-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyárfás
tag
válasz #16729600 #73748 üzenetére
Igazából ha tudok erre valami jó megoldást és látom az árát, az nekem már jó, akkor eldöntöm hogy akarom-e
Meghát annak is függvénye, hogy mennyivel hatékonyabb ez a megoldás, mint egy sima légkavarás. Csak ebben semmi tapasztalatom... Dobnál valami konkrétat, ha megkérlek?
És köszi hogy ennyien foglalkoztok vele
-
Dreamie
őstag
Srácok, CPU és alaplap előtti utáni vízhőfokban alapon előfordulhat 3 fok difi? Nekem egy kicsit soknak tűnik...
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Pakmara
őstag
válasz Gyárfás #73750 üzenetére
Nem tudod környezeti hőmérséklet alá hűteni. Ha 23 fok a szobahő akkor nem lesz 19 a kilépő. Ha magadnak hajtogatsz házat és csinálsz egy airflow optimalizált kialakítást CPU-ra kihegyezve akkor szvsz felesleges vízzel bajlódni ha nem szeretnél rakölteni 100e+t. Belépő centi a ház elején 1(max2) a tornyon még egy kilépő. Szépen atszellőzik a ház és pont. Milyen terhelést számát a cpu-nak? Mire lesz használva? Órás renderek?
-
Dreamie
őstag
válasz #15779328 #73758 üzenetére
Felső sor, áramlás, visszatérő víz, kimenő víz. Vga nincs benne nálam. Az az alsó. Ott az áramlásmérő a pumpa után van, ott majdnem megegyeznek, de ott is van difi...Közben EKWB írt, hogy küldenek egy csere ledsort a kártyához, ha kicserélem magam, vagy RMA a blokkra, de szerintem az első lesz, nem akarok sokáig gép nélkül maradni..
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Gyárfás
tag
válasz Pakmara #73759 üzenetére
Nincs szükségem a procira, csak úgy szoktam gépet venni, hogy későbbi fejleszthetőséget figyelembe véve.
A mostaniban is volt egy celeron akármi, 2x2GB RAM, FSP táp, Gigabyte lap. Vettem bele használtan valamikor egy core 2 quadot egy rendes hűtővel, vettem rá még 2x2GB-t, meg egy új videókarit, mert akkor még kellett az is. Már nem mai, elöregedett és döglődik. Csere lesz valami belépőre, aztán jóval később, használtan lesz bele egy ryzen 9, ami még erőből megold pár dolgot nekem újabb néhány évig... Nekem ez bevált.
A hűtés arra kell, hogy igazából lehet az is megmaradós lesz. Eléggé szidják már a gyári hűtőket is, az alaplapnak is kell már azóta a komolyabb hűtés stb, azért szerettem volna egy hidegebb házat kreálni, és szóba jött a vízhűtés.
-
Laraxior
titán
válasz Dreamie #73762 üzenetére
Már hogy hány VGA-ra gondoltál?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
-
Pakmara
őstag
válasz Gyárfás #73761 üzenetére
AIO víz nem feltétlen az örökkévalóságnak készül. Jelenleg akkor nem is lenne kihasználva a vízhűtés teljesítménye. Költség- hatékonyság-szükséglet alapján én továbbra is nagy torony hűtőt mondanék jó airflows házban. Ha kell a dili meg a bütykölés akkor hajrá a víznek, de olcsó nem lesz
-
Laraxior
titán
válasz Dreamie #73765 üzenetére
3080 Strix-re csak 1mm-es pad kell, ha EK blokkod van. Egyedül a hátuljára kell vastagabb is, ha van backplated.
Asszem gyárilag 120x10mm-es padokat adtak hozzájuk 5db-ot. (6000mm2)
A gelid 90x50-es. (4500mm2)
De ha nem bányászol, akkor tökmindegy, hogy milyen padok vannak rajta. Nem az lesz a szűk keresztmetszet.
Én nem bontottam le padozás miatt"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
veterán
válasz Pakmara #73759 üzenetére
Én egy ilyen házat csinálnék leginkább ; 4db 20as venti windtunnel :
[The Highest, High Airflow Case]
Rohadt okos megoldás ,hogy az amúgy is oldalra fújó VGA melegét nem az oldallapra okádja ,hanem itt a ferde ventik kiviszik egyből.[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz abridabri #73770 üzenetére
Elég formabontó koncepció 😁. Ház forma tekintetében akkor lehetne kicsit hagyományosabb (persze csak egy kártyával működik) ha a GPUn is egy olyan torony hűtő lenne aminek a blokkja illeszkedik a kártya VRAM/vrm részéhez az egy-két ventivel jól ellenne. Hátra meg egy kisebb szívó ventilátor a CPU magasságában és egy nagyobb a gpu-val egy szinten.
-
senior tag
válasz Dreamie #73760 üzenetére
Én egymáshoz szoktam kalibrálni a thermisztorokat, ha több van egy körben.
Fogom az USBs Aqua cuccokat ahova a hőmérők és hőmérős eszközök vannak közve és bekötöm őket egy másik gépbe/notebookba. Kikapcsolt gép mellett elindítom egy másik táppal a pumpákat.Így nincs fűtő eszköz (a D5 hőtermelése minimális, főleg ha nem maxon van járatva) a körben. Pár perc mulva teljesen egységes lesz a víz hőmérséklete.
Eldöntöm hogy melyik hőmérőt tartom a legprecízebbnek (lehet ám lógatni egy teljesen független hőmérőt is a vízbe a tartályon keresztül) és ahhoz offsetelem az összeset.Így sokkal jobb (hihető) értékeket fogsz kapni.
üdv.: Boldog Ferenc
-
DigitXT
nagyúr
válasz #15779328 #73758 üzenetére
Ez egyébként elég pontos... Elméletileg is ez számolható (elhanyagolásokkal). Szerk: 1.98 fokot mond az elmélet (600/(4200*260/3600)), szerintem jól közelíti.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
nagyúr
Őőő akinek külső radija van, az tudna írni egy csőhosszt amit felhasznált?
Persze nyilván tudom nem mind1, hogy a radi 20 centire van a géptől vagy 1m de 3m csőt vettem, és kezdek aggódni, hogy nem lesz elég.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz DigitXT #73779 üzenetére
Az oké, csak még ha nem is sok de belülre is kell ugye
De kb úgy kalkulálva hogy max 1m a radi (x2 ugye) akkor a belső csövekre elég 1m? Egy velocity2 + VGA + D5 next lenne bent, PCI hátlapon meg egy panama gyorscsatikkal.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Thunder82
aktív tag
válasz Goblin12 #73743 üzenetére
Köszönöm drága testvérem, olvasni még tudok.
A ( milyen ) kérdésre meg nem igazán jutottam veled előrébb köszönöm hogy becsatlakoztál.DroiDMester ezzel lehet vezérelni is a cuccot (ventiket) vagy csak mérésre jó ?
- [HNT] - ::Hungarian National Team:: # tHUNderKILLLER # tHUNderKILL3R
-
DigitXT
nagyúr
válasz Shkiz0 #73780 üzenetére
Én sose szoktam kiszámolni... Közepesen olcsó csövek esetén nem
gond nagyobb mennyiséget venni, persze, van egy rakat megmaradt
csődarabom a korábbi setupokból, így amikor kellett, kb. csak abból
válogatva rá tudtam kötni a második konfigot... Az szokott gondot
okozni, hogy az ember gondosan kiméri a darabot, erre a csati torzít
rajta annyit, hogy pont nem elég hosszú. Ha meg a ráhagyás a nagy,
esetleg oda se fér: nem véletlen lett olyan sok megmaradt darabom.Ui: ugye nem Panama a G3/8" furatokkal, hanem az a fém PCI cucc?
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
nagyúr
válasz DigitXT #73784 üzenetére
Az a baj a P600S-en nincs gyárilag ilyen gumírozott szar kivezetés, amit meg lehet kapni PCI helyre max 10/8 nekem meg ugye 13/10 van.
Gumiszelence az van amúgy külön filléres tétel, de nem akarom szétfurkálni a házat ezért.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
-
Dreamie
őstag
válasz Shkiz0 #73778 üzenetére
Nálam 1.5 méter van rahagyva, asztal alatt pont jó, tudom mozgatni amennyire kell. Golyós csapokat vették hozzá? Az a gyorscsatinal jobb, nem fogja úgy az áramlást.
Bocs a dupla posztert!
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Olyan kerdesem volna, hogy flexis rendszernel a 13\10-es csoveknél van méretbeli kulonbseg? (Kulső átmérő tized vagy szazadmilimeterbeli kulonbsegere gondolok)
vettem egy EKWB ultra clear csovet (eredetit) ekwb fittingek szorítógyűrűje tokeletesen meretpontosan illeszkedik a cső kulso atmerojehez. Viszont van par alphacool fittingem aminel k*rvata szorul a szoritogyuru… szinte izombol kell ranyomnom hogy elkapja a menetet…. Szerintem ez nem normalis. -
veterán
válasz Walter_White #73791 üzenetére
Én is jártam így többször . Azóta csak adott fitting márkához ugyanattól a gyártótól veszek csövet . Valamiért nem egyeznek a méretek hiába van 13/10 írva mindenre.
-
ericdrawen74
senior tag
No!
A vga és a gpu is kap egy-egy Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper Quad 480/560 Radiátort. A vga-n most 280x30 van a cpu-n egy 280x60-as. A radik kívül vannak, ugye. Miben várható javulás? Hőfokok, venti fordulatszám csökkentés?
Van egy THERMALTAKE Commander F6 RGB LCD Multi Fan Controllerem ez elbír 4x140mm ventit egy ágon?
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #73790 üzenetére
Na közben írt a Merlin is.
"Sajnos a panama fedél nem érkezett meg, megreklamáltuk, miért nem volt a csomagban, és számlázva igen
A gyártónak sajnos elfogyott a termék raktárról, a pótlást viszont csak január végére igazolta vissza
A kellemetlenségért elnézést kérünk.
Ez lenne helyette, mint hasonló termék"Ez mennyire tűnik használhatónak? Valahogy "silányabbnak" érzem mint az eredeti panamát.
Még ez is sokkal stabilabbnak tűnik.
Esetleg valami más megoldás?[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Aljasvip
senior tag
válasz Shkiz0 #73794 üzenetére
Nekem minőségi darabnak tűnik. Plusz maradsz a "szabvány" G1/4"-nál is, így később az eladással se lesz gond.
A kuplunggal kapcsolatban, ha jól rémlik fboldog végzett méréseket, és jelentősen visszafogja az áramlást, ezért ajánlott helyette inkább 2 golyós csapot tenni. Kár, hogy erre nem kérdeztél rá.
P600S-en ott van még fent is az a kis lemez, ahova a második alaplapot lehetne tenni. Ha tudsz a helyére vágatni vagy 3D nyomtatni egy megegyező méretű lemezt, akkor nem kell a PCI slot-okkal vesződni. (persze cső elvezetésben rosszabb, mintha lent menne)
Én a 2 radiátoros rendszerhez ~70cm csövet használtam fel - itt elsőre jóra sikerült minden szelvény. -
nagyúr
válasz Aljasvip #73795 üzenetére
Igazából már tök mind1 mi lesz, mert az hogy 2 ünnep között megcsinálom, az már rég bukott dolog mivel ugye Merlin megszívatott.
Most agyalok rajta, hogy legyen inkább akkor 4db golyós csap és max a gyorscsatikat eladom.
Viszont golyós csapból akkor melyik az ami nem vesz el az áramlásból, mert mint ha fentebb lett volna szó róla, hogy van ami némileg szűkít.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Dreamie
őstag
Nekem a második van, arra figyelj, hogy miután beszerelted, csinálj nyomasprobat. Gumitomites elcsuszhat, és ereszthet a rendszer. Engem megszopatott... Egyébként jól működik, zár faszán. Az elsőt Amit linkeltel tényleg elég silány...egy csavar tartja egyben... A másodiknál 3 csavar van, szerintem az biztosabb.
Golyós csapokhoz kettő rotary extender kell majd, azt ne felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Adj hálát nekik! Nem véletlen mondom, hogy elbaszott konstrukció:
a G3/8" furattal végzetesen elvékonyították a műanyag fedelet, nem
kell nagy erőhatás hozzá, hogy megrepedjen, és alattomosan kezd
szivárogni. Eleve a peremen alig tömít az o-gyűrű: sz.r az egész.Az Aquacomputer legalább megmaradt a G1/4"-nál. Az sokkal jobb.
Írtad, hogy nincs gyári lyuk gumitömítéssel a csőnek: szerintem az
se lenne életbiztosítás, hiszen akkor a ház/radi mozgatása közben
tudna megfeszülni a házon belül a cső, abból meg csak a baj van...Ui: nem tudom, mit szívtak a Panama tervezői. Ha G3/8"-os csatit
használsz, garantált a szivárgás/repedés, ha meg a gyári szűkítőt,
akkor is. Csak akkor később, de úgy meg értelme nem volt felfúrni.
(Nem egy ment tönkre nálam, hanem 3-ból 3, szóval nem ajánlott.)https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz Shkiz0 #73799 üzenetére
Összekevertem őket, én is a Watercoolra szavaztam ezek közül.
(Bár az Aquacomputer is G1/4".) Amúgy meg inkább csak a fém.Csapból benéztem a Merlin listájába, repkednek a 15K-s modellek...
Na olyat se vennék... Viszonylag igénytelen hardver elem. Megteszi
belőle kb. a legolcsóbb is. (Gyorscsati akkor jó, ha sokat mozgatod,
és ehhez szét akarod választani a gépet és a radit, másra nem kell.)https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest