Új hozzászólás Aktív témák
-
afk22
tag
Ez igy nem igaz. Igazabol nem eldontheto. A RISC lenyege, hogy keves es egyszeru utasitasok vannak. A CISC-nek meg az, hogy osszetett utasitasokkal operal. Tehat az orajel nem nagyon mond mar semmit, lehet az is, hogy a CISC proci megcsinal olyat 1 ora jel alatt amit a RISC csak 100 utasitasbol tud, ami 100 orajel (nyilvan ez egy tulzo pelda).
Nem csak a cache meretetol, hanem szervezesetol/szintek szamatol/sebessegetol is rengeteg minden fugg. Legtobbszor ez a bottleneck...
Arrol nem is beszelve, hogy a parhuzamositasnak is van overheadje, a legtobb esetben nem lehet siman felskalazni. Extreme esetben meg nem is lehet parhuzamositani, tehat a hajadra kenheted a 8 magot .
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
Mondom, régen volt, nekem az maradt meg, hogy a RISC sokkal gyorsabb
Sőt, még egy T3 cikkre is emlékszem, ahol az egyik régi Power Macet hasonlították a Windows-Intel gépekhez.De van logika abban amit írsz, úgyhogy elfogadom.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Gusztáv
addikt
Pedig nyitni kell, mert a legtöbb felhasználó szemében ezért béna a WP és nem értik, hogy a WP-s app mért tud fele annyit, mint a többi platformon. Persze vannak emberek/cégek akik nagyra értékelik a biztonságot, de ez a potenciális vásárlók nagyon kis százaléka. Az MS meg terjeszteni akarja a platformot, minnél vonzóbbá tenni, sok új felhasználót bevonzani, ezért csinálták meg a bridge-eket is.
Az üzleti felhasználók, ahol fontos a biztonság/kontrol meg kapnak egy csomó eszközt a Win 10 Mobile-al, company store-t, integrált MDM támogatást, halom policy-t, üzleti és magán alkalmazások szétválasztását, a két konténer közötti adatáramlás szabályzásának lehetőségét, alkalmazáshoz kötött VPN-t, bitlockert.Laci
-
tomboy0013
veterán
Jah mondod ezt egy 41 megapixeles fényképezővel ellátott telefonnal, mikor ugyanazt a hardvert megkaptad volna olcsóbban egy 920 vagy 925 képében Mert a csillió gigamegapixeles mobiltelefonos kamerára jobb elkölteni a plusz pénzt ami nem kevésbé felesleges mint a 4K, igazad van ez aztán nem esik bele a pénisz méregetésbe
-
Dave™
nagyúr
Egyrészt sok 8 magos úgy néz ki, hogy van 4 erős mag, meg 4 gyenge, és taszktól függően váltogat közöttük, pl. a macskás videódhoz elég lesznek a gyengék, a játékokhoz meg mennek az erősek. Az olcsóbb kínai 8 magos megoldások általában 8 egyforma magot használnak, és valóban overkill a dolog, de droidon tényleg vannak háttérben futó alkalmazások, folyamatok, egyrészt azok is használhatják az erőforrásokat, másrészt rendesen tudja skálázni a rendszer a feladatok szétosztását és nem is kell 1,7 vagy 1,3 GHz mennie ezeknek, mehetnek simán 3-500 MHz-en is. Inkább az az elgondolkodtató, hogy ezekben a telefonokban pár hónapos technológia van ennyi pénzért, míg a Lumia 640-ben 2014-es technológia. Egy árban vannak, de a "vacak" kínaiban sokkal modernebb, gyorsabb, energiatakarékosabb technológia van, és ha nem akarsz 8 magot használni, nyugodtan le is tilthatsz belőle kettőt vagy négyet, úgy még tovább bírja akkuról. A memória meg megintcsak olyan dolog, hogy nem lehet azt mondani, hogy ez már túl sok, az új WP-kben is 3GB lesz, az eddigiekben 2GB volt a felsőkategóriában, lejjebb meg nemrég jutottunk el odiáig, hogy standard az 1GB, mert előtte 512MB volt, ami már 8.1 alatt is használhatatlanul kevés, még a WP-nek is. Tudom, mert látom párom 620-át miket produkál. Az én 920-am már sokkal gördülékenyebb, de én is elég sokat látom a betöltés feliratot. Ezzel szemben egy viszonylag olcsóbb középkategóriás kínai telefonban van 2GB, ott sokkal több minden futhat párhuzamosan, és nem kell várni a visszatöltődésekre.
-
Glenda
addikt
válasz Gusztáv #4254 üzenetére
Dehogy. Nehogy azt hidd, hogy a felhasználók többsége power user. Nagy részének a specifikáció kimerül a több=jobb dolgoban. Nyócmag > négymag, 3 giga ram > 1 giga. Fészbuk, sznepcset, vájber. Fényképező jó képeket csináljon, szelfikamera jó legyen. És lehetőleg legyen rózsaszínben. És nem, nem általánosítok, egy csomó ismerősömtől hallom ezt. Sőt, egyik barátnőm most vett G3-mat, csak azért, mert jó képeket csinál.
-
Glenda
addikt
Azt tudod, hogy Androidban sincs már "rendes" multitask, az is tombstoneol? Úgyhogy háttérprocessz ott van, ahol nincs rendesen megírva.
Az más kérdés, hogy ezt nem erőlteti senki. A harmadik meg az, hogy pont erről beszéltem, hogy inkompetencia miatt növelik a hardverigényt.
Nekem ez az egész Androidos mizéria a Windows xp-re hasonlít. Tákolmány rendszer, minden pattern vagy model nélkül, olyan hardver nem volt, amin gördülékenyen ment volna. Aztán jött a koncepcióváltás a Vistával, gondolom itt az 5.1 volt az.
-
klz80
tag
válasz tibcsi0407 #4234 üzenetére
Nam tudom megnyitni a ket kep linkjet, megnezned? Erdekelne a minoseg. Tudom hogy szofverkerdes, de vajon alap szoftver vagy kamera szoftver? Lehet valami app-pal jobb lenne? Hu bocs nagyon off lettem a W10 topikban.
-
aprokaroka87
nagyúr
vannak háttérappok ja
mint pl a playstore?
ami a háttérben akkor is elindul,ha te nem akarod.
Jön a Garbage collector...kitesékeli,majd pl 10mp múlva megint betölti a háttérben...de minek akar ő állandoan a Ramban lenni?
Esetleg feltünési mániája van?
Amúgy Droidon ez jellemző
Nem tudom Wp-n ez hogy megy -
Gusztáv
addikt
De akkor ez inkább kínai telefon vs márkás telefon probléma. Meg lehet nézni, hogy mit kapsz android vonalon egy Lumia 640 áráért, ha Lg, Samsung, Htc, Sony stb. vonalon nézelődsz.
WP-ben a ram méret a kijelző felbontásától függött:
-HD alatt 512 MB
-HD 1 GB
-FHD 2GBAztán amikor az MS végeg átvette az uralmat, akkor kukázták a 512 MB-ot a Lumiákban (szerencsére).
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Gusztáv
addikt
Itt nem a power user-ségről van szó, de hogy nem lehet WP 8.1 alatt egy hívásidő számláló progit írni, vagy hogy 8.1 előtt nem volt gyorstárcsázás az rengeteg embert jogosan kiakasztott. A letölthető alkalmazásokban meg csak az a hívás látszott, amit a programból indítottak, mert a 3rd party app nem fér hozzá a híváslistához. Vagy, hogy rohadt sok ideig nem volt adatforgalom mérő program, mert az MS nem érezte fontosnak, aztán nagy kegyesen kaptunk egy fapados verziót (nincsenek nagy igényeim, de azért a roamingot igazán külön számolhatná). Kb 2 évet kellett várni arra is, hogy a Lumiákon ne csak gsm kóddal lehessen állítani a feltételes hívásátirányítást .
Laci
-
Ringman
nagyúr
válasz Gusztáv #4262 üzenetére
wp7 alatt hívásvárakoztatást sem lehetett állítani, internetmegosztás a 710-emre a 7.8-cal érkezett meg.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
no1r
őstag
válasz tomboy0013 #4255 üzenetére
ó, ez nem így van. lényegében 5megapixelen fotózok, sőt nem is a Lumia Camera az elsődleges szoftver kamera gombra állítva.
1020-at vettem két nagyon egyszerű ok miatt:
- formaterv, szerettem volna egyszer egy igazi szögletes Lumiát, ami még vékony is ellenben a 920-al.
- méret, amikor az új széria kijött (X30), minden > 4,5" méretben jött amit vettem volna. és még mindig ezt tartom magamnak optimális méretűnek.+ bónusz:
- nyilván a kamera, de nyilván a megapixel ide vagy oda, 5-ben is veri a társakat, illetve a RAW az igazi előny meg a "veszteségmentes zoom", nem a pixelszám (nekem aki alapból is fotózik. nem kell egy kompakt gép pluszban ha elmegyek várost nézni).a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
-
Ringman
nagyúr
azt, hogy összegzi a hívásidőt egy adott intervallumban - pl 1 hónap.
ez a wp7-en kb. ekkor jelent meg - gyors keresés eredménye, lehet régebben is volt, de biztos nem a kezdetektől:
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tomboy0013
veterán
Akkor elmondom a lényegét a kötekedésemnek mert úgy látom nem sikerült megérteni
Mindenkinek más igényei vannak, azt állítani, hogy a 4K vagy bármi más felesleges egy mobilba butaság. Neked arra van igényed nekem erre. Nem kell ám mindenkit leszólni burkoltan azért mert neked épp nem igényed a 4K. Ugyanannyi létjogosultsága van mint a RAW-ban történő fotózásnak mobilon. Semmivel sem kevesebb.
Egyébként meg a 920-tól összességében nem tűnik kisebbnek a 1020, sőt a kamerarész miatt bumfordibb az egész. A 925 már tényleg egy kocka, könnyű és vékony mobil és 4,5".
Meg ha 5 megapixelbe fotózol akkor, hogy kerül a képbe a RAW?
5 megás fényképezésnél már egy 925/1020 között sincs számottevő különbség ugyanúgy végig lehet fotózni egy városnézést vagy bármit.
Szóval ha ismét kötekedni akarok akkor neked egy 925 megfelelt volna mint tudatos vásárlónak aki nem "péniszméregetés" miatt vesz mobilt -
no1r
őstag
válasz tomboy0013 #4268 üzenetére
akkor elmondom a lényegét a kötekedésemnek mert úgy látom nem sikerült megérteni a "leszólás" és "funkcionalitás" fogalmak közti különbséget, illetve az ebből adódó véleménynyilvánítást.
engem nem érdekel kinek mi az igénye / véleménye, mindenki azt tesz amit akar. tiszteletben tartom, max hülyének nézem. ettől függetlenül a tényen nem változtat, hogy 4K aka UHD = 3840 x 2160 pixel egy ekkora méretű kijelzőbe teljesen felesleges, nem bír több funkcionalitással mint egy fHD -> péniszméregetés az egész, pixelbaszás. ami még mindig hidegen hagy ha valakinek ilyenre van szüksége és ezzel akarja igazolni a kompetenciáját.
4K rögzítés: mire használja az átlagjózsi azon kívül hogy a havernak mutogatja: "nézdmá' ez tuggya ám a 4K-t..." vagy mindenki önjelölt videóművész lenne, hogy a komoly vágási munka eredményeképp a broadcast adásba vagy moziba való átnyomásnál minden pixel számít?
ettől függetlenül ezt is el tudom még fogadni, hiszen egyre elérhetőbb árban vannak UHD TV-k. de vajon tényleg muszáj azt 4K-ban felvenni, ahogy a macskád szarik? vagy bármilyen családi eseményt, amit egyszer rögzítesz aztán utána sohatöbbet elő sem veszed? értelmetlennek tartom, erre bőven elég egy fHD felvétel is. főleg mivel 4K TV ide vagy oda, a fHD teljesen jól néz ki még azon is.de tudod mit? még ez is rohadtul hidegen hagy, mert ilyen jó fej vagyok.
ami viszont már kevésbé tud hidegen hagyni, amikor minden egyes ember kompetenciáját, tudását és véleményét hangoztatva emiatt rinyál miközben sunnyogva próbálja takargatni a megalomániáját úgy, mintha ez egy ténylegesen valós, értékeket hozzáadó dolog lenne. vagy mintha ennek a hiányától már a kukába kéne dobni mindent, illetve megállna a világ.
a többi gyönyörűséges okfejtésedbe már nem megyek bele (pedig ha tudnád mi a RAW akkor talán kötekedés nélkül is értenéd -> nyilván tudod,. irónia. de egy szóval nem mondtam, hogy sosem használom a Lumia Camerát), mert így is szétoffoltam megint a topikot egy teljesen felesleges témában, mivel láthatóan (az okait nem keresve) nem fogom megmagyarázni a különbséget A és B dolog között sem neked, sem a többi hozzáértőnek és tisztánlátónak... (ezt csak azért, nehogy úgy érezd kivételezek veled )
[ Szerkesztve ]
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
Dave™
nagyúr
Megjött a telefonom, most próbálgatom. Energiatakarékos profillal (4 mag megy a 8-ból) is villámgyorsan váltogat a megnyitott alkalmazások között, nincs semmi töltögetés. Facebook, Skype, Play store, Spotify. Nekem ennél nem is kell több, mindegy hogy hogyan csinálja, úgy működik ahogyan kell. Ennyi volt számomra a WP.
-
enginev3.0
félisten
100 új hozzászólás es semmi értéke
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
no1r
őstag
válasz enginev3.0 #4273 üzenetére
várjuk már végre a stabil buildet, addig meg hisztizünk és veszekszünk
btw egyre jobban agyalok, hogy felnyomom a 1020-ra.
anyázni fogok annyira használhatatlan még elsődleges készüléken?(#4275) klz80: igazából a HR-t kerülném el ha lehetséges. 8.1-re visszaállni meg csak úgy lehet
[ Szerkesztve ]
-
klz80
tag
válasz enginev3.0 #4273 üzenetére
Ja, én is OFF-oltam picit, de privátban folytattuk utána a kollégával Androidról hagy ne itt beszélgessünk már. A legújabb várható Lumiáknak nincs még topikja ugye? 950-re gondolok. Én nagyon várom, remélem lesz T-mobile-nál, lejárt az előfizetésem, de mivel munkámhoz kötött így biztos aláírnék újabb 2 évet érte...
Azon már a W10 is jobb lesz, remélemno1r: K**va lassú szerintem, de nem használhatatlan. Nekem minden ment. De dobd fel, seperc alatt vissza lehet állni 8.1-re.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Ne rakd fel, ha jót akarsz. De ha tényleg csak kicsit lesz gyorsabb az újabb, akkkor azt sem. Nagyságrendileg lassabb a 8.1-nél, és még ha egy ideig fürgének is tűnik, hamar belassul, amin csak a restart segít. Ráadásul nekem a 166-os buildre felhúzott 512 is megbolondult először, kénytelen voltam hard resetelni. Ezt csak azért mondom, mert a 920 viszonylag hasonló hardver, de ahogyan olvashattad 930-on is lassú, szóval nem a hardver kevés, hanem a rendszer ilyen állapotú még.
Ja és számolj vele, hogy kb. kétszer olyan gyorsan merül, illetve ha töltőn van, folyamatosan melegedni fog, mivel ilyenkor valamit csinál a háttérben (gondolom érzi, hogy szabad fogyasztania és ilyenkor küldözgeti a statisztikákat meg hasonlókat). Akárhányszor töltőn volt, tűzforrón vettem le, és amíg meleg volt, volt amikor már nem is engedte tölteni emiatt, mert túlmelegedett.
[ Szerkesztve ]
-
savoo
addikt
-
no1r
őstag
köszi az infókat srácok, akkor nem nyúlok hozzá. jobb a békesség
-
consono
nagyúr
Kb. én is ezt látom a 830-on, W10-el is simán végigbír egy munkanapot. Kicsit talán gyorsabban merül, talán. Sebességre meg messze nem használhatatlanul lassú én kb. egy hónapja így használom.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Glenda
addikt
válasz viewdetails #4280 üzenetére
Szintén, addig húzza, mint a 8.1. Sebességre tényleg érezhetően nem olyan gyors, de a következő frissítés a teljesítményről szól.
Beta alapján megmondani, hogy milyen lesz a rendszer kb olyan, mint 4 éves korban megmondani, hogy egy nő milyen lesz felnőttnek.
-
félisten
Ja, ami majd egyszer jön. Teljesen elbagatellizálják az egészet ezzel a "hülyegyerek posztol vicces félmondatokat a tvitterre" stílussal. Csak komolyan kellett volna venni az egészet, és legalább egy kéthetes üteme tervhez tartaniuk magukat. Egyből kevesebben rínának itt is, és komolyabban vennék őket. Talán még azt is elhinném, hogy az OS-ből lesz valami.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
tomboy0013
veterán
válasz consono #4279 üzenetére
930-on másodpercek alatt forró lesz a telefon alapvető dolgoktól is mint a telefonálás(forró alatt tényleg forrót értek nem sima meleget mint 8.1 alatt) és merül is elég rendesen. a 166-ossal kibírtam egy hónapot, de az 512 egy vicc volt ahhoz képest is.
Sebességgel kapcsolatban meg annyit mondok, hogy tedd vissza a 8.1-et és rájössz, hogy ha nem is használhatatlanul de irritálóan lassú a W10. Bízom benne, hogy a következő build-re már kiküszöbölik az ilyen alapvető hibákat. Bár a 930-ra maximum már csak az RTM-et fogom felrakni, 920-on tesztelem a jelenlegit amiről csak annyit tudok mondani, hogy szánalmasan rossz egy 930-hoz képest is. Akadozik, lassú mint a tetű és használat nélkül is alig bír ki másfél napot. És az apró idegesítő bugokról még egy szót sem ejtettem -
Glenda
addikt
válasz Plazmacucci #4283 üzenetére
Azért valahol vicces, hogy se a 8.0-hoz (najó, jogosan), se a 8.1-hez nem volt ilyen preview program. Nem láttuk, hogy azok hogy alakulnak.
Én annyit tudok, hogy az asztali build is siralmas állapotban volt a megjelenés előtt egy-másfél hónappal. Ez pedig már egy egyhónapos build. Illetve akkor adták ki, az új branchről.
Aki meg a preview alapján mond véleményt a majd valamikori véglegesről, ott egy szavam sincs
-
no1r
őstag
válasz tomboy0013 #4282 üzenetére
igen, ebben egyetérthetünk. látom, hogy az ész érvekkel az emberek még mindig nem tudnak semmihez kezdeni
(#4281) Glenda: ha nem lesz kamu ez a performance javítás, akkor lehet megpróbálkozok a köv builddal. de azért megvárom előtte a tapasztalatokat.
-
félisten
-
tomboy0013
veterán
Nem sok ész érv volt abban, hogy ismét elmondtad a saját igényedet (ismét ügyesebbnek és okosabbnak gondolván magad másoknál holott ez azért nem biztos, hogy így is van) és letojod amiről én beszélek az elejétől fogva. Ezért nincs kedvem tovább veled értetlenkedni, szóval most már nyugodtan be is lehet fejezni az offolást. Köszi
-
moleculez
veterán
Néha benézek erre a fórumra. Glenda optimizmusa vs Woland kritikái meghatározzák az egész topicot, ami tök jó. Ha jön új build felrakom, én napokig el szoktam lenni vele, de azért visszarakom a stabil 8.1-t mindig. Azt nem értem, egy ekkora, és ilyen költségvetésű cégnél miért ilyen ütemben halad az egész project. Én értem hogy OS-t írni nem a lgegyszerubb feladat, de nem a sarki fűszeresre van bízva a dolog. Nagyon érik a váltás androidra... Sok a pro és kontra, de egyenlőre maradok, meg tesztelek.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
no1r
őstag
válasz moleculez #4289 üzenetére
androidon meg a végleges szoftver is teszt / preview
legalábbis úgy viselkedik és úgy néz ki. ez az egy ami még itt tart.
no meg azért amíg nem próbáltam a W10M véglegest, addig nem temetem. nem biztos, hogy a rendszerrel lesz a baj.a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
lorinser
senior tag
válasz moleculez #4289 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a héten kapunk valamit.
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Boonen007
őstag
De, könyörgöm, ha nem minden ciklusban totál új rendszert akarnának fejleszteni világmegváltó újdonságokkal (aminek a 90%-a a valóságban persze nem úgy valósul meg mint ők gondolják...) hanem pl.: csak tovább fejlesztenék folyamatosan a rendszert akkor lehet, hogy sokkal egyszerűbb lenne az életük... Főleg ez a verziónkénti tökönszúrom magam design váltás...
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest