique #6385 üzenetére
A bios módnál nálam "örökölt" érték szerepel.
-
King Unique
titán
Akkor ahogyan már sejteni lehetett, legacy (CSM) más néven BIOS/MBR módban lett telepítve a W10, aminél nyilván nincsen Secure Boot, vagyis nem meglepő a hibaüzenet... Ez esetben marad a telepítés UEFI-sre konvertálása, vagy az újratelepítés UEFI szerint, vagy a trükközés és akkor a legacy (CSM) módban telepített W10-nél is megoldható az upgrade / clean install W11-re, amihez az előző válaszban minden szükséges információ le lett írva és linkelve, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
qolu
csendes tag
válasz King Unique #6398 üzenetére
Köszönöm a választ!
A secure bootnál a mik ezek a key-ek amiket pendrivera kell kimenteni? Ezeket meg kell őrizni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest