Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asturel

    őstag

    válasz Demo07 #59866 üzenetére

    Nem a BQ-et akartam/akarom bővíteni (egyáltalán elegendő lenne a pumpája?). Nem is extrém OC-re gondoltam, inkább "alapfeszes" tuningra, jelenleg a ref. vega hiába van alulfeszelve, a hotspot 105°C-os és elkezd throttlingolni, míg a GPU <75°C, HBM2 se éri el a 80°C-ot, de az 1400 Mhz-et is alig bírja tartani huzamosabb ideig (egy superposition még éppen lefut), pedig oldallapról is direktbe meg van támogatva a blower egy 140-es BQ Pure Wings 2-vel (100%).

    Eleinte inkább 5700 XT-re váltáson gondolkodtam, de egy jobb customra biztos rá kéne dobni minimum 60eFt-ot (de Vega-ra is az alphacool AIO 60+ eFt) és performanceban sem biztos, hogy megéri (javítsatok ki, ha tévedek), így jött képbe az épített víz, viszont ha már foglalkozom a dologgal akkor nem akarom, hogy gaming alatt hangos legyen (bár ez relatív, nekem a blower 2800 RPM-en még tűrhető kategória, 3000 RPM felett kezd zavaró lenni). Nem tudom mennyire ésszerű egy max 30 dbA zajszínt elvárás, jelenlegi cfg nem éri el a 450W-ot, hogy bekapcsolna a tápventi így ez alapján gondoltam, hogy egy CoolStream 360 PE elegendő lesz. Esetleg 2x CoolStream 240 XE / 1x CS 480XE is elég lehet silent gaminghez?

    Egy D5 pumpának ennyi gondolom még nem okoz gondot, ha nem szeretnék későbbiekben sem nagyobb ellenállású blokkokat rakni (ram, stb..), max. radiátort bővítenék?

Új hozzászólás Aktív témák