- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeky81
tag
Sziasztok!
Egy új laptopra már a 24h2-26100.1742 buildet telepíteném. Ez ugye Release Preview kiadás. Ezt később rendesen lehet frissíteni final verzióra bármi beállítás nélkül?
köszi, Feriszódabikarbabónábó'
-
Joshi
titán
Sziasztok. Kérnék egy kis segítséget, mert ilyen problémával még nem találkoztam. Már jó ideje használom a Bambu Lab P1S nyomtatómmal az OrcaSlicer szeletelő progit. Jelenleg a 2.1.0 verziót használom, de az istenért se akar futni az újabb verzió telepítője (OrcaSlicer_Windows_Installer_V2.2.0-beta.exe). Egyszerűen nem jövök rá, hogy miért nem akar futni még rendszergazda módban se.
-
Joshi
titán
válasz King Unique #22056 üzenetére
Ez ok, de attól még futnia kellene a telepítőnek nem? Hiába kattintok rá, egyszerűen nem történik semmi.
-
King Unique
titán
Az ilyen vadhajtás programokat a SmartScreen eleve blokkolja, de ha ott engedélyezve van a "futtatás mindenképpen (run anyway)" opcióval, akkor utána elvileg már indulnia kellene a telepítőnek.
Ha nem, akkor lehet a Microsoft biztonság (Defender) egyéb módon is blokkolta / karanténozta, ahol ilyenkor a kivételekhez kellene adni a programot, a telepítőfájlt.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz King Unique #22058 üzenetére
"Az ilyen vadhajtás programokat a SmartScreen eleve blokkolja"
Ez volt a gond. Viszont olyan program nálam még nem volt, ami ne futott volna annak ellenére, hogy ez a védelem be volt kapcsolva. Na mind1, köszi megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
-
Szabi2121
tag
Sziasztok
Win11 Home fut a gépemen. Egyik napról a másikra kéri a Nas mappájára klikkelve a Hálózati jelszót. Igazából fingom sincs mi a jelszó. Hogyan tudom kikapcsolni vagy módosítani? A neten fellelhető megoldások nem segítettek. Rendszergazdaként sem tudom átírni, a "Hitelsítő adatok szerkesztésénél" átírom, mentem de nem történik változás!Esetleg valakinek lenne gondolata?
Köszönöm előre is -
ToBeY
nagyúr
válasz King Unique #22053 üzenetére
Köszi,de lélésről-lépésre végig kell játszani a listában lévő lépéseket,vagy ez más más megközelítés ugyanarra a problémára?
-
teptep
aktív tag
-
King Unique
titán
Igen, nyilván, de értelemszerűen elég csak vagy egyik, vagy egyik módszert. Ahol pl. a Netplwiz azért nem olyan bonyolult, mármint kivenni a pipát a jelölőnégyzetből és leokézni, ha nem jelenne meg, akkor előtte szükség esetén kikapcsolni a Windows Hello bejelentkezés megkövetelését.
Ha nem megy az előbbi, akkor meg ott van 2. opcióként a registry, 3. opcióként pedig az Autologon segédprogram.
[ Szerkesztve ]
-
growler
őstag
Kényszerfrissítés! [link]
"A Microsoft a jövő hónapban egy újabb, még frissebb verziót is megjelentet (24H2), de ezzel kapcsolatban már most felmerültek adatvédelmi aggályok, különösen a Felidézés funkcióval kapcsolatban, ez ugyanis naplózni fogja a felhasználó minden, a számítógépen végzett tevékenységét."
Persze, szigorúan a felhasználók érdekében!
(Mindezt, ArcoLinux alól írom, - és erősen mosolygok!!)[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz growler #22072 üzenetére
A frissítést ki lehet kerülni. Kb annyi ideig tart az "akció" mint a frissítés. El kell indítani egy régebbi verziót windows alól, a saját fájlok megtartásával. Utána 5 hétre tiltani a frissítéseket.
Ha mégis "okoskodik" kétszer lekapcsolni a villanyt frissítés közben. Aztán újraéleszti magát "sikertelen frissítés üzenettel".
Nem a gépért vagyunk hanem az van értünk........Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ToBeY
nagyúr
válasz King Unique #22070 üzenetére
Köszi így már világos!
-
teptep
aktív tag
válasz svgyula #22073 üzenetére
Én ezt a beállítást használom verzió befagyasztásra:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ProductVersion"="Windows 11"
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="23H2"
Win10/22H2-nél működik, akkor gondolom a 11/23H2 paraméterezés is hatásos. -
Geth
veterán
Én is erősen mosolygok, mert a nevezett funkció egy mozdulattal kikapcsolható, csak a legtöbben nem jutnak el idáig a fantasztikus cikkekben (ha egyáltalán megemlítik, de általában a pánikkeltés fontosabb, mint az információ átadás)
Egyre rosszabb minőségű forrásokat linkelnek - ha ez lehetséges -, figyeljetek!
-
growler
őstag
Évekkel ezelőtt a Google Chrome böngészőt használtam.
Letiltottam benne az előzmények megjegyzését.
(Látszólag nem is jegyezte meg.)
Később a beállításai mélyebb rétegében észrevettem hogy
mégis megjegyzi az előzményeket. Ott is le lehetett tiltani,
de ezek után bízzak meg benne? ... Hát nem!!
Hasonlóképpen vagyok a Windows nevű spyware-el is.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz teptep #22075 üzenetére
A win10 nem csoda ha nem frissül 22H2-nél frissebbre, mivel az az utolsó kiadás, nincs 23H1 belőle.. Felesleges bármit trükközni.
growler
A magyar 24H2-ben (jelenleg) nincs "Felidézés/Recall" funkció úgyhogy felesleges pánikolni láttatlanba, de ha lenne akkor is van volna kikapcsoló gombja. A rémhírterjesztés sajnos nagy divat manapság. -
Armagedown
őstag
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de mintha a Windows 10 is frissült új verzióra, ha lejárt az adott verzió a támogatása, és ezt nem akadályozta meg a felhasználó az ezt szabályzó csoportházirend-beállítással.
Úgy látszik, az általad linkelt oldal nem akar feljebb lépni a bulvármocsok szintről.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
ParadoxH
tag
Sziasztok!
Adott egy Ryzen5 3400G /16GB ram / RX550 / kingstone ssd konfig. Alap dolgokra használom, eddig jól ment. Most viszont 5-6 másodpercenként akadozik. Úgy hogy amikor gépelek megszalad egy betű. Itt egy felvétel róla:
A memória nincs tele, a proci 10-15% on, hd sentinel nem ad hibát az ssd-r, vírus nincs.
Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
félisten
válasz ParadoxH #22081 üzenetére
Itt hogy van beállítva Nálad? (ha nem így, akkor így legyen és próba)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ParadoxH
tag
válasz Csupingo #22083 üzenetére
#22082Fire/SOUL/CD #22083Csupingo
Még mindig nem kapom a hiba okát. Nincs is annyi terhelés amennyit feltételeztem. Itt van két videó
https://streamable.com/2lxys7
Böngészőben látványosabb:
https://streamable.com/37b6cu
Teljesen kikészít|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
teptep
aktív tag
válasz Doky586 #22079 üzenetére
A win10 nem csoda ha nem frissül 22H2-nél frissebbre
Van pár ismerősöm, aki nem tudta megmondani hogyan lett nála a Win10-ből Win11?
Csak klikkelt össze-vissza, és nyivákolt hogy a közönségnek nem tudta a prezentációt elindítani mert éppen frissít a gépe. (Persze hiába mondom, hogy havonta 1x frissíteni amikor alkalmas, és utána 35 nap tiltás...) Tehát van olyan felhasználói csoport, akiknél ezzel a módszerrel kellett tiltanom a 10/11 váltást. Meg van olyan matuzsálem gép, amelyik Win10-el megy évek óta, de a Win11 kékhalálozik. Nem volt kedvem tesztelgetni. Visszaraktam a 10-et és majd 2025 végén visszatérek rá. Hátha akkor majd frissebb drivereket fog találni és nem fog fagyizni... -
félisten
válasz ParadoxH #22084 üzenetére
Látom/látjuk... Ha esetleg speckó billentyűzeted van, amihez driver is van, akkor elsőre azt kellene kizárni, másik billentyűvel kipróbálni, másik USB portba dugva.
Ha vezeték nélküli esetleg a billentyű, akkor mindenképp másik, lehetőleg vezetékessel próba.
Ezenfelül egy Live Linux Pendrive-ról indíthatsz egy Linux-t (nem kell telepíteni) és úgy is megpróbálni a billentyűzetet.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
King Unique
titán
1. "A Windows 11 21H2-es és 22H2-es verzióit használók számíthatnak a kényszerfrissítésekre, mivel ezek támogatása megszűnik" - amiben nincsen semmi különös, mármint ha a Windows Update a támogatása végéhez közeledő vagy azt elérő Windows-verziót egy újabb, támogatott verzióra frissíti.
Ahol ha majd ősszel megjelenik a 24H2 verzió, akkor az is először csak opcionális frissítés lesz, a 23H2 verzió a Home és Pro kiadásoknál a 2 éves támogatása okán 2025. november 11-ig támogatott, vagyis még 24H2-re sem feltétlen muszáj frissíteni hanem akár a 25H2 is megvárható, stb.2. A Felidézés (Recall) téma nemrég már ki lett tárgyalva itt, meg hogy eleve csak opcionális és kikapcsolható lesz, meg hogy már a Windows 10-nél is van hasonló és annyira nem újdonság, stb.
3. Akkor irány inkább valamelyik Linux topik.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ez vajon mitől lehet? Most 17:51 van. Miután kézzel rákattintok a 'Szinkronizálás' gombra megjavul, de a következő indításnál megint rossz időt mutat.
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
King Unique
titán
How to Fix Windows and Linux Showing Different Times When Dual Booting
Nincsen Windows & Linux dual boot? Akkor szokott ilyen +/- 1-2 órás időeltérés lenni egyik-másik rendszer indítása után, ami itt is már többször volt téma.
Is Your Windows 10 or 11 Time Wrong? Here's How to Fix the Windows Clock
Ha nem az előbbi a probléma oka, akkor lehet lemerült az alaplapi CMOS elem, vagy a Windows Time szolgáltatás működése nem oké, stb., amit a linkelt útmutató szemléltet.
[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
Sziasztok!
Lenne egy elegge bonyolult kerdesem
A cegen belul eddig en voltam a “lazado” es az egyetlen aki Mac-et hasznalt. Manapsag az IT-sek annyi mindent allitgatnak meg titkositanak, hogy egyre tobb helyre nem ferek hozza a dolgokhoz. Eloszor azt mondtak hasznaljak Edge bongeszot, par napja meg azt, hogy valtsak windows gepre.
a kollegaim a cegtol HP probook-okat kapnak, de a Mac utan az a meret es ocsmany kijelzo, engem szet idegesitene….
Jelenleg ugye az en rendszerembe nem tudnak bele turkalni, igy azt csinalok amit akarok. Most azt mondta a fonok, hogy 800 ezerik vegyek olyat magamnak ami tetszik.
A kerdesem az lenne, ha egy ujonnan vasarolt gepen a ceges Microsoft fiokommal lepek be, akkor a draga IT-s kollegak tudnak turkalni majd a gepemben. Mert a tobbi kollegamat allandoan csesztetik, hogy ne facebook-ozzanak, vagy ezt-azt ne csinaljak a gepeken. Meg ugye semmit sem lehet telepiteni, bele dugni, es meg sorolhatnam.
Szoval attol, hogy belepek a ceges fiokommal ilyen resztrikciokat csak akkor tudjak megcsinalni, ha oda adom nekik, vagy akar online is.
sorry ha hosszu volt -
norba69
senior tag
válasz gabriel26 #22092 üzenetére
Egy hozzáértő informatikus a céges gépeken, a céges hálóban azt állít be, amit csak akar, és azt tilt le, amit mondanak neki a manágerek. Ha eddig a almás gépen ezt nem tudták megtenni, az az ő kompetenciahiányukat mutatja
Sajnos a céges IT biztonsághoz az (is) kell, hogyaz userek ne telepíthessenek szabadon zsarolóvírust, meg hátsó ajtót a gépeikre. -
kutga
nagyúr
válasz King Unique #22091 üzenetére
Dual boot nincs, de Live Linuxot futtattam előzőleg.
Let the Zone take me if I am.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Windows frissítések utáni mappa és fájlmaradványokat hol lehet megtalálni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest