Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    válasz fujifilm1 #31137 üzenetére

    Szia,
    először én is ilyen ingyenes netes telefont állítottam be 2 FB közé, de van megoldás amivel ki lehet kerülni a netes szolgáltatókat.
    Az egyik fritzboxon (legyen ez a host/server), nálam be van konfigolva egy netes szolgáltató, de ez igazából opcionális, akár törölhető.
    A Telefonie->Telefoniegeräte alatt adj hozzá egy új telefont, LAN/WLAN típust. Mikor megadtál mindent (név,jelsztó, stb.) és elmntette, menj vissza a beállításaiba és az anmeldedaten alatt pipáld be az "anmeldung aus dem Internet erlauban"-t, ezzel a netről is engedi belogolni a fenti usert.
    Ezen kívül még be kell állítani egy dyndns/no-ip szolgáltatást, hogy ha változik a WAN ip címe, egy webcímről elérhető legyen. Ezt az Internet->Freigaben->DynDNS alatt tudod megtenni, én a dynu.com -ot használom, jól működik és ingyenes. (A weboldalukon van segédlet is a fritzbox beállításhoz.)
    Ha mindez megvan és a dyndns is működik, akkor a másik routeren be kell állítani az első fritzboxban megadott dyndns cím, telefonos felhasználó user+jelszó párost. A server fritzboxon úgy fog megjelenni, mint egy belső szám (**-al tudod majd hívni)
    A "szolga" boxban meg a legegyszerűbb, ha a mester fritzboxról megcsörgeted és utána gyorstárcsázással mented a számot, mert ott több csillagot is belerakott úgy emlékszek (de meg is tudom nézni neked ha kéred). Remélem érthető volt, de ha már állítottál be fritzboxot, menni fog szerintem :)

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Új hozzászólás Aktív témák